Kovács Dávid ( Davs ) Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Hy! Van egy CD-m, amin rajta van a sysrecsouecd (ami bootol), és most letöltöm a Ultimate Boot CD-t, ami szintén bootolós progi. Kérdés, hogy egy CD-re hogyan lehet ezt a két progit rátenni úgy, hogy az elején ki lehessen választani, hogy melyiket akarom elindítani? Más: Ha már itt a bootnál vagyunk, akkor van olyan progi, ami egy progiból bootolható iso-t, vagy valamit csinál? Minden iso, amit megfelelôen kiégetünk CD/DVD-re bootol?
ProFiler Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Nem mindegyik bootol, csak az, ami tartalmaz ilyen fájlokat. Az ISO formátum nincs összefüggésben a gép bootolásával - ez csak egy CD/DVD-kép fájl. Ajánlom figyelmedbe: UltraISO Ciao.
eremit Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Neroval (Nero 5.5.9.9 bundled - nem crackelt, legális) szeretnék bootolható CD-t készíteni, de mindenáron boot-floppyt kér. Floppy-drive momentán nincs a gépben. Nem lehet máshogy megoldani? Az 'xpboot.bin' fájlt már letöltöttem. Köszi!
benkovics Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Valahogy biztosan lehet! Nem emlékszem rá, de valahogy lehet! Nincs lehetõség megadni az elérési utat? És a BurningROM-mal, vagy az Expressel, esetleg a varázslóval próbálod?
benkovics Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Akkor próbáld meg a BurningRom-mal :!: Itt le van írva! A szöveg második felében nézd! A képeken kitûnõen van illusztrálva!
ordító egér Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Neroval (Nero 5.5.9.9 bundled - nem crackelt, legális) szeretnék bootolható CD-t készíteni, de mindenáron boot-floppyt kér. Floppy-drive momentán nincs a gépben. Nem lehet máshogy megoldani? Az 'xpboot.bin' fájlt már letöltöttem. Pl. itt egy leírás íl: http://www.lacy.hu/index.php?oldal=keret&x...k/cd/bootsp1cd2 Ha szervízpackot nem akarsz integrálni, akkor az elejével ne foglalkozz.
eremit Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 @Benkovics, ordító egér Köszi! Szóval, mindkét lapon Nero Burning Romot írnak, az meg nékem nincsen. A demo változat meg nemigen segít ki a bajból.
benkovics Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Próbáltad INNEN is letölteni a harmincnapos kipróbálható változatot? Mert szerintem az mûködik!
eremit Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Sikerült telepíteni a 6.6.0.13-ast , most bütykölök a boot CD-vel. Egyelõre nem mûködik az a CD.
benkovics Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Mindent úgy csináltál, mint ahogy MD írta? Mert akkor mûködnie kell!
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 8, 2005 Author Posted July 8, 2005 Ezzel az UltraISO-val pl. össze lehetne "fésülni" pl. a Win telepítõt, meg azt a 2 progit?
Doenee Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Boot-ható CD-re (ISO ?) szeretnék menüt készíteni. Bövebben. Tehát CD-röl indul a szgép, majd egy menü jelenik meg a monitoron, ahol kitudom választani (Pl.): - 1 Partition Magic - 2 Norton Ghost - 3 Egyéb Majd a kiválasztott progi töltõdik be. A segítséget meg köszönöm. Doenee
benkovics Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Mike már írt errõl valahol..... De most én sem találom....
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 24, 2005 Author Posted July 24, 2005 @Doenee Lényegében én is ezt szeretném...Az egyik ingyenes oktatóvideóban láttam ,ahol a PM.et mutatták be(www.oktatovideok.hu)...Akkor úgy látszik, hogy rosszul fejeztem ki magam Mint mindig....
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 24, 2005 Author Posted July 24, 2005 Hy! Kijelentkeztem, és már nem tudtam szerkeszteni... Nah szóval, benkovics írására kutaokdtam az archívumban: ezeket találtam: Archívum topicja Maga a program weboldala
Doenee Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Hali! Egy DOS-os indító menüre gondoltam ahogy Shia-ko, és hasonló a gondom mint Wackor-nak. ír: Hogyan is kell pontosan meg írni? Davs! Úgy látom egyfelé szoktunk járni a NET-en , én is az oktató videónál láttam. Eszembe jutott, bocsánat fejembe jutott valami. Pontosabban a Turbo Pascal. Anno valamikor tanítottakrá, póba-szerencse kipróbálom. Doenee
Halasi Miklós Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Boot-ható CD-re (ISO ?) szeretnék menüt készíteni. Bövebben. Hallod, te sem egy egyszerû dologba vágtad a fejszédet. Léteznek illegálisan már kész megoldások a problémádra, de ha saját kezûleg akarod megcsinálni, akkor végy elõ egy dos könyvet és abban nézz körül. Fõleg a Config.sys és Autoexec.bat parancsait tanulmányozd behatóan. Azzal ne foglalkozz, hogy floppy-ra mesélik, mert CD-re ugyanúgy mûködik, csak a boot fájlokat kell megadnod CD írásakor.
Halasi Miklós Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Ezzel az UltraISO-val pl. össze lehetne "fésülni" pl. a Win telepítõt, meg azt a 2 progit? Elõször nLite-tal összefésülöd a telepítõt, a progit még nyitva hagyod utána, a háttérben bepakolod az ideiglenes könyvtárba amit szeretnél, és utána nyomod meg az nLite-ban a lemezkép készítését!
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 27, 2005 Author Posted July 27, 2005 Mike: Ötletes megoldás, de nem tudom, hogy melyik könyvtárat kell beletenni, és szerintem simán csak a win bootolna...Vagy honnan tudná, hogy van más bootoló progi is a CD-n?
Halasi Miklós Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 A legelsõ, hogy csinálsz a lemeznek egy dosos bootszektort, tehát mintha floppy rendszerlemezt készítenél. A többi program már nem bootolni fog, hanem a menübõl hívod meg, amit a fenti két fájllal eszkábálsz össze. Ráadásul ha csomagolva teszed fel õket, nem árt egy RAMDisk is. Szóval nem egyszerû, hidd el.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 27, 2005 Author Posted July 27, 2005 Hol találok egy rendszerlemez-készítõ leírást?
Doenee Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Kedves Halasi Miklós! Azért írtam a boot-ható (ISO)-t mert keverem a ketöt. De hát az XP CD boot-ható, nem ISO. Tehát csak boot-ható cd-t szeretnék készíteni. Egy gonddal kevesebb. Köszönöm az értékes tanácsokat. Elkezdek búvárkodni. :!: Doenee
eremit Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Lehet, hogy tényleg kevered. A Windows xp CD-je bootolható. Errõl, és más adat CD-krõl is, készíthetõ másolat merevlemezre. Ennek a fájlnak a formátuma iso is lehet. Tehát ha elkészítem egy bootolható CD iso fájlját, akkor azt már csak fel kell írni CD-re, és kész a bootolható CD.
Recommended Posts