Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DC++

csum-pi

Recommended Posts

csum-pi

Szóval a következõ az állás :nyíl:

Én a PC World által ismerkedtem meg a DC++ letöltõ programmal. Azóta már megismertem a "RevConnect" illetve a "Strong DC" nevû programot ;) . Ezek mind a DC++ volt, csak kiegészítve néhány extra szolgáltatással... (kb. mint az "Avant Browser" az "Internet Explorernek"...).

:!: A lényeg, hogy nekem az lenne a kérésem :nyíl:

Valaki adjon nekem egy olyan kiegészítõt a dc++-hoz, hogy képes legyek a feltöltések és letöltések SEBESSÉGÉT korlátozni, mert az én internet elérésem egy 256kb-os, ami nem igazán sok, és ez meglehetõsen korlátozza a weblapok elérési idejét... :pislog:

Ajnász

Szerintem a StrongDC-ben benne van. Vagy, ha mégse, akkor nézd meg a czdc-t, mdc-t, stb. Rengeteg kliensbe bele van építve. Esetleg netlimiter szoftvert is használhatsz.

csum-pi

Ez eddig rendben is van, és kösz a segítséget! :)

De te mit használsz? Vagy ha nem használsz, akkor melyiket használnád a helyemben a legyszívesebben :?:

Adani

StRongDC-ben lehet limitálni a sebességet. Van egy limit opció a beállításoknál. Ha csak az a gond, hogy a feltöltések fogják vissza a letöltésedet (ADSL szindróma), akkor pedig a CfosSpeed a neked való.

csum-pi

Sajnos nem ADSL-em van, csak egy szimpla "mikrohullámú" nethozzáférésem, 256kbit feltöltési sebesség és 128kbit a letöltési sebesség... szóval nem valami gyors. De végül is, ti mit használtok???

Shia-ko

Semmit. Szvsz ritka bunkóság korlátozni a feltöltést. :mérges:

Inkább a csomagok prioritását optimalizáld, ehhez win alatt segédprogi kell (pl. cfospeed), és akkor minden megy rendesen. :ötlet:

payskin

A bunkóság talán kicsit erős, de tény, hogy ha valaki kapni megy egy DC hubra, és közben teljesen megfeledkezik arról, hogy adni is szép dolog -- hát ez valóban nem túl lovagias.

Greene

Sajnos elég sokan csak kapni mennek a DC++-ra. Én soha nem korlátoztam a feltöltésemet, de minden második embernél azt tapasztaltam, hogy korlátozva van.

Éppen ezért nem is DC-zek, hanem Bittorrentezek. Ott a nagy számok törvénye érvényesül 8)

Adani

Korlátozni lehet, de HUB-onként meg van határozva mennyire. Általában a feltöltési max. 80%-a még elfogadható, ennél lejjebb korlátozni már tényleg nem szép dolog.

csum-pi

Na igen... nem egy szép dolog, de én csak pusztán olyan 30-40%-la szertném csökkenteni a feltöltés sebességét...

@Greene

Bittorrentezek. Ott a nagy számok törvénye érvényesül

Hát énrám ez nem vonatkozik a 128kbit-es feltöltési sebességemmel. :(

Ulala

Valaki esetleg tudna adni egy linket ahonnan a DC++ legfrisebb verzióját le tudnám tölteni?

Shia-ko
Valaki esetleg tudna adni egy linket ahonnan a DC++ legfrisebb verzióját le tudnám tölteni?

Inkább próbáld az rmDCt szvsz.

Adani

Vagy a StrongDC++-t. Az tud szegmentált letöltést is.

Bencce

Mármint hogy képes több szálon letölteni? :pislog:

Adani

Pontosan, így jobban kihasználható a sávszélesség, csak azt nem értem ez miért szúrja sok Hub szemét. A Matrix Reloaded és a Diablo hub engedi, a többi nem. Lehet beállítani emulálást, hogy DC++-nak mondja a mgát, de már elõfordult, hogy így is kiszúrtak. Nem igazán értem a tiltó HUB-ok álláspontját, ha limitálni a feltöltést lehet, akkor igazán meg lehetne engedni a szegmentált letöltést is.

Shia-ko

Mindkettõ tud.

Bencce

No mindegy akkor maradok a normális DC++-nál, és keresem a T3-asokat... CFO-m van bár röstelkedve de bevallom hogy nem eredeti :sajnálom:

Bencce

Hogy kell beállítani a CFOSpeed-nél, hogy a zone alarmmal ne akadjon? Néha azt monjda, hogy a tûzfal akadályozhatja a shapeinget:)

Mi történik akkor ha a dc++ nak a priority-jét megemelem?

Adani

Egyszerû, bármit kérdez a Cfossal kapcsoaltban a ZA, mondj igent. Nálam ez mûködött. Attól, hogy magasabbra állítod a DC++ prioritását szvsz semmi sem fog változni.

Szanya

A rooteres kapcsolatomat hogyan kell elkezdeni beállítani, hogy mindenkitõl tölthessek a DC++- on? Mivel egyenlõre csak passzívként tudok keresgélni, de így igen korlátozottak a lehetõségeim.

(rmDC- t használok én is DC++ emulátorral és cFos speeddel. Bár kétszer már kidobtak emiatt a verzió miatt fél év alatt, elfogadható kompromisszumnak tekintem.)

Adani

Virtual Server opciónál kell beállítani egy portot a DC-nek. pl: 1412. D-link routeren:

Advanced/Virtual Server.

Adj egy nevet a szabálynak (pl: dc)

Private IP: Ide a géped belsõ ip-címét kell írnod. (192.168.0.xxx)

A porthoz adj meg egy általad kiválasztott nem foglaltat (1412 pl.) . Protokoll type legyen Both (vagy pedig ha ilyen nincs TCP-n és UDP-n is fel kell venni).

Schedule: Always.

Ez után a dc-n beállítod az aktív módot IP-hez a géped külsõ ip-címét írod. (Amit a szolgáltatódtól kapsz). De még jobb, ha regisztrálsz egy DDNS szolgáltatónál és azt a címet írod ide. Ha szerencséd van a Routered is támogatja valamelyiket, és akkor õ is képes ip váltáskor elküldeni az ip-t.

Guest GoodSpeed
Korlátozni lehet, de HUB-onként meg van határozva mennyire. Általában a feltöltési max. 80%-a még elfogadható, ennél lejjebb korlátozni már tényleg nem szép dolog.

az egyik haver feljár dc-re, és mondta, hogy 8KB/secnél nem tudja lentebb állítani mert nem engedik, de így meg õ nem tud közben dolgozni, elhiszem neki, játszani sem igazán lehetne, mondom neki legyen nagy lelkû, és belõttem pöcre 2KB-ra a feltötlést azóta semmi gondja sincs, igaz nem is tudnak róla igazából tölteni :)

Adani

Igen 8KB/secnél tényleg nem engedik nagyon lejjebb tenni. Nekem 64K volt az uploadom az pont 8KB/sec, és változó, volt ahol engedték 6-ra állítani, volt amikor kivágtak érte.

Esetleg javasold haverodnak a Cfost. Az megoldja a dolgozás és a játék problémáját. Nálam simán megy minden, mióta felraktam. A letöltést, egy hangyányit sem veti vissza.

Guest GoodSpeed

Hát igen, amúgy az a röhej, hogy a matáv ADSL aszisztensben (most ötlött fel bennem a gondolat, hogy ezt is átnevezik majd :lol: ) van ADSL optimalizálás csak nem sokat ér, a cfos meg egy trial valami, hát nehogy már ingyenes legyen :)