Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ha új vagy itt, nézd meg ezt a topikot


chrisnagy13

Recommended Posts

chrisnagy13

Kedves Fórumozó!

Ha új vagy itt a fórumon, mindenképpen érdemes végigolvasni az alábbi infókat, mert egyrészt megkönnyíted a saját dolgodat, másrészt pedig a többi júzer és a moderátorok munkáját.

Először is, regisztráció előtt/után mindenképpen olvasd el a Fórum Szabályzatát! Ebben megtalálsz minden fontos tudnivalót, pl. a megkövetelt viselkedésformákról, a kommentelésre, topiknyitásra, aláírás- és avatar használatra, stb. vonatkozó szabályokról.

Mindenekelőtt, próbálj meg hasznos tagja lenni a közösségnek. Ennek egyik alapvető feltétele, hogy ha kérdésed vagy mondanivalód van, akkor próbáld meg magad értelmesen, lehetőleg helyesírási hibáktól mentesen, és érthetően kifejezni. Hidd el, a többi fórumozó is könnyebben (és szívesebben) segít, ha normálisan írod le, hogy mit szeretnél, illetve ha meg tudja érteni, hogy mit akartál mondani.

Ha nem bízol a helyesírásodban használj pl. Firefoxot vagy Chrome-t. Ezekben a böngészőkben van helyesírás ellenőrzés. A Word-höz hasonlóan pirossal aláhúzza a hibákat. Nem nagy idő átolvasni és kijavítani hozzászólásainkat, és nem utolsósorban sokkal esztétikusabban is néz ki egy normális post.

A kommenteléshez kapcsolódó másik fontos szabály, hogy nem szeretjük a huntolást, azaz az értelmetlen, ész nélküli kommentelést annak érdekében, hogy a neved mellett található rang növekedjen. A rangnak semmi köze ahhoz, hogy valaki mennyire hasznos tagja a közösségnek, így ha egy mód van rá, mindig törekedj arra, hogy a hozzászólásaidnak legyen tartalma és/vagy mondanivalója.

Fontos, hogy először alaposan nézz körül, milyen topikot hol találsz. Ha benned felmerült egy kérdés, lehet, hogy korábban már másokban is, így elképzelhető, hogy az adott témában már van topik. Keress (kereső a bal alsó sarokban), mert dupli esetén úgyis törlik az újabbat. Lényeges még, hogy egyetlen kérdés miatt nem szokás topikot nyitni, ilyenkor szintén keress, hátha van már ilyen téma. Ha esetleg még sincs, akkor keresd meg valamelyik általános segélykérő topikot, ott is szívesen segítenek, ha tudnak. Ha topikot szeretnél nyitni, azt a megfelelő témájú alfórumban tedd.

Fontos, hogy ha problémád van egy másik fórumozóval, vagy valami szabálytalanságot észleltél (pl. tiltott téma, durva offolás, szabálytalan avi vagy alá, stb.), akkor nem az a megoldás, hogy te megpróbálod lerendezni. Ilyenkor keress egy moderátort, õ majd elintézi a dolgot. A moderátorokkal itt tudod felvenni a kapcsolatot.

szerzõ: jardo

szerkesztette: chrisnagy13

Mindenkinek kellemes időtöltést a fórumon! :)

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...