kaszman1 1,063 Share Posted August 11, 2011 Gondoltam nyitok ilyen topikot, hátha rajtam kívül más is játszik ezzel a mindennapi-nak nem mondható játékkal. Még csak nemrég kezdtem neki és csak pár órám van benne, mégis nagyon megfogott az egész hangulata. Aki nem ismerné egy független, alig 20 fős fiatal csapat munkája. A készítőkre nagy hatással volt a Deus Ex, System Shock sorozat és a Diablo. Ez meglátszik mondjuk az inventoryn, a research rendszeren és a karakterek kinézetén is. Na de nem koptatom az ujjaimat, itt van pár videó, ami többé-kevésbé képbe hozhatja az érdeklődőket :) 6o7E4vNmmN4 és egy csipetnyi a sztoriról RzDf5lzVTd4 itt pedig egy rövid szösszenet a többféle játékstílusról hSG6I4itZnY Mint már mondtam maga a hangulat igazán egyedi. Rengeteg a párbeszéd és a fejlődésrendszer is nagyon jó. Mivel rohadt sok a skillkombinációk száma rengeteg újrajátszás benne van a szoftverben. A hackelés, kutatások, implantok pedig csak hab a tortán. Be kell vallanom nem egyszerű játék - érdemes átrágni magunkat a huszonvalahány tutorial videón, de még akkor is rengeteg dologra magunknak kell rájönni. A fizika és a harcrendszer a source motortól megszokható színvonalat hozza. A sztori eddig érdekes, majd meglátom mit tudnak kihozni belőle. Ide jöhetnek a vélemények, kérdések B) szerk.: ja és majd elfelejtettem, hogy steam-en megvásárolható, valamint co-op-ban is tolható :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
aluminiumtrioxid 5 Share Posted August 11, 2011 De menõ! X évvel ezelõtt hallottam róla, mikor még csak készülgetett, aztán jól el is felejtettem. Na majd most! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelan 0 Share Posted August 11, 2011 Szimpi játéknak tûnik, csak azt válaszold meg mekkora rendszerigénye. Gagyi a gépem, de ha elviszi lehet beneveznék rá. Szimpi játéknak tûnik, csak azt válaszold meg mekkora rendszerigénye. Gagyi a gépem, de ha elviszi lehet beneveznék rá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoke04 0 Share Posted August 11, 2011 Szimpi játéknak tûnik, csak azt válaszold meg mekkora rendszerigénye. Gagyi a gépem, de ha elviszi lehet beneveznék rá. Szimpi játéknak tûnik, csak azt válaszold meg mekkora rendszerigénye. Gagyi a gépem, de ha elviszi lehet beneveznék rá. Source engine szóval nem hiszem, hogy olyan nagy lenne a gépigénye! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,063 Author Share Posted August 11, 2011 Szimpi játéknak tûnik, csak azt válaszold meg mekkora rendszerigénye. Gagyi a gépem, de ha elviszi lehet beneveznék rá. Szimpi játéknak tûnik, csak azt válaszold meg mekkora rendszerigénye. Gagyi a gépem, de ha elviszi lehet beneveznék rá. Ha HL2 elfut a gépeden, ez is menni fog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,063 Author Share Posted August 12, 2011 Akkor így frissiben az elsõ benyomások 4-5 óra játék után: Nagyon könnyû meghalni, szóval aki a lopakodós/sniperos játékmenetet kedveli az felkötheti a gatyát, mivel az ellenfelek sokszor lesbõl támadnak, vagy jól meglapulnak. A játékmenet különféle zónákra(városrészekre) van osztva, ahol mindig megkapjuk a fõküldetéseket, majd útközben az NPC-ktõl kaphatunk mellékküldetéseket is. Szóval barangolni kell bõven, de mivel van szupergyorsaság, meg szuperugrás nem nagy kunszt :) Legtöbbször több megoldás is létezik az adott feladatra. Mondok egy példát: A mester megbízott, hogy tegyél rendet az utcát felügyelõ szövetségi zsaruk közt. Na most: felveszed a legnagyobb páncélt és egy gatling ágyúval odasétálsz a parancsnokhoz és nemes egyszerûséggel lelövöd, vagy megkeresed a rendfenntartók rádióközpontját és meghekkeled - így a tieid mindig tudni fogják mire készülnek, vagy csak simán rácsatlakozol a fõparancsnok szájberáramköreire és megszállod (persze ha elég magas a skilled) :) Mondjuk én találtam egy negyedik megoldást: beszereztem/meghackeltem pár automata géppuskalöveget és csapdát éllítottam az egyik sikátorban aknákkal megtámogatva, majd lelõttem egy rendfentartót és a kialakult lövöldözés hatására odazúduló egységet parancsnokostól mindenestõl belecsaltam a sikátorba. Ennyi B) A hackelésre már kezdek ráérezni. Az egész rendszer a Might and Magic 7 kártyajátékára emlékeztet valós idõben. Kicsit reflexjáték, de hamar bele lehet jönni. A lényege, hogy különféle vírusokkal kell támadni/gyengíteni az ellenséget, illetve védeni magunkat, amíg az egyikünk be nem jut a másik rendszerébe (el nem fogy a virtuális HP-ja). Szerintem jópofa, fõleg ha az ember elrontja és egy bankautomatával szemben alul marad :D Amúgy gyakorlatilag az utcai patkányokon kívül bármit és bárkit meg lehet hackelni - az már más dolog, hogy személyeket csöppet sem egyszerû. A research rendszer hasonlít a system shock 2-ben látottakra, csak itt pénzen kívül más nem kell hozzá. Lehet tárgyakat (pl medikit), fejlesztéseket és minden frincfrancot kikutatni. Vagy csak találunk valamit az egyik áldozatunknál és beazonosíthatjuk. Ezen kívül szintén pénzért szintet léphetnek a cyber testrészeink/szerveink is. Pl cyber brain - jobb hackelés, stb. Az xp-t nem küldetésekért kapjuk, hanem ha lövünk, gyógyítunk, hackelünk, psy-varázsolunk. Apropó psy képességek - mert hogy ilyek is vannak. Nem a kedvenc ágazatom, de vannak jók. Pl az egyik képesség a földön található tárgyakat életerõvé konvertálja (baromi hasznos). A párbeszédek meg néhol hatalmasak. Sajnos nincs leszinkronizálva a 95 százaléka, de akkor is érdemes végigolvasgatni - fõleg hogy a döntéseink pl befolyásolják a küldetés végrehajtásának módját, vagy simán harcot indíthat el jópár npc-vel. Szóval jó ks játék ez, persze vannak hibái - de egy ilyen kis fejlesztõcsapattól hatalmas dolog szvsz. Meg az egészet az apró részletek teszik élvezetessé. Pl véletlenül jöttem rá, hogy ha felveszek egy automata ágyút(nagyon hasonló a HL2 háromlábó automata géppuskáira) és véletlen elõbukkan egy ellenfél valahonnan - az ágyú a kezembõl is elkezd tüzelni, sõt ha megöl valakit/valamit még az xp-t is megkapjuk érte. Hatalmas :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
XCube 956 Share Posted August 17, 2011 Hogy őszinte legyek én kipróbáltam a csúnya verziót, nem akartam rá elkölteni közel hatezer forintot látatlanban. Végül nem bántam meg, 10 - 15 Euróért jó vételnek tartanám, tehát megvárom, amíg lejjebb megy az ára. Amit leírtál azt csak igazolni tudom, baromi jól ki van találva a játék, rengeteg benne a lehetőség és a fejlődési útvonal. Nálam viszont sokat elvett az élvezhetőségből az, hogy maga az univerzum nem adja át a sztori hangulatát, kicsit olyan szedett vedett a környezet. Nem a grafika minőségével van bajom, hanem a környezet dizájnjával. Nem tudom megemészteni és megérteni sem . Emellett sajnos előfordulnak benne olyan amatőr hibák, amiket nem lett volna túl nehéz kijavítani. Többször is előfordult például, hogy az ellenséget vízbe löktem és ő ahelyett, hogy megpróbált volna feljönni a felszínre csak simán ácsorgott tovább a csatorna / medence alján és lőtt, mintha csak a felszínen állna egy beton placcon. Fulladni persze nem akart a szemét :D . Összességében tetszik, biztos vagyok benne, hogy meg fogom venni és végigjátszom, de az nem most lesz és nem ennyiért. Tudom, hogy ezzel nem segítem a készítőket, de sajnos nekem ez ennyit nem ér :( . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenderlumpling 270 Share Posted August 18, 2011 Na én is kipróbáltam :) Igazából nem lenne ez rossz, de tényleg süt róla az amatõrség. Ezt nem level design, vagy játékdesign tekintetében mondom, mivel meglepõen jó dolgok vannak benne, amelyek már hiányoztak. De ilyenek, mint a HL2-bõl benne maradt "maradványok" (hangeffektek, animációk), vagy hogy be lehet ragadni ide-oda. Aztán a grafika itt-ott eléggé szétkent és jellegtelen, holott mögötte az elképzelés baromi érdekes. Bevallom, én is a "trial" verziót próbáltam, és én is megveszem egy akció alkalmával, mert látszik, hogy megéri. (Amúgy angol szinkron nincs, vagy ez csak nálam ilyen bizarro?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,063 Author Share Posted August 18, 2011 Na én is kipróbáltam :) Igazából nem lenne ez rossz, de tényleg süt róla az amatõrség. Ezt nem level design, vagy játékdesign tekintetében mondom, mivel meglepõen jó dolgok vannak benne, amelyek már hiányoztak. De ilyenek, mint a HL2-bõl benne maradt "maradványok" (hangeffektek, animációk), vagy hogy be lehet ragadni ide-oda. Aztán a grafika itt-ott eléggé szétkent és jellegtelen, holott mögötte az elképzelés baromi érdekes. Bevallom, én is a "trial" verziót próbáltam, és én is megveszem egy akció alkalmával, mert látszik, hogy megéri. (Amúgy angol szinkron nincs, vagy ez csak nálam ilyen bizarro?) Csak valami relytéjes ázsiai-szerû nyelven hadoválnak :D Bár nekem tetszett - pont a bizarrsága miatt. AMúgy szerintem ha megpeccselik kicsit simán nagyszerû játék kerekedhet belõle. Ha leakciózzák és valaki megveszi állok elébe egy co-op játszikálásnak -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godzilla2 4 Share Posted November 14, 2011 Nah, én is belekóstoltam(lejött, mialatt melóban voltam :P ), elsõ ránézésre tetszik, összetettebb a cucc, mint az összes eddigi Deus Ex együtt(ami nem feltétlen baj :) ), a képi világa meg egész pofás... lehet, ha látnék is belõle valamit, mert hiába húzom csontra a gammát a játékban, továbbra is borzalmasan sötét( sajna elavult, ócska a monitorom, és szar a fényerõszabályzása), így vagy minél elõbb beszerzek vmi nightvision implantot, vagy várok a játékkal, amíg végre sikerül szert tennem egy új monitorra :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,063 Author Share Posted December 24, 2011 Aki még siet fillérekért hozzájuthat a játékhoz. Amúgy a mostani acsi miatt újra elővettem és szerintem az utóbbi peccs sokat javított a harcon - bár az első töltési idő még mindig brutál hosszú -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
sexapl 0 Share Posted January 9, 2012 Végigvittem a játékot, ha lehet így nevezni... Volt egy jó pár dolog, ami nem tetszett. Nem ezek közé tartozik a grafika, amely bár Source, elég tetszetõs. A neonfények, a karakterek páncélja virít, szóval a bump mapping hdr, meg a többi cucc teszi a dolgát. Nagyon hiányzott az igazi szinkron, bár érthetõ, hogy egy indie fejlesztésnél erre nincs keret. Azonban nem is tudom, mikor láttam utoljára ilyen gagyi tutorialt, ahol csak azt kapjuk, hogy nyomjuk meg a T-t, de nekünk kell megtalálni azon belül, hogy éppen melyiket kell lejátszani. Lejátszani, ugyanis egy kis videoklipet kapunk az arcunkba minimális magyarázattal, mert hogy - mondanom sem kell - nincs semmiféle hang hozzárendelve. Engem rendkívül idegesítettek a folyton újratermelõdõ ellenségek, bár be lehet állítani a gyakoriságot, nem sok különbséget vettem észre. Sõt, még az is megadható hogy egyáltalán legyen-e limit (nálam be volt pipálva). Ha valakinek ez öröm, majd meglátom mit mond egy Deus Ex Machinánál, amit épp hogy csak lelõ, máris a semmibõl újrateremtõdik egy a hátamögött. Elég szánalmas megoldás ez a készítõk részérõl. Talán nem kellett volna annyi újraéledési lehetõséget belerakni , meg is lett volna az aranyközépút. FPS ellenére hiányzik a gyors-, de legalább a checkpointos mentés. Ehelyett ha kilépünk, akkor elvileg ott menti el, ahol abbahagytuk. Ha viszont folytatni akarjuk, mindig a kapu elõtt ébredünk, miután pedig azon beléptünk, a pálya legelején találjuk magunkat, a legtöbb ellenfelet újra ki kellesz nyírni (talán a fõgórékat nem), amikor folytatjuk utunkat az éppen aktuális feladat felé. De a legidegesítõbb mégis az, hogy a szintek közötti töltéskor kifagy. Erre még most sem találtak megoldást, azt javasolják, hogy vegyük le low-ra a graf. beállításokat, úgyis elég szép a játék:). Apróbb hülyeség hogy már egy egyszerû ugrásnál is olyan hangot hallat, mintha egy szikla zuhant volna le, ráadásul kapunk egy porfelhõt magunk köré a legtöbb helyen.:) A hackelés, a kibercuccok pénzbõl való fejlesztése, tulajdonságaink szintenként kapott 3 pontból való növelése, a pszi képességek használata, szintén suskából kifejleszthetõ cuccok (bár arra még nem igazán jöttem rá a medkit kivételével, hogy mit érek velük) a feladatok sokféleképpen való megoldása azonban valahogy elfeledteti ezt a sok negatívumot az emberrel, és csakugyan be akarja fejezni az egyébként nem hosszú történetet. További real megoldás, hogy a fegyver nem töltõdik újra, ha kiürül a tár, hanem az R gombot kell igénybe vennünk, valamint nem ömlesztett lõszerkészletünk van. Koopban még nem próbáltam, ott biztos valamivel könnyebben el lehet bánni az újratermelõdõ ellennel. Szóval tele van ötletekkel, amik viszont nem jól vannak kivitelezve, azért azt a 2,5 eurót amennyiért megvettem, bõven megérte. Most elkezdtem újra Hardcore nehézségen a már meglévõ karakterrel, de az enemy reinforcementet visszavettem reduce-ra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,063 Author Share Posted January 12, 2012 Hányas szintig jutottál el? Egyébként egyetértek majdnem mindennel. Negatívumkhoz még hozzátenném a fegyver-zoom fisheye megoldását, amitõl a fejemet fogtam :D Mégis nagyon jó kis játék, csak néhol über nehéz tud lenni :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sexapl 0 Share Posted January 12, 2012 Hányas szintig jutottál el? Egyébként egyetértek majdnem mindennel. Negatívumkhoz még hozzátenném a fegyver-zoom fisheye megoldását, amitől a fejemet fogtam :D Mégis nagyon jó kis játék, csak néhol über nehéz tud lenni :) 30. szintű a karakterem, de megcsináltam már ebből az új játékból, amit elkeztdem két missziót, meg ugye a másodlagosakat az összes szinten. Tényleg. Amikor kiválasztom, hogy melyik pályára menjek secondary mission-ökre, csak 7 közül lehet választani, igaz? Mert az elején elég félrevezető, hogy 12 "függöny húzódik fel". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszman1 1,063 Author Share Posted January 19, 2012 30. szintû a karakterem, de megcsináltam már ebbõl az új játékból, amit elkeztdem két missziót, meg ugye a másodlagosakat az összes szinten. Tényleg. Amikor kiválasztom, hogy melyik pályára menjek secondary mission-ökre, csak 7 közül lehet választani, igaz? Mert az elején elég félrevezetõ, hogy 12 "függöny húzódik fel". Megmondom õszintén nem számolgattam, mert próbáltam végigszaladni a sztorin. Kéne szervezni egy co-op végigjátszást majd valamikor :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sexapl 0 Share Posted January 21, 2012 Megmondom õszintén nem számolgattam, mert próbáltam végigszaladni a sztorin. Kéne szervezni egy co-op végigjátszást majd valamikor :rolleyes: Benne vagyok. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts