Reyorkin Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Sziasztok! Hogyan tudom megoldani, hogy 2 billentyűzetet köthessek a gépre? Ez a dolog egerekkel tök jól műkdik, mert az egyik PS/2, a másik pedig USB csatlakozóval rendelkezik, és így tök jól megvannak egymással. Ugyanis a család egyik része az egyiket használja, a másik meg a másikat használja. A billyentyűzettel ugyanez lenne a helyzet, mert a játékok hatására a mostani már csak a határozott nyomásokra hajlandó reagálni. Tehát az egyik a "vandalizmusra" lenne, a másik meg a precíz, finom mozgások, nevezetesen a gépelés végzésére. Milyen lehetőségek vannak erre? Gyanítom PS/2 közösítő vagy átkapcsoló nem nagyon van. Viszont ha az egyik USB-s a másik pedig PS/2-es, akkor működnie kell, mint az egerek. Ha pedig nem találok USB-s billentyűzetet, akkor létezik-e USB-->PS/2 átalakító, ill. az az átalakító, amit az USB-s egérhez kaptam, jó-e erre a célra?? Előre is köszi a segítséget.
Reyorkin Posted May 10, 2005 Author Posted May 10, 2005 Igen, ugyanis akkor egy idő után a nem csak a bill. kábelek, hanem az alaplapi foglalat is szétmegy. Ráadásul nincs kedvem minden bill. cserénél túrára menni, mert a gép hátulja messze van.
chipmix Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Hát sajnos ez a dolog nem csak nálatok gond, de nálunk is a gyerekek miatt, akik legfőképpen játékra használják. Nálunk már elég régóta így működik a dolog 2 billentyűzettel. Egyszerűbb megoldás, ha az egyik PS/2, a másik USB. De lehet, hogy kapsz az üzletben hozzá átalakítót, de akkor is, az előbbi nálunk nagyon jól működik.
ordító egér Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 @Reyorkin Mindenféle átalakító, meg hosszabbító létezik. De ne is haragudj, szerintem a fölöslegesen bonyolítod a dolgot. Egy billentyűzet nagyon sokat kibír ám. Viszont ha nem tágítasz a szándékodtól, akkor a család betonkezű tagját zavard be az asztal alá dugdosni a kábelt.
chipmix Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 USB hosszabítót mindenképpen érdemes beszerezned, mert ha éppen nem a billentyűzetnek kell, sok másra is tudod használni, mint USB driver és egyebek, és hogy ne kelljen az asztal alatt kúsznod. Bár én a számítógépemet sem vagyok hajlandó az asztal alatt tartani, mert így jobban hozzáférek. Nekem is még sajnos régi a házam és hátul van USB, így egy hosszabító elől mindig a rendelkezésemre áll. Rendezkedj be kényelmesen, ezek a madzagok nem drágák, igaz nyúlnak egy kicsit, de egy kis találékonysággal el tudod őket rendezni szem elől. :rolleyes:
Athos Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Nem játékra lehet érdemesebb lenne vezetéknélküli egeret és billentyűzetet beszerezni, így nincs útban és könnyen megoldható a közösködés.
Reyorkin Posted May 10, 2005 Author Posted May 10, 2005 Bár én a számítógépemet sem vagyok hajlandó az asztal alatt tartani Én is asztalon tartom, de tudod, azok a fránya terepviszonyok... Egyébként most 3 billentyűzet körül mozgok: Genius KB-19e, KB-19e NB, ill. KB-21e. Megnéznétek, és mondanátok véleményt, vagy esetleg Valami jobbat! Előre is köszi.
chipmix Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 @ Kedves Reyorkin! Ne haragudj, hogy már az asztal alá képzeltem a gépedet, de már úgy látszik összetévesztettem a hozzászólásokat. Nálam egyébként annyira kicsi a hely, hogy megemeltünk a monitort /kb.4cm magas hely keletkezett/és az alá be lehet a billentyűzetet csúsztatni, hogy az egérnek legyen helye, ha éppen nem a billentyűzetet használjuk, vagy szolgálhat ez a hely arra is hogy alá lehet a másikat tenni. Hát most így előre, ha mondok valamit az csak annyi, hogy nagyon szépek ezek a billentyűzetek és sok mindent tudnak. Én bármelyikkel kiegyeznék, de Ti tudjátok, hogy Nálatok milyen funkciókat kell ellátnia, és ehhez melyik mutatkozik a legpraktikusabbnak. Nekem is Geniusom van, de ennél egyszerűbbet, már elképzelni sem lehet, de ezt is nagyon jónak tartom, ezért lehet, hogy nem én vagyok ebben a dologban a legjobb tanácsadó. Gondolom üzletben vásároljátok, és ott is tudnak 1-2 hasznos tanácsot adni a témát illetően. Üdv:chipmix
csum-pi Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Nekem is ilyen van, nagyon "design"-os, kényelmes, puha gombozatú és árban a legjobbak között van... ha ez most elromlana, akkor szintén egy ilyet vásárolnék, vagy a "21"-est! Mellesleg: @Reyorkin De ne is haragudj, szerintem a fölöslegesen bonyolítod a dolgot. Egy billentyűzet nagyon sokat kibír ám. Erre válaszolva, én is csak egyet használok, de csak azért mert én nem játszom a gépemen, és emiatt nem kell a billentyűzetet megosztanom a játéktárssal! Addig neked is igazad van, hogy eggyen is lehet játszani ketten, de sokkal kényelmesebb kettőn!
Recommended Posts