Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Socket 754 VS. Socket 939

Recommended Posts

Posted

Nemrég az AMD kiadta az új maggal ellátott 939-es Athlon64-es procikat, amelyekben SSE3 (+ 1-2 finomság :) ) is rejtőzik, cserébe az órajelük kevesebb, mint a 754-es társaiknak.

Megéri-e már most 939-es gépet vásárolni vagy még nem? :?:

Teljesítményben mennyi lehet a különbség? :?:

Posted

Gyorsabb az S939 - már csak a chipkészlet miatt is. Továbbá az S754 hivatalosan is halálán van.

Ciao.

ordító egér
Posted

Akkor ezt kitárgyaltuk. :D

Posted
Megéri-e már most 939-es gépet vásárolni vagy még nem? :?:

Már eddig is megérte. Mivel csak azt tudsz venni, ha a jövővel is szeretnél foglalkozni, ezért nincs is min gondolkodni. A kétmagos AMD-k is S939 és S940-re készülnek csak.

Ciao.

Posted

Az S940-re még gyártanak procikat? :pislog:

Egyébként az S754-re nem a SEMPRON-ok kerülnek? :?:

Posted

Nem csak a Sempron procik mennek a S754-be.

Vannak S754-es egycsatornás memória vezérlővel ellátott A64-ek is. 2800+ tipustól 3700+ tipusig.

Az új revíziós S754-esek is tartalmazni fogják a frissített memóriavezérlőt, de csak úgy mint eddig egy csatornán és az SSE3-at is megkapják.

A S754 foglalatba illeszkednek az újfajta AMD mobil procik is a Turion-ok. Ezeket lehet asztali gépbe építeni is a megfelelő alaplappal, ami tudja őket kezelni.

Posted

- Igen. Méghozzá a legújabb kétmagos Opteronokat is ezzel a tokozással készítik. (ezeket alkalmazzák szerverekben) Az S939 pedig desktop gépekbe szánt plattform.

- Nem. Athlon 64 is.

Ciao.

Posted

OK, értem. :) De lenne mégvalami:

A S939-es N-force4-es alaplapokon azt látom, h 2000Mhz-es HyperTransport-juk van!

Ezt a sima Athlon64-esek is ki tudják használni v csak az FX-ek? Vagy tulajdonképpen ez mennyit számít? A 2000Mhz-es HT az hány MHz-es FSB-nek felel meg? 2000? :?:

Posted

Nem 2000, hanem 800 és 1000MHz HT. Természetesen az Athlon 64 is ezt használja, hiszen ezen a rendszersínen működnek.

Ciao.

Posted

Azért írják a 2000MHz-es Hypertransport sebességet, mert mindkét irányba a kommunikáció 1000MHz-en működik.

Tungler Antal [twink
Posted

Amig nem lesznek még olcsóbbak a 939-es procik, nem biztos, hogy temetni kellene a Socket754-et :)

Posted

Én megértem, hogy hosszútávon érdemesebb lenne s939-be fektetni, de az olyanoknak is megéri, aki 4-5 évente fejleszt, de akkor konkrétan gépet cserél?

Megéri teljesítményben azonos órajel mellett az ártöbbletet az s939-es platform?

Egyébként jól tudom, hogy PCI-E csak a fejlettebb tokozás mellett található, a 754-es alaplapokon csupán AGP van?

Posted

Ez utóbbit jól tudod. Azért már azonos teljesítményrõl szó sincs! Az nForce4 otthagyta mindegyik Socket 754-es chipkészletet.

Ciao.

Posted
,2005. May 19., Thu 13:01] Amig nem lesznek még olcsóbbak a 939-es procik, nem biztos, hogy temetni kellene a Socket754-et :)

Szerintem most sincs túl nagy különbség köztük...árban legalábbis.

• 4 weeks later...
Posted

Árban tényleg nincs nagy különbség, én mindenképpen a 939-et ajánlom. A 754 visszalépés, hiszen már az AthlonXP-s chipszetek is tudták a Dual DDR-t, a 754 pedig nem. Jó, nem ég és föld a különbség, de 10% azért szerintem van átlagban. (memóriaéhes progik VS. MS Excel) :)

Posted
(memóriaéhes progik VS. MS Excel) :)

Ezt nem biztos, hogy oda sorolnám. :D

Ciao.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok úgy tudom a 939 Athlon64 alaplapokban csak PCI-E található Agp nem léteznek-e olyan 939 alaplapok, amik tartalmaznak az Agp csatlakozót is és ezek korrektül mûködnek-e Agp vagy PCI-E videokártyával?

Posted

:pislog: Most a kérdést alig bírom kibogozni, de sejtem, mit akarsz.

Vannak AGP-s S939-es alaplapok. De mindegyik csak a maga foglalatát támogatja - tehát PCI-E, vagy AGP.

Ciao.

Posted

Asus A8V Deluxe AGP-s és tökéletesen mûködik! (939)

Posted

Viszont legjobb tudomásom szerint azok között csak nForce3asok vannak [mármint amit érdemes venni az nForce chipsetes lap], és akkor nélkülözi a Sata2-t, és a többi elõnyét az nForce4-nek. Valamint pl egy ChainTech VNF4 olyan áron kapható, mint egy agp-s 939es lap, és ma már PCI-E sem megfizethetetlen, sõt...

De kedves Nagy Dávid, ha agp-ben gondolkozol ajánlhatok egy jó kis HIS X800Pro, IceQII-es hûtéssel, nagyon jól szuperál :)

Posted

Az ASUS A8V Deluxe Via lapkakészlettel érkezik, és nagyon stabil, nagyon jó! Semmi panaszom nem lehet rá! A sata2-t nem bírja de azt is vegyük figyelembe, hogy az nem rég jött ki.

Posted
nagyon stabil, nagyon jó! Semmi panaszom nem lehet rá!

Majd lesz ha esetleg a késöbbiekben dupla-magos procit akarsz beletenni :démonikacaj:

Nem fog mûködni, mert K8T890-es chipset-et használ.

Errõl írtam is a nem ajánlott hardverek topikban...

Posted

Nem is mondok semmit, mert szerintem EZ és EZ Eléggé jó érv arra, hogy nem K8T890-re épül.

Posted

Csak szólok, hogy az még rosszabb! (fõleg Chabi által leírt szemszögbõl) :ötlet:

Az 'E' változatban van 890-es északi híd.

Ciao.

Posted

Igen? :pislog:

Rossz a lapkakészletem? :(:Sír:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...