Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Pioneer 107D íróm van és mikor sok DVD-t írok, akkor elõfordul hogy 14% (mindig ennyinél) megáll és kiírja hogy íráshiba!

(Neroval és Alkohol 120%-al is jártam így!)

Már pár DVD kárbament ez miatt, valaki esetleg nem tudja az okát?!

Posted

Mennyi az a sok DVD, mert elõfordulhat, hogy hibás szériájú lemezeket fogtál ki. Esetleg próbálj meg firmware-t frissíteni. :)

Posted

Milyen és mennyi lemez?

Posted

Philips és traxdata! A legújabb firmware van rajta! :)

Posted

A Trax az jó, ha nem valami elképesztõ sebességen írsz, akkor vagy túlmelegszik a meghajtó, lévén nem üzemi termelésre van kitalálva, vagy bibis, de akkor nem fogsz tudni vele mit csinálni, mert ilyen tesztet semelyik szervíz nem fog neked végezni. :hááát:

Posted

Akkor lehet az a baj hogy nagyon sokat írok egyszerre! Amúgy olyankor pörög a lemez mint állat 8) , aztán kiírja hogy hiba! (8x-osan szoktam írni)

Posted

Ha még garanciás érdemes lenne visszavinni hátha, ha nem az, akor így jártál. Esetleg próbálj meg lassabban írni, és írás után várj egy kicsit, hogy lehüljön a meghajtó. Ha az a probléma, amit Shia-ko írt, akkor ez talán megoldja.

Posted

Szerintem ird 4x csak van rá lemezenként 15 perced, én csak trax-ra irok 4x-en még nem rontott

Posted

Ha van rá idõm, akkor majd írom úgy! :démonikacaj:

Posted

A Nero elég különös dolgokat csinál mostanában. Két XP van a gépemen.

Az elsõn SP2 és Nero 6.3. Ha meg akarok egy DVD-RW-ét formázni újraírhatónak, semmi nem történik. Egyszerûen áll, és nem csinál semmit.

Egyébként a DVD+RW-ét simán formázza. A DVD-RW-ét ha nem akarom megformázni újraírhatónak, akkor tudja írni, törölni.

A második XP-én nincs SP2 és 6.0-ás Nero van. Ez simán megformázza a DVD-RW-ét is. Ki érti ezt?

Még egy kérdés.

Berakom a 4x írható TDK DVD-RW-ét bármelyik Neroba, erre az felrakja az írási sebességet 4x-re, és nem lehet lejjebb venni. Miért? (Úgy tudom ezzel a sebességgel az íróm nem tudja a -RW-t írni.)

A 1-2x DVD-RW-nél simán állítható az írási sebesség. Ki érti ezt? :S

Halasi Miklós
Posted

Én CD és DVD lemezekkel járok úgy manapság, hogy 99%-nál befagy az írás. Na ezután ismét Nero indít, "a meghajtót az imapi használja" és akkor már jól írja meg ugyanazt az adatot egy másik lemezre. A rontottat ki lehet dobni. Na de az vicc, hogy egyet mindig rontanom kell, hogy jól megírjam....

Posted

Úgy tûnik, hogy akkor a Nero nem áll a helyzet magaslatán. :mérges:

Szerencsére nekem a CD írással és a sima DVD írással nincs gondom. Csak ez a lökött DVD-RW formázás nem akaródzik az egyik XP-én. Amelyiken nincs SP2, ott megy.

Továbbra is várom - ha van - a tippeket a fenti problémám megoldására.

Windows_3.1
Posted
"a meghajtót az imapi használja"

Üdv.

Próbáld meg úgy, hogy kikapcsolod az XP beépített cd-író szolgáltatását.

Vezérlõpult - Felügyeleti eszközök - Szolgáltatások - IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás - helyi menü - Tulajdonságok - Általános fül - Indítás típusa - Letiltva

Halasi Miklós
Posted

Megnézem mi lesz a végeredmény. A meghajtón már letiltottam. Ami furcsa, hogy amikor az "Imapit használja" eset áll fent, akkor jól írta meg a lemezt, de ahogy IMAPI közelbe került a Nero, rontott. Na legközelebbi írásnál megnézem mi a hatása. Persze egy Nerot is frissítettem azóta, szóval lehet, hogy a megoldás nem derül ki...

Posted
Nekem is ez a gondom, de én nem külsõ írót használok, viszont amikor filmet írok a Néróval a Verbatim-R 8x-os DVD lemezt nyolcszorosnak látja, de csak 2x-esen írja max., és az is fura, hogy mindeközben a puffer leürül 10-15%-ra majd feltölt 98%-ig, és ez így megy az írás folyamán végig!

Ekkor a Néró V. Express modulját használom.

Viszont a Néró B.R. modulja simán megírja 8x-osan a DVD-t, tehát én végkép nem értem, hogy hol lehet szûk a keresztmetszet.

Nem lehet ez a Néró V.E. írómoduljának a hibája?

Halasi Miklós
Posted

Szerintem ez Nero hiba lesz...

Posted

Én inkább melegedésre gyanakodnék. Lásd az idézést"

CDGRAB: " ugyanis a Pioneer 108-asnál jóval magasabb hõmérsékletû a drive egy-két lemez írása után, és valószínûleg ennek a számlárája írható, hogy az írás után rögvest elég bénán olvas vissza egy-két lemezt. Késõbb ugyanezeket a lemezeket sokkal szebb olvasási görbével olvassa vissza. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez a melegedés számlájára írható, de nagy esély van rá. "

És ez, ugye már a 107-es javított változata.

Posted

Már lassan kezdek megõszülni, mert a 8x-os sebességû LiteOn LW-811s DVD-íróm, mióta megvettem mellé az LG 16x-os írót, csak 2.4x-esen hajlandó írni és olvasni... Nem tudja valaki, hogy mi lehet a probléma? Firmware = legújabb, alaplapi IDE driver = legújabb, a két író külön kábelen van...

Posted

Sziasztok.

Valaki segítsen mert megõrülök.

DVD-t szeretnék írni, több filmet egy lemezre. Eddig ment is simán, most meg kiírja, hogy"tároló túl nagy" Írási hiba. Semmit nem tudok csinálni, mindíg ugyanaz a hiba.

LG GSA 4120B-s íróm van, és most frissítettem pár napja a Nero 6.6.0.13-ra.

Eddig ment vele minde szépen. Se adatként, sem UDF-ként nem írja ki õket.

Mi a fenét tudnék csinálni??

Marczy

Halasi Miklós
Posted

Esetleg 6.6.0.14? :hááát:

Posted

Tegnap tettem fel, de semmi eredménye. A hiba ugyan az.

Ha esetleg tudnátok valami másik jó, és megízható DVD író progit, azt megköszönném.

Akkor az adatot kiírmám azzal.

• 2 weeks later...
Posted

Érdekes problémát tapasztaltam. DVD másolás közben 83%-nál leállt az írás. Pioneer109-el írtam és a Nero6.6.0.8. Ami a fúrcsa,hogy az így megírt DVD film lejátszható volt,pedig a progiban a lemez kiadása parancs kellett,hogy kiadja a DVD-t. Mi lehet a probléma? :hááát: A Nero semmilyen hibát nem írt ki.

Posted

Sziasztok

Vázolom a problémámat: Nero-t használok, a zenei CD-t gond nélkül megírja. Ha viszont DVD-t szeretnék írni 2%-nál lefagy a program. Ezt kb. 4 napja kezdte csinálni.

Valaki fel :ötlet: -na.

Posted

A DVD-RAM-od típusa? Írt már egyáltalán jól DVD-lemezt?

Posted

Hello

A típusa LG GSA 40828 CD/DVD combo, persze már írtam vele DVD filmeket. Ahogy írtam 4 napja jött elõ ez a problem.