tenderlumpling 270 Share Posted January 21, 2013 Hol is vagyok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killermonkey 2 Share Posted January 21, 2013 Kiváncsi vagyok meddig fog élni ez a topik :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted January 21, 2013 Egész sokat haladtam ma. Megvan a tûzvarázslat, megöltem a hernyót. Egy vicc volt. Nem túl komplikált kombót használt. 1et köp-egyszer balról van rés-1et köp-egyszer jobbról van rés. 2 kör alatt kimúlt a baltától. :lol: De petet még egyet sem találtam. Még valahogy a kiskutyát kéne elfogni. Most egy lándzsával rohangálok ami jól jön messzirõl betámadni a kígyókat meg az ellenfelet ha magában jön tömeg oszlatni meg a háremtõl kapott balta. 100-200akat üt. :D Kiváncsi vagyok meddig fog élni ez a topik :D Amíg hárman ki nem játsszuk. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fletley9 0 Share Posted January 21, 2013 Én is nekifeküdtem a minap, de igazából még csak idegesített pár dolog szokni kell (pl az állandó lámpagyújtogatás nekem nem bejövõs) plusz a harcendszer egy kicsivel lenne dinamikusabb/folyékonyabb azt mondanám nagyon oké, de így szokni kell. Plusz néha én erõltetettnek érzek pár utalást a kevesebb néha több alapon. Mindenesetre a napokban ráfekszem egy kicsit aztán mondok bõvebb véleményt (ez olyan 2-3 óra játék után volt :) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebali1991 227 Share Posted January 21, 2013 Akár valaki leírhatná, hogy ez mégis micsoda, és talán más is kedvet kap hozzá :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Author Share Posted January 21, 2013 Klasszikus RPG topikban már egy ideje folyik róla a diskurzus: utalásokkal teli Metroid / Castlevania / Platformer / Meta-mini-RPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,064 Share Posted January 21, 2013 Látom Tender már nem bírta cérnával, hogy lefoglaltuk a topikot :lol: Akár valaki leírhatná, hogy ez mégis micsoda, és talán más is kedvet kap hozzá :unsure: Indie platformer RPG ami a lent említett játékok jegyében készült. Telis-tele szerepjátékos és filmes utalásokkal, cameokkal, poénokkal. Nekem benne van már 8 órám és 40%-át derítettem fel a kastélynak. A topik meg kb tényleg addig fog élni, amíg páran végigtoljuk :P Kedvcsinálóképp: Trailer Qr5dCc7_xqM Ízelítõ a játék elejébõl 15wIdk_lzwk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted January 22, 2013 Nektek nem szoktak cuccaitok "csak úgy" eltûnni? :unsure: Az íjam, a ruhám, a por a mágiához... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 22, 2013 Nektek nem szoktak cuccaitok "csak úgy" eltûnni? :unsure: Az íjam, a ruhám, a por a mágiához... Varjak elõszeretettel lopnak tárgyakat, de úgy tudom, õk csak a "fénylõ" tárgyakra buknak (ékkövel, gyûrûk). Meg egyetlen helyen találkoztam eddig varjakkal, a csatorna és a "central area" közötti átmeneti részen. Lehet hibás a verziód. ---- Hogy az istenbe lehet megszeretni a fertilizert a WC-bõl? Azt írja a tábla, hogy menjek le és szereljem meg...de nincs ez a lehetõség, nincs létra, próbáltam már mindent szétcsapkodni, nyilazni, célozni, de semmi. Mi a trükkje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,064 Share Posted January 22, 2013 Varjak elõszeretettel lopnak tárgyakat, de úgy tudom, õk csak a "fénylõ" tárgyakra buknak (ékkövel, gyûrûk). Meg egyetlen helyen találkoztam eddig varjakkal, a csatorna és a "central area" közötti átmeneti részen. Lehet hibás a verziód. ---- Hogy az istenbe lehet megszeretni a fertilizert a WC-bõl? Azt írja a tábla, hogy menjek le és szereljem meg...de nincs ez a lehetõség, nincs létra, próbáltam már mindent szétcsapkodni, nyilazni, célozni, de semmi. Mi a trükkje? Titkos ajtot kell keresned es nem feltetlen a budiban. Csapkodd meg a falakat kicsit ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 22, 2013 Titkos ajtot kell keresned es nem feltetlen a budiban. Csapkodd meg a falakat kicsit ;) Ez gondolom az a képernyõ, ahol a "NE ÜSD A FALAKAT!" tábla van? Mellette megütöd a falat, rejt egy táblát amin "NEM ÉRTED?" felirat áll... Általában pedig próbálni szoktam a sarkokat ütni (Castlevania-ból maradt meg ez a szokásom :D), de ezek szerint pont ez eddig kimaradt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Author Share Posted January 22, 2013 Látom Tender már nem bírta cérnával, hogy lefoglaltuk a topikot :lol: Én is kipróbáltam, és nem egészen Klasszikus RPG-rõl van szó, meg még fogok írni én is, csak most nem, mert sok más dolgom van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,064 Share Posted January 22, 2013 Ez gondolom az a képernyõ, ahol a "NE ÜSD A FALAKAT!" tábla van? Mellette megütöd a falat, rejt egy táblát amin "NEM ÉRTED?" felirat áll... Általában pedig próbálni szoktam a sarkokat ütni (Castlevania-ból maradt meg ez a szokásom :D), de ezek szerint pont ez eddig kimaradt. Arra pontosan nem emlékszem, de mindenképp a WC bejáratának környékén kell keresgélni. Én is kipróbáltam, és nem egészen Klasszikus RPG-rõl van szó, meg még fogok írni én is, csak most nem, mert sok más dolgom van. Az más, azt hittem csak simán ki lettünk lakoltatva :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athesz 0 Share Posted January 22, 2013 Lehet hibás a verziód. Na elmegy mostmár a fenébe ez a progi. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 22, 2013 Én is kipróbáltam, és nem egészen Klasszikus RPG-ről van szó, meg még fogok írni én is, csak most nem, mert sok más dolgom van. Valóban nem vérbeli RPG - csak kb annyira, mint egy fejlődési rendszerrel ellátott hack 'n slash (God of War, Devil May Cry). A pálya elrendezése a területváltással és a térkép felfedezésének megoldásával alapvetően a klasszikus Metroidot (azon belül leginkább a Super Metroidot) idézi; ami kicsit továbbfejleszve a Castlevania: Symphony of the Night-ban vette fel szinte hajszálpontosan ugyanazt a formát, mint az Unepicben (az is 2D-s, ott is van fejlődés, képességfejlődés, tárgyak vásárlása, jobb tárgyak találása, random tárgydobálós loot, térkép felfedezése). A különbség annyi, hogy mindkettőben nagyobbak a karakterek, ezáltal két szoba valamilyen szinten, rövid ideig sidescroller is: fel vagy lefelé még mozog a karakterünkkel a kamera, nem látjuk be az egész teret. Az Unepicben nincs sidescrolling, egyúttal a térkép nem is jelzi, hogy egy szoba hány százalékát jártuk be, csak azt figyeli, hogy be van-e gyújtva az összes fáklya. Arra pontosan nem emlékszem, de mindenképp a WC bejáratának környékén kell keresgélni. Köszi, meglett...ellenben most kétszer jártam körbe az egész rohadt garden területet, és nem találok két növényt Annyira idegesítõ, mikor bejársz egy területet, a végén kapod meg a küldetést és sorban végig kell járni még legalább egyszer minden szobát, ha minden küldetést meg akarsz csinálni... Szintén garden quest: amikor csúszni kell egy kötélen majd pontosan egy pontban leesni és felvenni a könyvet...azt te meg tudtad csinálni? Iszonyú szivatós :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,064 Share Posted January 22, 2013 Valóban nem vérbeli RPG - csak kb annyira, mint egy fejlõdési rendszerrel ellátott hack 'n slash (God of War, Devil May Cry). A pálya elrendezése a területváltással és a térkép felfedezésének megoldásával alapvetõen a klasszikus Metroidot (azon belül leginkább a Super Metroidot) idézi; ami kicsit továbbfejleszve a Castlevania: Symphony of the Night-ban vette fel szinte hajszálpontosan ugyanazt a formát, mint az Unepicben (az is 2D-s, ott is van fejlõdés, képességfejlõdés, tárgyak vásárlása, jobb tárgyak találása, random tárgydobálós loot, térkép felfedezése). A különbség annyi, hogy mindkettõben nagyobbak a karakterek, ezáltal két szoba valamilyen szinten, rövid ideig sidescroller is: fel vagy lefelé még mozog a karakterünkkel a kamera, nem látjuk be az egész teret. Az Unepicben nincs sidescrolling, egyúttal a térkép nem is jelzi, hogy egy szoba hány százalékát jártuk be, csak azt figyeli, hogy be van-e gyújtva az összes fáklya. Köszi, meglett...ellenben most kétszer jártam körbe az egész rohadt garden területet, és nem találok két növényt Annyira idegesítõ, mikor bejársz egy területet, a végén kapod meg a küldetést és sorban végig kell járni még legalább egyszer minden szobát, ha minden küldetést meg akarsz csinálni... Szintén garden quest: amikor csúszni kell egy kötélen majd pontosan egy pontban leesni és felvenni a könyvet...azt te meg tudtad csinálni? Iszonyú szivatós :D Én háromszor meghaltam, negyedszerre meg csontra elaláltam a platformot. Megnyomom az entert a könyvön,erre aszongya: Ez valami könyv, inkább békén hagyom... Rájöttem, hogy elfelejtettem negyedszer felvenni a küldit Na mondom elmész a p.csába :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 22, 2013 Én háromszor meghaltam, negyedszerre meg csontra elaláltam a platformot. Megnyomom az entert a könyvön,erre aszongya: Ez valami könyv, inkább békén hagyom... Rájöttem, hogy elfelejtettem negyedszer felvenni a küldit Na mondom elmész a p.csába :lol: Én is eljátszottam ugyanezt :D aztán csak nem adtam fel, felvettem a küldit, lementem a könyvért...és ad 4 skillpontot. --- Ellenben bakker...a Library-ban a Neuron nevű bosst legyőzted már? :ninja: Ez...borzalom... Egyszerűen...képtelen vagyok bármihez is kezdeni két támadás után, mert akkor amint bejön a Suicide Attempts támadása, onnan kezdve a fireball mágiámnak köszönhetően egyszerűen tehetetlen vagyok: nem mehetek fal közelébe, mert a karakterem automiatikusan elkezdi nyomni a fireballokat a falra, amivel magamat sebzem. Jobb esetben csak egyszer lövi el, de olyan intenzív sebzést és folyamatos égést biztosít, hogy ha ki is kecmergek a tűzből, akkor is mire lenyomok egy heal spellt vagy egy italt megiszok, már az életem 20%-a marad :ninja: És közben folyamatosan nyomja a mental wreck képességet, amivel egyfolytában sebez. Mi a jó istent kellene ez ellen csinálni??? Vagy elcsesztem azzal, hogy kifejlesztettem túl korán a fireball spellt? Mert akkor kapja be a progi, én újra nem kezdem emiatt. -_- Felkerült Ozma mellé a legk*csögebb boss high score táblára. De Ozma könyörgöm, opcionális boss, rohadtul nem a játék közepén ugrik be, minden folyamat nélkül...az eddigi bossokat többnyire röhögve győztem le - a fa kb 3 fireball-tól megnyikkant :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 22, 2013 Na jóvan, lenyomtam Neuront is -_- Párszor vissza kellett tölteni, de bakker...elküldtem a fejlesztőt párszor magamban :D Ez a Neuron Sírok... --- Tetszik, hogy egyre gyakoribbak az eldöntendő feladatok. Találsz egy sárkánytojást és elöndheted, hogy leadod és kapsz érte egy gyűrűt vagy felnyitod és lesz egy dragon peted (megjegyzem, olyan erős fireboltokat küldözget ^^ nagyon hasznos - a frost lény méltó párja, de erősebb annál). Vagy a már lentebb említett könyv esete, elolvashatod, kapsz érte 5 skillt (előbb négyet írtam, de rájöttem, hogy igazából öt lesz az :D), és ugyan így bukod a questet, de törlődik, tehát nem marad nyoma. Mondjuk nem tudom mit adott volna, de 5 skillpontért a saját anyámat eladom az RPG-kben (vagy RPG típusú fejlődéses videójátékokban) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,064 Share Posted January 23, 2013 Na jóvan, lenyomtam Neuront is -_- Párszor vissza kellett tölteni, de bakker...elküldtem a fejlesztõt párszor magamban :D Ez a Neuron Sírok... --- Tetszik, hogy egyre gyakoribbak az eldöntendõ feladatok. Találsz egy sárkánytojást és elöndheted, hogy leadod és kapsz érte egy gyûrût vagy felnyitod és lesz egy dragon peted (megjegyzem, olyan erõs fireboltokat küldözget ^^ nagyon hasznos - a frost lény méltó párja, de erõsebb annál). Vagy a már lentebb említett könyv esete, elolvashatod, kapsz érte 5 skillt (elõbb négyet írtam, de rájöttem, hogy igazából öt lesz az :D), és ugyan így bukod a questet, de törlõdik, tehát nem marad nyoma. Mondjuk nem tudom mit adott volna, de 5 skillpontért a saját anyámat eladom az RPG-kben (vagy RPG típusú fejlõdéses videójátékokban) :D Neuron Vagy ötször megszívatott. Minden italom ment a francba, meg vagy 3x elteleportált a kezdõhelyre, mire rájöttem nemigen érdemes varászportálokat tartani az inventory-ban, miközben agykontrollt nyomatnak az emberre Áááá, el sem tudom képzelni ezután még milyen boss-al tudnának meglepni Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 23, 2013 Neuron Vagy ötször megszívatott. Minden italom ment a francba, meg vagy 3x elteleportált a kezdõhelyre, mire rájöttem nemigen érdemes varászportálokat tartani az inventory-ban, miközben agykontrollt nyomatnak az emberre Áááá, el sem tudom képzelni ezután még milyen boss-al tudnának meglepni Engem is kinyírt párszor, de engem inkább csak a suicide attempts cuccal tudott igazán szivatni...de az mekkora mocsokság már, hogy kiönteti veled az italokat :D Én azt csinátlam, hogy mindent kidobtam a földre, miután lenyomtam meg felvettem :D --- A katakomba már sokkal könnyebb, az ottani boss is nevetséges volt...viszont a laboratóriumban már vannak kemény ellenfelek - több is árammal lõ, rengeteg áramcsapda van (elzárja az utat bizonyos ideig, majd kikapcsol, idõzáras), meg vannak ezek a nagy fém-szobrok, akik kalapácssal ütnek, kb az élet felét leszedik egyetlen csapással :D. Ami nagyon bejön, az arcane képesség: csontvázakat tudsz magad mellé állítani. Az a baj, hogy öt szintenként lehet több csontit magaddal vinni...ahhoz hogy egy "sereged" legyen, ahhoz legalább három csonti kéne, de az bakker...15 skillpont. Ráadásul ahhoz legalább 14-es szintûnek lenni kell :D. Igaz, van egy egyszerhasználatos skill-újraelosztó cucc, de azt tartogatom késõbbre, egyelõre szinte mindent használok (axe, bow, armor, constitution a szinthez maxolva, ezekre mindig nyomok - plusz potionre fejlesztettem még sokat, de asszem ennek nem sok haszna lesz; van egy level 5-ös fire, meg level 3-as healing). Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 24, 2013 Corridor of Time Mellesleg...utolsó előtti helyszínen járok :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 25, 2013 Bejártam a kastélyt, minden lámpa fel van kapcsolva... Ellenben ez a végjáték engem rettentõ mód irritál. Lehet nem is fogom lenyomni...jobb lett volna a klasszikus fõboss, oszt csõ -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,064 Share Posted January 27, 2013 Egy ideje nem volt idõm tolni, de mindenképp utolérlek :D Remélem nem annyira szívatós a vége, mint ahogy leírtad, végig akarom vinni - kíváncsi vagyok mi lesz a sráccal -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
grasslover 40 Share Posted January 27, 2013 Egy ideje nem volt idõm tolni, de mindenképp utolérlek :D Remélem nem annyira szívatós a vége, mint ahogy leírtad, végig akarom vinni - kíváncsi vagyok mi lesz a sráccal -_- Nem szívatós...inkább csak annyira nagy újító szándékkal akar élni, hogy abba a csapdába esett számomra, hogy totálisan érdektelenné vált, kiesett az addigi szerepkörbõl és...nem jön be. Viszont van egy választási lehetõség kicsivel visszább, az utolsó terület elején, három láda közül kell választani ahol véletlenszerûen ad egy kulcsot a program (próbáltam, hogy visszamentem mentésbe és megnéztem, másik láda másik kulcsot ad) ami majd a végjátékban szerepet játszik. Lehet, hogy a végjáték a fõboss személyét hívatott jelképezni, és így totál más végjátékot hoz a game, szóval...nem tudom. Ellenben elment tõle a kedvem, én a kastélyt akartam bejárni meg egy cool bossharcot lenyomni és kész...lehet az én hibám, hogy ennyire begyepesedett castlevania-fan vagyok :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts