Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted May 19, 2005 Hy! A kérdés adott...Melyik a legjobb tömörítés?(rar, zip stb.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted May 19, 2005 Hogy melyik a legjobb?......én nem tudom , de legtöbbet a .rar-t használom. Mondjuk ez a "legtöbbet" ez heti kb 2 alkalom ahogy így visszagondolok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 19, 2005 Egy szavazás jót tenne ennek a topicnak. Én a Win ace 2.02-t használom. Jó, de lehet, hogy van jobb is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darcy Tucker 0 Share Posted May 19, 2005 Sosem foglalkoztatott különösebben a téma, de én úgy hallottam, hogy a 7zip a legjobb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted May 19, 2005 Attól függ, hogy a legjobb az a -leggyorsabb -legelterjedtebb -legkisebb fájlméretet eredményező -legbiztonságosabb Szóval sokféle szempont van. Én a zip-et szeretem, mert azt beépítve kezeli minden XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted May 19, 2005 1-leggyorsabb 2-legelterjedtebb 3-legkisebb fájlméretet eredményező 4-legbiztonságosabb 3 ; 4 ; 1 ; 2 Ez a sorrend De leginkább engem az érdekel, hogy melyiknél a legkisebb a kapott file... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajnász 0 Share Posted May 19, 2005 tar.gz, bz2 rulez Egyébként zip! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 19, 2005 Attól is függ, hogy sok kis méretű fájlt vagy kevesebb nagyot tömörítünk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darcy Tucker 0 Share Posted May 19, 2005 E cikk szerint (Geek Style: Compression utilities comparison) a sorrend a következő: Fájlméret: 1. rar 2. rzip 3. bzip2 Gyorsaság (becsomagolás): 1. arj 2. compress 3. gzip Gyorsaság (kicsomagolás): 1. zip 2. gzip 3. lha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted May 19, 2005 Fájlméretben valóban verhetetlen a RAR, én szinte mindig azzal tömörítek. A ZIP exe-ket tud viszonylag hatékonyan behúzni (már amennyire még lehet őket tömöríteni), az ACE pedig (ha jól emlékszem) a képállományoknál jeleskedik, bár ebben nem vagyok biztos, mert egy ideje már nem használom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 20, 2005 multimédiára pedig uharc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted May 21, 2005 RAR-t használok, sosem csalódok (időm van, a méret a lényeg számomra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Windows_3.1 0 Share Posted May 26, 2005 Legtöbbször RAR. Néha meg a TC-féle zip-et, a gyorsasága miatt. A WinZIP 9.0-ban nem bízok, az új algoritmus nem elég elterjedt. A WinRAR fejlett tömörítését pedig már régóta támogatja a TC is. A 7zip-et és az ACE-t szintén elterjedés hiánya miatt nem kedvelem. Amikor bejött a 7zip, a tesztekben a 7zip mindegyik elterjedt tömörítõt elverte. Bár én még nem használtam. Amúgy akár szavazást is lehetett volna csinálni ebbõl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted June 26, 2005 7zip-pel kapcsolatban kicsit mások a tapasztalataim mint a hivatalos tesztekben. Kisebb fájlokat, pl. szöveges dokumentumokat valami hajmeresztõ hatékonysággal tömörít, még a rar-t, ace-t is leveri, de ha nagyobb, multimédiás állományok kerülnek az útjába, akkor lemarad. Én amúgy a RAR-t használom, mivel elég a 200kb-os parancssoros változatát megmutatni a TC-nek, és már megy is a tömcsizés, akár még a valós WinRAR feltelepítése nélkül is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 15 Share Posted June 27, 2005 Linux alatt bz2, Windows alatt Rar. Használtam még régen az ace tömörítést, amivel elég jó eredményeket értem el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zazu 0 Share Posted June 27, 2005 A legkissebbre a WinAce-el a cab tömörítés tud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheat888 0 Share Posted June 29, 2005 szerintem a legjobb tömörítõ a 7zip bár elég gépigényes és lassú. :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drone-4EB 0 Share Posted June 29, 2005 Változó... Régi DOS-os idõkben az ain, meg az uc2 is egész masszívra tömörített, mostanában inkább már csak a rar-t használom, vagy linuxos platformon a bzip-et. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 29, 2005 Anno volt egy tömörítõteszt, amit én csináltam, lényege, hogy a legjobban a WinACE tömörített, csak lassan, a WinRAR nem volt sokkal lemaradva tõle, de gyorsabb volt, a WinZIP viszont gyors, de nem tömörít olyan jól. Az UHA tömörítést csak multimédiás fájlokhoz érdemes használni, mert ara van kihegyezve, de nehéz hozzá csomagolót találni, ami jó is. A 7zip nem volt jobb, mint a WinZIP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted June 29, 2005 @Halasi Mike Jó az a 7-zip, csak a teszt egy 80 megás pakkra volt kihegyezve. A 7-zip erõssége pedig a kis fájlok tömörítése, ott bizony néhol még az ace-nél is 50%-kal kisebb csomagokat készít!(legalábbis saját, nem hitelesített otthoni tesztjeim szerint. ) Az a teszt, pedig, ha jól emlékszem, 2004. január... vagy inkább február volt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 29, 2005 Igen, akörül lehetett. Különben a pakkba próbáltam olyan állományokat tenni, amin volt mit tömöríteni, tehát TXT, DOC, WAV állományok voltak, talán BMP is... Tehát az általánosságban lettek tesztelve, hogy átlagosan mindegyik a saját formátumában hogyan tömörít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted June 29, 2005 Tudom, láttam, csak egy 30kb-os doc fájlon nem lehet annyit tömöríteni, mint egy 60 megás avin... De összességében jó a teszt, mert végülis ehhez mérten is kell mérni(választékos fogalmazás ): egy avi tömörítése fontosabb, mint egy pár kbyte-os szövegfájlé... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 29, 2005 AVI-t nem igazán lehet tömöríteni, mert az már eleve tömörített (fõleg ha Divx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IQ5.5 Share Posted August 10, 2005 1.126.977-szeres tömörítés: A készítettem egyolan fájlt mely csupa a betûbõl áll, és 172.427.490 bájtot foglal. Na, ezt letömöríttem a 7ZIP4.10 -essel, BZ2 formátumban, és mindössze 153 bájt volt az elkészített fájl terjedelme :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted August 10, 2005 Hát persze, mert az ilyen fájlt veszteségmentesen is könnyû tömöríteni. Nem is kell hozzá nagy ész, hogy rájöjjünk, hogy lehetséges. Ugye csak egy karakter van benne, ami egymás után többször szerepel. Szóval semmi mást nem kell tennie a proginak, mint megszámolni hányszor ismétlõdik, majd egyszer eltárolni, és utána valahogy jelölni, hogy hány db van még belõle. Vagyis a 153 bájtból 1 maga az "a" betû, maradék 152 meg a tömörített fájl fejléce + az a pár karakter, amit az ismétlés jelõlésére kell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts