capovics Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Vásároltam egy DI-604-es routert. A varázsló segítségével sikeresen beállítottam a routert, így megy mind a két géprõl az internet. A probléma a játékoknál van, pl. a SWAT 4 multiplayer résznél ha szervert akarok létrehozni, nem jelenik meg a neten. Csatlakozni tudok más játékosokhoz, de HOST-ként nem mûködik. A másik géppel megnéztem, hogy a LAN-ra megcsinálja a játék szervert. Valószínûleg a routert kellene beállítanom valahogy, de sajnos ez az amit nem tudok. Kérlek segítsetek.
F. A. Bian Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Én nem szoktam játszani, de valószínűleg az a probléma, hogy a router tűzfalként is működik (hál' isten!), és ezért minden csatlakozási kísérletet támadásnak vesz és elutasít. Ha belépsz a routerbe (http://192.168.0.1/), akkor az Advanced/Virtual Server részen tudod kinyitni és a host gépre irányítani a megfelelő játékkiszolgáló portot, portokat. Hogy ezek melyek, azt neked kell kiderítened.
arpsoft Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 A routered beállítási között van egy olyan funkció, ami megengedi, hogy bizonyos portok ki és be is működjenek. Az enyémben (DI-514) még játékokra előre definiált beállítások is vannak. (pl Battle.net) Ezeket kell bekapcsolni.
Adani Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 A 604-esben is van egy pár, de ha valami mégsem lenne ott, akkor ki tudod engedni, a virtual server résznél.
capovics Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 Hogy lehet megtenni, mert már több féleképpen megpróbáltam, de nem igazán akar összejönni. A LAN-on simán megjelenik a HOST, de nem akar az internetre kimennei. Míg a router nélkül játszottam (a gépen volt megosztva a net) simán ment minden. Van valakinek di-604-ese, aki ilyen problémával küzd?
F. A. Bian Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 A durvábbik megoldás, hogy a szervergépet simán kiengeded a netre az Advanced/DMZ résznél. Mondjuk, ez egy kicsit felelőtlen húzás, tűzfal meg egyéb nélkül. A másikat meg már írtam: a Virtual Servernél kell engedélyezni a szervergép belső címére (192.168.0.xxx, ezt csak te látod) a port forwardot: Protocol Type: both Private&Public port: 10480-10483 (ha minden igaz, ezt egy külföldi oldalon olvastam...) Persze, nem árt a Windows saját tűzfalát is kiiktatni.
Get_in_the_Game Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Üdv mindenkinek! Ezen a routeren (vagy bármelyik máson) be lehet állítani olyat, hogy a rákötött gépek mekkora sávszélességet kaphatnak? Pl.: 1. gép 1 MB/s 2. gép 500 Kb/s Vagy ezt hogy lehet megcsinálni?
ocsi Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Ez a probléma nálam is fentáll.. de sajnos én úgy tudom, hogy ilyet nem lehet!
Adani Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Nekem is ilyen routerem van, és ilyen opciót én sem találtam benne. viszont a gépekre fel lehet pakolni limitáló progikat. Talán a Netlimiter a legismertebb.
Get_in_the_Game Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 És ez a progi így routeren keresztül meg bírja csinálni?
Get_in_the_Game Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 De akkor minden gépre föl kéne rakni, és be kéne állítani?
boxy Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Van ,vagy volt e valakinek virtual ftp beállítási gondja? Nekem csak a 21-es porton mûködik jól, nem tudom miért. Próbáltam már több ftp szerver programot, egyikkel se akart mûködni jól. Nem szeretnék használni semmit a 21-es porton, ezért szeretném másikra átirányítani. kép Firmware frissítés vagy valami egyedi problémám van ? Thx
arpsoft Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 A szerver programon is beállítottad a másik portot? Egyébként azt is megteheted, hogy csak a public portot állítod át valami másra, a router majd beküldi a belsõ ftp szerver 21-es portjára.
subidubi Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Hali mindenkinek ! A napokban meghalt a D-LINK DI604-es routerem egyik portja.(Elképzelhetõ,hogy az importõr kicseréli,de több mint 30 napba kerül). A lényeg. Kaptam egy Broadband Router EDIMAX BR-6104K tupusú routert kölcsön. A világ kincséért nem tudom életre kelteni.Az elromlott router IP cime 192.168.0.1 Ezzel az uj nem indul,nem fogadja el. Az uj kisérõ papirján ami talál-ható IP cim : 192.168.2.1 ez beadja a bejelentkezõ képet,beirom az adott felhasználó nevet és jelszõt akkor tovább lép de tovább nem tudom mit cselekedjek vele. Már hívtam az Invitel Technikai Helpet de azon kívül,hogy elmondták az IP cimet ami megegyezik a fentiekben emlitett elsõvel,más segitséget nem kaptam . (A modem ADSL) Ha valaki megfogná a kezem és végig vezetne a router élesitésén,beállitásán nagyon megköszönném. (Egyébként négy gép csatlakozik a routerhez).Este tudom megnézni az esetleges válaszokat.Köszi ! Még annyit,hogy ha a régi D-Link router viszateszem a három porttal csodásan minden különösebb állitgatás nélkül pillanat alatt rajta vagyok a neten.(Ezt csak tájékoztató céllal írtam) Ha valamit elírsz, akkor azt a szerkeszt gombbal javíthatod. Egymás után ne írj több hozzászólást! <PF>
nagygabor Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Az ilyen javításokra találták ki a szerkeszt gombot. De nézzük a problémát. A csatlakoztatni kívánt gépeken fix IP-ket használsz, vagy Automatára vannak állítva?
Bencce Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Én nem értem a problémát. Miért gond az, ha a router 192.168.2.1 es címet kapja? Nem tudom a többi gép az IP-t kapta-e vagy nem, de ha nem, akkor csak állítsd át a gatewayt vagyis az átjárót erre az IP címre és hogy õk is a 192.168.2-es tartományba essenek pl 192.168.2.2-tõl 5-ig ha 4 gép van. Routeren szerintem egyenlõre ne állíts semmit max a Connection typot, vagy nem tudom nálad milyen címszó alatt megy, de azt PPoE-ra és a jelszavakat. Esetleg a security beállításokat, ha már minden ok!
Shia-ko Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Szia! Problémával fordulok hozzád, kérlek ha tudsz segíts! Az itthoni szélessávú Netet egy Dl-604-el osztottam meg eddig. Most valamiért nem megy a dolog. A böngészõk nem látják a Netet akárhogy állítom a dolgot, pedig annó csak bedugtam a kábeleket és kész. próbáltam már kiresetelni a routert, újrakonfigolni a Windows hálózati beállításait, kicserélni a kábelt meg mindent. A router setupjába be tudok lépni, sõt, az ICQ is megy a routeren keresztül, de a Firefox csak úgy látja a Netet, ha kikötök a routert az acces point meg e gép közül. Mit csináljak? Elõre is kösz a választ Fehér Gergely
firewolf Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Hello! Tudna nekem valaki segíteni a di 604-es tûzfalának a beállításában?
ibiad Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Vettem egy d-link DI-604-et. A problémám a követekezõ:nem akar kapcsolatot létesíteni az internettel.Webböngészõn keresztül végigvittem a kézikönyvben leírtakat,de egyszerûen nem tudom mi lehet a gond.A kábelek is jól vannak összedugva.A modemen keresztül mûködik az internet.Segítsetek!!!!
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Van már jópár D-Link DI 604-es topic. Egyébként milyen az internetkapcsolatod? ADSL, vagy kábelnet?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Akkor nézd meg a kábelt a gép, és a Router, illetve a Router, és a modem között: Alapértelmezésben keresztkábel kell (Crossover), de a Router használatakor sima patch kábel kell. A kettõ ugyanúgy néz ki, csak míg a keresztkábelnél meg vannak fordítva érpárok, addig a patchnál nincs. Ilyen kell Neked.
Recommended Posts