Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hello!

Most csatlakoztam a fórumhoz és máris egy kérdéssel fordulok hozzátok:

Az MP3 lejátszómat nem régiben leejtettem. Utána azonnal bekapcsolom és működött, mondom magamban: "Huh ez szerencse!", de mégse akkora mert megbolondult.

Szétszedtem és belül minden rendben van (a drótok nem szakadtak el és nem törött el belü semmi).

A probléma az hogy mikor hallgatom a basszust nagyon kiemeli az énekhang meg szinte egyáltalán nem hallatszik.

Az lenne a kérdésem mitől lehet ez és hogy lehet rajta segíteni?

Előre is köszönöm:

tmichel

Lakatos Gergely [Sti
Posted

Még ha látszólag nincs is semmi bajuk, ezek a kütyük - különösebben az olcsóbb fajták - elég könnyen megsérülnek. Ha esetleg volt rá garancia, az a szétszedéssel feltehetőleg ugrott, segíteni csak szakszervízben tudnak rajta.

Posted

Mondjuk találok egy szakszervízt és elviszem, megmondják hogy semmi baja a hardvernek akkor a szoftver frissítés segíthet-e (ha egyáltalán van ilyen).

tmichel

Posted

Szerintem nem fog. Leejtéskor nem a szoftver szokott megsérülni, de végülis rosszabb már nem lesz, érdemes megpróbálni.

Posted

Akkor hogy lássak hozzá? Hogy tudom frissíteni a szoftverét? Van valami program vagy hogyan?

Posted

A gyártó honlapján kéne szétnézni, ott biztos le van írva, hogyan kell.

Posted

De tényleg nem mész semmire a frissítéssel. :ötlet:

Ciao.

Posted

Attól még próbálkozni lehet. Rosszabb már úgysem lesz ;)

• 5 months later...
Posted

Üdv!

Adott egy TrekStor i.Neat Fun mp3 lejátszó. 1 hete a következõ a problémám vele:

tudni kell róla, hogy 2 nyelvet lehet rajta beállítani, a németet és az angolt. Kb. 5 napja a következõt csinálja:

ha angol nyelvre van állítva, akkor a kijelzõjén kriszk-kraszkok jelennek meg az id3 tag-ban (pl. ? * --), és egyéb menüpontokban is. Ha német nyelvre állítom, akkor minden rendben van. Mi lehet a gond? Korábban nem volt semmi probléma az angol nyelvvel. Úgy vettem észre, hogy a két nyelv közötti váltás betûtípus közötti váltást is eredményez, az angol nyelvben nincsenek ékezetes betûk, ilyenkor csak egy szóköz jelent meg az id3 tagban, most meg szinte minden: * ? :.

Mi okozhatja a bajt? Münchenben vettem, úgyhogy a garancia egyenlõre másodlagos megoldás.

Posted

Talán egy szoftverfrissítés is kisegíthet.

Ciao.

Posted

Erre már Én is gondoltam, de a hivatalos oldalon nem találtam szoftvert, a letöltések között. Google sem adott megfelelõ találatot. :(

Posted

Talán van valami mp3 lejátszókkal foglalkozó fórum valahol. Ott biztos tudnának róla.

Ciao.

Posted

Háát, az összes léteztõ TrekStor i.Beat-hez találtam firmware-t, csak a Fun-hoz nem :Sír: A helyzet most már annyira súlyos, hogy bár a menü angol, az id3 tag-ek már nem kriszk-kraszkok, hanem egyszerûen arab karakterekbõl áll(nak)! Nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek.

Posted

Nem tudok akkor jobbat, minthogy nézz utánna, nincs-e nekik Magyarországon márkaképviseletük, vagy szervízük. (Esetleg ha Ausztriában találsz az is jó, talán tudok segíteni ebben.)

Ciao.

• 2 weeks later...
Posted

Tekintettel arra, hogy sem itthon, sem Ausztriában nem találtam márkaképviseletet, végrehajtottam a legegyszerûbb -végsõ- megoldást:

egy ismerõsömmel, akit arra vitt az uta, visszaküldtem.

Posted

Ez szinte hihetetlen! :mérges:

Kicserélték az mp3 lejátszót egy 512 MB-osra, és ezzel is szinte azonnal problémám akadt: 350 MB-nál többet nem tudok rápakolni. A Windows 510 MB-nak látja, de amint feltöltöm a zenéket, kb. 350 MB-nál megáll a feltöltés és nem "Megtelt a lemez", hanem "Szüntesd meg az írásvédettséget" hibát ír ki a TC. Próbáltam Intézõvel is de az is hibát írja ki, hogy "A könyvtárat vagy a fájlt nem lehet létrehozni". Le is formáztam már a lejátszót, a formázás sem írt ki hibát. A szoftver is a legfrissebb van hozzá. Mit lehet még tenni? Küldjem vissza ezt is? :mérges:

Mind a TC, mind a Windows, mind a lejátszó látja még a 150 MB szabad helyet.

TrekStor MusicStick 130 a tipus. Kevésbé gyanakszom a lejátszóra, máshol keresném a hibát, csak azt nem tudom, hol. Lehetséges, hogy a Windows ME nem tudja lekezelni a "nagy" méretû USB eszközt? Ugyanis még egy üres könyvtárat sem tudok létrehozni a kritikus 350 MB elérése után :hááát:

Posted

Próbáld a TCben a másoláshoz beállítani a kompatibilitást, esetleg nézd meg, hogy nem-e akkor dob hibát, ha adott számú file van a lejátszón.

Posted

Lehet, hogy rájöttem a titok nyitjára:

akkor dob hibát, ha túl hosszú fájlnevek is szerepelnek. Ugyanis. Ha nem másoltam olyan fájlt a lejátszóra, amelyiknek túl hosszú neve lett volna, akkor simán rámegy az 512 MB. Ha viszont van rajta olyan, ugyan rámásolja, de amikor kedve tartja, hibát dob.

Tanulság: maradjunk a rövid fájlneveknél.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

:hááát: Segítséget kérek egy EASY 706X típusú mp3 lejátszó firmware frissítéséhez! A garancialevelében azt írják, töltsem a készülékre a *.bin file-t a honlapról, csak azt nem írták meg, hogy honnan!

Hol találok ehhez a vacakhoz :mossfogat: firmware file-t?

Segítsetek!

emerson1

Edited by ProFiler
Posted

Én sem találtam meg a gyártó oldalát, esetleg próbáld meg a Google-al, vagya Yahooval! De miért is szeretnéd frissíteni? Rossz? Azon nem segít a firmware!

Ciao.

Posted

Fél órát kerestem Google-val, Yahoo-val, MSN-nel, Altavistá-val. Sajna reménytelen.

• 5 months later...
Posted

üdvözlet nekem csak az lenne a problémám hogy az mp3 lejátszóról töröltem a zenéket de három szám rajta maradt és nem tudom letörölni õket.Mikor megpróbálom azt mondja hogy nincs is ott.mit csináljak ezen már csak a formázás segit.Megformázhatom az xp formázóprogijával? :ötlet::ötlet:

elõre is köszönöm

Posted

Hát, én nem akarlak félre vezetni, de nekem is ilyen volt a múltkor, és egy formázás mindent megoldott.

• 2 weeks later...
Goo Me Cheese Ma
Posted

LÍTHAS ALL!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Egy havernek az mp3 lejátzóján volt valami file (saját bevallása szerint valami DVI, vagy ilyesmi) ami kelett a lejátszáshoz és ezt sikerált letörölje. Enélkül nem megy a lejátszó, nem játszik le semmit. :mérges: Ezt a filet meg lehet vajh szerezni valahol?

Kösz, előre is. :aaa: