Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Profi flash képgaléria php segítségével

ocsi

Recommended Posts

ocsi

Szeretnék összedobni egy flash alapú képgalériát!

A mostani cím:

képgalériám

Ezt a képgalésiát akarom átvinni flash alapúvá. Sajnos most egy kép sincs fönt, de egyébként mûködik minden.

Szóval tömören: bal oldalt van egy menüsor amiben fõ és altémák, mellettük egy szám, hogy hány kép van benn. ( némelyik jelszóval van védve) ha rámegyünk valamelyikre akkor betölt középre az elsõ 9 vagy 12 kép ( beállítás kérdése) mármint miniatûrben. ha ráklikkelünk akkor megjelenik nagyban. Fölötte az elõtte és utána következõ kép miniatûrje.

Szóval van egy tökéletes ( vagy legalábbis jól mûködõ) php háttér ami a lekérdezést összerakja. Úgy néz ki hogy van egy sablon oldal amiben megvannak a képhelyek, és a php file a képek elérési útját, és filenevét egy változóba rakjabe. Ebben az esetben 12 változónk van egy alkalommal. Minden képnek egy. Ugyan ez van a nagy képnél is.

Tehát minden megvan a képtárból ami az adatokat küldi.

Amit én nem tudok: Flash action scriptben programozni.

Olyat már csináltam hogy egy MC re egy külsõ állományt ( jpg-t) betölteni. Tehát ehhez kéne hogy oda a változók kerölnek. A grafikai részét meg tudom csinálni flashben.

Szóval kell egy script az 1 képkockára ami lefuttatja a php file-t és az onnan jövõ változókat kiiratom. Meg valaki abban is segítsen hogy hogyan csinálok olyat hogy ha ráklikkelek valamire akkor átugrik egy másik frame re és ott újra lekérdezi a php file-t.

(minden adatot url ben adok a php filenak, tehát ez egyszerûen meg van oldva.)

Tömören ennyi jut az eszembe.

tzoli

Utonium talált egyszer egy nagyon jó kis programot, amiben flash alapú és gyönyörű szép, nagyon profinak látszó képgalériát lehet csinálni. Kerestem, de sajnos nem találtam meg a PCWS I.-ben. Ha Uti benéz, majd ő ide írja a továbbiakat.

Giraffe1

Azt nem értem, hogy miért ragaszkodsz a Flash-hez? Ezt sokkal egyszerűbben meg lehet oldani HTML-ben, főleg ha PHP-vel rakod alá a forrást. Ráadásul ha szépen CSS-rétegekkel oldod meg, akkor akár galériánként "skin-elheted" is az egészet úgy, hogy egyetlen HTML-alapra van csak szükséged.

Nem tudom mennyire sürgős Neked a dolog, én is szeretnék összerakni egy új "galéria-motort" (de én nem használhatok PHP-t, ezért statikus HTML-ben akarom megoldani), ha gondolod, akkor azt szívesen megmutatom majd (2-3 hét, mert most kicsit be vagyok havazva :eszkába: ).

[OFF]

Ezt a képgalésiát akarom átvinni flash alapúvá. Sajnos most egy kép sincs fönt, de egyébként működik minden.

Azért néhány kép van fent, amiből kiderült, hogy némi közöd van a Holiday táncegyesülethez :lol:

[ON]

ocsi

@Giraffe: ez egy hosszú történet.. tömören: ma hajnalban töltöttem vissza a képeket, tehát most teljes fényében újra működik, sőr bővül! :!: :D

css: no hát ehhez nem értek, szivesen megtanulnám, de nincs rá időm.

Miért kell a flash? mert ezt a "képgaléria-motort" szeretném alkalmazni egy teljesen flash alapú oldalamon is, és flashbe sajnos nem lehet belerakni html-t ( pontosabban lehet, de nem mindent, pl táblázatot nem lehet, és így már nagyon bonyolult lenne.) Szóval a lényeg hogy én szeretném megcsinálni ennek a flash változatát, és nincs szökségem html alapra, mert az nekem s van.. :hááát: ( most is ez üzemel)

• 2 weeks later...
tzoli

@ocsi: tegnap véletlen rátaláltam: Album Creator. Na ezzel igazán profi flash galériát tudsz készíteni. Könnyen.

benkovics

Ez nagyon jó kis progi! Köszi tzoli! :istenvagy::kocc:

tzoli

Utinak köszönd. Õ talált rá (hónapokkal ezelõtt). Nekem csak eszembe jutott és tegnap véletlen rábukkantam...

Greene

Egész ügyes albumokat lehet vele létrehozni. Föleg a "tengere világa" témás tetszett. ;)

r.alize

Üdv mindenkinek. Nagyon kedvelem ezt a fórumot mert úgy kapok segítséget, hogy a kérdést már föl sem kell tennem. Most kivételesen már majdnem segítséget kértem egy ehhez hasonló Album oldal elkészítéséhez ahhol egy x fotóra kattintva megjelenik a hozzá rendelt gyûjtemény egy külön ablakban, de ez az Album Creator félelmetes. Még nem néztem át az egészet, hogy ehhez hasonló megoldás van-e benne de nagyon jó. :D

• 3 years later...
SenhoraCR

Album Creator

leszedtem, jóó csak Nem tudom feltölteni

www.myspace.com-ra is fel tudom rakni??