Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Starbound

Recommended Posts

Posted

Meglepõ módon, ha azt mondanák, hogy holnap kilép a béta állapotból, akkor sem éreznék késztetést, hogy egybõl nekivágjak :unsure: Béta alapján nekem Terraria sokkal jobban adja.

Hasonlóan érzem, csak kár hogy a Terraria-t már oda-vissza szétjátszottam :D

Lehet csak nem kellett volna Early Access-ben megvenni, valószínûleg a végleges termék sokkal versenyképesebb lesz. Én is gondolkodom rajta, hogy nem kezdek bele amíg ki nem jön az 1.0.

Vannak benne amúgy nagyon jó ötletek és valószínûleg a sztori és quest részek sokat hozzá fognak adni a dologhoz, ami akát a Terraria fölé is emelheti játékélményben.

Ez a kezdeti 8-10 óra elég volt az irányítás és alap funkciók kiismeréséhez, most ezzel is várok míg kész nem lesz :rolleyes:

Kicst OFF, de úgy általában kezdek kiábrándulni az egész Early Access ötletbõl. Jó hogy kijön korábban, de pl a Wasteland 2 is eszméletlen optimalizálatlan és instabil, Starbound is akad néha és folyamatos a character wipe és a cuccok fele nincs még benne, ahogy hallom a Might & Magic X sem épp a legjobb jelen állapotában, stb. Ez inkább a fejlesztõknek jó, hogy idõ elõtt pénz jön be a játékból és nyugodtan csiszolgathatják, elpepecselhetnek mindennel. Én mostantól nem veszek egyetlen alpha/béta állapotú játékot sem. Tesztelje akinek van gyomra hozzá.

Posted

Hasonlóan érzem, csak kár hogy a Terraria-t már oda-vissza szétjátszottam :D

Lehet csak nem kellett volna Early Access-ben megvenni, valószínûleg a végleges termék sokkal versenyképesebb lesz. Én is gondolkodom rajta, hogy nem kezdek bele amíg ki nem jön az 1.0.

Vannak benne amúgy nagyon jó ötletek és valószínûleg a sztori és quest részek sokat hozzá fognak adni a dologhoz, ami akát a Terraria fölé is emelheti játékélményben.

Ez a kezdeti 8-10 óra elég volt az irányítás és alap funkciók kiismeréséhez, most ezzel is várok míg kész nem lesz :rolleyes:

Kicst OFF, de úgy általában kezdek kiábrándulni az egész Early Access ötletbõl. Jó hogy kijön korábban, de pl a Wasteland 2 is eszméletlen optimalizálatlan és instabil, Starbound is akad néha és folyamatos a character wipe és a cuccok fele nincs még benne, ahogy hallom a Might & Magic X sem épp a legjobb jelen állapotában, stb. Ez inkább a fejlesztõknek jó, hogy idõ elõtt pénz jön be a játékból és nyugodtan csiszolgathatják, elpepecselhetnek mindennel. Én mostantól nem veszek egyetlen alpha/béta állapotú játékot sem. Tesztelje akinek van gyomra hozzá.

Én sem raktam még fel és utálom az Early Access-t, de elég olcsón jutottam hozzá ^_^.

• 4 weeks later...
Posted

tegnap felkerült az új patch és vele az utolsó wipe,ha valakit érdekel.

Posted

tegnap felkerült az új patch és vele az utolsó wipe,ha valakit érdekel.

Láttam és fájdalmasan konstatáltam, hogy még mindig csak a béta elsõ fázisában vannak. Pedig azt mondták pörgõs lesz a dolog :(

Ja és világokat még wipe-olhatnak, csak a karik vannak biztonságban elvileg.

Posted

Láttam és fájdalmasan konstatáltam, hogy még mindig csak a béta elsõ fázisában vannak. Pedig azt mondták pörgõs lesz a dolog :(

Ja és világokat még wipe-olhatnak, csak a karik vannak biztonságban elvileg.

hát én nem számítottam még rá egyáltalán hogy kikerül a bétából,elvileg most elég nagy engine változtatások voltak.

szerintem legjobb esetben még egy jó 2-3 hónapig bétában lesz tuti. :unsure:

Posted

Na majd elõveszem, ha megjelent.

Posted

Na majd elõveszem, ha megjelent.

Dettó. Sokat ugyan nem játszottam vele, de annyi idõ alatt is nagyon béta volt.

Posted

Engem meg totál hidegen hagy. Valahogy nincs meg az a varázsa mint a Terarianak.

Posted

Engem meg totál hidegen hagy. Valahogy nincs meg az a varázsa mint a Terarianak.

Szerintem csak kár volt még feléje is nézni, amíg béta. Ha már mindent elsimítanak és (fõleg) ha már implementálják a quest-rendszert szerintem hatalmas játék lesz.

Én is akarva-akaratlanul Terraria-utódként kezeltem, de ez a játék kicsit más játékmenetben és az alapkoncepció is teljesen más. Ha kijön az 1.0 szerintem pozitívan fogunk csalódni és senki nem fogja a Terraria-hoz hasonlítgatni. Na meg addig remélhetõleg már javában dolgoznak majd a T2-n :troll:

• 1 year later...
Posted

patch, rohadt hosszú idő óta asszem az első. :unsure:

Beleraktam úgy 3-4 órát az új peccs óta és végre kezd az lenni a játék amit ígértek másfél éve. Vannak quest-ek, csomó random generált dolog, lehet hajót fejleszteni, spéci képességeket szerezni és mindemellett megmaradt a Terraria-féle játékmenet és a gyűjtögetés/craftolás/építés szentháromság.

Kivették a túlélési asapektusát a játéknak, nincs fázás, éhezés - a kaják/piák csupán buff/heal bónuszokat adnak. Ez részemről nagyon jó dizájneri döntés volt - sokkal gyorsabb és folyékonyabb a játékmenet.

Építkezni lehet, de már az sem kötelező, aki csak 2D platformer/hacknslash stílusban akarja tolni lehet találni és elfoglalni elhagyatott táborokat, építményeket, ókori sírkamrákat lakásfoglaló beállítottságú embereknek, vagy simán mindent az űrhajón tárolni és csak arra koncentrálni.

Van egy űrbázis (Outpost), ahol kaphatunk quest-eket. Ebből eddig kétfélét találtam: craft-olj vagy szerezz egy specifikus tárgyat/tárgyakat, vagy instázni kell előre megépített pályákon ahol bossfight-ok is lehetnek a végén.

A craftolás is sokkal jobb lett, ha felszedünk valami új cuccot és van hozzá munkapadunk azonnal megkapjuk az új cucchoz kapcsolódó recepteket, vagy simán a világban találni blueprinteket gyakorlatilag mindenhez.

Rengeteg a kozmetikai cucc, lehet öltöztetni az meberkét és festeni a ruhákat rendesen.

A haladás úgy van megoldva, hogy az elején az első bolygón kell boldogulni, amíg nem szerzel nyersanyagot a hajó hajtóművének kijavításához, aztán már egy csillagrendszeren belül lehet ellátogatni a környező pár bolygóra, de ott is vannak olyan helyek, aminek pl nincs atmoszférája és kell O2 upgrade mielőtt tevékenykedhetsz rajtuk.

Ezután a helyi Outpost-re kell eljutni egy csillagkapun keresztül, ahol küldiket kell elvállalni és megszerezni a szükséges dolgokat az FTL hajtóműhöz, amikortól is kinyílik az egész univerzum és indulhat az igazi sandbox móka. A hajó AI-je segít mindenben és nála lehet pl a hajót fejleszteni, vagy személyes upgrade-eket feloldani nyersanyagokért cserébe.

Persze lehet mellőzni a küldiket és full sandbox-ban nyomni, csak az lehet unalmasabb a bolygók viszonylag kis területe miatt. Mindegyük körbefutható, bár a nagyobbaknál kell jó 10 percet kocogni egy irányban.

Egyenlőre ennyi, de még nagyon az elején vagyok. Screenshot-os topikba raktam képeket, ha érdekel valakit.

Nagyon érdemes kipróbálni, ég és föld a különbség az egy évvel ezelőtti update óta.

Posted

Hmm, tán kap egy esélyt.

Az utazgatás mennyire jár azzal az érzéssel hogy kihagysz valamit? Asszem medium vagy small map-en öltem 100 órát a terraria-ba, ha itt csak egy bolygó akkora...

Posted

Örülök annak amit olvasok, Terraria nálam nagyon nagy favorit, ezért is sajnáltam nagyon amit a Starboundról olvastam steamen. Arról tudni valamit hogy ténylegesen visszatértek a fejlesztéshez vagy csak dobtak valami csontot hogy ne szedjék le steamrõl a gamet?

(a fejlesztõk nyílván az elõbbit állítják de ennyi idõ után szkeptikus az ember, persze nem is tudhatja senki igazából :rolleyes: úgy kérdezem inkább, mik a kilátások?)

Posted

Örülök annak amit olvasok, Terraria nálam nagyon nagy favorit, ezért is sajnáltam nagyon amit a Starboundról olvastam steamen. Arról tudni valamit hogy ténylegesen visszatértek a fejlesztéshez vagy csak dobtak valami csontot hogy ne szedjék le steamrõl a gamet?

(a fejlesztõk nyílván az elõbbit állítják de ennyi idõ után szkeptikus az ember, persze nem is tudhatja senki igazából :rolleyes: úgy kérdezem inkább, mik a kilátások?)

Hát a trailer alapján elég sok minden landolt :unsure:.

4Sz2zr3pZEo

Egyébként a youtube beágyazás gombja csak nekem tûnt el pár héttel ezelõtt hozzászólás írásakor? Begépelem én mert eddig is így csináltam, de azért fura hogy eltûnt. Spoiler tagbe azért rakom mert mocsok mód befagyasztja a GSF minden böngészõm amíg be nem tölti a beágyazott videót és így kikerülhetõ ez a rész amikor benéz az ember a topikba a következõ hetekben, ez is csak nálam volna? :unsure:

Posted

Hmm, tán kap egy esélyt.

Az utazgatás mennyire jár azzal az érzéssel hogy kihagysz valamit? Asszem medium vagy small map-en öltem 100 órát a terraria-ba, ha itt csak egy bolygó akkora...

Van ugyebár az űrhajód, amire építhetsz, rakhatsz crafting station-öket, meg tárolókat. Ott egy-két upgrade után eszméletlen nagy mennyiségeket el lehet raktározni egy idő után - tehát a kizárólag űrhajón "lakás" teljesen járható út. Van aztán egy általad kijelölt tetszőleges bolygó, amit kinevezel home planetnek és oda bármikor vissza beam-elhetsz a hajódról egy kattintással, meg vannak direkt építésre szánt élettelen aszteroida bolygók nagyobb projektekhez.

Az egész dolog jól működik, és akár a legelső bolygón (ahol általában minden kezdéshez szükséges alapanyag megtalálható) letelepedhetsz és építkezhetsz bátran, legfeljebb az lesz a home planet és visszajársz oda craftolni, meg lepakolni a cuccokat, nem egy nagy macera, Terraria-ban eleinte volt hogy háromnegyed órát backtrackingeltem, amíg nem volt meg a teleport varázslat :)

Ami miatt érdemes más bolygókat bejárni azok az extra nyersanyagok, amik elengedhetetlenek a fejlettebb technológiákhoz és a micro-dungeonok, amikből asszom van 150 fajta eddig. Ezek random táborok/városok/dungeonok ahol van némi loot, meg ellenfelek, de van hogy kihaltak lesznek. Rengeteg random tárgyat és blueprint-et lehet összeszedni.

A bolygók nagysága kb a Terraria small map-jával egyezik meg, de mivel az emberünk viszonylag nagyobb és egyszerre 1-4 blokkot bányászhatunk, és rakhatunk le sokkal kissebbnek tűnik. Mindenhol vannak specifikus ellenfelek, alap és extra nyersanyagok, 1-2 micro dungeon, meg rejtett kamrák (ála terraria fa termek és aranyládás jungle szobák).

Nekem eddig sikerült egy elhagyott bányásztelepre bukkanni, egyiptomi sírkamrára szarkofágokkal és csapdákkal, magányos WC alatt húzódó csatornarendszerrel ami tele volt fekáliaemberekkel akik szarral dobálóztak, random városokra, egy Majmok bolygója easter-egg kutatóbázisra, középkori kastélyra egy királlyal és a seregével, valamint egy föld alatt húzódó gnóm városra, ahol minden épület térdig ért és godzilla-szerű lények mászkáltak fel-alá :D SZóval a popkultúra utalásokból nincs hiány.

Mindezek persze csak kis random dungeonok, amikből még a 90%-át nem láttam.

Ott van aztán a quest-es insta, ahol egy űrállomás dolgozóiról kell információt szerezni, ahol egy relytéjes artifact miatt a munkások fele bezombult - ott volt az első bossfight-om.

Tehát folyamatosan új bolygókra kell látogatni, nyersanyagvadászat céljából és random unique loot reményével. Meghát küldenek is az Outpost-ról mindenfelé. Egyiknek kávét kell szerezni az espresso gépébe, másiknak lepkét fogni, harmadik meg az előbb említett quest-re küld el, ha van minimum acél páncélzatod. Szóval jó ez és eddig működik.

Posted

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én még mindig úgy halok mint ha papírból lennék. :lol: Kifogtam egy ilyen dögöt az alapbolygón ami iszonyat gyorsan sprintel feléd és át is fut rajtad úgy sebez na ha 4szer nekemjön halott vagyok. Ezt nekem ugyanennyiszer legalább el kéne trafálni.

Posted

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én még mindig úgy halok mint ha papírból lennék. :lol: Kifogtam egy ilyen dögöt az alapbolygón ami iszonyat gyorsan sprintel feléd és át is fut rajtad úgy sebez na ha 4szer nekemjön halott vagyok. Ezt nekem ugyanennyiszer legalább el kéne trafálni.

Hát erre most mit mondjak, ugorj el előle :troll:

Az ilyen rohamozós dögöket csak át kell ugrani és távolról lenyilazni, vagy utánnuk rohanni és a sprint utáni pár 1-2 másodperses pihi fázisban lecsapkodni.

Bakker én meg szívok már az első boss-al, vagy 10x nekifutottam olyan szívós a dög -_- Nem elég hogy folyamatosan idézi a kissebb ellenfeleket még fázisonként ilyen bazi gyorsan pörgős elektromos cuccal is lekaszál. Esélyem nincs gyógyulni :unsure:

Asszem visszamegyek titanium armort farmolni, hátha találok valamelyik bolygón.

Posted

elvileg eddig is fejlesztették, csak nem volt stabil kliens, hanem még az early access-en belül ilyen nightly buildekbe lehetett jelentkezni (béta) és akkor láttad hogy haladnak.

Posted

Van ugyebár az ûrhajód, amire építhetsz, rakhatsz crafting station-öket, meg tárolókat. Ott egy-két upgrade után eszméletlen nagy mennyiségeket el lehet raktározni egy idõ után - tehát a kizárólag ûrhajón "lakás" teljesen járható út. Van aztán egy általad kijelölt tetszõleges bolygó, amit kinevezel home planetnek és oda bármikor vissza beam-elhetsz a hajódról egy kattintással, meg vannak direkt építésre szánt élettelen aszteroida bolygók nagyobb projektekhez.

Az egész dolog jól mûködik, és akár a legelsõ bolygón (ahol általában minden kezdéshez szükséges alapanyag megtalálható) letelepedhetsz és építkezhetsz bátran, legfeljebb az lesz a home planet és visszajársz oda craftolni, meg lepakolni a cuccokat, nem egy nagy macera, Terraria-ban eleinte volt hogy háromnegyed órát backtrackingeltem, amíg nem volt meg a teleport varázslat :)

Ami miatt érdemes más bolygókat bejárni azok az extra nyersanyagok, amik elengedhetetlenek a fejlettebb technológiákhoz és a micro-dungeonok, amikbõl asszom van 150 fajta eddig. Ezek random táborok/városok/dungeonok ahol van némi loot, meg ellenfelek, de van hogy kihaltak lesznek. Rengeteg random tárgyat és blueprint-et lehet összeszedni.

A bolygók nagysága kb a Terraria small map-jával egyezik meg, de mivel az emberünk viszonylag nagyobb és egyszerre 1-4 blokkot bányászhatunk, és rakhatunk le sokkal kissebbnek tûnik. Mindenhol vannak specifikus ellenfelek, alap és extra nyersanyagok, 1-2 micro dungeon, meg rejtett kamrák (ála terraria fa termek és aranyládás jungle szobák).

Nekem eddig sikerült egy elhagyott bányásztelepre bukkanni, egyiptomi sírkamrára szarkofágokkal és csapdákkal, magányos WC alatt húzódó csatornarendszerrel ami tele volt fekáliaemberekkel akik szarral dobálóztak, random városokra, egy Majmok bolygója easter-egg kutatóbázisra, középkori kastélyra egy királlyal és a seregével, valamint egy föld alatt húzódó gnóm városra, ahol minden épület térdig ért és godzilla-szerû lények mászkáltak fel-alá :D SZóval a popkultúra utalásokból nincs hiány.

Mindezek persze csak kis random dungeonok, amikbõl még a 90%-át nem láttam.

Ott van aztán a quest-es insta, ahol egy ûrállomás dolgozóiról kell információt szerezni, ahol egy relytéjes artifact miatt a munkások fele bezombult - ott volt az elsõ bossfight-om.

Tehát folyamatosan új bolygókra kell látogatni, nyersanyagvadászat céljából és random unique loot reményével. Meghát küldenek is az Outpost-ról mindenfelé. Egyiknek kávét kell szerezni az espresso gépébe, másiknak lepkét fogni, harmadik meg az elõbb említett quest-re küld el, ha van minimum acél páncélzatod. Szóval jó ez és eddig mûködik.

Meggyõztél :).

Posted

Meggyõztél :).

Mondjuk az elsõ boss-nál még tovább nem jutottam mert kevés a páncélom, nincs elég energiám folyamatosan lõni és nem vagyok elég gyors :lol: Pedig vettem egy sniper rifle-t egy random gomba városban egy gomboid merchant-tól, csak minden kb 10 lövés után pihenni kell hogy használhassam :D

Jó lesz ez, Terraria-ban is volt hogy egy-egy boss tucatszor lealázott mielõtt kiismertem a rendszert. Az meg majd elválik meddig lesz friss a játékélmény. Mivel MMO-s lett a quest rendszer ezért gondolom itt is az end game tartalom fogja nagyban befolyásolni a végsõ összképet.

Posted

Oké engem megvett kilóra. Imádom. :D

Ott tartok hogy megjavítottam a hajtómûvet a hajón, vagyis az elsõ bolygón lementem a láváig. Mondjuk azt sajnálom hogy nem nehezedik ahogy haladsz lefele h ugyan az lakik fent a fûben mint lent a lávában :lol: , sõtt lent nem is lakik semmi csak az állított meg a bányászásban h elfogyott a fáklyám.

De mondjuk elõnye is van mert tudod h ha meg tudod ölni ami a felszínen van lent se lesz akadály.

De amúgy a nagyon nagyon bétához képest rengeteget változott. Sokkal terrariásabb. Akkoriban laktak a felszinen NPCk volt több féle stílusú épületek mint nagy börtön egy modern bolygón tele banditákkal most meg van egy üres bolygónk különbözõ biome-val 3-4 féle döggel abból 1 békés mindig és ennyi.

Mondjuk az poén volt h megszereztem mindent ami csak tudtam ruhát íjjat(hálistennek nincs lõszer :wub: ) kardot a legjobbat amit ki lehet kraftolni azt hittem én vagyok a jani :lol: átmegyek a másik bolygóra az elsõ 2 percben 10szer haltam meg majdnem. Aztán körbeszaladtam a felszínen és találtam tízszer olyan jó cuccokat 5 perc alatt mint amit órákon át craftoltam az elõzõ nyomorult bolygón. :lol:

Úgy h most megyek és felfedezem mind a két bolygó felszinét h milyen kincsek vannak neki se állok kraftolgatni addig.

Amúgy valaki szenved közelharcal? Én szimplán tartom a távolságot és mindent lenyilazok. Fõleg ezzel az új Puding!a mérgezõ nyílpuskámmal. B)

Posted

Menj el az outpost-ra a csillagkapun keresztül. A kezdõ questekbõl szerezhetsz egy jobb munkapadot jobb cuccok craftolásához, meg kaphatsz ilyen mikrochip-szerûséget (blank tech card) amivel különféle spéci mozdulatokat és képességeket aktiválhatsz (duplaugrás, dash, energiapajzs). Ja és a munkapadon tudsz ilyen gatyába szúrható lámpást, ami egy boton lóg és folytonos fényt ad :D

Ja és ott lehet videójátékozni, meg az egyik NPC-nél saját logót tervezni és nyomtatni B)

Több energiát is jobb páncéllal kaphatsz, ami több lövést jelent bármelyik fegyverbõl.

Posted

Menj el az outpost-ra a csillagkapun keresztül. A kezdõ questekbõl szerezhetsz egy jobb munkapadot jobb cuccok craftolásához, meg kaphatsz ilyen mikrochip-szerûséget (blank tech card) amivel különféle spéci mozdulatokat és képességeket aktiválhatsz (duplaugrás, dash, energiapajzs). Ja és a munkapadon tudsz ilyen gatyába szúrható lámpást, ami egy boton lóg és folytonos fényt ad :D

Ja és ott lehet videójátékozni, meg az egyik NPC-nél saját logót tervezni és nyomtatni B)

Több energiát is jobb páncéllal kaphatsz, ami több lövést jelent bármelyik fegyverbõl.

Jó hogy mondod , érdekes ez a térkép alapból azt jelzi h van az adott naprendszerben 3 felfedezhetõ bolygó semmi más erre van 5 plusz a csillagkapu. :S Ha nem szólsz kereshettem volna egy darabig.

Ezaz? Most találtam egy ládában. :lol: És ez egy robot karakter. :lol:

[GSF] Picture

Most már kezdem érteni h miért nem nehezedett az alap bolygó azt akkora terepnek kell venni mint a terrariaban egy kis biome. Jó nagy a galaxis.

Ez mire lenne jó? gyorsabban töltené vissza az energiát? De gondolom csak akkor ha nem mind dísz viselném.

[GSF] Picture

Csak reklamálnom kelett azóta már találkoztam vándor árussal a dzsungelben, egy emberek lakta high tech bázissal.. van itt élet csak utazgatni kell.

Posted

Na jó! Ma megveszem.!!! Ledérül! jól hangzik ez amit olvasok.

Okés megvettem... A kulcs 1-2 nap mire küldik.. Kiváncsi vagyok nagyon.

Posted

Athesz: Igen az az, nem ad túl sok fényt, de legalább nem tök sötétben csákányozol :)

A térkép meg úgy mûködik, hogy ott a jelenlegi bolygó, körülötte meg a hold(-ak). Ha a csúszkával kizoomolsz ott a naprendszer a következönél pedig a full galaxis. Naprendszeren belül ingyen utazgathatsz, naprendszerek közt meg már kell FTL drive, meg üzemanyag.