Jump to content

Indie Games


efperel
 Share

Recommended Posts

efperel

Nem láttam hasonló topikot, és gondoltam jó lenne egy hely, ahol meg lehetne beszélni ha valaki talál egy jó indie játékot, esetleg megoszthatni hasonló játékokkal kapcsolatos élményeket és kérdéseket, legyen szó akár ingyenes, akár budget játékról.

Néhány oldal, ahonnan érdemes szemezgetni:

http://www.indiegames.com/

http://db.tigsource.com/

http://store.steampowered.com/genre/Indie/

Ha esetleg lenne már hasonló téma, csak nem vettem észre, akkor nyugodtan ki lehet ezt törölni.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
efperel

Noitu love 2 értékelés a "Mit Játszottál Végig Legutóbb?" topikban.

[GSF] Picture

-------

Most perpillanat a Hero Core nevû drágasággal játszom, de néhány fõellenfél rohadtul izzasztó, egy jó daarabig még elleszek vele azt hiszem :lol:

Link to comment
Share on other sites

Karez

Videók és képek alapján nekem valahogy a Cave Story jutott eszembe, csak ugye sokkal kidolgozotabb grafikával megáldva.

De ha már megemlítettem.

Doukutsu Monogatari - Cave Story

Cr0CCkH49g0

Egy Japán pixel fanatikus társaság közel 4 éves munkájuk gyümölcse, ami olyan precízen kidolgoztak hogy olyan sokat nem is kellett javítaniuk rajta.

Maga a játék egy kellemes keveréke a régi idők Metroidvania vonalnak. Amit bár mostanában is megtalál az ember, de a Cave Story picit csavar is az egészen. Mégpedig a döntési lehetőségeken!

Okés nem kell mass effect vagy fallout féle döntési rendszerre gondolni, ám a közel 5 féle befejezése add nekünk egy kellemes okot hogy legközelebb igen-t vagy nem-et mondjunk. A nagy sikerre való tekintettel később több rajongói portja is megjelent, valamint egy grafikailag picit felturbózott Wiiware verzió is.

Emellett baromi jó soundtrack-je van! Már csak emiatt is érdemes ránézni a játékra.

Hivatalos rajongói oldal

Itt pedig letölthetitek (Deluxe Edition, tartalmaz minden javítás, és angol patch-et is)

Link to comment
Share on other sites

efperel

Doukutsu Monogatari - Cave Story

Apropó Cave Story

Mindenki döntse el magában, hogy melyik szeme sír és melyik nevet.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
tenderlumpling

No, én a Desktop Dungeons révén megismertem a Roguelike mûfajt, és nagyon bejön B)

[GSF] Picture

Másik hatalmas még a HeroQuest.

Link to comment
Share on other sites

Karez

No, én a Desktop Dungeons révén megismertem a Roguelike műfajt, és nagyon bejön B)

Másik hatalmas még a HeroQuest.

Akkor ajánlom figyelmedbe a DoomRL-ot.

Bár noha nem olyan mint a Desktop Dungeons vagy a többi grafikás RougeLike-ok. Mégis talán a legjobb összeszedett doom feldolgozás (a játék közben lévő szövegek haláliak :D )

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Athesz

Erõsen ráálltam ilyen indie gamekre nincs se türelmem se idõm ilyen nagyobb lélegzetvételû játékokra.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...
grasslover

Emberek, próbáljátok ki a Cave Story-t...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
kaszman1

Nem nyitok neki új topikot, de itt megkérdezem: valaki játszik a Frozen Synapse-szal? Csak mert ha igen az UK szerveren megtalál kaszman1 néven és állok elébe bármiféle kihívásnak ^_^

Link to comment
Share on other sites

SaltyDave

Atom Zombie Smasher-re kaptam rá most nagyon, a steam-en regelt Humble Bumble 3-hoz csapták hozzá utólag. Veszettül jó, ráadásul nehéz tower defense szerûség, de nem a szokásos klón.

A lényeg hogy van egy labirintus (városrész), amiben mászkálnak a sárga kockák (aka civilek), majd idõvel a pálya biztonyos határairól megindulnak a rózsaszín kockák (aka zed-ek, zombik).

Az poén ott van, hogy helikopterrel kell kimenteni a civileket aminek a leszállási pontját mit adhatjuk meg, a civiliek pedig ide akarnak majd tömörülni - a zombik viszont követik õket, sokszor eléjük vágnak, bekerítik majd "átzombisítják õket". Ennek megakadályozása érdekében pofátlanul minimális eszközökkel kell védenünk a civileket (ahol én tartok, legalább is mielõtt lerombolják a komplett várost mert késõn vettem észre hogy el lehet vágni õket más területektõl, amolyan hódítós térkép formájában), általában 1 egységet kapunk, mellé 1-2 extrát mint pl. 10 másodpercenként elsüthetõ mortar (veszett lassú és hasztalan), remote control bombák (vigyázni kell velük mert az összes robban egyszerre, viszont ha nem rakod le mindet akkor nem is tudod felhasználni késõbb), hasonlók.

Ahogy én láttam, coop viszont csak egy gépen van, kontroller(ek) + bill kombóval :(

UtgHpIfTCb8

Link to comment
Share on other sites

HD2

A mortar az egyik leghasznosabb fegyver, csak fejleszteni kell (tudósokkal is) és akkor egyszerre akár 8 bombát is le tud dobni, amivel már szépen lehet aprítani. (A többi egység meg sem közelíti)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Guest

Hy népek,

Van nekünk egy ilyen RPG Makeres grafikával megáldott, Minecraft ihlette online játékunk, ezt szeretném bemutatni a népességnek :3

A játék címe Dragon Blade Online, jelenleg még erõsen béta (és bugos) állapotban van, folyamatosan javítgatjuk a hibákat, illetve bõvítgetjük a játékot.

Nagyjából annyiban hasonlít a Minecraft-ra, hogy a térképen lévõ nyersanyagokat ki lehet termelni és össze lehet kombinálni egymással, hogy új dolgokat készíthessünk. Nagyjából ennyibõl ki is merül a hasonlóság :D

Karaktereket lehet választani a korábbi játékaimból (Dragon Blade RPG Makeres sorozat), öltöztetni lehet õket különbözõ ruhákba, illetve lehet rájuk aggatni sapkákat, meg egyéb kiegészítõ ruházatokat. Vannak speciális megszerezhetõ cuccok is a játékban, melyek valami különleges dolgot biztosítanak a tulajdonosának (pl. tölti az életét, vagy gyorsabban tud haladni/bányászni stb)

Lehet bányászni is, éjszaka szörnyek jönnek, illetve a bányában folyamatosan vannak szörnyek, lehet lámpákat lerakni, vonatot építeni, TV-t és rádiót lerakni, melyeken InternetTV lehet nézni és Internet Rádiót hallgatni, labdát rúgdosni, vannak beépített mini-játékok is, melyekhez kell egy tucat ember stb.

A játékban enni, inni, aludni kell és figyelni a testhõre, nehogy halálra fagyjon, vagy épp megsüljön a karakterünk. Ha meghalunk, az tárgyvesztéssel jár.

Lényegében ez egy kreatív, építkezõs játék, ahol sokféle dolgot lehet építeni és elszórakozni a többiekkel.

Még sok egyéb dolgot rizsázhatnék, hogy mi hogy van a játékban, de ez le van írva a játék oldalán (ami jelenleg fejlesztés alatt van és össze-vissza van tördelve, de meglátogatható :D ). Ha felkeltette az érdeklõdésetek, akkor tegyetek vele egy próbát ^^

Dobok két videót a játékról:

Sajnos még nincs hivatalos trailer, lusta voltam megcsinálni, meg nincs egyelõre ötletem, hogy mit mutassak meg benne.

Nem tudom, hogy közvetlen linket be szabad-e szúrni a játékhoz, de ide rakom:

DBOnline - béta

A játék DelphiX-el készülget.

A játék freeware (teljesen ingyenes) és az is marad reményeim szerint. Az egyetlen megkötés, hogy regelni kell nálunk is, hogy a játék minden funkcióját el lehessen érni (mivel a játékban az építkezések, meg a rombolások a fórumunk id-jéhez vannak kötve, így tudjuk megnézni ki mit mûvelt, illetve így tudja a játék eldönteni ki mit mûvelhet játék közben).

Vagy lehet vendégként is csatlakozni, csak akkor a játék kimerül abban, hogy nézelõdni és csevegni lehet, építkezni, meg egyebeket nem. De legalább betekintést lehet nyerni a játékba, hogy milyen :)

U.I.: Még annyit elfelejtettem, hogy a SinglePlayer módja a játéknak egyelõre még bugos, a vonatok és az íj jelenleg nem mûködik benne, csak MultiPlayerben.

Multiplayer-ben viszont (egyelõre) nem indíthat bárki szervert. 4 ember van, aki indíthat és felváltva szoktuk futtatni a szervert, mivel nincs fedezetünk bérelni egy 0-24 órán át futó szervert.

Amikor az egyikünk abbahagyja, akkor valaki más átveszi. Így elõfordulhat, hogy nincs aktív szerver és így nem lehet multiplayer mód játszani. A játék weboldalán ki van írva, hogy épp van szerver, vagy nincs és hogy kik játszanak, illetve lehet szólni nekünk, hogy lõjünk be szervert, ha épp nincs és játszani akar valaki. Bár ez erõsen függ attól, hogy a közelben vagyunk-e.

Ez a késõbbiekben remélhetõleg majd változni fog, de egyelõre ez így mûködik ^^"

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
-Arch-

Ki játszik a Chivalry : Medieval Warfare-el? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

The_Reaper_CooL

Ki játszik a Chivalry : Medieval Warfare-el? :unsure:

Tegnap zúztam, ilyen elmegy játék volt, aztán jöttek ismerõsök, akiknek nagyon tetszett videók alapján.

Miután kipróbálták, zúztak fél órát, a következõket vonták le: "Ez a játék egy rakás s**r, unalmas, a harcrendszer pocsék, ronda"...stb...stb, szóval hamar le lett törölve. Hát igen, a hype...

Én mostanában Indie játékok terén a Stealth Bastard-dal, a 10000000-al, valamint a Cart Life-fal zúzok/zúztam. Utóbbit végigvittem, pedig azt hittem, hogy jópár ideig lehet vele játszani, és nem csak egy hetet kell robotolni benne. Pedig már vettem volna egy másik engedélyt, hogy máshol is árulhassak kávét überjó kávéfõzõvel :lol:

A Stealth Bastard meg jól megmozgatja az agyamat, és lehet vele jókat alkotni, de ez az 10000000 nagyon unalmas tud lenni. Gyakorlatilag grindolok hatszáz órán át, és VÉGRE tudok szerezni két-három upgrade-et maximum. Aztán megint hat óra grind, és megint két-három upgrade. És ez nekem hót unalmas, de azért még megvan a játék.

Most a Starbound-ot várom nagyon, jó kis Terraria-szerû játék lesz (mivel annak a grafikai tervezõje alapította a Starbound cégét), illetve örülnék, ha haverokkal tudnék játszani Wanderlust-ot, mert az is menõ (azt asszem szintén õk készítették, de lehet, hogy tévedek)

Link to comment
Share on other sites

-Arch-

Én ma megvettem :) (-50%) szerintem szórakoztató, kicsit még bugos, de ha folyamatosan javítgatni fogják akkor van esély arra, hogy népszerűvé válik. A szerverek rogyásig vannak, nehéz belépni egy normálisba...most hétvégén toltam vagy 4-5 órát. ögüü

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Sarakrael

Találtam egy egészen különleges indie horror játékot, a neve SCR Containment Breach. Hasonlóan a mostani népszerû horrorokhoz fegyvertelenül menekülünk egy mumus elõl, de raktak bele egy számomra egészen új játékelemet is.

Link to comment
Share on other sites

killermonkey

Van egy eladó Terrariam(tradable) ha esetleg valakit érdekel. Egyébként én nem vagyok ezekért annyira oda, viszont a Terraria annyira bejött, nyomtam is vele vagy 30-35 órát. És ebben az a vicces h ebből vagy 35 single volt, tehát egész jól lekötött.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Csabusa

Hello! Nem tudom, mennyire elfogadható, hogy ideírom, de legfeljebb kitörlitek. :)

Egy saját programot szeretnék mutatni nektek. Készítettem egy játékot, ami házibulikon remek szórakozást nyújthat. Igaz, mi kocsmában teszteltük :P

A játékmenet: csapatokat alkottok (legalább 2 fõs csapatok), beírtok egy cél pontszámot, egy tétet, és start. Az nyer, aki elsõként összegyûjti a megadott pontszámot. Pontokat pedig úgy gyûjthettek, hogy teljesítitek a beteg feladatokat, amiket a program kisorsol (pl: kössetek csomót a zoknitokra) Csináltam egy Facebook oldalt a játéknak, ahol találtok képeket, a leírásnak, és magának a játéknak a letöltési linkjét, és ahol megoszthatjátok élményeiteket, ötleteitek, véleményeiteket.

https://www.facebook.com/EtanolParty

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Guest

Üdv mindenki!

Hoztam nektek egy újabb, általunk készítet indie játékot:

O2xPQ3Z2rzI

Ez a pár hsz-el lejjebb található játékunk remake-elt verziója. A játék sandbox féle építgetõs és harcolós játék. Ezúttal inkább a harcra építettünk, mint az építgetésre, de azért lehet jópofa dolgokat csinálni a játékban építgetés terén is :D

Még csak demó és béta verzióban van, ergo még sok-sok játékhibával lehet benne találkozni és még bõvítve lesz a repertoár B)

Ez nem egy RPG makeres játék, csupán RPG maker-es grafikákat és stílust használ. Teljesen ingyenes és csak multiplayer (bár kacifántosan megoldható a singleplayer is). Mindössze egy regisztrációra van szükség a fórumunkon, mivel azzal lehet belépni a játékba.

Ha gondoljátok, próbáljátok ki! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Sarakrael

Játszottatok már a Shadow Warriorral? Akkor most tessék összetakarítani magatok után!

lyxcPiHME3Y

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
Karez

Tudom, önreklámozás elég pofátlan dolog. De tekintve hogy retro, és indie-rõl van szó, így "miért ne?" alapon gondoltam bemutatom nektek egyik kedvenc indie játékomat:

Cave Story+ bemutató by.:Karez

30 perces, így kóla, chipset tessék elõtte bekészíteni. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...
wYth-NRG

Mivel nincs topicja a játéknak így ide linkelem.

Egy ausztrál tag levelet írt a Hotline Miami fejlesztőjének.

http://i.imgur.com/Z84eDVa.png

Ilyet sem láttam még, ha egy AAA címről lenne szó, már perre vitték volna :D

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...