Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS P4P800

smile=)

Recommended Posts

smile=)

Üdv mindenkinek!

Nem bizos,hogy ebbe a témába tartozik teljessen de azért remélem tud valaki segíteni!

Azt szeretném megtudni,hogy hogyan tudnék 3db HDD-t használni a gépemben?

Az alaplapom egy ASUS P4P800 SE két IDE és két SATA csatlakozóval ellátva az IDE kábelek foglaltak (2 HDD + 1 DVD-ROM +1RW)

Tudnám-e a SATA csatlakozót használni egy harmadik HDD csatlakoztatására és ha igen hogyan?

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

Chabi1
Tudnám-e a SATA csatlakozót használni egy harmadik HDD csatlakoztatására és ha igen hogyan?

Veszel egy SATA vinyót, rádugod a SATA csatira, a SATA drivert feltelepíted és használod.

Remélem a tápod elbírja a sok vinyót. :hááát:

smile=)

Köszi!

Nem tudom, hogy elbírja-e, ezért rákérdeztem a tápokról szóló topikban(oda még várom a választ)!

Amúgy 400W-os a táp.Szerinted az elég lehet?(természetesen a többi gépban lévő kütyü használata mellett) :?:

Shia-ko

Számít a táp típusa, és a pontos konfig, hogy kiderüljön, nem-e gyenge valamelyik ág, de ez kiderül a tápos topicban. :ötlet:

A többit Chabi leírta.

ProFiler

Elvileg elég, ugyanis egy HDD nem fogyaszt olyan sokat. Nyugodtan ráköthetsz így még akár kettőt is.

Ciao.

smile=)

Ha megpróbálom és mégsem elég az okozhat valamilyen kárt a gépben vagy csak nem indul el és kész :?:

ProFiler

Csak nem fog elindulni valami (netán az egész gép), ha nem lenne hozzá elég a tápegység. De nem károsodik attól semmi. Viszont ekkorának el kell bírnia. (Csak kár, hogy Codegen. Érdemes lenne lecserélni, de erről a másik topikban úgyis szó van.)

Ciao.

Shia-ko

Ha túlterheled a tápot, akkor meghalhat. Ha meghal, akkor meghalhat más is. Ezt a feltételes módot viszi elég közel a kijelentőhöz a táp típusa. :démonikacaj:

smile=)

Köszi!

Most már tuti,hogy veszek egy jobbat :S

Érdemes egy 500W-os pl:FSB tápra beruháznom vagy elég egy 400W körüli is a jobb nevek közül :?:

ProFiler

400 Wattos elég, ha márkás.

Ciao.

Shia-ko
Érdemes egy 500W-os pl:FSB tápra beruháznom vagy elég egy 400W körüli is a jobb nevek közül :?:

Hol akarsz az FSPnél jobb nevet? :huh:

smile=)
:) Ha tényleg olyan jó akkor nekem jó :!:

• 1 year later...
Susi99

Sziasztok! Egy nagy problémám lenne bekapcsolásnál azt irja ki hogy a BIOS not istalled. Tudna valaki Segiteni?! egyébként utána beindul rendesen a gép,csak keres valamit(2db sata2 winyó van benne)

wkrisz

Hali.

Ha nem raid-ként használod a winyókat, akkor az advanced bios menüben az onboard promise conrollert állítsd disabled-re! Elvileg ez megoldja a problémát.

Susi99

KÖSZÖNÖM :) Sikerült.

• 2 months later...
tbrc

Sziasztok!

A következõ a problémám: Van egy gépem:

- ASUS P4P800SE

- Intel Celeron 2,8Ghz

- HIS ATi 9600 Pro

- 512MB RAM

- stb...

Ma reggel felkeltem és semmi! A videókártya nem indította a monitort! Azt is észrevettem hogy folyamatosan tölt a gép és be se bootolt valószínûleg! Amikor szétkaptam elõször megpróbáltam egy másik videókártyával! Semmi! Azzal sem ment! A processzor nem melegedett, de az intel 865PE lapka eszméletlenül!, kézre kb 60-80°C-ra is felhevülhetett azonnal, mert azóta is látható égési nyomot hagyott a kezemen! Én az alaplapra gyanakszom! A speaker semmiféle hangot nem ad így nemtudok a hibára következtetni! :S

Ha valakinek bármi ötlete lenne, kérem feltétlenül segítsen!

Elõre is Köszönöm!

Gereby

Még esetleg a táp lehet, de nyilván az alaplappal lesz gond.

tbrc

A táp nemhiszem, de azért megnézem! Viszont a fõ gond az, hogy ha tényleg az alaplap a rossz az valószínûleg nem javítható! Más Socket 478-ra épülõ alaplapot meg már nemigen lehet venni :S

tbrc

Nemsemmi! Az általad adott linken ugyanaz a hiba mint nálam (egyébként semmi közöm a hirdetéshez)! Meglepõ... :lol: Akkor ezekszerint nem csak én küzdök ilyesmivel :P

Remélem semmi más nem sérült meg :S! Megpróbálok beszerezni egy másik deszkát! Köszönöm a segítséget!

sz.jános

"...Megpróbálok beszerezni egy másik deszkát! "

Off

És az AI7-el mi van, csak nem eladtad?

On

tbrc

Jaj dehogy! :D Az egy álom alaplap (AI7)! 8) Tökéletesen megy! Ez egy másik gép amit az itthoni alkatrészekbõl raktam össze!

• 4 weeks later...
lacy86

Sziasztok!

Lehet nem ide tartozik amit most írok de nem találtam hova kell! :(

Az lenne a problémám hogy újra telepítettem az Xp-t és ne mjön be az internetem! A programok futnak de internetem sehol!

Már kábelt is cseréltem és semmi!

Ja, az alap cd-m Nem tudom merre van gondolom akkor arról kellene valamit feltelepíteni?

Légyszi, segítsetek!!

Elõrre is köszönöm!!

Sziasztok!

sz.jános

Az újratelepítéshez nélkülözhetetlen az alapapi CD. Errõl szinte mindent (így a LAN-t is) fel kell telepíteni ahhoz, hogy tökéletesen mûködjön a gép.

A gyártó Asus honlapjáról probáld meg letölteni a telepítõ CD tartalmát (ha egyáltalán fent van), vagy ha tudod kérd valakitõl kölcsön a CD-t.

• 2 weeks later...
Masa_Solo

Szia!

Nekem is ilyen alaplapom van az egyik gépben.

XP-n mûködik a hálózat, közbe csinál olyat, hogy 1 percre lecsatlkozik a netrõl, majd vissza. Kábelnetem van.

Win98 SE-nél, ha feltelepítem a hálózai driverét, akkor újraindítás után hibásnak veszi.

Nekem megvan a driver cd.