Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Háttér beszúrása weblapomra

Recommended Posts

Posted

Ha webszerkesztõ programmal megnyitom az index.html-t milyen kódokkal lehet beszúrni hátteret és ezt a többi kód között hova kell elhelyezni?

Gigah3rtz
Posted

<html>

<head>

<title>Cím</title>

<style>

body { background: szín url(képneve.kit) center; background-repeat: no-repeat; }

..... 

</style>

</head>

Ezt akkor kell beírni ha középre szeretnéd igazítani a képet úgy hogy ne ismétlödjön!

[remélem jó a kód]

-------------------------------------------------------------------------------------------------

<body background="képneve.kit"></body>

Így csak símán berakod!Ismétlődik![remélem jó]

Utólagos engedelmeddel egy kicsit javítottam a html tagek sorrendjén <Ajnász />

Posted

Kösz, működik

Gigah3rtz
Posted

Nincs mit! Majd azért linkeld be ha kész lesz ;)

• 4 years later...
Posted

Remélem jó helyen kérdezek.

Van egy wordpress motorra épülõ honlapunk. Aki felépítette, sajnos beteg és nem akarom apróságokkal zavarni.

Meg szeretnénk változtatni a hátteret. A színkódot ki tudom cserélni, de nem találtam olyant ami tetszene. Ahogy ezen a témán olvastam, lehet képet is háttérnek rakni. De vajon milyent? Én egy színátmenetes hátteret szeretnék (sötétebb színbõl a világosabba átmenettel). Photoshop-ba meg tudom csinálni, de vajon milyen méretben kell és hová kell beírni a hivatkozást.

"Ezt akkor kell beírni ha középre szeretnéd igazítani a képet úgy hogy ne ismétlõdjön!" - ezt tán úgy kell értelmezni, hogy ha elhagyom a "no-repeat" akkor egy kis méretû kép is kitölti az oldal hátterét?

Bocsi ha butaságokat írok, de ehhez végképp nem értek.

Posted

Igen, úgy. Elég megcsinálnod egy kicsi sávot, a böngészõ pedig kitölti vele a helyet.

Posted

Köszi KGigi! Most már csak az kéne, hogy ha megcsinálom a "kep.jpg" képet és feltöltöm akkor a CSS-be hová kell beilleszteni?

Eredetileg így néz ki a layout.cs:

body {

width: 100%;

background: #8EDE8F;

text-align: center;

}

Posted

background: url('kep.jpg');

Nyilván a helyes útvonalat kell megadni (pl.: ../kepek/kep.jpg), valamint a ; elõtt lehet megadni, hogyan is ismétlõdjön (sehogyan sem, vízszintesen, függõlegesen), na és persze azt, hol legyen (pl.: bal lent).

CSS background

Posted

Köszi a segítséget, kezdek kivilágosodni! :D

A link is nagyon hasznos!