Cortez_Corleone 0 Share Posted August 20, 2012 Augusztus 17-én jelent meg a True Crime: Hong Kongként induló, de Sleeping Dogsként debütáló open-world akciójáték. A játék során Wei Shen bőrébe kell bújnunk, aki San Franciscóból érkezett Dél-Kínába, azzal a feladattal, hogy épüljön be a Sun On Yee triádbandába, és a megszerzett információk alapján számolja fel a bűnszervezetet. A cél elérése érdekében pedig elég széles repertoárt vehetünk igénybe, ami igen mozgalmas gameplayt eredményez. Két nappal ezelőtt volt szerencsém kipróbálni a PC-s verziót (ha már a konzolos verziók csomagolási problémák miatt késnek kis hazánkban), és nagyon tetszett, igazi kőkemény hong kongi triádfilm hangulatot áraszt :) Aki esetleg hozzám hasonlóan a konzolos verzióra vár, annak ráhangolódásként ajánlom megnézésre a Szigorúan piszkos ügyek trilógiát, ami valószínűleg sok szempontból referenciaként szolgálhatott a játék készítése során. A hivatalos honlapot erre találjátok. M36-n0gSHoc Ya-VGgmcl5M Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 20, 2012 Kipróbáltam és baromira tetszik, Puding!a szinkron, remek hangulat, jóféle soundtrack. :D Harcrendszer is látványos, könnyen kezelhetõ, egyedül a sprint közbeni irányítás furcsa kicsit. Illetve még szokni kell a fordított közlekedést, beidegzõdés miatt simán befordulok a szembeforgalomba... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
GustyX 0 Share Posted August 20, 2012 Azt hittem már nekem kell majd ezt megnyitnom :D. Holnap megyek érte, már várom, hogy végre kipróbálhassam! No, de nem hiába az átlagos fizetett 90% körüli értékelések. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Author Share Posted August 20, 2012 A jobbkormányos vezetéssel nekem is voltak kisebb problémáim :lol: A harcrendszer bitang jó lett, nekem már a Batman AA-ban is bejött ez a strike-strike-counter rendszer, itt is tök jól működik. A szinkronszínészeket is jól válogatták ki, a brit akcentust nagyon jól hozza a többség, de a kantonijuk mintha nem lenne az igazi, ami nem feltétlenül baj, mert elég sok mindent kiértek abból, ami nem angolul hangzik el. Fun kis játék lesz, alig várom, hogy jövő nyáron végigvihessem PS-en. A sztori mennyi időt ölel fel? Mert az biztos, hogy a holdújévkor kezdünk Hong Kongban, tiszta piros meg lampionos az egész, emberek ünnepelnek az utcán, a 福 (fu, azaz "boldogság, jó szerencse") írásjegye ott díszeleg az ajtókon :D Nagyon aprólékosan voltak a részleteket illetően, le a kalappal a fejlesztők előtt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meridius 0 Share Posted August 21, 2012 Tetszik a játék, de nekem folyton fagy, és restart kell hogy újra rendesen működjön a gép. Szerintem jegelem, amíg nem jön újabb patch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 22, 2012 Peggyvel közös küldetés baromi fun volt, nagyon megkedveltem a karaktert, de az utána lévõ küldetés... gondoltam, hogy nem fog zökkenõmentesen zajlani az esküvõ, de hogy Winstont és Peggyt is megölik... kár értük. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santata 0 Share Posted August 22, 2012 Utóbbi idõk legjobb játéka volt. A kameraállások néhol rosszak voltak, a város néhol jellegtelen volt, de összeségében 10bõl 9-s a játék. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GustyX 0 Share Posted August 23, 2012 Magamat idézve: "Akkor ~1 óra játék után azt kell hogy mondjam: fucking awesome! Nagyszerû játék! Csak a játékmenet miatt toltam, kipróbálás végett, valamennyi átvezetõt átlépve. A kocsik irányítása borzasztó, még a Saboteur-t is alulmúlja, a verekedések nagyon jók, irányítás már kevésbé. Úgyhogy ebbõl gamepad lesz, a lövöldözõs részeket valahogy túlélem. Viszont meglepõdve tapasztaltam, hogy van benchmarkja is a programnak!!! Felvettem mindent maxra, aztán average-nek 22FPS-t adott. Mondom mi a fuck??? Ja, extreme-n volt az fsaa izé. Ja jó, legyen normal. Stabil 60FPS, semmivel sem csúnyább. Gondoltam leveszem majd a HR packet (SD-ra keresve nem dobja ki, csak folytatom Hig...), de látom ~4Gb (minek kezdtem bele, nekem így is nagyon szép). Na mondom Puding!a, ebbõl ha akarnám sem lenne játék egy darabig (1MB net 4ever!). Viszont az FPS limit opció vicces. Max 60 FPS-sel futhat a játék, de a limitet ki lehet kapcsolni vagy 60-ra állítani. Igazából már csak azért várok vele, mert 1, letölti HR-t 2, nem akarom elõvenni a gamepadet, míg az egeres GRFS-t végig nem tolom (csak addigra meg kijönnek a pandák a WoW-hoz). Azt hiszem, egy darabig el leszek ezzel a játékkal, szerintem legalább annyit fogom majd tolni, mint a Saboteur-t (~28-30 óra, egy végigjátszás). Game of the Year! Ennyi" Kérdés: sok lövöldözõs rész van benne vagy inkább a verekedés dominál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnarkovX 0 Share Posted August 24, 2012 tetszik, csak sajnos van hogy lefagy cutscene -eknél, meg akadnak bugok is (pl feldöntök egy motort, aztán az istennek se akar felülni rá, vagy beül mellém a társam, én tövig nyomom a gázt, aztán meg rögtön kiugrik) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 24, 2012 Kérdés: sok lövöldözõs rész van benne vagy inkább a verekedés dominál? 50%-nál járok, eddig bõven a verekedés volt túlsúlyban, fegyvert a játék 1/3-ban is fogsz látni :D Késõbb persze lesznek fegyveres harcok fõ- és melléklszálakon is, de a városban mászkálva nem igazán lesz nálad fegyver, mert csak egy fegyver lehet egyszerre nálad és csak a pisztolyt tudod elrakni, a nagyobb fegyvereket kézben tudod csak vinni, de azoktól minden npc parázik, így nem tudsz se kaját venni, se masszázsra menni, se ruhát venni. :D És ha kifogy a lõszer, akkor búcsút is mondhatsz nekik, mert nincsen shop, ahol lehetne venni. :D tetszik, csak sajnos van hogy lefagy cutscene -eknél, meg akadnak bugok is (pl feldöntök egy motort, aztán az istennek se akar felülni rá, vagy beül mellém a társam, én tövig nyomom a gázt, aztán meg rögtön kiugrik) Ilyenekkel nem találkoztam, 1.4-es patch fent van? :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted August 24, 2012 A büdös rohadt kúúúrva Rokonát! annak a fejlesztõnek, aki kitalálta ezt a nyomorult zárfeltörõ minijátékot. Most találkozok vele harmadjára és mindig kibax az észbõl. Ennyire unintuitív, nyomorult szarral már rég nem találkoztam. Jó ez a játék, de aztán jön egy ilyen szar minijáték, vagy bug és az egész eddigi szórakozást elhomályosítja. A faxomat belé. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 24, 2012 Pedig nem olyan vészes, mint amilyennek tûnik. :D Elõször én is fogtam a fejem, fõleg, mikor az egyik küldetésnél kapsz ~2 percet a hackelésre... :DD Én úgy csinálom, hogy mindig 9876-tal kezdek, majd így megyek lefelé (5432, 10xx, stb...), ami piros az értelemszerûen hibás, azokat sehová nem kell beírni már, a sárga meg helyes, csak rossz helyen van. Ezzel a metódussal a 3. körre már minden helyes számnak meg kell lennie (zöld vagy sárga) és onnan már csak cserélgetni kell. Szinte kizárt dolog, hogy átlépd a 6 próbálkozási lehetõséget és kb ~ fél percig tart az egész. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted August 24, 2012 Pedig nem olyan vészes, mint amilyennek tűnik. :D Először én is fogtam a fejem, főleg, mikor az egyik küldetésnél kapsz ~2 percet a hackelésre... :DD Én úgy csinálom, hogy mindig 9876-tal kezdek, majd így megyek lefelé (5432, 10xx, stb...), ami piros az értelemszerűen hibás, azokat sehová nem kell beírni már, a sárga meg helyes, csak rossz helyen van. Ezzel a metódussal a 3. körre már minden helyes számnak meg kell lennie (zöld vagy sárga) és onnan már csak cserélgetni kell. Szinte kizárt dolog, hogy átlépd a 6 próbálkozási lehetőséget és kb ~ fél percig tart az egész. :D Nem azzal van a bajom, nem vagyok azért mentálisan retardált xD A zártörő cucc, amikor lockpickelni kell és a reteszeket kell kipöckölgetni. Hol átrakja a következő reteszre, hol nem. Annyira irritál. Próbálom érzéssel csinálni, de nyomva kell tartani egy kicsit a balra irányt, hogy bevegye és annyiszor, de annyiszor ledob egy szinttel, hogy a pokolba kívánom a játékot. xD Ráadásul a játék elején azt is kellett időre csinálni :D Amúgy ma találkoztam ismét egy aranyos buggal. Mondjuk ez csak event volt, de akkor is. Szal vissza kellett szerezni egy ellopott táskát. Nah már most, ha elkaptam a bűnözőt és levertem, egyszerűen nem spawnolt a testén a táska. Kb negyedjére sikerült teljesítenem az eventet, mert csak akkor spawnolta a cuccot. Meg egy másik kedvencem az volt, hogy egy free run küldetésbe felrepült a karakterem random egy peronról és nem esett le azonnal, hanem a zuhanási animációban kalimpált addig, amíg le nem járt az idő xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 24, 2012 Nem azzal van a bajom, nem vagyok azért mentálisan retardált xD A zártörő cucc, amikor lockpickelni kell és a reteszeket kell kipöckölgetni. Hol átrakja a következő reteszre, hol nem. Annyira irritál. Próbálom érzéssel csinálni, de nyomva kell tartani egy kicsit a balra irányt, hogy bevegye és annyiszor, de annyiszor ledob egy szinttel, hogy a pokolba kívánom a játékot. xD Ráadásul a játék elején azt is kellett időre csinálni :D Amúgy ma találkoztam ismét egy aranyos buggal. Mondjuk ez csak event volt, de akkor is. Szal vissza kellett szerezni egy ellopott táskát. Nah már most, ha elkaptam a bűnözőt és levertem, egyszerűen nem spawnolt a testén a táska. Kb negyedjére sikerült teljesítenem az eventet, mert csak akkor spawnolta a cuccot. Meg egy másik kedvencem az volt, hogy egy free run küldetésbe felrepült a karakterem random egy peronról és nem esett le azonnal, hanem a zuhanási animációban kalimpált addig, amíg le nem járt az idő xD Vagy úgy, bocs, másra gondoltam. :D Ez viszont érdekes, mert nekem teljesen jól működött, W-vel feltoltam a reteszt, ha zöldre vált katt, majd A-val mentem a következőre és így tovább, nem volt ilyen gondom, mint neked. :unsure: 1.4 fent van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted August 24, 2012 Vagy úgy, bocs, másra gondoltam. :D Ez viszont érdekes, mert nekem teljesen jól mûködött, W-vel feltoltam a reteszt, ha zöldre vált katt, majd A-val mentem a következõre és így tovább, nem volt ilyen gondom, mint neked. :unsure: 1.4 fent van? Nem bug, csak ilyen idióta számomra a rendszer. Vagy a reakcióim gyengék xD Mondjuk a játékban összesen négyszer kell alkalmazni, szóval annyira nem vészes :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted August 25, 2012 Nah, végig toltam a játékot és... hm... lehetett volna hosszabb :D Oké, a lezárás tökéletes, viszont szerintem pont ott lett vége, ahol kezdett móka lenni igazán a játék. Végre nagyban játszottunk, volt tét, igazi alvilági hangulat volt. Amúgy van Triad XPt adó event vagy mini játék? Mert nekem már akkor ki volt maxolva a Police XP, amikor még csak Level 5 voltam a Triadoknál. Külön vicces ez az egész, mert a Police XP maxon adja azt a "perket" (csomagtartóból fegyverek elõvétele), ami igazából csak ahhoz kell, hogy a Police XP-t adó küldetések könnyebbek legyenek (a drogbust mini küldetések). Mert a fõküldetések során mindig van fegyver, ha kell. Szal ez elég idiótán lett megoldva. Meg az is vicces, hogy minden fõküldtetést megcsinálva is csak level 8 voltam a Triadoknál. Szal a végén, kimaxolt Jade szobrokkal már volt néhány igen durva mozdulat, amik viszont alig adnak pontot (a Di Mak is csak 30 triad pont), 12 ember ellen meg nem fogok mindenkit elhurcolgatni a kijelölt durvulat pontokhoz :D Mondjuk az elég bunkó húzás volt, hogy Mr. Tong ellen kellett nyomatni egy QTE-t, amit a semmibõl húzott ki a játék a seggébõl. Ha nem aktiválódik a Face Meterem, akkor biztos, hogy meghalok. Meg csak én érzem a játékot könnyûnek? Fõleg a lövöldözõs részeknél. Próbál a játék csalni és nehezebbé teszi, mint a random mögéd spawnoló ellenfelek, de leszámítva ezeket én mindig örültem annak, hogy nem verekedni kell, mert a lövöldözõs adok kapokat mindig elsõre megcsináltam :D A verekedésnél meg folyton beettem a pélót, fõleg a leteperõ nyomorékok ellen. Én mindig azokkal kezdtem, mert közelrõl, a counterelhetetlen mozdulataikkal szinte azonnal megfelezik az életemet. Meg ugye a végtelen blokkoló rohadékok is zavartak (a kéztörés megtanulásáig xD). De ez csak szõrszálhasogatás. Leszámítva azt, hogy lehetett volna benne több tartalom, ez egy rohadt jó játék volt. Sajnos nagyon nincs sok értelme újrajátszani, de szerintem meg fogom ejteni, mert volt annyira jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnarkovX 0 Share Posted August 26, 2012 Ilyenekkel nem találkoztam, 1.4-es patch fent van? :unsure: igen, fent van. szerencsére nem túl gyakoriak, de például most is, megy a bunyó, egyik csávó hátrafeszíti Wei karját, egy másik elkezdi püfölni, én jól pofánrúgom, és próbálok kiszabadulni a fogásból, aztán elkezdünk csúszni a fal felé, és onnantól nem reagál semmilyen gmbra, muszáj restartot nyomni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 26, 2012 Azt hittem, hogy már az összes kivégzõ mozdulatot láttam, aztán megérkeztem a halfeldolgozóba... :DD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 539 Share Posted August 26, 2012 Tegnap láttam belõle screenshootokat és tetszetõsnek tûnik. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnarkovX 0 Share Posted August 28, 2012 Na most meg kékhalált kaptam, újriandítás után meg elvesztek a mentéseim. megfelelõ savegamet eddig nem találtam, úgyhogy újrakezdtem, levettem a grafikát, aztán ha még mindig gondok lesznek vele, akkor hanyagolom egy jó patchig vagy egy új gépig. A játék egyébként nagyon tetszik, csak ezek a fránya technika gondok ne lenének. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 28, 2012 Én is a végére értem, nagyon tetszett, végig lekötött, szórakoztató volt, a végére meg igencsak beindul a dolog. :D jackie-t sajnáltam, szegény srác, elrabolják, élve elássák, majd megint elrabolják és halálra kínozzák.. :| Az utolsó 2 küldetésre persze elõjött az aim freeze bug, ha fegyverrel célozni akartam, akkor ~1sec múlva befagy a célkereszt, se mozgatni nem lehet, se lõni a fegyverrel, pedig a végén igencsak nagy fegyveres összecsapások vannak. :DD Fogtam is a fejem... "quick scope" technikával szerencsétlenkedni a végjátékban. :DD Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnarkovX 0 Share Posted August 30, 2012 Na így alacsonyabb graffal jobban megy, sikerült folytatni eljutotottam a második lockpickhez.... hát, 5 perc alatt elérte, hogy visszavonjam a játék dicséreteit :D az elsõ könnyû volt, de ez.... borzalom, hihetetlenül ROSSZ, nem is sikerült megcsinálni :D pedig a játék király de aki a lockpick minijátékot csinálta, azt be kéne zárni egy cellába, ahol csak ezzel a a minijátékkal szabadna játszania. egyszerûen SZ*R, amikor zölddé válik, akkor sem tudok továbbjutni, a képernyõn azt mutatja, hogy az egérrel kéne, de azzal meg se mozdul, csak wasd vagy nyilak. annyira idegesítõ és kibirhatatlan, *******, és úgy megvágja az eddigi játékmenetet hogy csak na Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnarkovX 0 Share Posted August 30, 2012 20 per szenvedés után meglett, soha többé lockpick Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jazz_ 0 Share Posted August 31, 2012 Elérhető az 1.5-ös javítás. Changelog: Stability • Improved CPU timing to reduce issues where the game plays too quickly • Various fixes to improve stability and minimize crashes during gameplay • Fixed an issue with the Bink video player which may improve stability during in-game videos such as the title screens Controls & Camera • New option added! Aim Soft Lock: Lets the player enable or disable aiming assistance from the game • New option added! Mouse Free Look: Enables/disables camera auto-centering behind the player when using the mouse and on foot • New option added! Mouse Raw Input: When enabled, input is sampled directly from the mouse which improves responsiveness and accuracy on supported mice • New option added! Mouse Sensitivity: A modifier that determines how much speed is recorded from mouse movement • Mouse camera logic has been reworked for improved precision (independent of the raw mouse input option) • The Action Hijack binding is now independent of the Sprint/Parkour key value • While driving players can now use the mouse to look up and down • While driving the camera no longer immediately auto-centers when you stop moving the mouse • The high-speed camera shake while driving has been reduced • Mouse sensitivity no longer differs when Wei is and isn’t carrying a gun UI • Front End screens now support a button help bar that is fully interactive via mouse • Users are now able to exit screens by pressing the Back button • Corrected all issues when exiting a screen using the Backspace and Esc keys • It’s now possible to switch sections by clicking on the corresponding icons or tab headers • The mouse wheel will scroll through all relevant lists in the user interface • Mouse hit regions have been fine-tuned throughout the front end to improve user experience Link to comment Share on other sites More sharing options...
-moki- 0 Share Posted August 31, 2012 Na így alacsonyabb graffal jobban megy, sikerült folytatni eljutotottam a második lockpickhez.... hát, 5 perc alatt elérte, hogy visszavonjam a játék dicséreteit :D az elsõ könnyû volt, de ez.... borzalom, hihetetlenül ROSSZ, nem is sikerült megcsinálni :D pedig a játék király de aki a lockpick minijátékot csinálta, azt be kéne zárni egy cellába, ahol csak ezzel a a minijátékkal szabadna játszania. egyszerûen SZ*R, amikor zölddé válik, akkor sem tudok továbbjutni, a képernyõn azt mutatja, hogy az egérrel kéne, de azzal meg se mozdul, csak wasd vagy nyilak. annyira idegesítõ és kibirhatatlan, *******, és úgy megvágja az eddigi játékmenetet hogy csak na Ugyehogyugye? xD Az kúúúrva Rokonát!, aki azt kitalálta. Amúgy három van a játékban, szal egy még hátra van (ha meg akarod csinálni az utolsó police case-t) :D Elérhetõ az 1.5-ös javítás. Wow, rengeteg olyan dolog van itt, amire tényleg szükség van. Nagyon jó javítás... szedem is le. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts