Mik 0 Share Posted May 21, 2005 Digitális képeim nem mindig a képkidolgozásnál használt oldalarányokkal készültek, de előhívatás előtt szeretném beállítani a 9:13, 10:15, ... stb. arányokat. Hogyan, milyen progival lehet könnyen gyorsan elvégezni az átalakítást. Tulajdonképpen egy megfelelő méretű vágósablonra lenne szükség. IrfanView megoldása majdnem jó, ahol a kép egy kijelölt területét, új képnek lehet kinevezni. Már csak a kijelölés méretének pontos beállítására lenne szükség. De hogyan? (Remélem más is érti a kérdést nem csak én!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted May 22, 2005 Szeretném figyelmedbe ajánlani az ingyenes FastStone Image Viewer-t, amely azon kívül hogy az egyik kedvenc képnézegetőm, többek között erre a feladatra is kíválóan alkalmas. A következőképpen kivitelezheted vele amit szeretnél: íl: Kiválasztasz egy képet (bal klikk rajta) íl: Felül kattintasz a Crop Board ikonon (vagy egyszerűen csak nyomsz egy X-et) íl: A felbukkanó ablakban alul kiválasztod a kívánt oldalarányt (Paper Ratio) íl: A kijelölést tetszőleges helyre mozgatod (ha esetleg nem felelne meg az ahová alapból kerül) íl: Végül kattintasz a Crop to File gombon és elmented Így leírva hosszúnak tűnik, de próbáld ki; meglátod milyen gyorsan és egyszerűen megy majd vele mindez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mik 0 Author Share Posted May 22, 2005 Köszönöm. Már kezdem megszokni, hogy a legkisebb probléma megoldásához is újabb szoftvert kell telepítenem az "1000" meglévő mellé. Meg is tettem volna, mivel a leírásod alapján megtetszett, de a legtöbb letöltési lehetőségnél lefagy a böngészőm, vagy a letöltésvezérlő. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 22, 2005 Arról az oldalról én sem tudtam letölteni, de megtaláltam máshol. Próbáld meg innen: FastStone Image Viewer 2.0.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mik 0 Author Share Posted May 22, 2005 Köszönet ! Megvan már, el is kezdtem tanulmányozni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted August 26, 2005 Már kezdem megszokni, hogy a legkisebb probléma megoldásához is újabb szoftvert kell telepítenem az "1000" meglévõ mellé. Természetesen mindenki a saját (egyik) kedvencét ajánlja 1-1 probléma megoldására Ha megírod, hogy képszerkesztésre, -nézegetésre milyen programo(ka)t használsz, akkor megnézem, hogy azok közül valamelyikkel hogyan tudod megoldani a problémádat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts