Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MP3 lejátszó - Akku töltése USB-n keresztül

csum-pi

Recommended Posts

csum-pi

Van unokatesómnak egy mp3 lejátszója és elhozta hozzám, hogy töltsek föl neki zenéket rá (ez ment), meg hogy töltsem fel neki az elemét.

Probléma:

USB-n keresztül csak akkor tudom tölteni neki az elemet, ha a számítógép folyamatosan be van kapcsolva. Ehhez kellene napi 6-7 óra hossza, de én naponta olyan 2-3 órát gépezek. Tanácsoltam neki, hogy vásároljon 3-4 ezer forintért egy tölthetõ elem készletet, ezt meg is fogadta. De engem csak azért érdekelne, hogy hogyan tudnám beállítani ezt a "számítógép kikapcsolt állapotában levõ USB kimenet(ek) áramellátását", mert más gépeken (ismerõseimnél mindenkinek) mûködik a töltés akkor is, ha a számítógépük ki van kapcsolva, õk pedig nem tudtak nekem segíteni...

Alaplapom: Asus A7V8X-X (ha segít.)

(bocs ha rossz fórumban helyeztem el ezt a problémám, de nem tudom konkrétan meghatározni hova lehetne ezt tenni... :P )

ProFiler

Úgy tudom, hogy ez az alaplap nem tartalmaz olyan funkciót, hogy kikapcsolt állapotban is aqdjon feszültséget az USB-nek, de azért utánnanézhetsz a BIOS-ban, hogy nem-e találsz a Wake Up funkciók között USB-t. Az Abit alaplapok például alapbeállításban is bekapcsolva hagyják az USB eszközöket (bár erre én inkább azt mondom, hogy sajnos).

A témát áthoztam ide, mert itt a helye.

Ciao.

csum-pi

Oké kösz, hogy idehoztad...

A BIOS-re kitérve, nem található benne ilyen funkció! :(

• 2 weeks later...
csum-pi

Vettem egy PCI-os USB bõvítõ kártyát, mert nem volt már üres USB perifériám, és mindig ki kellett húzni valamit. Ezzel nem lehetne valamit kezdeni? (nem igazán találtam ilyen funkciót,) de ha lehet ezzel tölteni...

Adani

Azzal biztos nem, mert a PCI-os kártya nem valószínû, hogy ad feszültséget, bár nincsk izárva, mert soft-off módban a PCI slot kap áramot ( azért, hogy pl: a hálókártya a Wakeup jelre elindíthassa gépet).

nyekk

Ezt most nem értem!

Hogy tud az usb kikapcsolt állapotban áramot leadni?Ha nem megy a táp.

Vagy ilyen esetben csak a táp megy,maga a gép nem?

Shia-ko

A táp ad a lapnak stand-by áramot. A lap képes ezt továbbítani az USB kapu felé.

Adani

ATX-es házaknál kikapcsolt állapotban is áram alatt van a ház. Ez a Soft-off mód. Tehát elvileg az USB is kaphat áramot. Egyes tápokon van hátul egy billenõkapcsoló, amivel áramtalanítani lehet, de akor már biztonságosabb a 220-ból kihúzni a tápot.

• 1 year later...
djfnz

Számomra egy kicsit felfoghatatlan de lehet, hogy van benne valami!