Guest GoodSpeed Share Posted May 4, 2005 SuSe Linux 9.2 kérdések gyűjtőtopicja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted May 28, 2005 Hy! Lenne 3 kérdés : 1 Nem lehet azt beállítani, hogy induláskor ne foglalkozzon az eth0 - val, mert úgyse találja meg, és így 10 mp - t várni kell rá plusszban 2 Hogyan, és hol lehet a "start" menüt átlátszóvá tenni? KÉP 1 3 Ezt a háttér hibát hogyan lehet kiküszöbölni? : KÉP 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajnász 0 Share Posted May 28, 2005 1. Hibaüzenet? Bár véleményem szerint nem az a baj, hogy nem találja, mert akkor nem is nagyon foglalkozna vele, hanem a dhcp-re vár. Ebben az esetben vagy adsz neki egy ip címet (yast/hálózati eszközök/hálózati kártyák) vagy biosban letiltod a kártyát. 2. K Menü a neve KDE-ben. És a vezérlõközpont (vagy talán vezérlõpult)/megjelenés/stílus 3. Nem tudom, mi a hiba, ha az a bajod, hogy csíkos a kép, akkor cseréld le. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted May 28, 2005 3 Nézd meg fent a képet, ott azt szeretném, ha nem lenne az a vonal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted May 29, 2005 Ok, Mûködik minden, a k-menü átlátszó, minden Ok! Köszi Ajnász Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovazo 0 Share Posted June 22, 2005 Sziasztok! Ki tudja, hogy honnan tudnék letölteni Apache webszervert és mail (smtp+pop3)szervert 9.2-höz? V.Thnx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted June 30, 2005 Tudja valaki, hogy hogyan lehet a GRUB-nál beállítani, hogy a Windows legyen a default a menüben, és hogy mondjuk 30 másodperctõl számoljon vissza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Share Posted June 30, 2005 a grub.conf-ot kéne szerkeszteni, amirõl nem igazán tudom hol van, lévén én LILO-t használok... De itt va, hogy néz ki kb.-ra a file. A fontosabb részeket kiemeltem! # grub.conf generated by anaconda # # Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file # NOTICE: You have a /boot partition. This means that # all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg. # root (hd1,4) # kernel /vmlinuz-version ro root=/dev/hdb6 # initrd /initrd-version.img #boot=/dev/hda #Az alapértelmezett operációs rendszer a második lesz a listán default=1 # Ha nem tudná betölteni a másodikat akkor az elsõt töltse be. fallback 0 #30 másodpercet vár a Grub mielött betöltené az alapértelmezett oprendszert timeout=30 splashimage=(hd1,4)/grub/splash.xpm.gz #Elsõ oprendszer (vagyis a 0) title Fedora Core (2.4.22-1.2115.nptl) root (hd1,4) kernel /vmlinuz-2.4.22-1.2115.nptl ro root=LABEL=/ hdd=ide-scsi initrd /initrd-2.4.22-1.2115.nptl.img #második oprendszer (vagyis az 1) title Windows unhide (hd0,0) rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 makeactive Link to comment Share on other sites More sharing options...
breinichadam 0 Share Posted June 30, 2005 A /boot/grub/menu.lst -ben a kikommentezett részben benne van, hogy hogyan kell. Nem másolom be ide, mert hosszú, de nem komplikált. Zwiebi Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted June 30, 2005 Köszönöm mindekettõtöknek, sikerült! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovazo 0 Share Posted July 1, 2005 Levelezõ szerverként (is) szeretném üzemeletetni a 9.2-est. A levelezõ programmal történõ levélküldés smtp-n keresztül tökéletesen mûködik, de a pop3-on történõ levélletöltés viszont nem akar mûxeni. Hol, és mit állítsak be, hogy mûködjön H.pls :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfresh 0 Share Posted July 17, 2005 Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók! A gondom a következõ! Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni. Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat. Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Share Posted July 17, 2005 Telepítsd nyugodtan az XP-t, de telepítés után a rendszertöltõt helyre kell majd állítanod. A 9.3-as SuSe topicjában írtunk errõl. A témát beleolvasztottam a 9.2-es gyûjtõtopicjába. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Share Posted July 18, 2005 Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók! A gondom a következõ! Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni. Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat. Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Helló, én éppen tegnapelõtt csináltam ugyanezt, csak Win98-cal és 9.0-s SuSe Linuxszal. Addig is, amíg átnézed, amit a topic-ban írtak (én nem olvastam), megosztom néhány tapasztalatomat veled: Szóval, gondolom addig megvan, hogy a Windowt leszeded, majd újra ráteszed, mintha Linux nem is létezne. Ekkor látod, hogy a gép indításánál nem tudsz választani a Linux és a Windows között, mert csak a Windows indul el, és mivel az nem látja a Linuxos partíciókat, a Linuxot nem tudod elindítani. Elõ kell keresni a Linux telepítõ CD-jét. Újraindítod a gépet, és az újraindításnál beállítod a gép SETUP menüjében (általában DEL gomb megnyomása után jelenik meg), hogy az elsõdleges boot meghajtó a CD legyen. Kilépés után ismét újra indul a gép (benn van a Linux CD). Most, ha minden igaz, bebootol a Linux és felajánl néhány lehetõséget. Úgy emlékszem, a javítást választottam. Ekkor elindul a Gépen levõ Linuxod a CD segítségével. Bemész a K-menü/vezérlõközpont/YAST2/Rendszer/rendszertöltõ beállítása menübe. Itt emlékeim szerint a rendszertöltõ partíciót kell aktiválni. Most elvileg minden mûködik, ismét újraindítod a gépet, és a SETUP-ban visszaállítod az elsõdleges meghajtót arra, amin volt. A változatosság kedvéért újra fog indulni a gép, és most elvileg boldog vagy, mert megvan a kecske és a káposzta is. :!: Nekem így sikerült, de felhívom a figyelmedet, hogy én is csak egyszer csináltam (nem biztos, hogy minden részletre (jól) emlékszem), és Lehetnek változások a 9.0-hoz képest a 9.2-ben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts