Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Feledékeny Windows 2000

Recommended Posts

Posted

A Win2000-n hiába telepítem fel az USB-t mindig egy kis felkiáltójel lesz az Eszk.kezelõben, ha újraindítom. Így az egerem és a pendrive-pm sem ismeri fel.

Mit tegyek?

Posted

A legfrissebb alaplapi driverek vannak fenn?

Posted

Az ami a Win2000-rel települt.

Posted

Esetleg próbáld meg, hogy gyári drivereket használsz. A 2000-ben "enyhén" régiek a beépített eszközvezérlők.

• 3 weeks later...
Posted

Elõfordulhat-e az, hogy a win 2000 a felhasználóhoz adott jelszót felejti el? Tegnap adtam a felhasználónévhez egy jelszót a gépnek, aztán próbáltam bekapcsolni, kéri a jelszót, tuti a jót írom be de nem fogadja el. Próbáltam csökkentett módban indítani, utóbbi helyes konfigurációval, de mindenhol kéri a jelszót.

(Caps Lock minden variációval kipróbáltam, nem, megy.)

A gép hálózatba van kötve, látni is a fõ géprõl, de persze itt is kéri a jelszót.

Bármi ötlet van kipróbálnám, veszteni valóm nincs :(

Posted

Nem lehet, hogy túl hosszút adtál meg, és annak csak egy részét mentette el? :hmm:

Posted

5 betüs jelszót adtam meg, ráadásul megjelent egy olyan gomb, hogy ha akarom nem pöttyöket ír a jelszó helyett, hanem látható a jelszó . Ezt picit furcsálltam, mert ilyet még nem láttam és hát persze balek módjára rákattintottam, hogy ok, látni akarom a jelszót amit beírok. Erre nem volt szükségem, mert egyszerû a jelszó, nem betû-szám kombináció, csak hát az újdonság ereje.... Még hozzátartozik ehhez, hogy a gép ekkor egy nem biztonságos wireless hálózatra volt kötve ami azért döcögõsen mûködött. Innen nem folytatom mert már összeesküvés-elmélet, meg a hiba biztos bennem van, csak hol?

Egyébként a gép adott magának felhasználónevet (ASPNET) ezen kívül csak a Rendszergazda-t választhattam volna, mást nem engedett beírni??? Amikor bekapcsolom a gépet ezt a felhasználónevet adja automatikusan és az ehhez tartozó jelszót kéri amit tudok, de nem tetszik neki.

Halasi Miklós
Posted

Az ASPNET a NET keretrendszer felhasználója. Csökkentett módban sem tudsz felhasználót létrehozni? :)

Posted

Végigpróbálgattam az összes csökkentett mód - variációt, korábbi helyes konfiguráció meg minden, de sajnos mindenhol kéri a jelszót, nem enged be sehol. Beírtam felhasználónak a Rendszergazda-t, amihez biztosan emlékszem, hogy nem volt jelszó megadva, de nem fogadja el az üres jelszó-t. :(

Azt egyébként be lehet állítani, hogy mondjuk a 72 órával ezelõtti beállítások szerint induljon? Az F8-nál én nem találtam ilyen lehetõséget, csak a legutóbbi helyes konfig, de hát a jelszólevédést helyesnek tartja ( :dühös: )

Posted

Köszönöm a tippeket :) utánanézek, hátha sikerül.

Köszönöm a segítséget :)

• 4 weeks later...
Posted

A jelszóreset meghaladta képességeimet , ehhez az én tudásom sajnos kevés :( . Néhány hét és néhány vizsga után eszembe jutott a mentõ ötlet: kiszedtem a winchestert a gépbõl és slave-ként beraktam egy másik gépbe. Hip-hip hurrá! megvannak az adatok, sõt még a win2000 fájljait is látom. Kérdésem az, így, hogy látom a fájlokat meg (talán ) meg tudom nyitni külön õket (még nem mertem ezt megpróbálni) ki tudom-e törölni valahol a jelszókérést. Ha van valami megoldás erre (ami egyszerûbb egy újrainstallnál), akkor megpróbálnám.

Hálás köszönet az eddigi segítségért :)