Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CRT monitorhiba

Recommended Posts

Posted

Van egy óriási gondom! Egyszer betettem egy másolt DVD-t a meghajtóba, és azóta valami miatt nem működik jól a monitorom! Az a baja, hogy a képet befelé dőlve ábrázolja, és nem jeleníti meg az egész asztalt! Próbáltam a monitor funkcióbillentyűivel beállítani a méretet meg mindent mint máskor, de valami miatt nem megy! Kérlek segítsetek!

Posted

Szervíz vagy csere.

Az eltérítő elektronikád bemondta az unalmast. Ha a gombokkal nem tudod visszahozni, akkor vége.

Posted

Azért Dózsi leírhatná, milyen típusú a monitora, hány éves? Hogy okuljunk belőle, és ne vegyünk olyat.

Posted

Egy 4-5 éves monitor GABA GB-1570 15 colos.

Egyébként csak a vízszíntes beállításra, és a a kép függőlegesbe tételére nem reagál! /pont ezek lennének a legfontosabbak!/

Szerintettek lehetséges, hogy kijavítsák? Elvileg a megvételtől számított 8 évig kötelesek alkatrészeket utánpótolni!

Lakatos Gergely [Sti
Posted
Szerintettek lehetséges, hogy kijavítsák? Elvileg a megvételtől számított 8 évig kötelesek alkatrészeket utánpótolni!

Lehetni lehet, de szerintem már nem célszerű. Egy ilyen hiba javítása akár 5-7 ezer forint is lehet.

Manapság már bruttó 20-25 ezer forintért lehet kapni príma 17 colos CRT-ket.

Posted

Na sebaj gabát soha többet nem veszek!!! Majd lesz LG!

Egy ideig még kibírom ezzel az ócskavassal! Játszani úgyse játszok!

Posted

Akkor már Samsung abban a kategóriában. Nekem Samsung CRT-m van (SyncMaster 997 DF 19"), összehasonlítottam az ebben az árkategóriában kapható CRT-kkel és ennek volt a legszebb képe. A design is szerintem a Samsungoknál a legjobb.

Posted

Igaz, de az LG-nek is jó a formatervezése, legalábbis az újjabbaknak! Visszatérve a problémára, ez a hiba csak akkortól van amikor a felhasználók közül kell választani a windowsban. Előtte a BIOS-t meg a betöltést rendesen mutatja!

Posted

Nem lehet, hogy képfrissítés van elállítva? Attól is elmászhat. Az más kérdés, hogy elmászhat-e egyáltalán ennyire.

Posted

Nem tudom, a képfrissítés max-on van azaz 85Hz-en! Előtte villant egy nagyot, aztán bemondta az unalmast!

Posted

Akkor vidd vissza! Tuti, hogy hibás.

Posted

Figyi, nem olvastad el az elejét, 4-5éves monitorról van szó! Valószínű, sött 100% hogy újat veszek!

Posted

Elolvastam, csak már nem emlékeztem rá :upsz::gonosz:

• 7 months later...
Posted

LF F900P monitorom sokszor erõs sípoló hangot ad ki, ha alacsony a felbontás (pl. mielõtt bebootol a windows). A haveromé is hasonló dolgot mûvel. Mitõl van ez?

Posted

Az elektronikája teszi. Ha alacsony a felbontás, és a képfrissítés sem túl magas, akkor az eltérítéshez használt frekvencia a hallható tartományba eshet.

Pl 50Hz képfrissítés azt jelenti, hogy másodpercenként 60-szor rajzolja fel a képet a monitor, ha csak 480 sort kell megrajzolni, akkor a függõleges eltérítés kb 50*480=28 kHz. Mivel lehet, hogy ilyenkor félképes üzemmódot használ a monitor, ez lemegy 14kHz-re, ami már hallható.

Az elkerülésére nincs sok esély, talán a video üzemmódok között lehetne kutakodni. Egyébként sok múlik a videokártyán is, mivel ez mondja meg a monitornak, hogy milyen üzemmódban kell mûködnie.

Posted

Csákány! Az én monotiros probim: 17'' LG F720P Flatron monitor, 1ónapos: a megvásárlás után 1 hétig no problemus, aztán szétferdült a kép minden irányban, ráadásul aránytalanul. Két hét szervíz. Utána szervizben megnéztem, frankó volt.

Hazahoztam, rákötöttem a gépre (elõtte természetesen il.progi eltáv, VGA-driver le, op.rendszer

újratelepítés), s ugyanaz a helyzet. :S VGA-kártya: ATI Radeon 9200 VIVO (nem SE v. LE!) =>elõtte nem volt gond a korábbi 15"-os monitorommal. Ma a PhotoShop ezt írta ki: ,,A rendszer szerint a(z) "LG Flatron F720P Gamma:2.2 Temp: 9300" monitorprofil hibás. Futtassa újra a monitorkalibráló szoftvert." [Az OSD menü Recall funkciójával nem állnak vissza a beállítások.] Létezik vmilyen monitorkalibráló szoftver? Vagy a VGA-kártya a ludas??? Jövõre tervezek új rendszert venni, de addig is szeretném, ha ez a frankó monitor (tényleg éles, jó kép...) helyesen mükszene :!: .

Pár ötletet kérnék. Köszike.

Posted

Sima VGA driverrel (nem a kártya sajátjával) is produkálja a jelenséget?

Posted

Egy csomó fajta Catalyst-et próbáltam már, de mindegyikkel ugyanaz a helyzet. az eredetit alapból fel se tettem, mert már õskövületnek számít.......

Szval semmi bíztatót nem tudtok.... Jövõre visszadobom az üzletbe a monitort, úgyis garanciás, azt veszek másikat....

Az viszont érdekes, hogy a játékprogramoknál kiválóak a kép szélei......Hogy van, hogy se, nem értem.......

Posted

Ebben az esetben csak bizonyos felbontásokat nem bír a monitor. Próbáld ki a Win felbontását átállítani, valamint próbáljál meg a rosszaknál más frissítést beállítani.

• 2 weeks later...
mazda6diesel
Posted

:szia:

Nem is hibáról lenne szó, hanem csak arról, hogy összekeveredtek az RGB beállítások a crt-men és sehogy sem tudom visszaállítani õket. Nincs valami szabvány, hogy hány %-on kell állni a piros, zöld, kéknek?

Posted

Biztosan vannak rajta gyári beállítások.

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Olyan próblémám lenne, hogy a napokban vettem egy Samsung Syncmaster 797Mb-t. A kép alsó felét viszont olyan furcsán lefelé kerekíti. Egyszerûen nem bírom úgy beállítani hogy jó legyen. A gyári beállításokkal sem. Segítsetek, lehet hogy a monitor rossz vagy én vagyok láma. :pislog::pislog:

Posted

Ha nem tudod manuálisan beállítani, akkor ez a monitor hibája, ami valójában nem is hiba, csak ez ennyire képes.

Ciao.

Posted

Kicserélték, hál istennek még 3 napon belül volt a vásárlás. Ám fogalmuk se volt mi lehet a baja. A lényeg hogy amit adtak az jó. :bravó::éljen::oké:

Posted

Akkor örülök, hogy nincs vele gond.

Ciao.