Gigah3rtz Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 Nos, nem sokára befejezem a CSS-t, és szeretnék neki látni a PHP nyelvnek is! Tudnátok- e olyan felhasználó barát magyar nyelvű leírást nekem belinkelni, amiből még én is megértek pár dolgot? Előre is köszi!
google Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 A neten nem nagyon találsz, ha tényleg foglalkoztat a dolog, akkor vegyél könyvet.
benkovics Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Illetve, ha jó könyv is (mármint a szó szoros értelmében...), akkor ITT is megpróbálhatod........
level Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 A Tanuljuk meg a php4 használatát 24 óra alatt letölthető pdf formátumban erről az oldalról: ezakonyvjogdijas.hu/ezertinkabbveddmeg De teljesen kezdőknek nem ajánlom ezt a könyvet, mert szerintem a 10. oldalig sem jutna el. Egy emészthetőbb bevezető kezdőknek: Thomas Webműhely
h.arpad Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Érdekes ambíciók, de míg a HTML (és a CSS) tulajdonképpen szövegszerkesztés, a PHP egy programozási nyelv. Én inkább azt ajánlom, hogy problémaorientáltan próbálj tanulni belõle, és ehhez a http://www.zend.com/ -on keress példákat. Nem biztos, hogy mindenre szükséged van, amit abban a könyvben írnak. Ráadásul már kijött a PHP 5, szóval...
payskin Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 ...ami a kezdõk számára teljesen elhanyagolható különbséget jelent a 4-eshez képest. Az alapok, amit így is, úgy is meg kell tanulni, azonosak mindkettõben. Maximum a telepítésben van némi eltérés. Egyébként szerintem jó a könyv, ha valaki komolyan gondolja, hogy meg akarja tanulni, és tol bele energiát, a Sams könyvei általában megfelelnek a célnak.
h.arpad Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt (Matt Zandstra) Előző, 4-es változata óta számos új nyelvi elem tűnt fel, megjelentek az objektumok, illetve megváltozott néhány már meglévő szolgáltatás [...] Ezért, és a 25%-os kedvezményért, nomeg Balázs hozzászólására alapozva, ezt rendeltem meg. A gond az, hogy egykét szkript hibásan van benne. Mélyebben szeretnék a PHP-val foglalkozni, de nincs olyan ingyenes dokumentáció hozzá, mint a HTML-hez, ráadásul programozni nem lehet "csak úgy". Hát, remélem, nem csalódok benne. Majd írok a tapasztalatokról valahol... Addig is itt egy kis előzetes (PDF).
payskin Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Nézd mit találtam neked: letölthető a könyvben szereplő összes kód egy ZIP fájlban a SAMS-tól. Ha hibát találsz a magyar változatban, nézd meg az eredetit. Egyébként kitartok amellett, hogy jók a Sams oktatókönyvei, ráadásul Zandstra név a PHP-s körökben.
h.arpad Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Köszönöm, egyébként a Kiskapu kiadó oldalán is fenn van, meg is találtam, de örülök, hogy belinkelted. Az elsõ néhány oldal után igazat kell adnom, jól felépített könyvrõl van szó.
h.arpad Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Annak, aki valamilyen PHP kezdõ könyvet (pl. Matt Zandstráét —l. elõbb) jól átrágta, és csinált is valamit PHP 4-ben vagy 5-ben, esetleg mostanában tér át v4-rõl v5-re, és érdeli az OOP vagy a PEAR csomagok használata, annak ajánlom a Prentice Hall PHP 5 Power Programming könyvét (Andi Gutmans, Stig Sather Bakken, Derick Rethans; ISBN 0-131-47149-X) Ingyenesen és legálisan letölthetõ a PDF-változata! Internet: http://www.informit.com/promotions/promoti...px?promo=135563
Recommended Posts