oma 0 Share Posted May 18, 2005 Vásároltam egy LG 8526B típusú CD írót, a Nero Express InCD 3.39.0 verzióval szeretném használni RW-s CD-hez. Sajnos nem működik az InCD sem XP, sem Win98 alatt. A NERO 6 InCD-vel működik, de akkor a munkahelyen lévő géppel már nem kompatibilis, mivel ott a NERO Express InCD-je van telepítve és sajnos ott nem telepíthetem a NERO 6-ot. Ha valakinek van ötlete, kérem jelezze. Előre is kösz a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Humberto 0 Share Posted August 7, 2005 A Nero Express az lebutított Nero6. Használj mindenhol sima Nero6 ot és menni fog! Ha az Express Incd vel nem megy akkor vagy a szoftver régi és még nem ismeri az írót, vagy az író régi ( ez nem valószínû ) és a softver még nem támogatja rendesen, bár én inkább az elõzõre tippelek. Próbálj meg , más softvert is ( pl: Burn4free, EasyCD Creator, CloneCD...) és ha azzal sem megy akkor bátran fordulhatsz a forgalmazóhoz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Share Posted August 7, 2005 Azért nem kell a Nero Expressrõl ennyire negatívan nyilatkozni! Nem feltétlen kell ágyúval lõni verébre. Az Express pont arra van, hogy aki nincs annyira otthon az írásban illetve nem akarja túlbonyolítani a dolgot, annak pont jó. Megadom mit akarok felírni és felírja. És ez a lényeg. Az Express alapból jár hozza, míg a teljes Nero-t meg kell venni. És nem mindenki akarja/tudja kifizetni az író árát még egyszer a teljes Nero-ért. Az illegális használatról, meg ne beszéljünk. A 8526B-hez pont a 3.39-es InCD jár. És mûködik is vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Humberto 0 Share Posted August 7, 2005 "És nem mindenki akarja/tudja kifizetni az író árát még egyszer a teljes Nero-ért" Na erre most csak azért nem reagálok, mert azzal megsérteném a fórum etikai szabályzatának 15. pontját! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Share Posted August 8, 2005 Hát ne is sértsd meg! Pont errõl beszélek! Aki legálisan akarja használni az íróját és nem akar/tud kifizetni a teljes Nero-ért 18.625,- Ft-ot, az az Express-t fogja használni. Esetleg egy másik ingyenes alkalmazást, de kezdõknek pont jól jön, hogy kapnak hozzá egy jó programot és még magyarul is tud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonazsol 0 Share Posted August 17, 2005 WinXP SP2 telepítése után az LG combó meghajtóm csak pio módban akar mûködni. Ha leszedem az SP2-t, akkor megint mûködik rendesen. Mi lehet a hiba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Share Posted August 17, 2005 Combo típusszám? Alaplap típusa? Hogyan próbáltad UDMA-ba állítani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molt@m 0 Share Posted August 22, 2005 Nekem Nec ND3500AG irómhoz Incd 4 et adtak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Share Posted August 22, 2005 Gondolom a Nero Express-szel együtt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csibe283 0 Share Posted August 25, 2005 A problémám a következõ: van egy egy éves LG GSA-4082B DVD-íróm. És 2-3 lemez megírása után egyszerûen DAO lezárási hibával nem írja a DVD-ket. Meg lett tisztítva a feje is, de semmi, ugyanezt csinálja. Valakinek van valami tippje mi lehet ez a DAO lezárási hiba? Nero legújabb 6.6.0.15a verzióval írom a lemezeket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted August 26, 2005 Na itt aztán hivatkoznak mindenre, exé-re, kábelre, memóriára, LG-re. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csibe283 0 Share Posted August 28, 2005 Köszi, látom valaki épp rákérdezett a DAO hibára, remélem fény derül rá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.istvan 0 Share Posted September 20, 2005 Másfél éve vettem egy LG GSA-4082B DVD RAM-ot. Tökéletesen mûködött a múlt hétig, amikor is a DVD+-lemezeket nem volt hajlandó megírni, de a RAM lemezeket továbbra is kezelte. Bevittem a szervízbe, gariba kicserélték egy GSA-4163B-re. Azóta a DVD+- lemezeket pöpecül írja, de a RAM lemezeket viszont nem. Sõt, a legtöbb esetben fel sem pörög a RAM lemez a meghajtóban. Ha mégis felismeri a lemezt, se törölni nem tudok róla, se ráírni. Megpróbáltam újraformázni, de sikertelenül. A rendszer szerint az adathordozó írásvédett. Hogy tudom ezt az írásvédelmet megszüntetni? Lehet,hogy a LG GSA-4082B-vel írt lemezeket az LG GSA-4163b nem tudja kezelni? Mit tegyek, hogy a RAM lemezeimet újra tudjam használni? Fontos lenne, mivel az összes dig.képem, dokumentumom, e-mailemet ott tárolom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 20, 2005 Ez általában az szokott lenni, hogy az új íród is rossz. Elvileg alapból mennie kell a RAM-írásnak. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted September 20, 2005 Lehet, hogy kéne hozzá a DVD-RAM driver! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.istvan 0 Share Posted September 20, 2005 A RAM driver is fenn van... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJóska 0 Share Posted October 18, 2005 Sziasztok! Új gép. LG dvd író. A hiba a következõ. Teljesen esetleggesen cd, vagy dvd berakásakor egyszerûen lefagy az XP. Ugyan azt a cd 6-8 alklommal beolvassa megnyitja aztán a következõ berakásnál pedig lefagy. Ha bent hagyom a meghajtóban a cd-t és úgy indítom újra gond nélkül olvassa a cd-t. Volt olyan hogy cd írás végén fagyott le. A szervíz azt mondta hagyjam ott és 1 hét múlva hívjam fel õket. Esetleg nem tud valaki valami támpontot nyujtani mi lehet a gond ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted October 18, 2005 Elromlik az író. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJóska 0 Share Posted October 19, 2005 Kicseréltem az írót, az ide kábelt, átdugtam másik tápvezetékre az írót. Az alaplap auto beállításokon van, nem nyúlkáltam bele. 3 db cd-t kezdtem el az elõbb ki-be tenni felváltva, a 8. cserénél megfagyott az egész. Amikor így lefagy és resetelek kb 2 perc mire feljön az xp, ami amúgy 20-30 sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pötyi23 0 Share Posted October 19, 2005 A legfrissebb alaplapi drivereid vannak fönt? Én már jártam így DVD íróval, leszedtem a régi IDE drivert, restrart, új driver föl, azóta nincs vele gond. Esetleg érdemes lenne megpróbálni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pötyi23 0 Share Posted October 19, 2005 (edited) @DJoska: Légyszives, ha nyitsz egy témát, ne PÜben kérd tõlem - tõlünk - a választ, hiszen erre van a fórum. De kérdésedre válaszolva, az alaplap, de még inkább a Chipset gyártójának honlapjáról érdemes leszedni, és telepíteni. Fontos: elõtte mindenképpen tüntesd el az illesztõprogramokat, és csak utána frissíts. Ha ez nem oldja meg jelentkezz ITT A FÓRUMON, és keresünk rá megoldást..... Na sok sikert. Utólag: MobilRack-ed van bekötve (netalán az íróval egy kábelen)? Edited October 19, 2005 by Pötyi23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted October 19, 2005 Esetleg az írónak egy firmware frissítést adsz, ha van friss egyáltalán. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugarbabylove 0 Share Posted January 20, 2006 Az LG DVD olvasóm elsõ hónapjaiban olvasott rendesen (10000kb/s-sel, de az utóbbi pár hónapban rendetlenkedik (értem ezalatt a másolási sebesség lassulását 3-4000kb/s, illetve hogy nem olvas be CD-t se). Mit lehetne ez ellen tenni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 20, 2006 Ha még garis vissza a boltba, ha nem akkor sajnos már nem sokat. Esetleg egy fejtisztítás is segíthet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pötyi23 0 Share Posted January 20, 2006 Változtattál azóta valamin a rendszerben? Gondolok itt: másik winyó, Mobile Rack, másik optikai egység? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts