Thermal 0 Share Posted May 16, 2005 Szevasztok! Hátha tud valaki segíteni nekem. A problémám, hogy a sajátgépben eltûntek az optikai meghajtók. Nincsen ikon és nem lehet lemezt indítani, az A:-val nincs gond. Az eszközkezelõben, a rendszerbeállítóban látszanak, ha Linux-ban indítom el normálisan viselkedik, minden megy. Ez egy PCTV kártya telepítés közben-után történt. Lehet, hogy köze van hozzá? Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 16, 2005 Telpítsd az ASPI drivert! Valamit bekutyulhatott. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted May 16, 2005 Köszi, az előbb telepítettem, de semmi változás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 16, 2005 A BIOS-ban minden jelen van? A POST után kilistázza a csatlakoztatott meghajtókat? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted May 16, 2005 Minden látszik, felismeri a meghajtókat rendesen. Másik CD- meghajtót raktam rá, azt is felismeri, aWin XP simán telepíti,hogy új hw. ,az eszközkezelő jelenti, hogy -ez az eszköz megfelelően működik-. A sajátgépben semmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirfrancisd 0 Share Posted May 16, 2005 Nincs fenn véletlenül a Daemon Tools vagy valami hasonló emuláló progi, nekem már párszor bekavart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted May 17, 2005 A D.T. nincs fenn és hasonlóról sem tudok, hogy a gépen lenne.Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 17, 2005 A helyedben azért egy vírusellenőrzést megejtenék. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted May 17, 2005 Vírus ellenőrzés is megvolt, de semmi eredmény. Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 17, 2005 Lehet, hogy valamiért nem kaptak betűjelet. Ellenőrizd: Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés és ezen belül a Lemezkezelés pont. Itt nézd meg, hogy látszódnak-e az optikai meghajtók. Ha igen, akkor jobb klikk rá és válaszd az első pontot: Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása... Itt adjál neki betűjelet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 17, 2005 Nálam olyan jelenség szokott előfordulni, hogy Linux telepítése után egyáltalán nem látja a merevlemezemet. /Ilyenkor nekem csak Linux található a lemezemen/ Beszokta jelenteni, hogy nincs merevlemezem, én meg persze szeretném visszatelepíteni a Windowsomat. Megnézem a Biost, tényleg nincs semmi, mármint lemez, akkor leveszem a gépoldalát és jól visszanyomkodom a merevlemezem kábeleit és van lemez. Mondjuk ilyenkor, nem 1 Linuxot próbálok, hanem akár többet. Én ilyenkor arra gondolok, mivel a Linux telepítés nem rövid dolog, talán mert sokat pörög elrázódik valami. Mindig azt írja ki nekem, töltsek le hozzá drivert. De ezt még egyszer sem tettem. Egyetlen alkalom volt, amikor a Biosban való felismertetéssel megoldottam a dolgot. De, hogy ez esetben mi a teendő ez nekem is új. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted May 18, 2005 Szevasztok! Hátha tud valaki segíteni nekem. A problémám, hogy a sajátgépben eltűntek az optikai meghajtók. Nincsen ikon és nem lehet lemezt indítani, az A:-val nincs gond. Az eszközkezelőben, a rendszerbeállítóban látszanak, ha Linux-ban indítom el normálisan viselkedik, minden megy. Ez egy PCTV kártya telepítés közben-után történt. Lehet, hogy köze van hozzá? Köszi. Nálam is volt ilyen, miután a Winamp egy újabb verzióját telepítettem. Bár lehet semmi köze nem volt hozzá. A Vezérlőpultból a Rendszer / Eszközkezelőből le kellett szednem (kérdőjeles volt) és újra kellett a drivert telepíteni. Utána jó volt megint. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted May 19, 2005 Athos! A lemezkezelés- nem látja a meghajtókat. Eddig látta és volt betűjelük rendesen. Chipmix! A BIOS rendesen felismeri. Ez a furcsa. TZoli! Eszközkezelőben nincs , ha eltávolítom a meghajtókat utána simán felismeri mint új HW. és közli, hogy-ez az eszköz megfelelően működik. Mindenkinek köszi a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CDNorbi8 0 Share Posted June 2, 2005 Sziasztok! Még új vagyok, de máris egy problémával fordulok hozzátok: A CD-ROM meghajtóm eltûnt, és az ESZKÖZKEZELÕ-ben, a CD-ROM olvasók alatt a meghajtónál azt írja ki, hogy: 1) A REGISTRY-ben az olvasóra vonatkozó beállítási fájlok sérültek / eltûntek. 2) :!: Történet: Amúgy aznap csak játszottam, már nem is tudom mivel. Aztán kkikapcsoltam a gépet, elmentem a boltba, megvettem a The Sims 2-t ( ), hazaérek, bekapcsolom, akkor még ismeri a meghajtót, elindítottam az INSTALL-t, és kb 38%-nál az mondta, hogy az eszköz nme mûködik megfelõen. Légyszíves, válaszoljatok olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudtok!!!!!! Köszönettel: Balogh Norert Béla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 2, 2005 Távolítsd el az eszközkezelõbõl, majd indítsd újra a gépet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted June 5, 2005 CDNorbi8! Vagy lehet, hogy mostmár vége van a meghajtónak, ha az eszközkezelõbõl való kitörlés után újraindítottad a gépet, és így sem akar mûködni, akkor próbáld ki a ROM-ot egy másik gépben. Thermal! Neked meg azt ajánlom, hogy a Windowsodnak a halálát nyilvánítsd és telepítsd újra. Ez a gépedtõl függõen nem sok idõ. Nekem általában megvan az összes driver és szoftver telepítése (windows-al együtt) megvan 2 óra hossza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted June 5, 2005 csum-pi! Már elhatároztam én is,(kizárásos alapon nem nagyon van más választásom). Csak nem szeretem az összes progi, drivert, stb. mindig elölrõl telepítgetni, de hát ez van. De már tényleg idegesítõ hogy, nem tudok semmit sem csinálni ami lemezes. Ráadásul most a PCW. dvd-t sem tudom addig megnézni. Minden jót! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 6, 2005 Na ácsi! Már pár hónapja volt a Tippek között is, szóval ismétlõdõ a probléma. - Angolul itt van a teljes leírás: http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;314060 - Magyarul, tömören pedig: Keresd ki ezt az ágat: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Majd jobb oldalon töröld ki az UpperFilters és LowerFilters bejegyzéseket. Ezután indítsd újra a gépet, és ott lesznek a meghajtóid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted June 6, 2005 Halasi Miklós! Köööösziii! :olé: Minden , . Még egyszer köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 6, 2005 Akkor látom idõben jöttem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted June 6, 2005 Hát igen! Azt hiszem holnap lett volna a De hála neked megmenekült. Köszi, minden jót. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted June 7, 2005 Ha véletlen rólam lenne szó, hogy megmenekültél... akkor hangsúlyozom, hogy én csak azt mondtam, hogy ez sem kizárandó ok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 7, 2005 Szerintem Halasi Miklósnak köszönheti. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted June 7, 2005 Oops! Szerintem félreértetted... @ csum-pi (önmagam) CDNorbi8! Vagy lehet, hogy mostmár vége van a meghajtónak, ha az eszközkezelõbõl való kitörlés után újraindítottad a gépet, és így sem akar mûködni, akkor próbáld ki a ROM-ot egy másik gépben. Thermal! Neked meg azt ajánlom, hogy a Windowsodnak a halálát nyilvánítsd és telepítsd újra. Ez a gépedtõl függõen nem sok idõ. Nekem általában megvan az összes driver és szoftver telepítése (windows-al együtt) megvan 2 óra hossza. mire Halasi Miklós @ Halasi Miklós Na ácsi! Már pár hónapja volt a Tippek között is, szóval ismétlõdõ a probléma. Én erre mondtam azt, hogy "én rólam van szó", mert én azt mondtam, hogy elromlott, vagy újra kell telepíteni a rendszert.... mire Halasi Miklós közbelépésével elõlem megmentette a rendszerét. Különben, könnyen meglehet, hogy az én módszeremmel is helyrejöhetett volna, bár ez hosszadalmasabb és drasztikusabb lépés lett volna minden bizonnyal :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thermal 0 Author Share Posted June 9, 2005 Hát igen. Mondjuk "csup-pi" nélküled is ez volt a végsõ elhatározásom , de így minden képpen jobb. Minden jót! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts