Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Általában a lapolvasókról

Recommended Posts

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Hy!

Nagyon nem értem, hogy most mi is ez.

Minden scanner lapolvasó?

Pl. az enyémet rá lehetne bírni lapolvasásra? (hp psc 760)

A lapolvasó az, ami betűket olvas be, és nem képet, igaz?

Csak szoftware kell hozzá?

Posted

Szerintem tényleg csak szoftver kérdése és működnie kell neki. A dokumentumot ugyanúgy képként olvassa be, nem szövegként, csak a telepített OCR alkalmazás próbálja szövegként feldolgozni. Ami viszont egy önálló program. (A Canon Lide20 scannerhez az OmniPage jár.) Ki kellene próbálni. :P

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Hát éppenséggel járt hozzá egy CD...Nem tudja valaki, hogy egy HP nyomdához milyen progi jár?

• 3 weeks later...
Posted

Milyen nyomda? :pislog:

Ciao. <PF>

Posted

De mi az, hogy nyomda? És fõleg a lapolvasók között. :pislog:

Ciao. <PF>

Posted

Azért ez már nemsemmi, egy saját otthoni nyomda :D De szerintem a nyomtatóra gondolt :D

Posted
Szerintem tényleg csak szoftver kérdése és mûködnie kell neki. A dokumentumot ugyanúgy képként olvassa be, nem szövegként, csak a telepített OCR alkalmazás próbálja szövegként feldolgozni. Ami viszont egy önálló program. (A Canon Lide20 scannerhez az OmniPage jár.) Ki kellene próbálni. :P

Kipróbálhatod, de sajnos a magyar szöveggel hadilábon áll. Ajánlom figyelmedbe a FineReader program magyar verzióját. Nagyon jó! A beolvasott állományt ki tudod menteni MS Office formátumokban, azaz, Word, vagy Exel. Nagyon jól paraméterezhetõ. Jó minõségû forrásból, nagyon ritkán téveszt.

Link: http://www.Windowshu/html/letolt.html

Posted

De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az Office XP-hez jár OCR program is, igaz, nem túl okos, de kezdetnek megteszi.

• 4 months later...
Posted

Sziasztok. Új gépet vettem. amikor hozzákötöm a géphez felismeri kéri a lemezt de amikor teszem hozzá drivert azt írja nem hivatalos és hogy összeomlik a rendszer. szerintetek tényleg összeomlik vagy telepítsem nyugodtan??? Sürgõs

Posted

Bocs az elõbb nem írtam hogy scannert kötök a géphez. bocsi :Sír:

Posted

Nem azt írja, hogy nem hivatalos, hanem azt, hogy nem ment át a Microsoft tesztjein, illetve még nem tesztelték.

Nem fog összeborulni tõle a géped.

A Win2000 meghajtók általában mennek XP alatt is.

Posted

Nekem HP Scanjet 3670-es scannerem van, és az ehez kapott Vezérlõközpont nevû programmal ezt meg lehet csinálni. .doc-ba menti a szöveget, és utána rendesen szerkesztehetõ. Vannak hibái, de nekem jó.