Reyorkin 0 Share Posted May 10, 2005 Sziasztok! Hogyan tudom megoldani, hogy 2 billentyűzetet köthessek a gépre? Ez a dolog egerekkel tök jól műkdik, mert az egyik PS/2, a másik pedig USB csatlakozóval rendelkezik, és így tök jól megvannak egymással. Ugyanis a család egyik része az egyiket használja, a másik meg a másikat használja. A billyentyűzettel ugyanez lenne a helyzet, mert a játékok hatására a mostani már csak a határozott nyomásokra hajlandó reagálni. Tehát az egyik a "vandalizmusra" lenne, a másik meg a precíz, finom mozgások, nevezetesen a gépelés végzésére. Milyen lehetőségek vannak erre? Gyanítom PS/2 közösítő vagy átkapcsoló nem nagyon van. Viszont ha az egyik USB-s a másik pedig PS/2-es, akkor működnie kell, mint az egerek. Ha pedig nem találok USB-s billentyűzetet, akkor létezik-e USB-->PS/2 átalakító, ill. az az átalakító, amit az USB-s egérhez kaptam, jó-e erre a célra?? Előre is köszi a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 10, 2005 Nehéz lenne dugdosni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reyorkin 0 Author Share Posted May 10, 2005 Igen, ugyanis akkor egy idő után a nem csak a bill. kábelek, hanem az alaplapi foglalat is szétmegy. Ráadásul nincs kedvem minden bill. cserénél túrára menni, mert a gép hátulja messze van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 10, 2005 Hát sajnos ez a dolog nem csak nálatok gond, de nálunk is a gyerekek miatt, akik legfőképpen játékra használják. Nálunk már elég régóta így működik a dolog 2 billentyűzettel. Egyszerűbb megoldás, ha az egyik PS/2, a másik USB. De lehet, hogy kapsz az üzletben hozzá átalakítót, de akkor is, az előbbi nálunk nagyon jól működik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted May 10, 2005 @Reyorkin Mindenféle átalakító, meg hosszabbító létezik. De ne is haragudj, szerintem a fölöslegesen bonyolítod a dolgot. Egy billentyűzet nagyon sokat kibír ám. Viszont ha nem tágítasz a szándékodtól, akkor a család betonkezű tagját zavard be az asztal alá dugdosni a kábelt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 10, 2005 USB hosszabítót mindenképpen érdemes beszerezned, mert ha éppen nem a billentyűzetnek kell, sok másra is tudod használni, mint USB driver és egyebek, és hogy ne kelljen az asztal alatt kúsznod. Bár én a számítógépemet sem vagyok hajlandó az asztal alatt tartani, mert így jobban hozzáférek. Nekem is még sajnos régi a házam és hátul van USB, így egy hosszabító elől mindig a rendelkezésemre áll. Rendezkedj be kényelmesen, ezek a madzagok nem drágák, igaz nyúlnak egy kicsit, de egy kis találékonysággal el tudod őket rendezni szem elől. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 10, 2005 Nem játékra lehet érdemesebb lenne vezetéknélküli egeret és billentyűzetet beszerezni, így nincs útban és könnyen megoldható a közösködés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reyorkin 0 Author Share Posted May 10, 2005 Bár én a számítógépemet sem vagyok hajlandó az asztal alatt tartani Én is asztalon tartom, de tudod, azok a fránya terepviszonyok... Egyébként most 3 billentyűzet körül mozgok: Genius KB-19e, KB-19e NB, ill. KB-21e. Megnéznétek, és mondanátok véleményt, vagy esetleg Valami jobbat! Előre is köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted May 10, 2005 @ Kedves Reyorkin! Ne haragudj, hogy már az asztal alá képzeltem a gépedet, de már úgy látszik összetévesztettem a hozzászólásokat. Nálam egyébként annyira kicsi a hely, hogy megemeltünk a monitort /kb.4cm magas hely keletkezett/és az alá be lehet a billentyűzetet csúsztatni, hogy az egérnek legyen helye, ha éppen nem a billentyűzetet használjuk, vagy szolgálhat ez a hely arra is hogy alá lehet a másikat tenni. Hát most így előre, ha mondok valamit az csak annyi, hogy nagyon szépek ezek a billentyűzetek és sok mindent tudnak. Én bármelyikkel kiegyeznék, de Ti tudjátok, hogy Nálatok milyen funkciókat kell ellátnia, és ehhez melyik mutatkozik a legpraktikusabbnak. Nekem is Geniusom van, de ennél egyszerűbbet, már elképzelni sem lehet, de ezt is nagyon jónak tartom, ezért lehet, hogy nem én vagyok ebben a dologban a legjobb tanácsadó. Gondolom üzletben vásároljátok, és ott is tudnak 1-2 hasznos tanácsot adni a témát illetően. Üdv:chipmix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 11, 2005 Genius KB-19e Evvan nekem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted May 16, 2005 Nekem is ilyen van, nagyon "design"-os, kényelmes, puha gombozatú és árban a legjobbak között van... ha ez most elromlana, akkor szintén egy ilyet vásárolnék, vagy a "21"-est! Mellesleg: @Reyorkin De ne is haragudj, szerintem a fölöslegesen bonyolítod a dolgot. Egy billentyűzet nagyon sokat kibír ám. Erre válaszolva, én is csak egyet használok, de csak azért mert én nem játszom a gépemen, és emiatt nem kell a billentyűzetet megosztanom a játéktárssal! Addig neked is igazad van, hogy eggyen is lehet játszani ketten, de sokkal kényelmesebb kettőn! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts