mata2 Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Tisztelt Fórumozók! A héten vásároltam egy Canon 750i típusú dv kamerát, és problémám akadt a gépre való felmásoláskor. Teljesen jól felismerik egymást, de a felvétel a gépen nagyon rossz minőségű lesz abban az esetben, ha az AVI DV minőséget választom ki. Íme itt egy kép, h pontosan miről is van szó: Ennek a problémának a megoldásában kérném mindenkinek a segítségét.
Halasi Miklós Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Ha a szőrös kontúrra gondolsz, akkor az interlace, és természetes. Ha remeg is a kp, az már nem annyira. Az interlace a félképekből adódik, a lényeg, hogy míg a tévén ez a természetes, a monitoron nem. Nézd meg ezt az oldalt, itt minden el van magyarázva: http://www.cdgrab.hu/_cikk/interlace/inter...eldolgozas.html
mata2 Posted May 11, 2005 Author Posted May 11, 2005 Köszi szépen, így látszatra ez lesz a hiba forrása! Tehát mégegyszer, hogy jól értsem! Ez csak a PC-n látszódik így, és a TV-n nyoma sem lesz?
nagyjani Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 A TV-n jó lesz a kép. Bár nekem nincs ilyen gondom, a beszedett anyag a gépen is jó. Olvasd át az ajánlott oldalt.
Sanzi Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Meg a TV-nek sokkal kisebb a felbontása mint a PC-nek, és a TV-t még messzebről is nézed.
Kakalakiakka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 T. Fórum! Elöször próbálnék egy Samsung VP-D362-es DV kamera felvételét átmásolni PC-re Firewire segítségével. A gond az, hogy a PC nem látja a kamerát, próbáltam Movie Maker-t és MainActort is. A driver, Codec telepítve lett. A Firewire kártyát a gép látja és jól mûködik. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Köszi elõre is! Anti
arpsoft Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Nem mindegy, hogy hány vezetékes a kábel! Jót használsz?
Kakalakiakka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 4/6-os vezetéket használok, amit a kártyával adtak. (4-es a kamera/6-os a kártya) Codec pedig a kamera gyári CD-jérõl lett telepítve... Ötlet?
Lalolib Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Csak "hangosan" gondolkodom. A gyári cd-n gondolom rajta volt a MainActor progi és a MainConcept codec csomag? Ha ez így van és ezeket telepítetted, akkor lehet, hogy egy próba verzió csupán és aktiválni kell (tehát fizetnie érte) ahhoz, hogy a codec mûködjön. A MainConcept ugyanis fizetõs kódolókat tartalmaz. A MovieMaker meg igazából nem alkalmas ilyen feladatokra. Próbálj ki mást is. Ajánlom a Cyberlink PowerDirector programját, melynek van 30 napos próbaváltozata, úgy tudom komolyabb korlátozások nélkül.
Recommended Posts