Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Age of Empires Online (+)

[OP]Destroy-man

Recommended Posts

[OP]Destroy-man

Kb. 2 hete nem játszottam már a játékkal, és így nagyon megörültem neki, hogy elsõ indításkor mindjárt frissített is a játék. Kaptam új küldetéseket is. Viszont mindjárt az elsõvel gondom van, mintha nem lehetne teljesíteni, de lehet, hogy csak én nem találom a megoldást. A küldetés neve: "Have Ambassador, will travel". A küldetés elsõ felét meg is csináltam (kaptam 3 épületet, amit le is raktam a városomban), majd ezután beszélnem kéne a városi Ambassadorral. A probléma az, hogy nem találom õt sehol sem. Azon szerény leírásokban, ahol találtam errõl valamit, ott azt emlitik, hogy Spartaban van. Ezzel csak az a baj, hogy nálam Sparta - még - nincs rajt a térképen. Viszont van 1-2 olyan küldetés, amit nem enged elindítani, feltehetõen addig, amig a másikat be nem fejezem. Viszont visszadobni sem engedi ezt a küldetést, tehát valahogyan be kéne fejeznem, csak azt nem tudom, hogy hogyan. Remélem van itt valaki, aki ezt a küldetést már megcsinálta, vagy legalább már járt Spártában, és tudja, hogy hogyan kell oda eljutnom.

Olvastam azt is, hogy a térképen lehet utazgatni, és más játékosok városát is meg lehet nézni. Erre tényleg van lehetõség?

És az utolsó kérdésem: Videokon láttam, hogy a parasztok csak úgy szaladgálnak, nálam meg csak vánszorognak. Mivel/hogyan lehet felgyorsítani õket?

payskin

Frissítették? Én letöröltem. :( Nem jött be, főleg a városépítgetős része. Illetve szerettem volna újrakezdeni elölről, de az meg nem lehetséges. :S

Ez a WOW-nál is így van?

Ja, ott a jobb felső sarokban levő gombok közül valamelyikkel ki tudsz menni a nagy térképre, és ott tudsz átmenni másik városba. Emlékeim szerint megcsináltam azt a küldetést, nem volt vele gond...

Parasztokról nem tudok nyilatkozni.

[OP]Destroy-man

Ha minden igaz, akkor május 31.-én jött ki a frissítés.

Ez a városépítgetős rész tényleg érdekes dolog, de ha megszokja az ember, akkor nem jelent problémát. Egyébként már az AoE 3-ban is volt városépítés. ;)

WOW-ban egy új karaktert kellett létrehoznod, ha újra akartad kezdeni, itt pedig az aktuálisat tudod törölni ahoz hogy újrakezd. Csak rá kell kattintani az aktuális karakteredre a Play! menüben, majd a tőle jobb oldalon lévő mező átváltozik, melynek a legalján rá kell kattintani a Delete gombra. Ezután törlödik a karakterek.

A nagy térképre tudom, hogy hol kell kimenni, hiszen a küldetések is ott indíthatók. :) Csak azt nem tudom, hogyan tudok felfedező útra indulni. Pl. hogyan tudom Spártát rávarázsolni a térképre. Az érdekesség az, hogy Spártában is gyüjtöttem 20 pontot, pedig ott még nem jártam, lévén, hogy rajt sincs a térképen. :pislog:

payskin

Na, visszarakom gyorsan... Tényleg ilyen egyszerű törölni? Esküszöm kitartóan kerestem a lehetőségét... :huh:

Ez a Spárta valami új dolog lehet, mert a május 31-ei újdonságok között említi:

- New PvP region is in! Check out Sparta!

- Trade has been changed, secure trade implemented.

Added the Sparta PvP region. To unlock Sparta, accept the “Visit Sparta” quest from your City Ambassador. The quest is available for players who are level 6 or higher, or for players who have completed the quest “A Show of Support.” Traveling to the Sparta region automatically logs you into Sparta PvP chat.

Na, lenyomtam addig. (Mit meg nem tesz az ember. ;)) Jött az Amabassador, az első küldetése Sparta, a város(állam) pedig a Quest Map közepén van, csillaggal jelölve, simán kattintható.

[OP]Destroy-man

Akkor nálam lesz a hiba, mert ott én nem találom:

IPB kép

Én így csináltam, lehet, hogy kéne még vvalamit, de nem tudom, hogy mit:

Elfogadtam a küldetést, megépítettem a három épületet, majd mennék Spártába, de az még nincs ott a térképen. kell még valamit csinálni az építés után, hogy odajussak?

payskin

Először beszélj vele, utána felajánl két küldetést. És csak amikor kiválasztod a Spártát küldetésként akkor jelenik meg. Ha jól emlékszem, az már nem a "Have Ambassador" név alatt fut...

(Én nem építettem épületet, vagy nem emlékszem rá... Majd ha hazajutok, csinálok belőle képet.)

[OP]Destroy-man

Beszéltem vele, és mind a két küldetést el is fogadtam, de Spárta sehol sincs.

payskin

Akkor tenyerelj rá bal oldalon a BUG gombra, szerintem, mert ez gáz!

[OP]Destroy-man

Ok. Akkor nem én vagyok a vak, hogy nem találom. :)

Egyébként egy elég durva BUG-ot már jelentettem korábban: CO-OP módban engem semleges félnek rakott be, aki nem tud támadni, de az ellenség sem bánthat. Néha nekem engedte, hogy támadjak, de az ellenségnek továbbra sem ment, viszont az ellenfél épületeit simán le tudtam bontani. :P

payskin

Az hagyján, de a hajók néha úgy csinálnak, mint a vizes kutya, és az ambassador többi küldetéseiben hirtelen összekeveredik az egyiptomi és a görög nép, és nem tudok II-re lépni, miközben az ellenfél már rég ott van. WTF. :S

payskin

Figyu, kellenél a "Visit A Friend" küldetéshez. :) Mikor vagy fent?

payskin

Foshalom. Ugyanaz a küldetés, ami 2 hónapja rossz volt (a horgász csávó gyerekeinek kiszabadítása), most is rossz (igaz, másképp). Próbálok róla bugot küldeni, 20 perce küldi.

:nem:

[OP]Destroy-man

Ma úgy egész nap ráérek. :)

Destroyman666 néven találsz meg.

payskin

Estefelé leszek csak otthon, majd akkor feljövök...

payskin

Meglátogattalak, ettől az én városom is Haxville lett... :P

Két hónap múlva el akarnak vele indulni, és tele van ilyen gyermeteg hibával, döbbenet... :nem:

A városépítés továbbra is teljes homály számomra, például az a crafting izé, amiben 1000 dollárért aranyért unlearnölni lehet a nem-tudom-mit... vazz, hogy nem képesek ezekhez valami normális leírást csinálni. Biztos nekem gyenge a felfogásom. :S

[OP]Destroy-man

Azt írják, hogy a kézikönyvet csak a véglegeshez adják ki. Ott biztos leírják, hogy mi-micsoda. Ami biztos, hogy az egységeket a saját városodban lehet felfejleszteni, hogy ütõsebbek legyenek. :)

Egyébként hogyan sikerült meglátogatnod? Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan kell kalandozni. :)

payskin

Elkezdtem hozzád beszélni a chat ablakban /W-vel, ilyenkor ha online az ember, akkor a rendszer felismeri a nevet és kattintható lesz. Jobb gombos menüben van olyan, hogy látogatás.

[OP]Destroy-man

Köszi, így már müködik. :)

• 1 month later...
[OP]Destroy-man

Elég érdekes lett ez a fizetős kiegészítő vásárlás. Még az egyébként fizetős tárgy megtalálása esetén is fizetni kell, hogy használhasd. Fizetni egyébként MS pontokkal lehet. Egy teljes csomag az adott kultúrához 1600 pontba kerül. Legalábbis az egyiptomi csomagért annyit kérnek.

Az indulásos hibát pedig remélem, hogy kijavítják a hivatalos indulásig (aug. 16), mert a Pre-Releaseben kb. 2 perc mire elindul a játék. Ráadásul Win7-en nekem nem akart elindulni simán, a launcher közölte velem, hogy már fut a játék. Átraktam XP SP3 komptabilitásba, utána azonnal megjavult. Szóval még van mit javítania az MS-nek benne, pedig ez már elvileg a végleges build. Ráadásul a már itt szerzett dolgok, szintek meg is maradnak a hivatalos start után is. A sima beta korszakos dolgok elvesztek, de ezt írták is.

payskin

De az ki is van írva a képernyõre, hogy 2 percig indul, legyél türelemmel. Addig elmentem WC-re.

Tegnap felmentem, megint lenyomtam a görögök elsõ 5-8 küldetését. Érzésre kicsit szebb lett az egész a béta óta. Fene tudja.

Kaptam kódot a prémium cuccokhoz, majd beszámolok, ha kipróbáltam.

[OP]Destroy-man

Na olyant nekem is küldhetnének. :)

Az okés, hogy kiírja, hogy 2 perc a betöltésig, viszont ha 16.-áig nem javítják ki ezt, akkor nem lesz akkora sikere, mint amilyen lehetne.

Én mondjuk most az egyiptomiakkal kezdtem játszani, de mintha tényleg változtattak volna sok mindenen.

payskin

Ez mekkora parasztság, hogy tele rakja az amúgy is szűkös raktárteret olyan elemekkel, amiért fizetned kell, hogy használd? Nem tudod kidobni sem. Már két pozíciót buktam...

Gyakorlatilag semmire nincs pénzem, és ez a béta óta állandó probléma. Nem értem, ez miért jó...

Azt a "Schoolt" továbbra sem értem, ahol súlyos pénzért kell unlearnölni dolgokat. Magyarul nem csinálok vele semmit, mert nem akarom megszívatni magam: nem tudom, hogy amit megépítenék belőle, arra szükségem lesz-e? Nem tudom, hogy amit megépítek, abban vannak-e olyan dolgok, amit ki tudok fizetni?

Az egész város rész egy k nagy katyvasz. Ezt kétszer is megírtam nekik, amikor a béta alatt kérdőíveket kellett kitölteni, de ezek szerint le sem szarták...

• 2 weeks later...
payskin

Kijött a patch, megszûnt a 2 perc várakozás. :)

[OP]Destroy-man

:oké:

Én ezekre a fizetős tartalmakra viszont majd kiváncsi leszek, ugyanis nem csak(?) átállítanak egy értéket az adatbázisban, hanem külön fájlokat is tölt le a játékhoz, azaz DLC-ként működik. Csak elméleti szinten, mitörténik akkor ha én beszerzem ezt a DLC-t más forrásbol és telepítem? Igazándibol az egyedüli kérdés, hogy ellenörzi-e a játék, hogy megvettem, vagy nem. :)

payskin

A görög prémiumhoz kaptam kódot a GS-től, úgyhogy azt most végigtoltam, nem vagyok elragadtatva.

Vagy én csinálok valamit rosszul, vagy nem tudom, de Level 13-on is még csak az alap egységeim vannak... Kevés ez a szintlépéskor szétosztható 3 pont. Lehet, hogy újraosztom az egészet, mert vannak dolgok, amiket nem használok túl gyakran...

Egyébként meg kivégeztem az összes görög küldetés otthon, már csak Mükénében van egy új vonal... az összes többi kék. Egyetlen ilyen izét, ilyen iskolát vagy mi a fenét (az 1000 pénzért visszavonhatósat) nem építettem, máig nem tudom, mire volna jó.