Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Tudtok olyan programot ajánlani, amivel kicsit homályosra sikerült, bemozdult fotókat tudnék élesíteni? Egyáltalán megoldható ez?

Posted

Elvileg bármelyik, amelyik tud UDF-et (User Definied Filter).

Azt hiszem az ex-konkurenciának már lehet "reklámot" csinálni. Az egyik utolsó PC Magazinban (már nem emlékszem pontosan melyikben, és most nincsenek nálam :( ) Sümegi Andásnak volt egy nagyon jó cikke pont erről a témáról. Amint hozzájutok az újságaimhoz (én nem felejtem el :bizonytalan: ), akkor megnézem, hogy pontosan melyik szám is volt az.

Posted

Előre is köszönöm. ;)

Posted

A tavaly októberi és novemberi számokban volt szó a Fourier-transzformációkról. Ezekben írta le SA többek között azt is, hogyan kell élesebbé tenni a képeket.

Posted

Igen abban. Mert Sümegi András (többek között) ott publikált.

Az egy újabb érdekes kérdés, hogy egy megszűnt (bocsánat "ideiglenesen szünetelő :upsz: ) lap 1-1 cikkéhez hogyan lehet hozzájutni. Az remélem érthető, hogy beszkennelni vagy begépelni nem szeretném a cikket, annál meg összetettebb a feladat, semhogy megpróbáljan röviden összefoglalni :(

Akkor ezt hogyan oldjuk meg?

Posted

Nem tudom. De ha jól értem Te egy algoritmusról beszélsz, amit valamivel még meg kell valósítani. Nekem az lenne a jó, ha mondjuk lenne egy olyan képszerkesztő (esetleg ingyenes), amiben ez a funkció benne van. A GIMP jó lenne, de az mostanság nem hajlandó elindulni. :zokog: Ezért kérdeztem, hátha valakinek van másik javaslata. Meg a GIMP elég összetett. :upsz:

Posted

A cikkben az eljárás elve volt leírva, ahogyan a progik működnek.

Posted

Az unsharp maszkkal jó minőségben lehet képet élesíteni. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mindegyik képszerkesztő progiban benne szokott lenni :ötlet:

Posted

Még a Microsoft Photo Editorban is van ilyen "sharpening" funkció. Feltéve ha ezt keresed.

Posted

Legjobb az, aminek előnézete is van. :)

Posted (edited)

Igen, ismerem. Csak azt nem tudtam, hogy tartalmazza ezt a funkciót. :hmm:

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, úgy néz ki meg tudom oldani a problémát. :ugribugri:

Edited by Athos
Posted
Az unsharp maszkkal jó minőségben lehet képet élesíteni. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mindegyik képszerkesztő progiban benne szokott lenni :ötlet:

Azért a kettő messze nem ugyanaz. Egy bemozdult képet (pl. autó) soha nem teszel élessé Unsharp Maskkal, míg a cikkben leírt módon még a rendszáma is olvasható lesz.

A kérdés az, hogy a három testőr egyikének pontosan mire is van szüksége? Ha neki elegendő ez a szűrő, akkor jó, ha többre van szüksége, akkor nem árt egy kicsit "masszívabb" eljárás :hááát:

Posted

A testőrnek ;) arra van szüksége, hogy egy kicsit bemozdult képet élesítsen. Este kipróbálom az említett szűrőt és meglátom milyen eredményre vezet. Persze szívesen fogadok minden tanácsot, ami segíthet a jobb eredmény elérésében. :)

Posted

Így igaz, az unsharp maskkal az elmosódott, az elfogoadhatónál homályosabb képeknél semmit nem ér...

De arra kiváncsi vagyok, hogy mi találsz megoldásnak, mert ez engem is érdekelne :pislog:

Szóval ha megorldottad a problémát akkor írd le melyik progival! köszi!