Maverick 0 Share Posted May 4, 2005 Erre a célra elsősorban a PRIME95-öt javaslom, a Torture Testet futtassuk minél tovább... Amíg piros az ikon, addig jó... Van egy olyan opció, hogy "lots of RAM tested", ezt mondjuk éjszaka ajánlott, mert -mint a nevéből is következtethető-, rendkívül belassítja a rendszert.. A "maximum heat, power consumption" alaposan terheli a procit, de a HTT-nek hála, még játszani is lehet mellette.. (Mármint akinek HTT-s procija van... ) Mindkét opciónál az a lényeg, hogy ha nem áll le a teszt hibával, akkor nem tévesztett a processzor... Everesttel lehet közben nézni a hőmérsékletet.. Ha "szadistább" kedvünkben vagyunk, indítsunk el mellette egy játékot, víruskeresőt, RAR-tömcsizést és hasonlókat, ezzel garantáltan be lehet fűteni szegény kis procinak.. (Bár roppant egyszerű az is, hogy a számológépbe beírni egy műveletet, amivel biztos jó ideig elvan, mondjuk ilyesmit, hogy 50millió faktoriálisa.. ) PRIME95 (letöltés) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neohacker 0 Share Posted May 4, 2005 Nem azért mondom ,hogy megbántsalak de jól megoldod a saját kérdéseid! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Author Share Posted May 4, 2005 Inkább mondjuk úgy, hogy elébe megyek a kérdéseknek.. Egy másik ilyen jellegű progi a CPU Burn-in. Ennél sem valami számszerű eredményt kapsz, hanem ha úgy 16-24 órán át nem fagy le a rendszer, akkor jó... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neohacker 0 Share Posted May 4, 2005 Ok értem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 5, 2005 De kiválóan alkalmas az általad is említett windows számológép is. Nagy számot kiszámoltatni n!-son. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 5, 2005 Csak a számológép folyton megkérdezi, hoy tuti folytatom-e, mert sokáig tarthat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 5, 2005 Real Time prioritásnál azthiszem csak 2x kérdezi meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bvoneki 0 Share Posted May 13, 2005 Vagy a Mathematica programmal nekiállsz a pí jegyeit megismerni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted July 10, 2005 CPUBETA3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted July 25, 2005 HT Technológiás Intel prociknál duplán kell futtatni a 100%-os leterheléshez. Ezt úgy kell csinálni, hogy a Program Filesben a Prime95 mappát lemásoljuk, és az exe fájl-t átnevezzük pl. Prime95.1-re. A másolatnak is készítünk egy parancsikont az asztalra így egyszerre elindítható lesz mind a kettõ. Ha valaki EVEREST-el is akarja nézni a hõfokot és GeForce VGA kártyája van annak érdemes letõlteni > ezt a béta verziót <. A GeForce szenzorok olvasása ennél a verziónál nem okoz nagy CPU terhelést. Mellette mehet a SpeedFan grafikonja. CPU terhelést a Feladatkezelõ----> Teljesítménynél ellenõrizhetõ. (csak a kezdõk kedvéért) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proli85 0 Share Posted September 9, 2007 Sziasztok! A következő problémám lenne: van egy 3Ghz-es, 1024 MB RAM-mal rendelkező gépem (Asus alaplappal), amelyhez kb. fél éve vásároltam egy Geforce 7600 GS TDH típusú videokártyát! Mindezt azért, hogy tökéletesen fusson a gépemen a Fifa 07 játék! Ehhez képest továbbra is szaggat, főleg a rögzített helyzetekben. De olyan szinten, mint ha neten játszanék, azt pedig már meg se próbálom. Szerintetek mi lehet a probléma? Az alaplapot is lehet tesztelni, hogy megfelelően működik-e? A segítséget előre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomAttorney 0 Share Posted July 9, 2009 A Prime95-öt használtam tesztelésre, és fura dolog történt. Minden rendben ment (semmi hiba), a hőmérsékletek elég magasak, de még nem vészes annyira, hogy gond legyen. Aztán leállítottam az egészet, a CPU használat lecsökkent, és a SpeedFan szerint a hőmérséklet értékek és a FAN fordulatszámok is lecsökkentek. De a BIOS jelzett, a belső hangszóró folyamatos hangot adott. A gépet kikapcsoltam, majd leszereltem az oldalát, és megtapogattam a CPU és a chipset hűtőjét meg a ramokat. A chipset hűtő volt nagyon forró, de szerintem nem annyira, hogy túllépje a határt. Viszont a BIOS-ban csak a CPU Warning Temperature van beállítva (meg a CPU FAN jelzője, ha nem működne), és az is 80°C-ra (tudom, hogy a 70 is magas). A 80-at viszont nem érte el, csak 63 körül volt. A ventilátor működött. Nem tudom, hogy tényleges túlmelegedés történt, vagy a BIOS "tévesen" riasztott esetleg, ha ez egyáltalán lehetséges. Pont az után történt az egész, miután már leállítottam a tesztet. Úgy 6-10 másodperccel később. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted July 9, 2009 Nekem az 5000!-ra a számológép kapásbol kiadja az eredményt: Túlcsordulás. Nagyobb számoknál meg azt írja, hogy Érvénytelen adat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geri005 0 Share Posted July 9, 2009 De a BIOS jelzett, a belső hangszóró folyamatos hangot adott. A gépet kikapcsoltam, majd leszereltem az oldalát, és megtapogattam a CPU és a chipset hűtőjét meg a ramokat. A chipset hűtő volt nagyon forró, de szerintem nem annyira, hogy túllépje a határt. Viszont a BIOS-ban csak a CPU Warning Temperature van beállítva (meg a CPU FAN jelzője, ha nem működne), és az is 80°C-ra (tudom, hogy a 70 is magas). A 80-at viszont nem érte el, csak 63 körül volt. A ventilátor működött. Van egy ilyen mellékhatása a gép túlhajszolásának Mindenáron nem kell túlhajszolni, max. diagnosztika céljából, ha gond van a géppel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomAttorney 0 Share Posted July 9, 2009 Nem is mindenáron, persze. (De bizonyos kérdésekre csak úgy kapunk választ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
action74 0 Share Posted February 24, 2010 Sziasztok. Olvastam a Prime95 tesztelõ programról, gondoltam kipróbálom mit mutat, hogyan reagál a Dell laptopom az egészre. Everestel néztem tesztelés közben a Cpu hõmérsékletét, és a hõtõventilátor fordulatszámát. Ezeket az adatokat jelenítette meg az everest tesztelés közben. A tesztet 1-óra hosszáig csinálta a Prime95. Eredmények Indításkor Cpu: 42C Ventilátor:0fordulat 2-3perc elteltével Cpu:72C Ventilátor:3840 1-2 perccel késõbb Cpu:78C Ventilátor:4440 Ismét 1-2perc múlva Cpu: 82C Ventilátor:4600 Szerintetek ezek az adatok elfogadhatóak egy laptopnál? 2magos processzor van a gépben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
solties 0 Share Posted February 24, 2010 Én nem értek a laptopokhoz, de szerintem a 82°C soknak tűnik. Bár laptopoknál a fene tudja. Az azért akkor is forró, terhelés ide terhelés oda. Noteszgépet én nem nyúznék! Lehet, hogy a "mobil" processzorok ezt kibírják (bár nem értem, hogy akkor miért nem árulják ezt tuningolós kedvű egyénekenek asztali gépekhez külön?) de a kondenzátorok a nagy hőtől, könnyen kiszáradhatnak, akár el is durranhat. Igaz, hogy némelyik 105°C -ot is kibír, de ez csak elmélet, és a laptopok nehezebben szellőznek. Konkrétan, én már cseréltem laptopban púpos kondenzátort. Úgyhogy csak óvatosan a teszttel! A végén elolvad Link to comment Share on other sites More sharing options...
action74 0 Share Posted February 24, 2010 Szia solties. Köszönöm a hozzászólásodat a kérdésemhez. Egy kicsit elgondolkodtató számomra, amit írtál, még jó hogy nem "sütöttem" meg a szerencsétlen laptopomat. Hát, ezt teszi a hozzá nem értés, felelõtlenül felpakolt teszt, és más programok. Lehet, hogy több kárt okoznak, mint amennyit használnak. Ui. a hozzá nem értést magamra értem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts