Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DOSBox

Recommended Posts

Posted

Néha jó lenne elővenni a régi DOS alapú játékokat. :( Találtam egy progit "DOSBOX", ami lehetővé teszi a régi DOS játékok futtatását. Tudna valaki segíteni, hogy kell használni a progit? :(

Posted

Igen.

A következő módon indítsd el: dosbox (a használni kivánt játék könyvtárának útvonala)

Pl: dosbox c:\games\magic

Ez a játék könyvtárát c:\-ra mapeli be a dosboxon belül. Utána már nincs más dolgod, csak elidítani a játékot a dosbox paranscsorából. (Jó, esetleg még egy 'setup' belefér.) Elég tisztességesen emulálja a hangkártyát is, bár nekem voltak kis problémáim a hang akadozásával, de ez csak egy játéknál jött elő.

További beállítási lehetőségek (processzor sebessége, használható memória mennyisége, ems, xms, stb.) a dosbox config fájljában van, sima szöveges állomány, egy jegyzettömbbel meg lehet szerkeszteni. (Igaz, angolul van írva, de az alapvető kifejezéseket szerintem már mindenki felismeri.)

• 3 months later...
Posted

Nekem itt az lenne a kérdésem, hogy meglehet azt valahogy oldani, hogy a dos alapú játékok (pl.) xp alatt ne 60 meg 70Hz -en, hanem a windowsban beállított (nálam pl.:) 100Hz -et használják??

(sem a Refresh Lock, sem a PowerFix, sem az NvFix, sem pedig a geforce driverben található képernyõfrissítési gyakoriság felülbírálása sem segít; -próbáltam)

• 10 months later...
Posted

DOSBox-ban egy játék gyors elindítása: (pl. játék helye: D:\dott\tentacle.exe)

Z:\> mount d d:\

Z:\> d:

D:\> chdir dott

D:\dott\> tentacle.exe

ezután ha a játék nagyon lassan menne, akkor lépj be a dosbox.conf nevû állományba és a CPU Cycles-höz az egyenlõség jel után írj pl. 30000-t

egyéb: nekem a DOSBox a kisbetûvel írt mappákat nem akarta elfogadni

• 15 years later...
Posted

Ha elindítok egy dosos játékot akkor működik a videózás is? Windows 10-en a supaplex 2-őt tolnánk a dosboxal.

Posted
1 hour ago, VassGabor said:

Ha elindítok egy dosos játékot akkor működik a videózás is? Windows 10-en a supaplex 2-őt tolnánk a dosboxal.

Milyen videózás? A játékokban lévő intro és átvezető viedókra gondolsz? Azok általában igen.

Posted

Igen hogy feltudjam venni gameplaybe az egész gamet.

Posted

Azt nem tudom. Ki kell próbálni.

• 3 weeks later...
Posted
On 3/13/2022 at 2:59 PM, VassGabor said:

Igen hogy feltudjam venni gameplaybe az egész gamet.

Működik.