Silent Psycho 0 Share Posted May 13, 2005 Üdv mindenkinek! 1, Egy formon lévõ képet hogyan tudnék beállítani háttérképnek? 2, Hogyan tudnám az asztalon lévõ háttérkép elérési útját lekérdezni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Share Posted May 31, 2005 Az elsõ kérdésedet nem értem, de a másodikra a válasz talán értem a kérdésedet, az nagyon egyszerû. Start->beállítások->vezérlõpult->megjelenítés/és az Asztal fülre klikk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted May 31, 2005 Én még ilyet nem csináltam, de azt hiszem, egy bizonyos rendszermappában van mindig az aktuális háttérkép. Ha igaz, akkor elég oda bemásolni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted June 1, 2005 Magát a form képét, az egészet, vagy van rajta sok egyéb között egy kép, és azt? Bármivel lefényképezheted az aktuális képernyõt (IrfanView pl.), aztán a képernyõfotóval azt csinálsz, amit akarsz, nyújtod, átszínezed, kiteszed tapétának, az IrfanView ezt mind megcsinálja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted June 1, 2005 Van egy olyan érzésem, hogy nem értitek a kérdést. !Psycho! azt szeretné, ha lenne a programjában több kép, és talán egy gombra kattintás eseményeként beállítódna az aktuális háttérképnek, vagy talán még az éppen aktuális háttérkép is megjelenne a formon. Erre mondtam, hogy mintha egy bizonyos rendszermappában lenne az éppen aktuális, és azt kell lecserélni. De ebben nem vagyok biztos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Share Posted June 1, 2005 Igen! Egy rendszer mappában van mindig az aktuális kép. Egészen pontossan. C:/dokumentum and Settings/felhasználónév pl. kis jani/Local settings/Application Data/Microsoft és ezen belül van egy Wallpaper1.gif nevû kép és oda teszi be a képeket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silent Psycho 0 Author Share Posted June 9, 2005 Megcsináltam! (bár kicsit kezdetleges, de mûködik) Egy formon elhelyeztem egy image-t és két button-t. Az image-be betöltöttem egy jpg-t. procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var pic1: tbitmap; reg1: tregistry; ini1: tinifile; begin pic1:= tbitmap.Create; reg1:= tregistry.Create; ini1:= tinifile.Create('C:\1.ini'); //image1 mentése bmp-be try with pic1 do begin assign(image1.Picture.Graphic); savetofile('C:\1.bmp'); end; finally pic1.Free; end; //az eredeti háttérkép elérési útjának kiolvasása a registry-bõl try with reg1 do begin rootkey:= HKEY_CURRENT_USER; if openkey('\Control Panel\Desktop\',false) then caption:= readstring('Wallpaper'); end; finally reg1.Free; end; //az eredeti háttérkép elérési útjának mentése ini-be try with ini1 do begin writestring('Orwllp','1',caption); end; finally ini1.Free; end; //a fájlba kimentett kép betétele háttérnek, button1 letiltása SystemParametersInfo(SPI_SETDESKWALLPAPER, 0, PChar('C:\1.bmp'), SPIF_SENDWININICHANGE); button1.Enabled:= false; end; procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); var ini2: tinifile; begin ini2:= tinifile.Create('C:\1.ini'); //az eredeti háttérkép elérési útjának kiolvasása ini-bõl try with ini2 do begin caption:= readstring('OrWllp','1',''); end; finally ini2.Free end; //az eredeti háttérkép visszarakása háttérnek, button1 engedélyezése SystemParametersInfo(SPI_SETDESKWALLPAPER, 0, PChar(caption), SPIF_SENDWININICHANGE); button1.Enabled:= true; end; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts