Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SuSe Linux 9.2

Guest GoodSpeed

Recommended Posts

Guest GoodSpeed

SuSe Linux 9.2 kérdések gyűjtőtopicja.

• 4 weeks later...
Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Lenne 3 kérdés :

1 Nem lehet azt beállítani, hogy induláskor ne foglalkozzon az eth0 - val, mert úgyse találja meg, és így 10 mp - t várni kell rá plusszban

2 Hogyan, és hol lehet a "start" menüt átlátszóvá tenni? KÉP 1

3 Ezt a háttér hibát hogyan lehet kiküszöbölni? : KÉP 2

Ajnász

1. Hibaüzenet? Bár véleményem szerint nem az a baj, hogy nem találja, mert akkor nem is nagyon foglalkozna vele, hanem a dhcp-re vár. Ebben az esetben vagy adsz neki egy ip címet (yast/hálózati eszközök/hálózati kártyák) vagy biosban letiltod a kártyát.

2. K Menü a neve KDE-ben. És a vezérlõközpont (vagy talán vezérlõpult)/megjelenés/stílus

3. Nem tudom, mi a hiba, ha az a bajod, hogy csíkos a kép, akkor cseréld le. :hááát:

Kovács Dávid ( Davs )

3 Nézd meg fent a képet, ott azt szeretném, ha nem lenne az a vonal...

Kovács Dávid ( Davs )

Ok, Mûködik minden, a k-menü átlátszó, minden Ok! Köszi Ajnász

• 4 weeks later...
kovazo

Sziasztok!

Ki tudja, hogy honnan tudnék letölteni Apache webszervert és mail (smtp+pop3)szervert 9.2-höz?

V.Thnx.

manguszta

Tudja valaki, hogy hogyan lehet a GRUB-nál beállítani, hogy a Windows legyen a default a menüben, és hogy mondjuk 30 másodperctõl számoljon vissza?

Greene

a grub.conf-ot kéne szerkeszteni, amirõl nem igazán tudom hol van, lévén én LILO-t használok...

De itt va, hogy néz ki kb.-ra a file. A fontosabb részeket kiemeltem!

# grub.conf generated by anaconda

#

# Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file

# NOTICE: You have a /boot partition. This means that

# all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg.

# root (hd1,4)

# kernel /vmlinuz-version ro root=/dev/hdb6

# initrd /initrd-version.img

#boot=/dev/hda

#Az alapértelmezett operációs rendszer a második lesz a listán

default=1

# Ha nem tudná betölteni a másodikat akkor az elsõt töltse be.

fallback 0

#30 másodpercet vár a Grub mielött betöltené az alapértelmezett oprendszert

timeout=30

splashimage=(hd1,4)/grub/splash.xpm.gz

#Elsõ oprendszer (vagyis a 0)

title Fedora Core (2.4.22-1.2115.nptl)

root (hd1,4)

kernel /vmlinuz-2.4.22-1.2115.nptl ro root=LABEL=/ hdd=ide-scsi

initrd /initrd-2.4.22-1.2115.nptl.img

#második oprendszer (vagyis az 1)

title Windows

unhide (hd0,0)

rootnoverify (hd0,0)

chainloader +1

makeactive

breinichadam

A /boot/grub/menu.lst -ben a kikommentezett részben benne van, hogy hogyan kell. Nem másolom be ide, mert hosszú, de nem komplikált.

Zwiebi

manguszta

Köszönöm mindekettõtöknek, sikerült!

kovazo

Levelezõ szerverként (is) szeretném üzemeletetni a 9.2-est. A levelezõ programmal történõ levélküldés smtp-n keresztül tökéletesen mûködik, de a pop3-on történõ levélletöltés viszont nem akar mûxeni. Hol, és mit állítsak be, hogy mûködjön :?:

H.pls :!:

• 3 weeks later...
mcfresh

:upsz: Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók!

A gondom a következõ!

Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni.

Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat.

Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

:ötlet::upsz:

Greene

Telepítsd nyugodtan az XP-t, de telepítés után a rendszertöltõt helyre kell majd állítanod. A 9.3-as SuSe topicjában írtunk errõl.

A témát beleolvasztottam a 9.2-es gyûjtõtopicjába.

csutomi
:upsz: Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók!

A gondom a következõ!

Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni.

Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat.

Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

:ötlet:  :upsz:

Helló, én éppen tegnapelõtt csináltam ugyanezt, csak Win98-cal és 9.0-s SuSe Linuxszal.

Addig is, amíg átnézed, amit a topic-ban írtak (én nem olvastam), megosztom néhány tapasztalatomat veled:

Szóval, gondolom addig megvan, hogy a Windowt leszeded, majd újra ráteszed, mintha Linux nem is létezne.

Ekkor látod, hogy a gép indításánál nem tudsz választani a Linux és a Windows között, mert csak a Windows indul el, és mivel az nem látja a Linuxos partíciókat, a Linuxot nem tudod elindítani.

Elõ kell keresni a Linux telepítõ CD-jét.

Újraindítod a gépet,

és az újraindításnál beállítod a gép SETUP menüjében (általában DEL gomb megnyomása után jelenik meg), hogy az elsõdleges boot meghajtó a CD legyen.

Kilépés után ismét újra indul a gép (benn van a Linux CD). Most, ha minden igaz, bebootol a Linux és felajánl néhány lehetõséget. Úgy emlékszem, a javítást választottam.

Ekkor elindul a Gépen levõ Linuxod a CD segítségével.

Bemész a K-menü/vezérlõközpont/YAST2/Rendszer/rendszertöltõ beállítása menübe.

Itt emlékeim szerint a rendszertöltõ partíciót kell aktiválni.

Most elvileg minden mûködik, ismét újraindítod a gépet, és a SETUP-ban visszaállítod az elsõdleges meghajtót arra, amin volt.

A változatosság kedvéért újra fog indulni a gép, és most elvileg boldog vagy, mert megvan a kecske és a káposzta is.

:!: Nekem így sikerült, de felhívom a figyelmedet, hogy én is csak egyszer csináltam (nem biztos, hogy minden részletre (jól) emlékszem), és Lehetnek változások a 9.0-hoz képest a 9.2-ben.