Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mivel tisztítsunk TFT monitort?

bvoneki

Recommended Posts

bvoneki

Van egy kis trutyi a tft monitoromon, és szárazon törölve nem akar lejönni. Szemüvegtisztító selyemkendovel szoktam a port letörölni, de ez nem akarja levinni róla a trutyit. Arra gondoltam, hogy valami nedvessel kéne, csak nem tudom, hogy a sima csapvíz árthat-e, ha azzal törlöm át a képernyo felületét?

(Sajnos a trutyi eredetét nem tudom, fél órája vettem észre, elotte meg egy családtag használhatta, majd jól le lesz érte ..., ha megtudom mi az azt is leírom.)

Greene

Alkoholos szövet. Az alkohol ugyanis oldja a zsírt és gyorsan elpárolog. A szövet meg nem karistol ;)

Adani

Igazából a tükröződésgátló bevonat sérülése a kritikuis pont, márha van a tieden, erre pedig a legjobb a tiszta víz, az biztos nem teszi tönkre.

bvoneki

Tehát gyógyszertári alkohollal itassak át egy szövetet. Szövetet honnan szerezzek, ami alkalmas a célra, vagyis hogy ne karistoljon?

@Adani: én szerintem minden TFT-n van tükröződésgátlás, nem vettem észre különbséget az eddig látott tft-k között, hogy egyik jobban matt volna, mint a másik. Ennek szerintem csak az a titka, hogy nem üveg van a kép előtt, mint CRT-knél, hanem Valami más, de hogy mi, arról fogalmam sincs.

Adani

A tiszta vízzel letörlésnél maradj akkor szerintem, az biztos nem teszi tönkre ezt a réteget

bvoneki

Ok, víz lesz. És mit itassak fel vízzel? Mert a szemüvegtisztító selymet nem akarom, zsebkendő meg túl durva. Esetleg vatta? De ha más nem marad, a selymet is bevizezem ha kell.

Utonium

Valamilyen puha, nem szöszölő anyagot használj. Teljesen mindegy mit; lehet ez akár egy egyszerű, tiszta mosogatórongy vagy törlőkendő is. És nagyon kevés vizet tegyél rá, éppen csak nedves legyen!

bvoneki

Vizes ronggyal sikerült megtisztítani :)

Köszönöm a segítséget!

• 4 months later...
Levmaster

A sztatikus törlõkendõ nem jó??? :pislog:

Adani

Szerintem tökéletes. Legalábbis a CRT-t mindig azzal szoktam letörölni mostanában, és ha meglesz a TFT arra is ezt fogom használni.

• 3 months later...
web
Ennek szerintem csak az a titka, hogy nem üveg van a kép elõtt, mint CRT-knél, hanem valami más, de hogy mi, arról fogalmam sincs.

Igen, nem üveg van a TFT monitorokon hanem folyadékkristályból amin müanyag réteg van ls vigyázni kell mert ha pl ablakpucólóval mossa meg valaki akkor az a mûanyag réteg megsérül és bekapcsoláskor aztán BUMM!! Én már láttam felrobbant monitort egy számtek üzletben és szépen nézet ki. Én nagyon finom, mikrószálas rongyal szoktam törölgeni az enyimét és amit a köpõlégy odapiszkit (az a halálom mikor több pöty is ott van miatta) én ezzel a rongyal finoman megkapargatom és nagy nehezen lejön. Elvileg létzik 3e Ft körüli áron valami csodaszer ami a FTF monitoroknak való. Az alkohol nem tudom, hogy mennyire jó, igaz, hogy elpárolod meg minden de én nem merném megmosni vele inkább a nyomtatóm beszáradt fejét szoktam vele megmosni.

norc

Szerintem, nagyon enyhén vizes (kicsavart) puha, finom törlõkendõ, és utánna egybõl száraz, szintén puha, finom törlõkendõ! Minden vegyszer árt!! Legjobb a víz, persze kikapcsolt monitornál!