Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ulead DVD Workshop 2

dreamer1

Recommended Posts

dreamer1

Telepítettem a gépemre az Ulead DVD Workshop 2.

Nero Vision Expressel csináltam eddig házivideókból DVD t.

Nagyon szerettem a Vision Expresst mert magyarnyelvû kezelõfelülete miatt nagyon könnyen tudtam vele dolgozni.

Egy dolog nem tetszett benne, mégpedig az, hogy nem tudtam vele olyan menüt készíteni amilyen a gyári DVD-ken van. Olyanra gondolok amelyben almenük vannak.

Régebben ajánlották nekem (szintén a PC World forumon) az Ulead Workshop 2 nevû programot. Megszereztem, de sajnos nem nagyon boldogulok a használatával.

Arra már rájöttem, hogy akár a Neroval Készített DVD struktúrát is fell lehet használni.

Szeretném megtudni, találok e valamiféle magyar leírást valahol. De szívesen venném mindazok segítségét is akik használják a programot és segítségemre tudnának lenni a fent említett probléma megoldásában., és egyébb a program használatával kapcsolatos dolgokban .

Elõre is köszi a segítséget.

Halasi Miklós

Az Ulead DVD Workshop egy profibb DVD authorizáló. Otthonra inkább a DVD MovieFactoryt ajánlom, amivel azért jóval egyszerűbb elkészíteni a filmet. És az tud fő és almenüzni is.

dreamer1

Leírnád, hogyan?

Halasi Miklós

Amikor megvagy a film szerkesztésével, a második lépésben lehet kiválasztani a menüket. Ott be lehet pipálni, hogy kell-e főmenü, vagy csak fejezetmenük kellenek. Ennyi. Semmi bonyolult dolog nincs benne.

dreamer1

Mint már említettem igem gyenge az idegen nyelvtudásom.

Próbálkozom hogyan lehetne megcsinálni, de nem boldogulok.

Nem tudok almenüt csinálni.

Vagy csak egy főmenüt amin egy play gomb van vagy olyat amiben van több billentyű köztük home is, de a kettőt egyszerre nem .

Halasi Miklós

Most egy programról beszélünk? Mert én a DVD MovieFactoryról, ahol egy varázslón kell végigmenni, és látod a menüket is, amiket bekapcsolsz, hogy hogyan fognak kinézni.

Sajna magyar leírás ezekről nincs, és most a gépemen sincs fent tehát emlékből idéztem amit.

dreamer1

Szerintem félre értetted mit szeretnék.

Olyan DVD menüt szeretnék készíteni amelyen az első menűoldalon nincsen (jaaaaaaaj, hogyan fogalmazzam ezt meg :D ) a filmből jelenet, csak egy lejátszás felirat egy jelenetek felirat egy beállítások felirat.

A jelenetek külön oldalon jelenjenek meg, nem kell a "nyitó" menüben látszaniuk.

Mint a "rendes" filmek DVD-in.

Szerintem ezt nem tudja a DVD Movie Factory, vagy mégis?!

Halasi Miklós

Ezt tudja, sõt, teljesen testreszabhatod a menüket. A 4-es verzió már többet tud e téren is, mint az elõzõ. ;)

dreamer1

No telepítettem a Movie Factory 4 et, de én nem tudok rájönni, hogyan lehet ilyen menüt csinálni amit a fentiekben említettem.

Kezdõ videót tudok beszúrni amit a menü elõtt lejátszik, de több szintû menüt nem tudok csinálni.

Ha valaki leírná hogyan lehet annak nagyon tudnék örülni.

Halasi Miklós

Hát én komolyan mondom, hogy nem értem. Fel fogom tenni én is, már látom. :)

Mert videót tehetsz a menü elé az oké. De egy lenyíló listából választhatsz, hogy épp melyik menüt szerkeszted éppen.

nagyjani

Ahol engedélyezni lehet a menüt a pipával, az fölött van egy "Add/ Edit chapter" link. Arra kattintva lehet az almenüket, jeleneteket létrehozni. Ha a fõmenüt nem engedélyezzük, (next és advanced gomb alatt lehet engedélyezni, vagy tiltani a menüket) akkor csak ez a jelenetmenü fog megjelenni. Minden video alá, ami külön lett beillesztve létrehozható, és külön szerkeszthetõ.

• 2 weeks later...
dreamer1

Hát én ezt még mindíg nem értem! :sajnálom:

A próba kedvéért behúztam egy már kész DVD-mbõl 4 részt az Import DVD lehetõségnél.

Kipipáltam a Create menu-t.

De, hogyan tovább??

Hogyan lesz almenû belõle???

Olyasfajta menû is tetszene, mint amilyen az e havi Pc WorldDVD mellékletén van, de azért jobban tetszene, ha ajeleneteknél látszanának a mozgó videók.

Lalolib

Hasonló problémával küzdök én is. Kell csinálnom egy összetett DVD-t, mely három fõ témakörbõl áll, és mindegyik témához több kisebb klipp, bemutató tartozik. Ezt szeretném egy áttekinhetõ menürendszerrel elkészíteni, de nem találok hozzá megfelelõ programot. A Nero Vision és az Ulead MovieFactory alapszinten tudja az almenüt, de teljesen érthetetlen módon. Ugyanis egy beolvasott videót tud csak fejezetekre bontani, és csak abból a darabolt videorészekbõl készít almenüt. Aminek én nem látom igazán az értelmét. Mert mit szeretnék én? Például a fõmenü három témakörbõl állna: filmek, szinészek, rendezõk. Ha elinditom a "filmek" menüt, akkor megnyilik az almenü, ahol 5-6 rövid filmrészletet lehet megnézni. Ezt Így sajnos sem a Nero, sem az Ulead nem tudja. Úgy lehet megcsinálni ha például a filmek menüben szereplõ bemutatókat összefüzöm, majd fejezetekre bontom...De miért kell összefüznöm és miért nem lehet egybõl az almenüt szerkeszteni? Ez azért is bosszantó, hiszen amit nekem kell megcsinálnom, az elég sok - közel 30 - kisebb klippbõl áll. Most csináljak belölük egy nagy fájt, amit utána szétdarabolok? Mi ebben a logika? Vagy csak én vagyok ilyen pancser???? :upsz:

dreamer1

No akkor nagyjából ugyanazzal a problémával küzdünk mindketten.

web

Hali!

Ez az ulead dvd progi ezzel lehet pl aviból dvd filmet készíteni?

De hogyan ha ezzel lehet?

Mert addig eljutok, hogy berakom a filmet de már nem tudom kiírni vagy tovább lépni mert elfogy a next>>>

?

nagyjani

Ha "elfogy a next" akkor az out-ra kattintva lépsz tovább, és kiválasztod a megfelelõ kimenetet. (író vagy image vagy folder)

web

De nincsen out sem, itt a kép.

KÉP

Lalolib

Bocsi, de egy kicsit eltértünk az eredeti témától...Hétvégén nézelõdtem a neten, ki is probáltam néhány alkalmazást és eddig még a Pegasys DVD Author nyerte meg a tetszésemet. Nem sokáig probálgattam, de ott elég könnyen lehet almenüket készíteni. De mivel fizetõs, és már fizettem a Nero és az Ulead programokért, tovább keresgélek.

web

Mekkor hely kell, hogy 1 dvd-t meg tudjak írni?

Mert van egy 15gb-os szabad helyem és nem tud írni mert nincs hely,

még pirossan van egy 4,71GB és egy 4,32GB

Egy 700Mb os videót nem enged föl egy 4.7Gb dvd lemezre mert 7.24Gb ra írja ki, hogy akkora lenne a videó

Halasi Miklós
De nincsen out sem, itt a kép.

Hát azt írja, hogy nincs bent lemez, vagy lemezhiba van. ;)

nagyjani
Mekkor hely kell, hogy 1 dvd-t meg tudjak írni?

Mert van egy 15gb-os szabad helyem és nem tud írni mert nincs hely,

még pirossan van egy 4,71GB és egy 4,32GB

Egy 700Mb os videót nem enged föl egy 4.7Gb dvd lemezre mert 7.24Gb ra írja ki, hogy akkora lenne a videó

Szerintem Divx avi-t akarsz írni, az valóban akkora helyet igényel konverzió után. Vedd alacsonyabbra a bitrátát, egészen addig amíg rá nem fér a lemezre a cél file.

nagyjani
No akkor nagyjából ugyanazzal a problémával küzdünk mindketten.

Szerintem az Adobe dvd encoder megoldaná a problémát. Ki kell próbálni a próbaverziót.

dreamer1
Ahol engedélyezni lehet a menüt a pipával, az fölött van egy "Add/ Edit chapter" link. Arra kattintva lehet az almenüket, jeleneteket létrehozni. Ha a fõmenüt nem engedélyezzük, (next és advanced gomb alatt lehet engedélyezni, vagy tiltani a menüket) akkor csak ez a jelenetmenü fog megjelenni. Minden video alá, ami külön lett beillesztve létrehozható, és külön szerkeszthetõ.

Akkor e DVD Movie Factoryval mégsem megoldható a dolog?

Lalolib

Megoldható, csak körülményes egy kicsit. Ahogy már irtam, ha almenüt akarsz, akkor azokat a videofájlokat elõtte össze kell füzni (a MovieFactory is tudja) és azt kell utána fejezetekre (chapter) osztani. Számomra érthetetlen egy kicsit, de így megoldható...Mellesleg a Nero Vision is így csinálja...Egy igazán hozzáértõ megmagyarázhatná, hogy miért ilyen komplikált ez a menü készítés???

dreamer1

Szerintem , mi nem ugyanarról a dologról beszélünk, csak már nem akarok értetlennek tûnni.

Én a NVE- vel csináltam dvd-t de nem tetszett az a lehetõség amit a menükészítésnél kínál.

Nem igazán értem mire gondolsz összefûzés alatt.

Vegyünk egy házivideót.

Behúzod a gépbe, kapsz egy szép nagy file-t.

Azt megnyitod "bármelyik" DVD szerkesztõ programban.

Tetszés szerint jelenetekre darabolod, ha akarod áttûnésekkel feldobod, szerkesztesz egy menüt, STB Stb és aztán szépen lemezreírod.

Valaki árulja már el a titok nyitját.

Hogyan lehet almenüt készíteni.