Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Tanuljunk PHP-t!

Gigah3rtz

Recommended Posts

Posted

Nos, nem sokára befejezem a CSS-t, és szeretnék neki látni a PHP nyelvnek is! Tudnátok- e olyan felhasználó barát magyar nyelvű leírást nekem belinkelni, amiből még én is megértek pár dolgot? :) Előre is köszi!

Posted

A neten nem nagyon találsz, ha tényleg foglalkoztat a dolog, akkor vegyél könyvet.

• 1 month later...
Posted

Illetve, ha jó könyv is (mármint a szó szoros értelmében...), akkor ITT is megpróbálhatod........ 8)

• 1 year later...
  • 1 month later...
Posted

Érdekes ambíciók, de míg a HTML (és a CSS) tulajdonképpen szövegszerkesztés, a PHP egy programozási nyelv. Én inkább azt ajánlom, hogy problémaorientáltan próbálj tanulni belõle, és ehhez a http://www.zend.com/ -on keress példákat. Nem biztos, hogy mindenre szükséged van, amit abban a könyvben írnak. Ráadásul már kijött a PHP 5, szóval... :hááát:

Posted

...ami a kezdõk számára teljesen elhanyagolható különbséget jelent a 4-eshez képest. ;) Az alapok, amit így is, úgy is meg kell tanulni, azonosak mindkettõben. Maximum a telepítésben van némi eltérés.

Egyébként szerintem jó a könyv, ha valaki komolyan gondolja, hogy meg akarja tanulni, és tol bele energiát, a Sams könyvei általában megfelelnek a célnak.

Posted

Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt (Matt Zandstra) ;)

Előző, 4-es változata óta számos új nyelvi elem tűnt fel, megjelentek az objektumok, illetve megváltozott néhány már meglévő szolgáltatás [...]

Ezért, és a 25%-os kedvezményért, nomeg Balázs hozzászólására alapozva, ezt rendeltem meg. A gond az, hogy egykét szkript hibásan van benne. Mélyebben szeretnék a PHP-val foglalkozni, de nincs olyan ingyenes dokumentáció hozzá, mint a HTML-hez, ráadásul programozni nem lehet "csak úgy". Hát, remélem, nem csalódok benne. Majd írok a tapasztalatokról valahol... ;)

Addig is itt egy kis előzetes (PDF). :P

Posted

Nézd mit találtam neked: letölthető a könyvben szereplő összes kód egy ZIP fájlban a SAMS-tól. Ha hibát találsz a magyar változatban, nézd meg az eredetit. ;)

Egyébként kitartok amellett, hogy jók a Sams oktatókönyvei, ráadásul Zandstra név a PHP-s körökben.

Posted

Köszönöm, egyébként a Kiskapu kiadó oldalán is fenn van, meg is találtam, de örülök, hogy belinkelted. :) Az elsõ néhány oldal után igazat kell adnom, jól felépített könyvrõl van szó.

• 2 years later...
Posted

Annak, aki valamilyen PHP kezdõ könyvet (pl. Matt Zandstráét —l. elõbb) jól átrágta, és csinált is valamit PHP 4-ben vagy 5-ben, :D esetleg mostanában tér át v4-rõl v5-re, és érdeli az OOP vagy a PEAR csomagok használata, annak ajánlom a Prentice Hall PHP 5 Power Programming könyvét (Andi Gutmans, Stig Sather Bakken, Derick Rethans; ISBN 0-131-47149-X) Ingyenesen és legálisan letölthetõ a PDF-változata! Internet: http://www.informit.com/promotions/promoti...px?promo=135563

• 1 year later...
Posted

doksi.hu -n vannak jó leírások. :)

Posted

Jó kis kalóz/wareZ PDF-ek, ahogy látom.