Jump to content
GSForum - Segélyvonal

LG topik

Recommended Posts

Posted

Vásároltam egy LG 8526B típusú CD írót, a Nero Express InCD 3.39.0 verzióval szeretném használni RW-s CD-hez. Sajnos nem működik az InCD sem XP, sem Win98 alatt. A NERO 6 InCD-vel működik, de akkor a munkahelyen lévő géppel már nem kompatibilis, mivel ott a NERO Express InCD-je van telepítve és sajnos ott nem telepíthetem a NERO 6-ot. Ha valakinek van ötlete, kérem jelezze. Előre is kösz a segítséget.

• 2 months later...
Posted

A Nero Express az lebutított Nero6.

Használj mindenhol sima Nero6 ot és menni fog!

Ha az Express Incd vel nem megy akkor vagy a szoftver régi és még nem ismeri az írót, vagy az író régi ( ez nem valószínû ) és a softver még nem támogatja rendesen, bár én inkább az elõzõre tippelek.

Próbálj meg , más softvert is ( pl: Burn4free, EasyCD Creator, CloneCD...) és ha azzal sem megy akkor bátran fordulhatsz a forgalmazóhoz.

Posted

Azért nem kell a Nero Expressrõl ennyire negatívan nyilatkozni! Nem feltétlen kell ágyúval lõni verébre. Az Express pont arra van, hogy aki nincs annyira otthon az írásban illetve nem akarja túlbonyolítani a dolgot, annak pont jó. Megadom mit akarok felírni és felírja. És ez a lényeg. Az Express alapból jár hozza, míg a teljes Nero-t meg kell venni. És nem mindenki akarja/tudja kifizetni az író árát még egyszer a teljes Nero-ért. Az illegális használatról, meg ne beszéljünk. A 8526B-hez pont a 3.39-es InCD jár. És mûködik is vele.

Posted

"És nem mindenki akarja/tudja kifizetni az író árát még egyszer a teljes Nero-ért"

Na erre most csak azért nem reagálok, mert azzal megsérteném a fórum etikai szabályzatának 15. pontját!

Posted

Hát ne is sértsd meg!

Pont errõl beszélek! Aki legálisan akarja használni az íróját és nem akar/tud kifizetni a teljes Nero-ért 18.625,- Ft-ot, az az Express-t fogja használni. Esetleg egy másik ingyenes alkalmazást, de kezdõknek pont jól jön, hogy kapnak hozzá egy jó programot és még magyarul is tud.

• 2 weeks later...
Posted

WinXP SP2 telepítése után az LG combó meghajtóm csak pio módban akar mûködni. Ha leszedem az SP2-t, akkor megint mûködik rendesen. Mi lehet a hiba?

Posted

Combo típusszám? Alaplap típusa? Hogyan próbáltad UDMA-ba állítani?

Posted

Nekem Nec ND3500AG irómhoz Incd 4 et adtak

Posted

Gondolom a Nero Express-szel együtt.

Posted

A problémám a következõ: van egy egy éves LG GSA-4082B DVD-íróm. És 2-3 lemez megírása után egyszerûen DAO lezárási hibával nem írja a DVD-ket. Meg lett tisztítva a feje is, de semmi, ugyanezt csinálja. Valakinek van valami tippje mi lehet ez a DAO lezárási hiba? :hááát: Nero legújabb 6.6.0.15a verzióval írom a lemezeket.

Posted
Na itt aztán hivatkoznak mindenre, exé-re, kábelre, memóriára, LG-re.
Posted

Köszi, látom valaki épp rákérdezett a DAO hibára, remélem fény derül rá. :)

• 4 weeks later...
Posted

Másfél éve vettem egy LG GSA-4082B DVD RAM-ot. Tökéletesen mûködött a múlt hétig, amikor is a DVD+-lemezeket nem volt hajlandó megírni, de a RAM lemezeket továbbra is kezelte. Bevittem a szervízbe, gariba kicserélték egy GSA-4163B-re. Azóta a DVD+- lemezeket pöpecül írja, de a RAM lemezeket viszont nem. Sõt, a legtöbb esetben fel sem pörög a RAM lemez a meghajtóban. Ha mégis felismeri a lemezt, se törölni nem tudok róla, se ráírni. Megpróbáltam újraformázni, de sikertelenül. A rendszer szerint az adathordozó írásvédett. Hogy tudom ezt az írásvédelmet megszüntetni? Lehet,hogy a LG GSA-4082B-vel írt lemezeket az LG GSA-4163b nem tudja kezelni? Mit tegyek, hogy a RAM lemezeimet újra tudjam használni? Fontos lenne, mivel az összes dig.képem, dokumentumom, e-mailemet ott tárolom.

Posted

Ez általában az szokott lenni, hogy az új íród is rossz. :S

Elvileg alapból mennie kell a RAM-írásnak.

Ciao.

Posted

Lehet, hogy kéne hozzá a DVD-RAM driver! :ötlet:;)

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Új gép. LG dvd író. A hiba a következõ. Teljesen esetleggesen cd, vagy dvd berakásakor egyszerûen lefagy az XP. Ugyan azt a cd 6-8 alklommal beolvassa megnyitja aztán a következõ berakásnál pedig lefagy. Ha bent hagyom a meghajtóban a cd-t és úgy indítom újra gond nélkül olvassa a cd-t. Volt olyan hogy cd írás végén fagyott le.

A szervíz azt mondta hagyjam ott és 1 hét múlva hívjam fel õket. Esetleg nem tud valaki valami támpontot nyujtani mi lehet a gond ???

Posted

Kicseréltem az írót, az ide kábelt, átdugtam másik tápvezetékre az írót.

Az alaplap auto beállításokon van, nem nyúlkáltam bele.

3 db cd-t kezdtem el az elõbb ki-be tenni felváltva, a 8. cserénél megfagyott az egész. Amikor így lefagy és resetelek kb 2 perc mire feljön az xp, ami amúgy 20-30 sec

Posted

A legfrissebb alaplapi drivereid vannak fönt? Én már jártam így DVD íróval, leszedtem a régi IDE drivert, restrart, új driver föl, azóta nincs vele gond. Esetleg érdemes lenne megpróbálni... ;)

Posted (edited)

@DJoska:

Légyszives, ha nyitsz egy témát, ne PÜben kérd tõlem - tõlünk - a választ, hiszen erre van a fórum.

De kérdésedre válaszolva, az alaplap, de még inkább a Chipset gyártójának honlapjáról érdemes leszedni, és telepíteni. Fontos: elõtte mindenképpen tüntesd el az illesztõprogramokat, és csak utána frissíts.

Ha ez nem oldja meg jelentkezz ITT A FÓRUMON, és keresünk rá megoldást..... Na sok sikert.

Utólag: MobilRack-ed van bekötve (netalán az íróval egy kábelen)?

Edited by Pötyi23
Posted

Esetleg az írónak egy firmware frissítést adsz, ha van friss egyáltalán.

• 3 months later...
sugarbabylove
Posted

Az LG DVD olvasóm elsõ hónapjaiban olvasott rendesen (10000kb/s-sel, de az utóbbi pár hónapban rendetlenkedik (értem ezalatt a másolási sebesség lassulását 3-4000kb/s, illetve hogy nem olvas be CD-t se). Mit lehetne ez ellen tenni?

Posted

Ha még garis vissza a boltba, ha nem akkor sajnos már nem sokat. Esetleg egy fejtisztítás is segíthet.

Posted

Változtattál azóta valamin a rendszerben? Gondolok itt: másik winyó, Mobile Rack, másik optikai egység?