tmichel Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 Hello! Most csatlakoztam a fórumhoz és máris egy kérdéssel fordulok hozzátok: Az MP3 lejátszómat nem régiben leejtettem. Utána azonnal bekapcsolom és működött, mondom magamban: "Huh ez szerencse!", de mégse akkora mert megbolondult. Szétszedtem és belül minden rendben van (a drótok nem szakadtak el és nem törött el belü semmi). A probléma az hogy mikor hallgatom a basszust nagyon kiemeli az énekhang meg szinte egyáltalán nem hallatszik. Az lenne a kérdésem mitől lehet ez és hogy lehet rajta segíteni? Előre is köszönöm: tmichel
Lakatos Gergely [Sti Posted May 23, 2005 Posted May 23, 2005 Még ha látszólag nincs is semmi bajuk, ezek a kütyük - különösebben az olcsóbb fajták - elég könnyen megsérülnek. Ha esetleg volt rá garancia, az a szétszedéssel feltehetőleg ugrott, segíteni csak szakszervízben tudnak rajta.
tmichel Posted May 24, 2005 Author Posted May 24, 2005 Mondjuk találok egy szakszervízt és elviszem, megmondják hogy semmi baja a hardvernek akkor a szoftver frissítés segíthet-e (ha egyáltalán van ilyen). tmichel
Adani Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Szerintem nem fog. Leejtéskor nem a szoftver szokott megsérülni, de végülis rosszabb már nem lesz, érdemes megpróbálni.
tmichel Posted May 28, 2005 Author Posted May 28, 2005 Akkor hogy lássak hozzá? Hogy tudom frissíteni a szoftverét? Van valami program vagy hogyan?
Adani Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 A gyártó honlapján kéne szétnézni, ott biztos le van írva, hogyan kell.
mizsi Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Üdv! Adott egy TrekStor i.Neat Fun mp3 lejátszó. 1 hete a következõ a problémám vele: tudni kell róla, hogy 2 nyelvet lehet rajta beállítani, a németet és az angolt. Kb. 5 napja a következõt csinálja: ha angol nyelvre van állítva, akkor a kijelzõjén kriszk-kraszkok jelennek meg az id3 tag-ban (pl. ? * --), és egyéb menüpontokban is. Ha német nyelvre állítom, akkor minden rendben van. Mi lehet a gond? Korábban nem volt semmi probléma az angol nyelvvel. Úgy vettem észre, hogy a két nyelv közötti váltás betûtípus közötti váltást is eredményez, az angol nyelvben nincsenek ékezetes betûk, ilyenkor csak egy szóköz jelent meg az id3 tagban, most meg szinte minden: * ? :. Mi okozhatja a bajt? Münchenben vettem, úgyhogy a garancia egyenlõre másodlagos megoldás.
ProFiler Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Talán egy szoftverfrissítés is kisegíthet. Ciao.
mizsi Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Erre már Én is gondoltam, de a hivatalos oldalon nem találtam szoftvert, a letöltések között. Google sem adott megfelelõ találatot.
ProFiler Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Talán van valami mp3 lejátszókkal foglalkozó fórum valahol. Ott biztos tudnának róla. Ciao.
mizsi Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Háát, az összes léteztõ TrekStor i.Beat-hez találtam firmware-t, csak a Fun-hoz nem ír: A helyzet most már annyira súlyos, hogy bár a menü angol, az id3 tag-ek már nem kriszk-kraszkok, hanem egyszerûen arab karakterekbõl áll(nak)! Nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek.
ProFiler Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Nem tudok akkor jobbat, minthogy nézz utánna, nincs-e nekik Magyarországon márkaképviseletük, vagy szervízük. (Esetleg ha Ausztriában találsz az is jó, talán tudok segíteni ebben.) Ciao.
mizsi Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Tekintettel arra, hogy sem itthon, sem Ausztriában nem találtam márkaképviseletet, végrehajtottam a legegyszerûbb -végsõ- megoldást: egy ismerõsömmel, akit arra vitt az uta, visszaküldtem.
mizsi Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Ez szinte hihetetlen! Kicserélték az mp3 lejátszót egy 512 MB-osra, és ezzel is szinte azonnal problémám akadt: 350 MB-nál többet nem tudok rápakolni. A Windows 510 MB-nak látja, de amint feltöltöm a zenéket, kb. 350 MB-nál megáll a feltöltés és nem "Megtelt a lemez", hanem "Szüntesd meg az írásvédettséget" hibát ír ki a TC. Próbáltam Intézõvel is de az is hibát írja ki, hogy "A könyvtárat vagy a fájlt nem lehet létrehozni". Le is formáztam már a lejátszót, a formázás sem írt ki hibát. A szoftver is a legfrissebb van hozzá. Mit lehet még tenni? Küldjem vissza ezt is? Mind a TC, mind a Windows, mind a lejátszó látja még a 150 MB szabad helyet. TrekStor MusicStick 130 a tipus. Kevésbé gyanakszom a lejátszóra, máshol keresném a hibát, csak azt nem tudom, hol. Lehetséges, hogy a Windows ME nem tudja lekezelni a "nagy" méretû USB eszközt? Ugyanis még egy üres könyvtárat sem tudok létrehozni a kritikus 350 MB elérése után
Shia-ko Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Próbáld a TCben a másoláshoz beállítani a kompatibilitást, esetleg nézd meg, hogy nem-e akkor dob hibát, ha adott számú file van a lejátszón.
mizsi Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Lehet, hogy rájöttem a titok nyitjára: akkor dob hibát, ha túl hosszú fájlnevek is szerepelnek. Ugyanis. Ha nem másoltam olyan fájlt a lejátszóra, amelyiknek túl hosszú neve lett volna, akkor simán rámegy az 512 MB. Ha viszont van rajta olyan, ugyan rámásolja, de amikor kedve tartja, hibát dob. Tanulság: maradjunk a rövid fájlneveknél.
emerson1 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 (edited) Segítséget kérek egy EASY 706X típusú mp3 lejátszó firmware frissítéséhez! A garancialevelében azt írják, töltsem a készülékre a *.bin file-t a honlapról, csak azt nem írták meg, hogy honnan! Hol találok ehhez a vacakhoz firmware file-t? Segítsetek! emerson1 Edited December 13, 2005 by ProFiler
ProFiler Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Én sem találtam meg a gyártó oldalát, esetleg próbáld meg a Google-al, vagya Yahooval! De miért is szeretnéd frissíteni? Rossz? Azon nem segít a firmware! Ciao.
mizsi Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Fél órát kerestem Google-val, Yahoo-val, MSN-nel, Altavistá-val. Sajna reménytelen.
bgabbi Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 üdvözlet nekem csak az lenne a problémám hogy az mp3 lejátszóról töröltem a zenéket de három szám rajta maradt és nem tudom letörölni õket.Mikor megpróbálom azt mondja hogy nincs is ott.mit csináljak ezen már csak a formázás segit.Megformázhatom az xp formázóprogijával? elõre is köszönöm
Sanzi Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Hát, én nem akarlak félre vezetni, de nekem is ilyen volt a múltkor, és egy formázás mindent megoldott.
Goo Me Cheese Ma Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 LÍTHAS ALL! Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Egy havernek az mp3 lejátzóján volt valami file (saját bevallása szerint valami DVI, vagy ilyesmi) ami kelett a lejátszáshoz és ezt sikerált letörölje. Enélkül nem megy a lejátszó, nem játszik le semmit. Ezt a filet meg lehet vajh szerezni valahol? Kösz, előre is. :aaa:
Recommended Posts