Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Corel VideoStudio

nagyjani

Recommended Posts

nagyjani

Feltelepítettem a Video studio 9-es próbaverzióját, és az a helyzet, ha videót teszek háttérnek a disc készítésnél a menühöz, akkor azt a próba során a virtuális lejátszóval nem látni. Csak fekete háttér lessz látható. Egypáran használjuk a régebbi verziókat (cölöp-rõl tudok), kíváncsi lennék másnál is ez e a helyzet. Nem akarom kiírni hogy kipróbáljam a valódi lemezen, mert ennek a funkciónak müködni kell a próbák során is, hogy lássam a végeredményt. Ha valaki próbálgatja jelentkezzen.

Halasi Miklós

Csak egy kérdés: az over lay és a VMR-9 megjelenítési mód jól működik a gépen? Kipróbálhatod mindkettőt Windows Media Playerrel...

nagyjani

WMV 8 formátumban mentettem, működik. Az over lay is jó, minden funkcióját próbáltam, még a croma key-t is. Lehet, hogy megint egy szoftver, ami hardvertől függően működne?

CSSANYA

Sziasztok

Úgy látom, hogy itt profik közé csöppentem, de tanácsok reményében szeretném elmondani a problémáimat :huh:

Lecseréltem a régi VHS-C kamerámat egy szintén PANA NV-GS75-re a könnyű és gyors digitalizálás reményében, de

- a kamerához mellékelt "MotionDV Studio" progival USB-n keresztül csak AVI-ba

tudok menteni :(

- megszereztem a Studio 9 progit, viszont ez nem működik USB-n keresztül, Így kénytelen vagyok az előző progival AVI fájlba menteni, majd a Studió9-el MPEG2-be konvertálni (időigényes munka)és ezek után megszerkeszteni ezzel a kiváló progival.( sajnos elég bénácska vagyok hozzá, de honosítást ill. kezelési utasítást nem találtam a weben :unsure: )

Nem tudom mennyire érthető, de ha valamit rosszul tudok vagy értelmezek. szeretném ha kijavitana és segitene valaki :)

Üdv.

Köszi

Halasi Miklós

Először is: az általad leírt mód a legjobb videoszerkesztéshez: először DV-be másolod át a gépre, és utána készítesz belőle MPEG-et. Ha egyből MPEG-be vinnéd be, a minősége nem lesz szép. A Pinnacle Studiohoz lézetik magyarítás, keresd fel az Axicot: www.axico.hu

A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd!

CSSANYA

Köszi az infót :)

Sajnos az emlitett honlapon, ha jól látom nincs letölthető honosítás, csak megvásárolható magyar kézikönyv. :(

Már majdnem indultam kábelt vásárolni, mikor ezt olvastam a PANA honlapján:

"Ha videokamerája ún. High Speed USB 2.0 (HS mód) csatlakozóval és Video Class* kompatibilitással rendelkezik, akkor nem csak állóképeket, hanem mozgóképet (videót) is át tud tölteni vele számítógépére (feltéve, hogy az képes fogadni az adatokat). Ilyen esetekben Firewire csatlakozóra és -kábelre nincsen szükség. Az USB csak ebben az esetben képes AVI vagy - DVD kamkorderek esetén - MPEG2 formátumban rögzített videofelvételek továbbítására a számítógépre"

* Szabványos formátum, amely Microsoft Windows XP Home Edition / Professional, SP2 vagy újabb verzió esetén lehetővé teszi egy USB kábelen át a mozgóképes adatok valós idejű átvitelét.

Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub:

Giraffe1
A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd!

Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az elõnye, hogy nem kell digitalizálni.

Abban viszont maximálisan egyetértünk, hogy a sz.gépre DV-AVI formátumban kell az anyagot átmásolni, és nem "röptében" elvégezni az MPEG(2) kódolást, mert akkor - hacsak nem egy erõmû van alátéve - rendesen fognak potyogni a képkockák. Azon kívül vágni és szerkeszteni is egyszerûbb AVI-t, mint MPEG-et. De, hogy üröm is legyen a dologban kb. 10 GB/óra helyrõl le kell mondani a vinyón.

Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub:

Ha van FireWire-port a gépedben, akkor nem szabadna spórolni a kábelen. (Ha nincs, akkor érdemes elgondolkodni a beszerzésén.) A videószerkesztõ programok jelentõs része szívesebben dolgozik FW-en keresztül, azt elsõsorban mégiscsak ilyen feladatokra találták ki.

nagyjani

Vedd meg azt a kábelt mindenképpen, így a szoftver fogja vezérelni a kamerát, nem lessz ezek után semmi gondod. Rögzítés mindenképpen DV AVI, ahogy az előttem szólók is írták. Szerkeszteni pedig ebben a formátumban kell, az utólagos (főleg kétmenetes) tömörítés pedig az eredetivel szinte egyező képminőséget fog produkálni, az az 1-2 vagy 3 óra itt nem tétel. (már ha ki akarod használni a DV kamera nyújtotta képminőséget.)

Halasi Miklós
Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az előnye, hogy nem kell digitalizálni.

Ezzel egyetértek, mégsem mindegy azonban milyen DV kodek van a gépen, változhat a minőség. Tehát mégis történhet menet közben valamiféle adatveszteség. Vagy áthúzáskor vagy átkódolásnál MPEG-be...

mata2

Sziasztok!

Én eddig nagyon nem voltam benne ebben a témában, de most vettem egy Canon DV kamerát, meg FireWire kártyát is a gépembe, és adódott egy problémám. Teljesen jól együttműködik a géppel a kamera, de akármilyen programmal is próbálkozok átmásolni a videoanyagot, az ha DV AVI formátumban teszem, akkor visszintesen csíkos lesz a kép. Ez nem tudom, hogy mitől van, és ebben kérném a segítségetekek. Azonban a gyengébb minőségnél ez a probléma nem jalaentkezik.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

CSSANYA

Köszi a segítséget, már kezdem kapisgálni a helyzetet, :blink:

Habár az még mindig bosszantó és érthetetlen számomra, hogy a mai fejlett világba, miért kell ennyit pöcsölni egy jó minõségû házi DVD átjátszásához, ill. megirásához :huh:

Igaz, most ismerkedek a progival, de két fél napomba került egy 50 perces anyag elkészitése, és csak ámultam, hogy fogynak el a gigák a vinyomról :o

Szóval ezt még gyakorolnom kell :unsure:

Üdv.

Ja, és majdnem elfelejtettem: a dátum-idõpont nem jelenik meg az új anyagban,

pedig szeretem látni évek multán a korábbi történéseket :(;)

A régi VHS-C kamerámnál ez nem volt gond, most viszont ezt szeretném megoldani! :hááát:

Régi fórumba rémlik, hogy már szóba került ez a kérdés, de akkor még nem érdekelt :upsz:

Halasi Miklós

A TimeCode kijelzését minden progi másképp oldja meg. A Pinnacle Studio például külön szűrővel, a többieknél nem tudom hogyan állíthatod be.

nagyjani

A beolvasott DV anyag, amíg nincs átkonvertálva, a tulajdonságaiban megmutatja a készítés időpontját. Egyszerűbb és célszerűbb is ezt leellenőrizni, és egy rövid felirattal beszúrni a kész videóba. Szerintem idegesítő is, ha végig ott a dátum a kép sarkában.

nagyjani

Ulead 9-es tapasztalatok:

DV AVI szerkesztése után, mentés ugyan abba a formátumba, és kb. harmad résznél memoria hiányra hivatkozva leáll. Visszanézve a mem használatot a végső érték közelébe sem ér sem a swap file, sem a fizikai memoria.

Mentés DVD-be DD hanggal, végigcsinálja gond nélkül, de le már nem játsza, az explorer exe-re hivatkozva lefagy, és kilép. Más lejátszó hiba nélkül játsza a végeredményt.

A share fül alatt, file-ba mentésnél csak ntsc formátumok jelennek meg alapban, manuálisan lehet csak a pal-t elővarázsolni. Telepítésnél a pal lett megadva.

Ezek a hibák a Vstudio 8 alatt nem jelentkeznek.

Egyenlőre ennyi, most egy kész lemezt próbálok a napokban összeállítani vele, kíváncsi leszek.

CSSANYA

Sziasztok

Halgattam a jó tanácsra és megvásároltam a firewire kábelt + kártyát, a kapcsolat

jól működik PC és kamera között. :)

Studió 9-el ekészítettem a DVD lemezt, beteszem az asztali ( PANASONIC SA-HT500 ) lejátszóba és szaggatva, akadozva megy a lejátszás, engem meg a gutaütés kerülget. : :dühös::mérges:

Kétszer is megírattam vele, 1x-RW és 1x+RW -s lemezre = mindkettő :pfúj:

Én ezt már nem értem :!:

:segítség: :ima:

nagyjani

Az, hogy szaggat a lejátszóba, egész biztos hogy az író és a nyersanyag inkompatibilitása miatt van. Jártam én is így, egy csomó lemezt el kellett ajándékoznom. Próbálj utána nézni, mit ajánlanak az íródhoz. Próbálj image-t készíteni, azt ki tudod próbálni a gépen, hogy biztos légy a dolgodban, ha ott jó (ami valószínü), akkor azt majd könnyedén kiírhatod más lemezre.

CSSANYA

Azt nem említettem, hogy mindkét lemezt írás után kipróbáltam a POWER-DVD lejátszóval és azon tökéletes volt :!:

Igaz, hogy mindkét lemez már 2xvolt törölve, de lehet ez gond? :?:

(FUJIFILM DVD-RW és EMTEC DVD+RW ) igaz ezt már leírtam egyszer :(

Vagy próbálja meg sima lemezzel :?:

Az íróm: TEAC DV-W50D és már több lemezt megírtam vele, nem válogatott!

Üdv.

cölöp

Az RW lemezekkel nekem is voltak gondjaim , a sima írhatókkal viszont semmi probléma , azok mennek rendesen.

TDK-R 8x , Verbatim-R 8x és Arita-R 8x amiket használok , és általában ahogy nagyjani is ajánlja image fájlt készítek , és ellenőrzés után írom ki lemezre.

CSSANYA

Most nagyon bénának fogtok nézni, de én még nem készítettem image fájlt és főleg a Studió 9 használata közben nem tudom, hogy kell :(

Mer ugyebár a sorrend: Capture - szerkesztés - disc készítés ( majd a lemez megírása után a projekt mentése, ha esetleg a későbbiek során még valamit szeretnék hozzá illeszteni) :pislog:

Így kísérleteztem idáig :huh:

cölöp

Már miért néznénk bénának?

A disc készítés helyett tudsz választani:

-mentés DVD mappába

-mentés iso fájlba

CSSANYA

Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy mûveletben végzi a konvertálást és azt követõen a lemez írást. Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe mentsen? Igaz nem ültem végig a gép elõtt, mert rohadt sokáig csinálja. :(

mazda6diesel

Sziasztok!

Egy olyan progit szeretnék ami ingyér van, kis erõforrásigényû és DVD filmeket tudok átkonvertálni VCD-be vagy MPEG-be.

Létezik ilyen?

A dvd X-et próbáltam de az nálam nem mûködik.

Segítsetek légyszi!

Üdv.: Bazs

cölöp
Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy műveletben végzi a konvertálást és azt követően a lemez írást.

Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe

mentsen :?:

- igaz nem ültem végig a gép előtt, mert rohadt sokáig csinálja-  :(

Bocs összekevertem a két Ulead progit. Tehát mikor végeztél a filmmel , megnyomod a Share gombot felül. Bal oldalon a legfelső gomb Create Video File , erre kattints. Innen a legördülő menüből kiválasztod a formátumot amit szeretnél.

Amit fentebb írtam az a MovieFactory-ban van :upsz:

Halasi Miklós

Studio 9-ben meg a Temporary mappába csinálja a fájlokat, azt kell beállítani. ;)

• 1 month later...
Gigah3rtz

Hogy lehet rávenni , hogy csinaljon 640*480-ba WMV formátumba? mert szerintem azért csunya nekem a megszerkesztett(MPEG 2 formátumú) video mert rossz a pixeleloszlás :( [1280*1024 ]