Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Visszhang-jelenség

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Ma először, mióta megvan a gépem, azt tapasztaltam, hogy visszhangos (vagy erősen teres) lett a hangszórókból jövő hang. Emlékezetem szerint semmit nem telepítettem fel a gépre, ami ezt a - számomra zavaró - hatást előidézte. XP Prof. az op. rendszerem.

köszönettel

togaba

Posted

Milyen hangkártyád van?

Posted

A hangszóróid véletlenül nem a monitor mellett vannak?

A hangkártya drivere rendesen fel van telepítve?

Ciao.

Posted

Nézd meg az XPben h a Hangerő panelen hogy vannak beállítva a dolgok, ha integrált a hangkártyád akkor próbáld meg állítgatni a csúszkákat mert néha az is segít. ;) Alaplapi hangkarikkal ez a baj... :dühös:

Posted

Nem lehet, hogy véletlenül lett beállítva, hogy "visszhangozzon"?

Posted

Én két esetben láttam eddig hasonló hibát:

1.) Az illető rendelkezett mikrofonnal, amely nem volt elnémítva, így minden ami kijött a hangszóróból az vissza is ment.

2.) 5.1-esre állította valaki a hangkártya kimeneteinek kiosztását a hozzá tartozó programban, holott csak sima sztereo hangfalpár volt rákötve.

A topikot át is helyeztem a hangeszközök közé, mert szerintem ide simán beillik.

Posted

Hogyha a mikrofon hallja a hangszorót, akkor gerjednie kéne elvileg. (hangos sípolás)

• 2 weeks later...
Posted

Ha véletlenül nem is sípol folyamatosan, meglehet, hogy nem szólaltatja hangosan, ezért jön elő a visszhang... De ha vannak besípolások, akkor szimte biztos, hogy ez a probléma. 8)