nagyjani 7 Share Posted May 5, 2005 Feltelepítettem a Video studio 9-es próbaverzióját, és az a helyzet, ha videót teszek háttérnek a disc készítésnél a menühöz, akkor azt a próba során a virtuális lejátszóval nem látni. Csak fekete háttér lessz látható. Egypáran használjuk a régebbi verziókat (cölöp-rõl tudok), kíváncsi lennék másnál is ez e a helyzet. Nem akarom kiírni hogy kipróbáljam a valódi lemezen, mert ennek a funkciónak müködni kell a próbák során is, hogy lássam a végeredményt. Ha valaki próbálgatja jelentkezzen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 6, 2005 Csak egy kérdés: az over lay és a VMR-9 megjelenítési mód jól működik a gépen? Kipróbálhatod mindkettőt Windows Media Playerrel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Author Share Posted May 9, 2005 WMV 8 formátumban mentettem, működik. Az over lay is jó, minden funkcióját próbáltam, még a croma key-t is. Lehet, hogy megint egy szoftver, ami hardvertől függően működne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 9, 2005 Sziasztok Úgy látom, hogy itt profik közé csöppentem, de tanácsok reményében szeretném elmondani a problémáimat Lecseréltem a régi VHS-C kamerámat egy szintén PANA NV-GS75-re a könnyű és gyors digitalizálás reményében, de - a kamerához mellékelt "MotionDV Studio" progival USB-n keresztül csak AVI-ba tudok menteni - megszereztem a Studio 9 progit, viszont ez nem működik USB-n keresztül, Így kénytelen vagyok az előző progival AVI fájlba menteni, majd a Studió9-el MPEG2-be konvertálni (időigényes munka)és ezek után megszerkeszteni ezzel a kiváló progival.( sajnos elég bénácska vagyok hozzá, de honosítást ill. kezelési utasítást nem találtam a weben :unsure: ) Nem tudom mennyire érthető, de ha valamit rosszul tudok vagy értelmezek. szeretném ha kijavitana és segitene valaki Üdv. Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 10, 2005 Először is: az általad leírt mód a legjobb videoszerkesztéshez: először DV-be másolod át a gépre, és utána készítesz belőle MPEG-et. Ha egyből MPEG-be vinnéd be, a minősége nem lesz szép. A Pinnacle Studiohoz lézetik magyarítás, keresd fel az Axicot: www.axico.hu A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 10, 2005 Köszi az infót Sajnos az emlitett honlapon, ha jól látom nincs letölthető honosítás, csak megvásárolható magyar kézikönyv. Már majdnem indultam kábelt vásárolni, mikor ezt olvastam a PANA honlapján: "Ha videokamerája ún. High Speed USB 2.0 (HS mód) csatlakozóval és Video Class* kompatibilitással rendelkezik, akkor nem csak állóképeket, hanem mozgóképet (videót) is át tud tölteni vele számítógépére (feltéve, hogy az képes fogadni az adatokat). Ilyen esetekben Firewire csatlakozóra és -kábelre nincsen szükség. Az USB csak ebben az esetben képes AVI vagy - DVD kamkorderek esetén - MPEG2 formátumban rögzített videofelvételek továbbítására a számítógépre" * Szabványos formátum, amely Microsoft Windows XP Home Edition / Professional, SP2 vagy újabb verzió esetén lehetővé teszi egy USB kábelen át a mozgóképes adatok valós idejű átvitelét. Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted May 10, 2005 A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd! Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az elõnye, hogy nem kell digitalizálni. Abban viszont maximálisan egyetértünk, hogy a sz.gépre DV-AVI formátumban kell az anyagot átmásolni, és nem "röptében" elvégezni az MPEG(2) kódolást, mert akkor - hacsak nem egy erõmû van alátéve - rendesen fognak potyogni a képkockák. Azon kívül vágni és szerkeszteni is egyszerûbb AVI-t, mint MPEG-et. De, hogy üröm is legyen a dologban kb. 10 GB/óra helyrõl le kell mondani a vinyón. Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub: Ha van FireWire-port a gépedben, akkor nem szabadna spórolni a kábelen. (Ha nincs, akkor érdemes elgondolkodni a beszerzésén.) A videószerkesztõ programok jelentõs része szívesebben dolgozik FW-en keresztül, azt elsõsorban mégiscsak ilyen feladatokra találták ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Author Share Posted May 10, 2005 Vedd meg azt a kábelt mindenképpen, így a szoftver fogja vezérelni a kamerát, nem lessz ezek után semmi gondod. Rögzítés mindenképpen DV AVI, ahogy az előttem szólók is írták. Szerkeszteni pedig ebben a formátumban kell, az utólagos (főleg kétmenetes) tömörítés pedig az eredetivel szinte egyező képminőséget fog produkálni, az az 1-2 vagy 3 óra itt nem tétel. (már ha ki akarod használni a DV kamera nyújtotta képminőséget.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 10, 2005 Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az előnye, hogy nem kell digitalizálni. Ezzel egyetértek, mégsem mindegy azonban milyen DV kodek van a gépen, változhat a minőség. Tehát mégis történhet menet közben valamiféle adatveszteség. Vagy áthúzáskor vagy átkódolásnál MPEG-be... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mata2 0 Share Posted May 10, 2005 Sziasztok! Én eddig nagyon nem voltam benne ebben a témában, de most vettem egy Canon DV kamerát, meg FireWire kártyát is a gépembe, és adódott egy problémám. Teljesen jól együttműködik a géppel a kamera, de akármilyen programmal is próbálkozok átmásolni a videoanyagot, az ha DV AVI formátumban teszem, akkor visszintesen csíkos lesz a kép. Ez nem tudom, hogy mitől van, és ebben kérném a segítségetekek. Azonban a gyengébb minőségnél ez a probléma nem jalaentkezik. Előre is köszönöm a segítségeteket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 11, 2005 Köszi a segítséget, már kezdem kapisgálni a helyzetet, :blink: Habár az még mindig bosszantó és érthetetlen számomra, hogy a mai fejlett világba, miért kell ennyit pöcsölni egy jó minõségû házi DVD átjátszásához, ill. megirásához Igaz, most ismerkedek a progival, de két fél napomba került egy 50 perces anyag elkészitése, és csak ámultam, hogy fogynak el a gigák a vinyomról Szóval ezt még gyakorolnom kell :unsure: Üdv. Ja, és majdnem elfelejtettem: a dátum-idõpont nem jelenik meg az új anyagban, pedig szeretem látni évek multán a korábbi történéseket A régi VHS-C kamerámnál ez nem volt gond, most viszont ezt szeretném megoldani! Régi fórumba rémlik, hogy már szóba került ez a kérdés, de akkor még nem érdekelt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 11, 2005 A TimeCode kijelzését minden progi másképp oldja meg. A Pinnacle Studio például külön szűrővel, a többieknél nem tudom hogyan állíthatod be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Author Share Posted May 11, 2005 A beolvasott DV anyag, amíg nincs átkonvertálva, a tulajdonságaiban megmutatja a készítés időpontját. Egyszerűbb és célszerűbb is ezt leellenőrizni, és egy rövid felirattal beszúrni a kész videóba. Szerintem idegesítő is, ha végig ott a dátum a kép sarkában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Author Share Posted May 13, 2005 Ulead 9-es tapasztalatok: DV AVI szerkesztése után, mentés ugyan abba a formátumba, és kb. harmad résznél memoria hiányra hivatkozva leáll. Visszanézve a mem használatot a végső érték közelébe sem ér sem a swap file, sem a fizikai memoria. Mentés DVD-be DD hanggal, végigcsinálja gond nélkül, de le már nem játsza, az explorer exe-re hivatkozva lefagy, és kilép. Más lejátszó hiba nélkül játsza a végeredményt. A share fül alatt, file-ba mentésnél csak ntsc formátumok jelennek meg alapban, manuálisan lehet csak a pal-t elővarázsolni. Telepítésnél a pal lett megadva. Ezek a hibák a Vstudio 8 alatt nem jelentkeznek. Egyenlőre ennyi, most egy kész lemezt próbálok a napokban összeállítani vele, kíváncsi leszek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 13, 2005 Sziasztok Halgattam a jó tanácsra és megvásároltam a firewire kábelt + kártyát, a kapcsolat jól működik PC és kamera között. Studió 9-el ekészítettem a DVD lemezt, beteszem az asztali ( PANASONIC SA-HT500 ) lejátszóba és szaggatva, akadozva megy a lejátszás, engem meg a gutaütés kerülget. : Kétszer is megírattam vele, 1x-RW és 1x+RW -s lemezre = mindkettő Én ezt már nem értem :!: ítség: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Author Share Posted May 14, 2005 Az, hogy szaggat a lejátszóba, egész biztos hogy az író és a nyersanyag inkompatibilitása miatt van. Jártam én is így, egy csomó lemezt el kellett ajándékoznom. Próbálj utána nézni, mit ajánlanak az íródhoz. Próbálj image-t készíteni, azt ki tudod próbálni a gépen, hogy biztos légy a dolgodban, ha ott jó (ami valószínü), akkor azt majd könnyedén kiírhatod más lemezre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 14, 2005 Azt nem említettem, hogy mindkét lemezt írás után kipróbáltam a POWER-DVD lejátszóval és azon tökéletes volt :!: Igaz, hogy mindkét lemez már 2xvolt törölve, de lehet ez gond? (FUJIFILM DVD-RW és EMTEC DVD+RW ) igaz ezt már leírtam egyszer Vagy próbálja meg sima lemezzel Az íróm: TEAC DV-W50D és már több lemezt megírtam vele, nem válogatott! Üdv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted May 14, 2005 Az RW lemezekkel nekem is voltak gondjaim , a sima írhatókkal viszont semmi probléma , azok mennek rendesen. TDK-R 8x , Verbatim-R 8x és Arita-R 8x amiket használok , és általában ahogy nagyjani is ajánlja image fájlt készítek , és ellenőrzés után írom ki lemezre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 14, 2005 Most nagyon bénának fogtok nézni, de én még nem készítettem image fájlt és főleg a Studió 9 használata közben nem tudom, hogy kell Mer ugyebár a sorrend: Capture - szerkesztés - disc készítés ( majd a lemez megírása után a projekt mentése, ha esetleg a későbbiek során még valamit szeretnék hozzá illeszteni) Így kísérleteztem idáig Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted May 14, 2005 Már miért néznénk bénának? A disc készítés helyett tudsz választani: -mentés DVD mappába -mentés iso fájlba Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSSANYA 0 Share Posted May 14, 2005 Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy mûveletben végzi a konvertálást és azt követõen a lemez írást. Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe mentsen? Igaz nem ültem végig a gép elõtt, mert rohadt sokáig csinálja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazda6diesel 0 Share Posted May 20, 2005 Sziasztok! Egy olyan progit szeretnék ami ingyér van, kis erõforrásigényû és DVD filmeket tudok átkonvertálni VCD-be vagy MPEG-be. Létezik ilyen? A dvd X-et próbáltam de az nálam nem mûködik. Segítsetek légyszi! Üdv.: Bazs Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted May 20, 2005 Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy műveletben végzi a konvertálást és azt követően a lemez írást. Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe mentsen - igaz nem ültem végig a gép előtt, mert rohadt sokáig csinálja- Bocs összekevertem a két Ulead progit. Tehát mikor végeztél a filmmel , megnyomod a Share gombot felül. Bal oldalon a legfelső gomb Create Video File , erre kattints. Innen a legördülő menüből kiválasztod a formátumot amit szeretnél. Amit fentebb írtam az a MovieFactory-ban van Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 21, 2005 Studio 9-ben meg a Temporary mappába csinálja a fájlokat, azt kell beállítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigah3rtz 0 Share Posted July 16, 2005 Hogy lehet rávenni , hogy csinaljon 640*480-ba WMV formátumba? mert szerintem azért csunya nekem a megszerkesztett(MPEG 2 formátumú) video mert rossz a pixeleloszlás [1280*1024 ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts