csum-pi 0 Share Posted May 16, 2005 Szóval a következõ az állás íl: Én a PC World által ismerkedtem meg a DC++ letöltõ programmal. Azóta már megismertem a "RevConnect" illetve a "Strong DC" nevû programot . Ezek mind a DC++ volt, csak kiegészítve néhány extra szolgáltatással... (kb. mint az "Avant Browser" az "Internet Explorernek"...). :!: A lényeg, hogy nekem az lenne a kérésem íl: Valaki adjon nekem egy olyan kiegészítõt a dc++-hoz, hogy képes legyek a feltöltések és letöltések SEBESSÉGÉT korlátozni, mert az én internet elérésem egy 256kb-os, ami nem igazán sok, és ez meglehetõsen korlátozza a weblapok elérési idejét... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajnász 0 Share Posted May 16, 2005 Szerintem a StrongDC-ben benne van. Vagy, ha mégse, akkor nézd meg a czdc-t, mdc-t, stb. Rengeteg kliensbe bele van építve. Esetleg netlimiter szoftvert is használhatsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Author Share Posted May 16, 2005 Ez eddig rendben is van, és kösz a segítséget! De te mit használsz? Vagy ha nem használsz, akkor melyiket használnád a helyemben a legyszívesebben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 17, 2005 StRongDC-ben lehet limitálni a sebességet. Van egy limit opció a beállításoknál. Ha csak az a gond, hogy a feltöltések fogják vissza a letöltésedet (ADSL szindróma), akkor pedig a CfosSpeed a neked való. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Author Share Posted May 22, 2005 Sajnos nem ADSL-em van, csak egy szimpla "mikrohullámú" nethozzáférésem, 256kbit feltöltési sebesség és 128kbit a letöltési sebesség... szóval nem valami gyors. De végül is, ti mit használtok??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 22, 2005 Semmit. Szvsz ritka bunkóság korlátozni a feltöltést. Inkább a csomagok prioritását optimalizáld, ehhez win alatt segédprogi kell (pl. cfospeed), és akkor minden megy rendesen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 876 Share Posted May 23, 2005 A bunkóság talán kicsit erős, de tény, hogy ha valaki kapni megy egy DC hubra, és közben teljesen megfeledkezik arról, hogy adni is szép dolog -- hát ez valóban nem túl lovagias. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted May 24, 2005 Sajnos elég sokan csak kapni mennek a DC++-ra. Én soha nem korlátoztam a feltöltésemet, de minden második embernél azt tapasztaltam, hogy korlátozva van. Éppen ezért nem is DC-zek, hanem Bittorrentezek. Ott a nagy számok törvénye érvényesül Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 24, 2005 Korlátozni lehet, de HUB-onként meg van határozva mennyire. Általában a feltöltési max. 80%-a még elfogadható, ennél lejjebb korlátozni már tényleg nem szép dolog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Author Share Posted May 24, 2005 Na igen... nem egy szép dolog, de én csak pusztán olyan 30-40%-la szertném csökkenteni a feltöltés sebességét... @Greene Bittorrentezek. Ott a nagy számok törvénye érvényesül Hát énrám ez nem vonatkozik a 128kbit-es feltöltési sebességemmel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulala 0 Share Posted May 24, 2005 Valaki esetleg tudna adni egy linket ahonnan a DC++ legfrisebb verzióját le tudnám tölteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kori 0 Share Posted May 24, 2005 Ime http://dcplusplus.sourceforge.net/index.php?t=2&=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 24, 2005 Valaki esetleg tudna adni egy linket ahonnan a DC++ legfrisebb verzióját le tudnám tölteni? Inkább próbáld az rmDCt szvsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 24, 2005 Vagy a StrongDC++-t. Az tud szegmentált letöltést is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted May 25, 2005 Mármint hogy képes több szálon letölteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 25, 2005 Pontosan, így jobban kihasználható a sávszélesség, csak azt nem értem ez miért szúrja sok Hub szemét. A Matrix Reloaded és a Diablo hub engedi, a többi nem. Lehet beállítani emulálást, hogy DC++-nak mondja a mgát, de már elõfordult, hogy így is kiszúrtak. Nem igazán értem a tiltó HUB-ok álláspontját, ha limitálni a feltöltést lehet, akkor igazán meg lehetne engedni a szegmentált letöltést is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 25, 2005 Mindkettõ tud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted May 25, 2005 No mindegy akkor maradok a normális DC++-nál, és keresem a T3-asokat... CFO-m van bár röstelkedve de bevallom hogy nem eredeti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted May 25, 2005 Hogy kell beállítani a CFOSpeed-nél, hogy a zone alarmmal ne akadjon? Néha azt monjda, hogy a tûzfal akadályozhatja a shapeinget:) Mi történik akkor ha a dc++ nak a priority-jét megemelem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 25, 2005 Egyszerû, bármit kérdez a Cfossal kapcsoaltban a ZA, mondj igent. Nálam ez mûködött. Attól, hogy magasabbra állítod a DC++ prioritását szvsz semmi sem fog változni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szanya 0 Share Posted May 26, 2005 A rooteres kapcsolatomat hogyan kell elkezdeni beállítani, hogy mindenkitõl tölthessek a DC++- on? Mivel egyenlõre csak passzívként tudok keresgélni, de így igen korlátozottak a lehetõségeim. (rmDC- t használok én is DC++ emulátorral és cFos speeddel. Bár kétszer már kidobtak emiatt a verzió miatt fél év alatt, elfogadható kompromisszumnak tekintem.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 26, 2005 Virtual Server opciónál kell beállítani egy portot a DC-nek. pl: 1412. D-link routeren: Advanced/Virtual Server. Adj egy nevet a szabálynak (pl: dc) Private IP: Ide a géped belsõ ip-címét kell írnod. (192.168.0.xxx) A porthoz adj meg egy általad kiválasztott nem foglaltat (1412 pl.) . Protokoll type legyen Both (vagy pedig ha ilyen nincs TCP-n és UDP-n is fel kell venni). Schedule: Always. Ez után a dc-n beállítod az aktív módot IP-hez a géped külsõ ip-címét írod. (Amit a szolgáltatódtól kapsz). De még jobb, ha regisztrálsz egy DDNS szolgáltatónál és azt a címet írod ide. Ha szerencséd van a Routered is támogatja valamelyiket, és akkor õ is képes ip váltáskor elküldeni az ip-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 26, 2005 Korlátozni lehet, de HUB-onként meg van határozva mennyire. Általában a feltöltési max. 80%-a még elfogadható, ennél lejjebb korlátozni már tényleg nem szép dolog. az egyik haver feljár dc-re, és mondta, hogy 8KB/secnél nem tudja lentebb állítani mert nem engedik, de így meg õ nem tud közben dolgozni, elhiszem neki, játszani sem igazán lehetne, mondom neki legyen nagy lelkû, és belõttem pöcre 2KB-ra a feltötlést azóta semmi gondja sincs, igaz nem is tudnak róla igazából tölteni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 26, 2005 Igen 8KB/secnél tényleg nem engedik nagyon lejjebb tenni. Nekem 64K volt az uploadom az pont 8KB/sec, és változó, volt ahol engedték 6-ra állítani, volt amikor kivágtak érte. Esetleg javasold haverodnak a Cfost. Az megoldja a dolgozás és a játék problémáját. Nálam simán megy minden, mióta felraktam. A letöltést, egy hangyányit sem veti vissza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 26, 2005 Hát igen, amúgy az a röhej, hogy a matáv ADSL aszisztensben (most ötlött fel bennem a gondolat, hogy ezt is átnevezik majd ) van ADSL optimalizálás csak nem sokat ér, a cfos meg egy trial valami, hát nehogy már ingyenes legyen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts