Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Bootolható CD készítése indítómenüvel

Recommended Posts

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Hy!

Van egy CD-m, amin rajta van a sysrecsouecd (ami bootol), és most letöltöm a Ultimate Boot CD-t, ami szintén bootolós progi. Kérdés, hogy egy CD-re hogyan lehet ezt a két progit rátenni úgy, hogy az elején ki lehessen választani, hogy melyiket akarom elindítani?

Más:

Ha már itt a bootnál vagyunk, akkor van olyan progi, ami egy progiból bootolható iso-t, vagy valamit csinál? Minden iso, amit megfelelôen kiégetünk CD/DVD-re bootol?

• 3 weeks later...
Posted

Nem mindegyik bootol, csak az, ami tartalmaz ilyen fájlokat. Az ISO formátum nincs összefüggésben a gép bootolásával - ez csak egy CD/DVD-kép fájl.

Ajánlom figyelmedbe: UltraISO

Ciao.

• 2 weeks later...
Posted

Neroval (Nero 5.5.9.9 bundled - nem crackelt, legális) szeretnék bootolható CD-t készíteni, de mindenáron boot-floppyt kér. Floppy-drive momentán nincs a gépben.

Nem lehet máshogy megoldani?

Az 'xpboot.bin' fájlt már letöltöttem.

Köszi!

Posted

Valahogy biztosan lehet! Nem emlékszem rá, de valahogy lehet! Nincs lehetõség megadni az elérési utat? És a BurningROM-mal, vagy az Expressel, esetleg a varázslóval próbálod?

Posted

Akkor próbáld meg a BurningRom-mal :!:

Itt le van írva! A szöveg második felében nézd! A képeken kitûnõen van illusztrálva! 8)

ordító egér
Posted
Neroval (Nero 5.5.9.9 bundled - nem crackelt, legális) szeretnék bootolható CD-t készíteni, de mindenáron boot-floppyt kér. Floppy-drive momentán nincs a gépben.

Nem lehet máshogy megoldani?

Az 'xpboot.bin' fájlt már letöltöttem.

Pl. itt egy leírás :nyíl: http://www.lacy.hu/index.php?oldal=keret&x...k/cd/bootsp1cd2

Ha szervízpackot nem akarsz integrálni, akkor az elejével ne foglalkozz.

Posted

@Benkovics, ordító egér

Köszi!

Szóval, mindkét lapon Nero Burning Romot írnak, az meg nékem nincsen. :( A demo változat meg nemigen segít ki a bajból.

Posted

Próbáltad INNEN is letölteni a harmincnapos kipróbálható változatot? Mert szerintem az mûködik! :ötlet:

Posted

Sikerült telepíteni a 6.6.0.13-ast :fütyül: , most bütykölök a boot CD-vel. Egyelõre nem mûködik az a CD. :(

Posted

Mindent úgy csináltál, mint ahogy MD írta? :hmm: Mert akkor mûködnie kell! ;)

• 4 weeks later...
Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Ezzel az UltraISO-val pl. össze lehetne "fésülni" pl. a Win telepítõt, meg azt a 2 progit?

• 3 weeks later...
Posted

Boot-ható CD-re (ISO ?) szeretnék menüt készíteni. :upsz:

Bövebben.

:ötlet:

Tehát CD-röl indul a szgép, majd egy menü jelenik meg a monitoron,

ahol kitudom választani (Pl.):

- 1 Partition Magic

- 2 Norton Ghost

- 3 Egyéb

Majd a kiválasztott progi töltõdik be.

A segítséget meg köszönöm.

Doenee

Posted

Mike már írt errõl valahol..... De most én sem találom.... :upsz::upsz::upsz:

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

@Doenee

Lényegében én is ezt szeretném...Az egyik ingyenes oktatóvideóban láttam ,ahol a PM.et mutatták be(www.oktatovideok.hu)...Akkor úgy látszik, hogy rosszul fejeztem ki magam :upsz: Mint mindig....

Posted

Hali!

Egy DOS-os indító menüre gondoltam ahogy Shia-ko, és hasonló a gondom mint Wackor-nak. :Sír:

Hogyan is kell pontosan meg írni? :upsz:

Davs!

Úgy látom egyfelé szoktunk járni a NET-en :D , én is az oktató videónál láttam.

Eszembe jutott, bocsánat fejembe jutott valami. Pontosabban a Turbo Pascal.

Anno valamikor tanítottakrá, póba-szerencse kipróbálom.

Doenee

Halasi Miklós
Posted
Boot-ható CD-re (ISO ?) szeretnék menüt készíteni. :upsz:

Bövebben.

Hallod, te sem egy egyszerû dologba vágtad a fejszédet. Léteznek illegálisan már kész megoldások a problémádra, de ha saját kezûleg akarod megcsinálni, akkor végy elõ egy dos könyvet és abban nézz körül. Fõleg a Config.sys és Autoexec.bat parancsait tanulmányozd behatóan. Azzal ne foglalkozz, hogy floppy-ra mesélik, mert CD-re ugyanúgy mûködik, csak a boot fájlokat kell megadnod CD írásakor.

Halasi Miklós
Posted
Ezzel az UltraISO-val pl. össze lehetne "fésülni" pl. a Win telepítõt, meg azt a 2 progit?

Elõször nLite-tal összefésülöd a telepítõt, a progit még nyitva hagyod utána, a háttérben bepakolod az ideiglenes könyvtárba amit szeretnél, és utána nyomod meg az nLite-ban a lemezkép készítését! ;)

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Mike:

Ötletes megoldás, de nem tudom, hogy melyik könyvtárat kell beletenni, és szerintem simán csak a win bootolna...Vagy honnan tudná, hogy van más bootoló progi is a CD-n?

Halasi Miklós
Posted

A legelsõ, hogy csinálsz a lemeznek egy dosos bootszektort, tehát mintha floppy rendszerlemezt készítenél. A többi program már nem bootolni fog, hanem a menübõl hívod meg, amit a fenti két fájllal eszkábálsz össze. Ráadásul ha csomagolva teszed fel õket, nem árt egy RAMDisk is.

Szóval nem egyszerû, hidd el. :)

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Hol találok egy rendszerlemez-készítõ leírást?

Posted

Olvass vissza, megtalálod! ;)

Posted

Kedves Halasi Miklós!

Azért írtam a boot-ható (ISO)-t mert keverem a ketöt. :pislog:

De hát az XP CD boot-ható, nem ISO. Tehát csak boot-ható cd-t szeretnék készíteni. Egy gonddal kevesebb. :)

Köszönöm az értékes tanácsokat.

Elkezdek búvárkodni. :!:

Doenee

Posted

Lehet, hogy tényleg kevered. A Windows xp CD-je bootolható. Errõl, és más adat CD-krõl is, készíthetõ másolat merevlemezre. Ennek a fájlnak a formátuma iso is lehet. Tehát ha elkészítem egy bootolható CD iso fájlját, akkor azt már csak fel kell írni CD-re, és kész a bootolható CD.