ProFiler 0 Share Posted May 3, 2005 TFT monitorok vásárlásával kapcsolatos kérdések. A régi fórumban megkezdett topic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nigi 0 Share Posted May 4, 2005 Sziasztok! Érdekelne a véleményetek a következő monitorral kapcsolatban: Samsung 913N Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 4, 2005 Kár, hogy nincs rajt DVI, de a reakcióideje alapján játékra teljesen megfelelő. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nigi 0 Share Posted May 4, 2005 Szokott probléma lenni a SAMSUNG monitorokkal? Pixelhiba stb. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 4, 2005 Nigi, azthiszem ez már 8ms-os moncsi, az meg ne izgasson, hogy nincs rajta DVI, nem is kell szerintem. Samsun CRT-vel negatív tapasztalatom volt, TFT-jükkel még semmilyen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 4, 2005 Már találkoztam több pixelhibással is. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nigi 0 Share Posted May 4, 2005 Akkor hagyjam? Félek, hogy befürdök. Ha igen akkor mit ajánlotok ami árban és teljesítményben közel van ehhez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 4, 2005 Ha kezdetben nem pixelhibás, akkor már később sem lesz vele gond. De egy maximális árat inkább mondj Te. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 4, 2005 Nézd meg, hogy class hányas. Az megszabja, hogy mennyi lehet. Ha nem A-s, akkor már lehet rajta, akkor próbáld ki a boltban, és ha van, és zavar, ne vedd meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neohacker 0 Share Posted May 4, 2005 Én Acer párti vagyok! Annyira jó ,hogy a másik géphez is vettünk egyet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 4, 2005 A Samsungok szerintem jók! Ha lehet, azért próbáld ki a kiszemelt példányt a boltban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted May 4, 2005 LG: 3 év garancia, 1 pixelhiba esetén lehet élni vele. Mondanom sem kell, nincs Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted May 5, 2005 Szokott probléma lenni a SAMSUNG monitorokkal? Pixelhiba stb. ? Nekem, kérlek szépen ilyen van. Méghozzá SyncMaster 173P Nekem eddig tökéletesen megfelelt, szóval tudom ajánlani (Bővebben van róla a januári PCW-ben ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 7, 2005 Hát most ,mivel már ProFiler, is említette, hogy látott pixelhibás Samsungot, és mivel nekem nincs jó tapasztalatom a Samsungokkal (eddig azért nem mondtam, hogy én aTFT-jükkel sem foglalkoznék, mert csak az lenne mondva, hogy elfogult vagyok), szóval én most a Samsung helyett, talán 3 Másikat ajánlanék. Philips Xerox LG Philips képpont hiba politika A Philips Lap monitor képpont hiba politikája A Philips azért küzd, hogy a legjobb minõségû termékeket készítse el. Az iparág legmodernebb gyártási eljárásait használjuk, és szigorú minõség ellenõrzést végzünk. Néha azonban a TFT LCD képernyõknél elkerülhetetlen a képpont vagy rész-képpont hibája, hibái. Egyetlen gyártó sem tudja garantálni, hogy valamennyi képernyõje mentes legyen a képpont hibáktól, de a Philips hogy az info garantálja, hogy minden olyan monitort, mely kifogásolható menniységû képpont hibát tartalmaz, a garancia mellett megjavít vagy kicserél. Ez a jegyzet a különféle képpont hibákat írja le, és meghatározza az elfogadható szintet mindegyik típusnál. Ahhoz, hogy érvényes legyen a garancia a javításra, a képpont hibák száma a TFT LCD képernyõn meg kell haladja ezeket a hibaszinteket. Például a 15"-os XGA monitor esetében a hibás alképpontok száma nem lehet több az összes képpont 0,0004%-ánál. Ráadásul mivel bizonyos képpont hibák kombinációi jobban látszanak, ezekben az esetekben a Philips még magasabb minpségi szabványokat állít fel. Ez világszerte alkazmazott eljárás. Képpontok és alképpontok Egy képpont vagy kép elem, mely a három alképpontból, a három elsõdleges színbõl, vörösbõl, zöldbõl és kékbõl áll. Több képpont együtt alkot egy képet. Amikor egy képpont összes alképpontja világít, a három színes alképpont egységes fehér képpontként jelenik meg. Amikor mind sötét, a alképpont együttesen egységes fekete képpontként jelenik meg. A világos és sötét alképpontok egyéb kombinációi más egységes színként jelennek meg. Képpontok és alképpontok Egy képpont vagy kép elem, mely a három alképpontból, a három elsõdleges színbõl, vörösbõl, zöldbõl és kékbõl áll. Több képpont együtt alkot egy képet. Amikor egy képpont összes alképpontja világít, a három színes alképpont egységes fehér képpontként jelenik meg. Amikor mind sötét, a alképpont együttesen egységes fekete képpontként jelenik meg. A világos és sötét alképpontok egyéb kombinációi más egységes színként jelennek meg. FÉNYPONT HIBÁK ELFOGADHATõ SZINT MODELL 150C5 170C5 1 megvilágított alpixel 4 vagy kevesebb 4 vagy kevesebb 2 egymás melletti megvilágított alpixel 2 vagy kevesebb 2 vagy kevesebb 3 egymás melletti megvilágított alpixel (egy fehér pixel) 0 0 Két fényponthiba* közötti távolság* 15 mm vagy több 15 mm vagy több Minden fajtájé összes fényhatás hiba 4 vagy kevesebb 4 vagy kevesebb FEKETE PONTHIBÁK ELFOGADHATõ SZINT MODELL 150C5 170C5 1 sötét alpixel 4 vagy kevesebb 4 vagy kevesebb 2 egymás melletti sötét alpixel 2 vagy kevesebb 2 vagy kevesebb 3 egymás melletti sötét alpixel 0 0 Távolság két fekete ponthiba között* 15 mm vagy több 15 mm vagy több Mindenfajta fekete ponthiba 4 vagy kevesebb 4 vagy kevesebb Összes PONTHIBA ELFOGADHATõ SZINT MODELL 150C5 170C5 Mindenfajta világos ponthiba 5 vagy kevesebb 5 vagy kevesebb Azthiszem ez Class B, hol is van olyan táblázat, mely felsorolja az összes Class osztályt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 7, 2005 Klikk Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted May 7, 2005 A fent látható ISO-szabvány azonban csak előírás a gyártók számára. A piaci verseny miatt sokan sokkal szigorúbb politikát képviselnek, mint az előírások. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 7, 2005 Shia-ko köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
warynski 0 Share Posted May 7, 2005 Mi nem régen vettünk 5 db Samsung 710T TFT-ét az irodába. (ezen van DVI) Ötből öt hibátlan, nagyon jó a képe, most a paramétereket nem sorolom, de ami pl. szerintem sokat számít, hogy széles távolságok közöztt állítható a magassága is, és elforgatható 90 fokkal - állóra - a monitor. Én ha magamnak vennék - és remélem hamarosan veszek - akkor vagy Samsungot vagy LG-t vennék. Nem véletlenül drágábbak ezek jó néhány modellnél. Ettől függetlenül vásárlásnál ki kell próbálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkeptmen 0 Share Posted May 10, 2005 Sziasztok. Nálunk az Auchan áruház halálra reklámozza az LG 1730S TFT monitort, amit 49 ezerért kínálnak. Mi lehet a baj vele ? 17 " és 12ms válaszidő... Talán nem elég a színtelítettsége ??? A mellette lévő Samtron 710-nek egy kicsit szebb a képe... Tud róla valaki tapasztalatból valamit ??? Szkeptmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted May 11, 2005 Miért lenne vele bármi baj? A TFT-k ára most átmenetileg lecsökkent, mindössze erről van szó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 11, 2005 Nem hiszem, hogy probléma lenne vele. De ha szemrevételezéssel rosszabbnak látod (persze ne hagyd alapbeállításon), akkor inkább hagyd. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted May 11, 2005 Nyilvánvalóan alapmodel, a fényereje sem eget rengető, meg DVI csati sem valószínű hogy van rajta. De könyörgöm: Egy 19"-os CRT monitor áráért megkapod. Az Auchan hozzáállása a garanciális kifogásokhoz tapasztalataim szerint példás. Ha nincs tele pixelhibával, akkor ennél jobb ajánlat jelenleg nincs a piacon. Arról nem is beszélve, hogy a DVI csati akkor hiányzik, ha a videokártyádon is van ilyen. Egyébként nem. Jó volna, ha mindenkiben tudatosulna, hogy a képminőségbeli különbségek leginkább akkor látszanak, ha több monitor képét látjuk egyszerre. És egyáltalán nem biztos, hogy ami elsőre tetszik, azt hosszú távon is kellemes nézni. Nekem pl sokkal jobban tetszik, ha egy kép színei melegek és kicsit maszatosak, mintha hideg és éles. Televízióból ezért soha nem választanék Sony-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted May 16, 2005 Érdemes-e egy drágább DVI-s monitort venni? Jobb-e, szebb-e a képe, mint a VGA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 16, 2005 Valamelyest jobb, bár az emberek 80%-a nem veszi észre a különbséget. Én akkor is azt mondom, hogy jó, ha tudja a DVI-t. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 16, 2005 Igen gondolni kell a jövőre is. Előbb utóbb kiszorítja a VGA-t a DVI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts