Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Gondoltam nyitok egy topikor ennek a profi video készítõ programnak! 8)

Elõször is akit esetleg komolyabban érdekel a program és szeretné jobban "megismerni", annak ajánlom figyelmébe a nemrég megjelent 400 oldalas könyvet, amiben mindent részletesen leírnak.

A könyvet itt lehet megrendelni.

Lenne egy kérdésem. Ha a videot DV avi -ként mentem el, akkor a mezõsorrendet melyik beállításon tanácsos hagyni? :?:

(Progressive scan, Upper Field First, Lower Field First)

Halasi Miklós
Posted

DV AVI Lower fieldet használ és nem progresszív, ha jól emlékszem. Az MJPEG használ upper fieldet.

• 1 month later...
Posted

Én a 6.0-ás premiert használom, mert jobban szeretem, mint a pro-t, de nem is ez a lényeg. Kérdezni szeretném, és bízok benne, hogy valaki tudni fogja a választ. A Holliwood Fx-et hogyan tudom a premierbe installálni?

Halasi Miklós
Posted

Hollywood FX-bõl csak a 4.6.7-es verziót tudod feltenni, újabbat nem.

• 4 weeks later...
Posted

Valaki el tudná mondani, hogyan kell csinálni Premiere-el ilyet.

• 1 month later...
Posted

Hi!

Hogyan oldható meg, hogy a képen fusson valós idõben egy digitális óra?

Halasi Miklós
Posted

Csak kíváncsiságból: és az mit mutasson? Az aktuális idõt, vagy a DV kódot?

Posted

Egyiket sem. Egy stopper lenne, ami 0-ról indul egy autóút elején, és a végén megáll. Az egész egy snitt lenne.

Posted

Processzor és alaplap csere elõtt állok, és érdekelne, hogy a premiere pro fut e amd processzoron, mert egy idõben voltak gondok, ha jól emlékszem. San Diego magos AMD lenne a választott, bár eddig csak inteles gépeim voltak, próbálkoznék egy kicsit. Mik a tapasztalatok?

• 2 weeks later...
Posted
:( 5.1-es hang exportáláshoz milyen hardwer kell ? Hogyan kell beállítaní a hangsávokat ? Bemásoltam 6 wav hangsávot, export, és egy üres file lett az eredmény, eddig.
Posted
Processzor és alaplap csere elõtt állok, és érdekelne, hogy a premiere pro fut e amd processzoron, mert egy idõben voltak gondok, ha jól emlékszem. San Diego magos AMD lenne a választott, bár eddig csak inteles gépeim voltak, próbálkoznék egy kicsit. Mik a tapasztalatok?

:( Semmilyen gondot sem tapasztaltam AMD procival ( Barton 3000+ ),az azonos teljesítmény olcsóbb, mint Intellel, szerintem.

Halasi Miklós
Posted
:( 5.1-es hang exportáláshoz milyen hardwer kell ? Hogyan kell beállítaní a hangsávokat ? Bemásoltam 6 wav hangsávot, export, és egy üres file lett az eredmény, eddig.

Ha jól emlékszem ehhez külön program kell, a Premiere nem bizts, hogy megcsinálja. Valami Surecode DTS encoder, vagy valami hasonló volt a neve. Ott megadtad a hangsávokat külön és megcsinálta neked az 5.1-es hangot.

Posted

Furcsa, hogy ilyen sokan vágnak videót, és senki nem ismeri a Sonicfoundry Vegas-t...

Halasi Miklós
Posted

Ismerni ismerem név szerint, de nem használom, fõleg azért mert ha valaki lecövekel egy program mellett, nehezen vált egy másikra...

Posted
:hááát: Természetesen a Dolby Digital 5.1 plug-in ki volt jelölve a premierben, mint audio export hangformátum. Arra gondoltam, hogy a Creativ Live! 5.1-es hangkártyának milyen szerepe lehet a kódolásban. A Surcode codek csak a subwofer sávnál módosít az eredeti wav sávon. Én valami olyan kódolásra vágytam, amivel kialakul a tényleges csatornára jellemzõ hangzáskép. Jelenleg erre csak equalizerrel képes a progi. Az ál 5.1-es ac3-nak meg mi értelme ?
Halasi Miklós
Posted

Na ez utóbbit nem szoktam én se érteni: ha van egy 2.0-ás hangod, azt miért jó 5.1-be kódolni...

Akkor már van értelme, ha van egy háttérzenéd hozzá, meg esetleg kommentár. Na akkor jól el tudod osztani.

Posted (edited)

Hi!

Problémám van a progival: avi-s filmet importálok be, egérrel behúzom a bal oldali monitorhoz, csinálok 1 snittet, lehúzom a Timeline video 1-hez, és itt már nincs kép!

Szóval a jobb oldali monitoron csak fekete képernyõ van a snitt lejátszása közben. ??? :hááát:

Tud valaki segíteni, most próbálok elõször videót szerkeszteni. Elõre is thx!

(Kérjük a szóközöket kitenni az írásjelek után! Ez nem SMS, hanem fórum! Köszönjük!)

Edited by Spányik Balázs
Halasi Miklós
Posted

Na ilyet még nem kapáltam. Esetleg egy renderelés megoldhatja a gondot, de én inkább overlay megjelenítési problémákra gyanakodnék.

Posted

DV AVI Lower fieldet használ és nem progresszív, ha jól emlékszem. Az MJPEG használ upper fieldet.

Nagyon érdekelne, hogy mi a helyes eljárás az ilyen DV AVI-ból készített MPEG-2, majd DVD (VOB) készítéskor; meg kell tartani ezt a félképsorrendet, ahol az alsó félkép az elsõ, vagy át kell állítani arra, hogy a felsõ félkép legyen az elsõ?

Halasi Miklós
Posted

Ha nem kevert filmet (tehát MJPEG és DV) csinálsz, akkor meghagyhatod a sorrendet. :)

Posted
Ha nem kevert filmet (tehát MJPEG és DV) csinálsz, akkor meghagyhatod a sorrendet. :)

Egyszerûen csak DV AVI-ból (szerkesztés után) akarok DVD videót készíteni, ezek szerint akkor minden fázisban maradhat az alsó félkép az elsõ helyen. Köszönöm a segítséget!

Még egy kérdésem lenn; javít a képminõségen, ha nem állandó bitrátát állítok, hanem változót, de az állandónál is mondjuk 8000 kbps a bitráta és a változónál is ez van megadva felsõ értéknek? (Amúgy ilyen esetben nem kell törekednem a méretkihasználásra, mert mondjuk bõven elég a 4,7 GB-s méretû lemez.)

Posted

Semmilyen minõségbeli problémát nem okoz a változó bitsebesség. Egyébként a gyári lemezek is Így készülnek.

• 2 weeks later...
Posted
Ismerni ismerem név szerint, de nem használom, fõleg azért mert ha valaki lecövekel egy program mellett, nehezen vált egy másikra...

Szió!

Te mit használsz? A PCWORLD mit használ?

Halasi Miklós
Posted

A PC World Premiere Prot használ, én meg személy szerint Pinnacle Studio 10-et.

Ez utóbbi nagyon jól használható, mert sok kiegészítõ van hozzá, míg a Premiere profibb, de nehéz hozzá ingyenes cuccokat találni. Volt idõ, amikor még Premiere 6.x-et használtam, de miután átálltam a Studiora, azóta azt használom. Már megszoktam a nyavajáit, és kényeskedését. Bár még így is érhetnek meglepetések, de szerencsére ritka ez az eset. És elég sok dolgot lehet vele megcsinálni.

• 4 weeks later...
Posted

hello

Remélem tud valaki segíteni, én eddig a Final Cuttal dolgoztam, csak pár hete használom a Premiere pro 1.5-öst. A problémám pedig az, hogy ha beteszek agy effektet az anyagba, akkor bepirosodik és a vágó tévémen nagyon pixeles lesz. A Final cutban ilyenkor nyomtam egy alma+r bill-t és kiszámolta nekem. De itt nem tudom, hogy melyik billenty parancs teszi meg ugyanezt. Segítséget elõre is köszönöm!