vmiki Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 A Win2000-n hiába telepítem fel az USB-t mindig egy kis felkiáltójel lesz az Eszk.kezelõben, ha újraindítom. Így az egerem és a pendrive-pm sem ismeri fel. Mit tegyek?
Ajnász Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Esetleg próbáld meg, hogy gyári drivereket használsz. A 2000-ben "enyhén" régiek a beépített eszközvezérlők.
hans Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Elõfordulhat-e az, hogy a win 2000 a felhasználóhoz adott jelszót felejti el? Tegnap adtam a felhasználónévhez egy jelszót a gépnek, aztán próbáltam bekapcsolni, kéri a jelszót, tuti a jót írom be de nem fogadja el. Próbáltam csökkentett módban indítani, utóbbi helyes konfigurációval, de mindenhol kéri a jelszót. (Caps Lock minden variációval kipróbáltam, nem, megy.) A gép hálózatba van kötve, látni is a fõ géprõl, de persze itt is kéri a jelszót. Bármi ötlet van kipróbálnám, veszteni valóm nincs
Shia-ko Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Nem lehet, hogy túl hosszút adtál meg, és annak csak egy részét mentette el?
hans Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 5 betüs jelszót adtam meg, ráadásul megjelent egy olyan gomb, hogy ha akarom nem pöttyöket ír a jelszó helyett, hanem látható a jelszó . Ezt picit furcsálltam, mert ilyet még nem láttam és hát persze balek módjára rákattintottam, hogy ok, látni akarom a jelszót amit beírok. Erre nem volt szükségem, mert egyszerû a jelszó, nem betû-szám kombináció, csak hát az újdonság ereje.... Még hozzátartozik ehhez, hogy a gép ekkor egy nem biztonságos wireless hálózatra volt kötve ami azért döcögõsen mûködött. Innen nem folytatom mert már összeesküvés-elmélet, meg a hiba biztos bennem van, csak hol? Egyébként a gép adott magának felhasználónevet (ASPNET) ezen kívül csak a Rendszergazda-t választhattam volna, mást nem engedett beírni??? Amikor bekapcsolom a gépet ezt a felhasználónevet adja automatikusan és az ehhez tartozó jelszót kéri amit tudok, de nem tetszik neki.
Halasi Miklós Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Az ASPNET a NET keretrendszer felhasználója. Csökkentett módban sem tudsz felhasználót létrehozni?
hans Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Végigpróbálgattam az összes csökkentett mód - variációt, korábbi helyes konfiguráció meg minden, de sajnos mindenhol kéri a jelszót, nem enged be sehol. Beírtam felhasználónak a Rendszergazda-t, amihez biztosan emlékszem, hogy nem volt jelszó megadva, de nem fogadja el az üres jelszó-t. Azt egyébként be lehet állítani, hogy mondjuk a 72 órával ezelõtti beállítások szerint induljon? Az F8-nál én nem találtam ilyen lehetõséget, csak a legutóbbi helyes konfig, de hát a jelszólevédést helyesnek tartja ( )
Halasi Miklós Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Akkor csinálj egy Rendszergazdai jelszó resetet. Valamelyik topicban volt itt szó egy ingyenes jelszóresetelõrõl, amit CD-rõl indítottál el. A neve Emergency BootCD és itt töltheted le: http://ebcd.pcministry.com/ DE ezt az oldalt is nézd meg: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/bootdisk.html
hans Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Köszönöm a tippeket utánanézek, hátha sikerül. Köszönöm a segítséget
hans Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 A jelszóreset meghaladta képességeimet , ehhez az én tudásom sajnos kevés . Néhány hét és néhány vizsga után eszembe jutott a mentõ ötlet: kiszedtem a winchestert a gépbõl és slave-ként beraktam egy másik gépbe. Hip-hip hurrá! megvannak az adatok, sõt még a win2000 fájljait is látom. Kérdésem az, így, hogy látom a fájlokat meg (talán ) meg tudom nyitni külön õket (még nem mertem ezt megpróbálni) ki tudom-e törölni valahol a jelszókérést. Ha van valami megoldás erre (ami egyszerûbb egy újrainstallnál), akkor megpróbálnám. Hálás köszönet az eddigi segítségért
Recommended Posts