R_TOM 0 Share Posted May 19, 2005 Sziastok. Az alábbi problémára kérném a segítségeteket: Van egy DVD+RW-m, ami az asztali gépemben remekül müködik. Szerettem volna a laptop-omról az adatokat DVD-re menteni, ezért vettem egy külsô USB-s perifériaházat, amibe beletettem a DVD írót. Miután csatlakoztattam, az XP felismerte USB háttértárként és elkezdte telepíteni. Telepítéskor után kiírta, hogy probléma lépett fel, az eszköz nem fog megfelelôen müködni. Az eszközkezelôben a következô volt olvasható: "Az eszköz nem indítható el. Kód:10". hogyan tudnám a DVD írót a laptophoz csatlakoztatni (drivert nem találtam hozzá). Elôre is köszi. R_TOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reyorkin 0 Share Posted May 19, 2005 Szerintem egyszerűbben megúsztad volna egy 500 Ft-os crosslink UTP kábellel. Csináltál volna egy hálózatot, átmásoltad volna a cuccokat, aztán irány a lemezre. Kb. 8ezer forintot spóroltál volna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 20, 2005 Mindenképpen driver kell hozzá! Egyszerűen ez azért van, mert hiányolja. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted May 23, 2005 Én is ezt ajálnám meg ha lehetséges, valami USB manager programot... amivel külön tudod a "felcsatlakoztatott" eszközök tulajdonságait állítani... Majd megpróbálok utánanézni, csak suli mellett nincs sok idő ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_TOM 0 Author Share Posted May 25, 2005 Köszönöm a segítségeket, még próbálkozom. R_TOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cui 0 Share Posted June 29, 2005 Sziasztok! Tudna valaki segíteni? A munkahelyemen használunk egy kb. 1 éves Acer laptopot, XP (sp2) Prof. op. rendszerrel és egy érdekes jelenség miatt írok. A helyzet, hogy a CD-RW/DVD-Rom optikai meghajtóm nem tünt el, minden ugyanúgy megjelenik a sajátgépben, mint korábban, viszont nem olvassa be a lemezeket. Próbáltam már mindenféle lemezt betenni, de semmi eredmény. Ha ráklikkelek a meghajtóra, akkor megnyitja, de üres képet mutat, mintha egy üres lemezt tettem volna be, pedig pont a PC-World júniusi dvd lemeze volt az , ami igencsak nem üres! Az eszközkezelöben "az eszköz megfelelöen müködik" infót kapom. A biosban is kiírja a nevét. Próbáltam az eszközkezelöböl eltávolítani, majd újraíndítás után jól felismerte a rendszer, de továbbra is megmaradt a jelenség. Már tanácstalan vagyok! Mi okozhatja vajon ezt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 29, 2005 Valószínûleg nem olvassa a kétrétegû DVD-ket. Esetleg egy firmware-frissítés segíthet. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cui 0 Share Posted June 29, 2005 Helló! Az a baj, hogy eddig olvasta a kétrétegût, mert már a májusi pcworld DVD-t is tallóztam rajta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 29, 2005 A lemez nem hibás? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cui 0 Share Posted June 30, 2005 Nem sajnos, mert kipróbáltam több és többféle lemezzel is és azokkal sem müködik, viszont ugyanezek a lemezek jók másik asztali pc-ben! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 30, 2005 Esetleg egy firmware-frissítés segíthet. Ezt olvastad? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cui 0 Share Posted July 1, 2005 Hello! Olvastam, de sajnos megoldódott a probléma, ugyanis sérült az optika és cserélni kell. A sors pikantériája, hogy június 4-én járt le az egy éves garancia. Hihetetlen, hogy ki van számolva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 1, 2005 De ha a javítás 10000 Ft felett van, akkor szerintem érdemesebb már gondolkozni egy új meghajtón! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dávid Csaba 284 Share Posted August 22, 2005 A fenti DVD íróm van. Pár napja nem hajlandó gyári CD-ken kívûl semmilyen CD-t olvasni, semmilyen márkájú CD-t írni (TDK, Fuji, Philips). Nem lehet vele újraírható CD-t se törölni, se írni, és éppen 10 perce töröltem egy TDK újraírható DVD-t, amit a törlés után nem volt hajlandó felismerni. A gyári CD-ket is csak hosszabb idõ elteltével ismeri fel, addig, mint egy õrült, HANGOSAN pörgeti magát és villog a kijelzõje. A legújabb firmware van fenn (TS06). Törlés közben kétszer is leakadt a gép, valamint NAGYON belassult, pedig csak a Vezérlõpultba szerettem volna belépni, hogy állítsak Bluetoothon. Gyorstörlést végzett a Neroból. A Nerot a DVD mellékletrõl frissítettem, XP Home van a gépen. Másrészt, ha bootolás közben bentfelejtek egy lemezt a meghajtóban, rendszeresen 15-20 másodpercbe telik, míg hajlandó megtalálni az összes meghajtót (vinyó, CD-rom, DVD író) a PC-m. Közben ezerrel pörgeti a DVD írót. Az író egy szintén Samsung vinyóval van párban: a vinyó Primary Master, az író pedig Slave. Az alaplap Abit NF7. A gép egy szünetmentesre van kötve. : próbáljam meg átrakni másik IDE csatiba az írót, külön a vinyótól, vagy netán rakjam vissza a régebbi Nerót, vagy egy régebbi firmware-t? Vagy, amire leginkább hajlok, vigyem vissza az üzletbe? Idén februárban vettem. Elõre is köszönöm a válaszokat! Csaba Ui.: pénteken ment tönkre az egy éves LG CDíró/DVdolvasó combo drive, azt a BIOS sem ismerte fel. Pont azóta vacakol ez is. :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LinuXP 0 Share Posted August 22, 2005 Hello! Az én volt combo drive-om is ilyeneket csinált, mármint hogy ilyesztõen hangosan pörgette fel magát, és a LED is villogott. Irás közben vagy lefagyott a gép, vagy hibaüzenetekkel bombázott, a jogtiszta CD-ket és DVD-ket meg úgy felpörgette, hogy tiszta karc lett. Nekem elég volt kitakaritani, de ahogy elnézem, lehet, hogy nálad az sem segit. Elég súlyosnak hangzik. Ha a kipucolás se segit (szerintem sajnos ez lesz), akkor utánanézek, "elmeditálok" rajta, ha nem jutok semmire, megkérdezek valakit, OK? "Jobbulást"! , by LinuXP Légyszi ne idézzél be közvetlenül elõtted lévõ hozzászólást teljes egészében. <Athos> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molt@m 0 Share Posted August 23, 2005 Nekem is PONT ilyen iróm volt!!!! Ugyanez volt a baja!!!! Bevittük a szervízbe, ingyen kicserélték egy NEC ND 3500AG íróra fél éve semmi baja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted August 23, 2005 Ui.: pénteken ment tönkre az egy éves LG CDíró/DVdolvasó combo drive, azt a BIOS sem ismerte fel. Pont azóta vacakol ez is. :!: Teljesen biztos, hogy nem a Nero vacakol veled? Merthogy kicsit misztikus, hogy minden behal egymás hegyén hátán. Szedd le a Nero-t és ne is rakd vissza egyenlõre. íl: Azután távolítsd el/ismertesd fel az optikai meghajtót. íl: Ha a BIOS felismeri, rakj fel valami halálbiztos DVD író progit. Pl. DVD Decrypter. Ha így sem megy, akkor lehet elõszedni a gari papírt és íl: íl: íl: irány a bolt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laali 0 Share Posted August 23, 2005 A fenti DVD íróm van. Pár napja nem hajlandó gyári CD-ken kívûl semmilyen CD-t olvasni..... ... Másrészt, ha bootolás közben bentfelejtek egy lemezt a meghajtóban, rendszeresen 15-20 másodpercbe telik, míg hajlandó megtalálni az összes meghajtót (vinyó, CD-rom, DVD író) a PC-m. Közben ezerrel pörgeti a DVD írót. Az író egy szintén Samsung vinyóval van párban: a vinyó Primary Master, az író pedig Slave. :!: Szerintem lehet piszkos is a fej. Bootoláskor érzékeli, hogy CD van benne olvasni akarja, és ezzel telik el az idõ. A gyári, jó minõségû CD-t is olvassa. A gyengébbeket nem. A fej lehet, hogy koszos vagy hibás - elõször erre tippelnék. Ha a másik író is ebben a készülékben volt, akkor talán a tápegységre is, de ebben nem vagyok biztos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dávid Csaba 284 Share Posted August 29, 2005 Huh... Frissítettem a firmware-t. Végignyomtam, amit Ordító Egér javasolt. Az eredmény: Most már a gyári CD-ket se mindig eszi meg. Vissza szoktam nézni a régi PC Stúdiókat, s nem egyszer elõfordult, hogy lefagyott a gép, mikor beolvasta volna a CD-t, vagy épp film közben. Egyébként DVD-t írtam vele ma, elvileg az jónak tûnik. Eddig... De az újraírható CD-t, DVD-t továbbra se törli, hanem azzal a hibaüzenettel kiköpi a meghajtó, hogy a törlés közben hiba történt. Bootolás közben meg van, hogy egyáltalán nem lép tovább, még gyári CD-vel sem. Csak keres és keres és keres... Csaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Share Posted September 22, 2005 Az eszközkezelõben kapott egy sárga felkiáltó jelet. A tulajdonságokban azt írja ki, hogy "A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)". Hiába távolítom el a eszközkezelõben, minden újraindításnál ezt kapom. Amúgy a meghajtó mûködik, mert tudok róla bootolni. Hogyan tudnám újra mûködõképessé tenni XP alatt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 22, 2005 Az ASPI-driver feltelepítése segíthet. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Share Posted September 22, 2005 Köszönöm, de ez nem segített. Egyszer már volt ilyenem, akkor az újratelepítés megoldotta, de most ezt nem szeretném. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspikoma 0 Share Posted September 22, 2005 Megoldódott. Rendszer-visszaállítás. Hogy ez miért nem jutott eszembe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dryeti 0 Share Posted September 27, 2005 Fenti dvd-írómba írható dvd-t helyezve, lefagy a gép, csak a reset gomb használható ilyenkor - mármint a hiba helyrehozatalára. Tehát nem megy a nero, nem megy a ctrl+alt+del, meg egyéb progik, de pl win intézõ meg fut. Fogalmam nincs mi lehet. ha CD-t írok, az mûködik. Nem tudja valaki? Megköszönném... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 28, 2005 Nem frissítettél esetleg firmware-t és megszakadt a folyamat? Mondjuk ilyen esetben már lehet, hogy csak egy frissítés segítene. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts