eremit 1 Share Posted May 7, 2005 Újabban a következőt produkálja az alaplapom. Betöltődik az operációs rendszer rendesen, majd három éles sípolás hangzik, emelkedő hangmagassággal. Utána minden rendesen megy, semmi hiba. Vírusellenőrzés, kémprogi írtás rendszeresen megvan. Kodekpakk nincs, nem is volt. Mi lehet ez? Kell aggódnom? Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 7, 2005 Ellenőrizd a processzor hőmérsékletét, és a ventillátorok működését! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Author Share Posted May 7, 2005 Köszi! Az Everest most éppen 39 °C-os CPU-t mutat. De éppen az a fura, hogy bebootolás után adja ezt a hangsort. Ekkor még hűvös van a gépben. A ventillátorok egyébként forognak. És minden program is rendesen működik. Hátha csak falscher Alarm (vaklárma). Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 7, 2005 Ha esetleg leírnád, milyen deszkáról van szó, sokat segítene Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Author Share Posted May 7, 2005 Jogos a 2 pont! :oops: kg7 lite (Award 03/06/03 BIOS), Athlon xp 2200+ 256 MB (266 MHz) + 512 MB (400 MHz) RAM Radeon 9600 Pro 256 MB Maxtor-6Y060L0, 60 GB hdd Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampalini 0 Share Posted May 7, 2005 Használsz-e valamilyen rendszerellenőrző programot (Pl. Motherboard Monitor) ? Ezek ugyanis nem folyamatosan mérnek, hanem kb 10 másodpercenként. Tehát az első érvényes mérésed a program indulása után 10 másodperccel van, viszont azonnal küld riasztást (akár a program indulásának a pillanatában is) ha valamilyen ellenőrzésre beállított értéked rossz. Ilyenkor szokott riasztást küldeni, mert a program már fut, de még nem mért, ezért a prociventillátor fordulatszámát 0-nak veszi. Nulla pedig nem lehet, tehát riaszt. Közben letelik az első 10 másodperced, a program elvégzi az első mérést, kap egy megfelelő értéket és ezért leállítja a riasztást. Első nekifutásra ez egy kicsit komplikált, de próbáltam érthetően leírni Ezeket a vakriasztásokat ki lehet szűrni a megfelelő beállításokkal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 7, 2005 Tényleg, akkor azt is tisztázzuk, hogy a belső csipogót hallod, vagy a hangszóródat? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Author Share Posted May 7, 2005 @pampalini Köszi! Érthetően írtad. Nem használok Motherboard Monitort, sem mást. Rendesen működik ez a konfig, meg vagyok vele elégedve, csak ez a sípolás-sorozat kicsit zavar. Hozzá nem értőként a több, mint négy éves Samsung SyncMaster 550b monitoromra gyanakodtam, megérett a cserére, haldoklik. De ez nem valószínű. Szép a képe, 85 Hz-en 800x600-as felbontásban használom. @ProFiler A belső, kis hangszóró szól, nem a hangkártya az aktív hangfalon keresztül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 7, 2005 passz. Ilyen beep code-ot sehol sem találok. Sziréna van, az a proci hőmérsékletét, illetve a venti sebességét találja hibásnak, esetleg feszültség hiba lehet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Author Share Posted May 7, 2005 Azért köszi szépen, ArpSoft! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsuscsinyo 0 Share Posted June 20, 2007 Sziasztok, nekem egy olyan problémám volna, hogy adott egy Mercury alaplap 686-os Amibiossal és bekapcsolásnál csipog: 3 hosszú - szünet - 2 hosszú. Megnéztem a kódját de ott nem volt ilyen variáció. Mi lehet a gond? Sürgõs lenne. Köszi elõre is. Légy szíves írj egy kicsit rendesebben! Üdv.: Gereby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted June 21, 2007 Nem lehet, hogy több hibát is jelez a BIOS? Szóval külön értelmezendõ a három és a két sípolás. Egyébként mindkettõ memóriahiba miatt van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsuscsinyo 0 Share Posted June 22, 2007 Köszi szépen, megoldódott a probléma! Új alaplap! Hajszálrepedés a memóriánál, szóval szinte egy új gép, mert ritkaság ez az alaplap, és a proci sem megy másikba, meg a videókártya sem. Mindegy, azért köszi szépen! Kérlek arra, hogy figyelj a figyelmeztetésekre és tégy is annak eleget! Ne kelljen még egyszer figyelmeztetnem, hogy írj rendesebben! Köszönöm! <PF> Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsuscsinyo 0 Share Posted June 25, 2007 Nem értem, hogy mit értesz azalatt, hogy rendesebben. Normális mondatokat értelmesen írok egymás után, helyesírási hibák nélkül. Még az írásjelet is kiteszem! Ha emiatt warn, vagy kizárás nem érdekel. A helyesírási hibát ugye nem gondoltad komolyan?! De mindegy, nem is részletezem, mert azt a FÖRUMSZABÁLYZAT megteszi. Átolvashatnád, hogy biztosra mehess. Akkor meg fogod tudni azt is, hogy miért vannak félkövéren írva a karaktereid. <PF> Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsuscsinyo 0 Share Posted June 27, 2007 Nah most már ehez inteligencia kell, végigolvastad hogy mit irtál a figyelmeztetéshez? "FÖRUMSZABÁLYZAT" Aztán még én irok rosszul, na mindegy elegem lett ebbõl a kritikából inkább törölj ki a fórumról! Igaz a moderátoroknak nem kötelezõ elnézést kérniük, és csak az újakba kötnek bele. Köszi szépen mégegyszer! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts