Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD-RAM

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek!

A májusi lapban a Korongvilág c. cikkben az Adattároló iránytű c. táblázatban az áll, hogy a DVD-RAM kritikusabb adatok archíválására és gyűjtésére ajánlott, vagyis ilyen esetekben van a legtöbb haszna. (ez nekem azt jelenti, hogy olyan adatok tárolására való, amik különösen fontosak..., mert tök biztonságon tároló.)

Van egy LG GSA-4082b DVD-íróm, ami a RAM-lemezeket is teljességgel kezeli. Ehhez képest egy-két 700 Mb-os fájlt, amit a RAM-on tároltam, a gépre történő visszamásolás után használhatatlanná vált. Pedig amikor kiírtam őket a RAM-ra, akkor "haptákba vágtam magam", vagyis szépen újraindítottam a gépet, és amíg írt a kütyü, semmi mást nem csináltam. :hááát:

Kérdésem az volna, hogy miért van ez így. Lehet, hogy a sima Win XP-s RAM támogatás nem elég, és kellene hozzá az LG által kiadott DVD-RAM Driver?

Másik kérdésem pedig az, hogy van egy kétoldalas 5 gigás RAM-om is, azaz 2,5 giga/oldal, és nem tudom írni. (azok a gyárilag elkészített szektorok nincsenek olyan sűrűn, mint egy 4,7 giga/oldal lemezen.)

Előre is köszi.

Posted

A driverét érdemes feltenni. Már másokkal is előfordult hasonló jelenség. Akkor az utóbbi problémád is megoldódhat.

Ciao.

Posted

Nekem még nem volt gondom a RAM-mal. Nem értem miért volt zűr Nálad. :unsure:

Posted

FAT32-re formáztam DVD-RAM lemezemet és ezzel együtt 4,26GB-ra zsugorodott a kapacitása. Miért? 4,38-nak kell lennie.

Posted

A formázás is helyet foglal, mármint a FAT tábla!

Ezenkívül, szükséged lesz a RAM driverre is, hogy biztosan jól kezeld a lemezeket!

Posted

Én nem raktam fel semmilyen drivert, egyszerűen jobbgomb/formázás és másolgattam rá a cuccot, mintha egy winyó lenne.

Posted

@ Aneurysm

Az szép és jó, amit mondasz, nekem is működik így a dolog. Nekem az a problémám, hogy miért "romlik meg" egy két nagyobb méretű fájl, amikor hosszabb ideje a RAM-on tároltam. Magyarán tönkre megy, használhatatlanná válik...

Posted

Jó akkor hol az a driver?

Posted

ProFiler!

Nagyon nagy király vagy! :oké::király:

Mennyit kerestem én ezt régen Mav-nak! És sehol sem találtam!

Posted

ProFiler: az én íróm (LG GSA-4160B) nincs a supported drives listán.

Posted

Azért kipróbálhatod, mert lehet régebbi a honlap, mint az íród! ;)

Posted

Nem hinném mert az LG GSA 4163B szerepel az listán és az úgy tudom újabb.

Posted

Az LG 4163b dobozos váltazatához a mellékelt DVD-RAM driver a Nero INCD program. A régi fórumban ez valahol már szerepel. :ötlet:

Posted

Nero InCD

Egyébként itt is olvasható, hogy a BHA driver ezerszer jobb, mint az InCD - és kompatibilis a 4163b-hez: (németül)

Szóval nyugodtan letöltheted >> ezt <<

Ciao.

Posted

Én is kaptam InCD-t de úgy emlékszem hogy valamivel összeakadt (talán Nero-val).

Posted

Az InCD nehezen akad össze a Nero-val, ugyanis ahhoz tartozik. ;)

Ciao.

Posted

Akkor nem az volt a hiba de valami volt az tuti. Valami olyasmi rémlik hogy nem tudtam megnyitni a dvd-ket mert valami hibát írt ki.

Posted

A DVD-RAM írásakor nem vetted ki korán a lemezt? Előfordult az elején velem is, hogy a szoftver azt jelezte, a lemez írása befejeződött. Leállítottam a számítógépet vagy az író gombjával kivettem a lemezt, (nem néztem rá) pedig az még javában írt. :hááát:

Posted

5x-ösen írható DVD-RAM lemez kapható már? Csak 3x-osat látok még. Ja és TDK-t nem találok sehol.

Posted

Író van már? :pislog: Saturnban vettem múltkor TDK-t.

Posted

Ja az enyém 5x-ösen ír.

Posted

@ Athos:

LG GSA-4160b, GSA-4163b.

Ciao.

Posted

Nekem is ilyen van! Jó tudni. :lol: