Alph@ 0 Share Posted May 24, 2005 Gondoltam nyitok egy topikor ennek a profi video készítõ programnak! Elõször is akit esetleg komolyabban érdekel a program és szeretné jobban "megismerni", annak ajánlom figyelmébe a nemrég megjelent 400 oldalas könyvet, amiben mindent részletesen leírnak. A könyvet itt lehet megrendelni. Lenne egy kérdésem. Ha a videot DV avi -ként mentem el, akkor a mezõsorrendet melyik beállításon tanácsos hagyni? (Progressive scan, Upper Field First, Lower Field First) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 24, 2005 DV AVI Lower fieldet használ és nem progresszív, ha jól emlékszem. Az MJPEG használ upper fieldet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti 0 Share Posted June 29, 2005 Én a 6.0-ás premiert használom, mert jobban szeretem, mint a pro-t, de nem is ez a lényeg. Kérdezni szeretném, és bízok benne, hogy valaki tudni fogja a választ. A Holliwood Fx-et hogyan tudom a premierbe installálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 30, 2005 Hollywood FX-bõl csak a 4.6.7-es verziót tudod feltenni, újabbat nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted July 29, 2005 Valaki el tudná mondani, hogyan kell csinálni Premiere-el ilyet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dnash 0 Share Posted August 30, 2005 Hi! Hogyan oldható meg, hogy a képen fusson valós idõben egy digitális óra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted August 30, 2005 Csak kíváncsiságból: és az mit mutasson? Az aktuális idõt, vagy a DV kódot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dnash 0 Share Posted August 30, 2005 Egyiket sem. Egy stopper lenne, ami 0-ról indul egy autóút elején, és a végén megáll. Az egész egy snitt lenne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted September 4, 2005 Processzor és alaplap csere elõtt állok, és érdekelne, hogy a premiere pro fut e amd processzoron, mert egy idõben voltak gondok, ha jól emlékszem. San Diego magos AMD lenne a választott, bár eddig csak inteles gépeim voltak, próbálkoznék egy kicsit. Mik a tapasztalatok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olli 0 Share Posted September 15, 2005 5.1-es hang exportáláshoz milyen hardwer kell ? Hogyan kell beállítaní a hangsávokat ? Bemásoltam 6 wav hangsávot, export, és egy üres file lett az eredmény, eddig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olli 0 Share Posted September 15, 2005 Processzor és alaplap csere elõtt állok, és érdekelne, hogy a premiere pro fut e amd processzoron, mert egy idõben voltak gondok, ha jól emlékszem. San Diego magos AMD lenne a választott, bár eddig csak inteles gépeim voltak, próbálkoznék egy kicsit. Mik a tapasztalatok? Semmilyen gondot sem tapasztaltam AMD procival ( Barton 3000+ ),az azonos teljesítmény olcsóbb, mint Intellel, szerintem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 20, 2005 5.1-es hang exportáláshoz milyen hardwer kell ? Hogyan kell beállítaní a hangsávokat ? Bemásoltam 6 wav hangsávot, export, és egy üres file lett az eredmény, eddig. Ha jól emlékszem ehhez külön program kell, a Premiere nem bizts, hogy megcsinálja. Valami Surecode DTS encoder, vagy valami hasonló volt a neve. Ott megadtad a hangsávokat külön és megcsinálta neked az 5.1-es hangot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted September 20, 2005 Furcsa, hogy ilyen sokan vágnak videót, és senki nem ismeri a Sonicfoundry Vegas-t... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 20, 2005 Ismerni ismerem név szerint, de nem használom, fõleg azért mert ha valaki lecövekel egy program mellett, nehezen vált egy másikra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olli 0 Share Posted September 22, 2005 Természetesen a Dolby Digital 5.1 plug-in ki volt jelölve a premierben, mint audio export hangformátum. Arra gondoltam, hogy a Creativ Live! 5.1-es hangkártyának milyen szerepe lehet a kódolásban. A Surcode codek csak a subwofer sávnál módosít az eredeti wav sávon. Én valami olyan kódolásra vágytam, amivel kialakul a tényleges csatornára jellemzõ hangzáskép. Jelenleg erre csak equalizerrel képes a progi. Az ál 5.1-es ac3-nak meg mi értelme ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 23, 2005 Na ez utóbbit nem szoktam én se érteni: ha van egy 2.0-ás hangod, azt miért jó 5.1-be kódolni... Akkor már van értelme, ha van egy háttérzenéd hozzá, meg esetleg kommentár. Na akkor jól el tudod osztani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabika 21 0 Share Posted September 29, 2005 (edited) Hi! Problémám van a progival: avi-s filmet importálok be, egérrel behúzom a bal oldali monitorhoz, csinálok 1 snittet, lehúzom a Timeline video 1-hez, és itt már nincs kép! Szóval a jobb oldali monitoron csak fekete képernyõ van a snitt lejátszása közben. ??? Tud valaki segíteni, most próbálok elõször videót szerkeszteni. Elõre is thx! (Kérjük a szóközöket kitenni az írásjelek után! Ez nem SMS, hanem fórum! Köszönjük!) Edited September 30, 2005 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 29, 2005 Na ilyet még nem kapáltam. Esetleg egy renderelés megoldhatja a gondot, de én inkább overlay megjelenítési problémákra gyanakodnék. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repasijo 0 Share Posted October 6, 2005 DV AVI Lower fieldet használ és nem progresszív, ha jól emlékszem. Az MJPEG használ upper fieldet. Nagyon érdekelne, hogy mi a helyes eljárás az ilyen DV AVI-ból készített MPEG-2, majd DVD (VOB) készítéskor; meg kell tartani ezt a félképsorrendet, ahol az alsó félkép az elsõ, vagy át kell állítani arra, hogy a felsõ félkép legyen az elsõ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted October 7, 2005 Ha nem kevert filmet (tehát MJPEG és DV) csinálsz, akkor meghagyhatod a sorrendet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repasijo 0 Share Posted October 8, 2005 Ha nem kevert filmet (tehát MJPEG és DV) csinálsz, akkor meghagyhatod a sorrendet. Egyszerûen csak DV AVI-ból (szerkesztés után) akarok DVD videót készíteni, ezek szerint akkor minden fázisban maradhat az alsó félkép az elsõ helyen. Köszönöm a segítséget! Még egy kérdésem lenn; javít a képminõségen, ha nem állandó bitrátát állítok, hanem változót, de az állandónál is mondjuk 8000 kbps a bitráta és a változónál is ez van megadva felsõ értéknek? (Amúgy ilyen esetben nem kell törekednem a méretkihasználásra, mert mondjuk bõven elég a 4,7 GB-s méretû lemez.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted October 8, 2005 Semmilyen minõségbeli problémát nem okoz a változó bitsebesség. Egyébként a gyári lemezek is Így készülnek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Icoj 0 Share Posted October 18, 2005 Ismerni ismerem név szerint, de nem használom, fõleg azért mert ha valaki lecövekel egy program mellett, nehezen vált egy másikra... Szió! Te mit használsz? A PCWORLD mit használ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted October 19, 2005 A PC World Premiere Prot használ, én meg személy szerint Pinnacle Studio 10-et. Ez utóbbi nagyon jól használható, mert sok kiegészítõ van hozzá, míg a Premiere profibb, de nehéz hozzá ingyenes cuccokat találni. Volt idõ, amikor még Premiere 6.x-et használtam, de miután átálltam a Studiora, azóta azt használom. Már megszoktam a nyavajáit, és kényeskedését. Bár még így is érhetnek meglepetések, de szerencsére ritka ez az eset. És elég sok dolgot lehet vele megcsinálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vad 0 Share Posted November 13, 2005 hello Remélem tud valaki segíteni, én eddig a Final Cuttal dolgoztam, csak pár hete használom a Premiere pro 1.5-öst. A problémám pedig az, hogy ha beteszek agy effektet az anyagba, akkor bepirosodik és a vágó tévémen nagyon pixeles lesz. A Final cutban ilyenkor nyomtam egy alma+r bill-t és kiszámolta nekem. De itt nem tudom, hogy melyik billenty parancs teszi meg ugyanezt. Segítséget elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts