Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gray Matter

Leo88

Recommended Posts

Leo88

Meglepve tapasztaltam, hogy még nincs topikja, remélem nem feleslegesen nyitottam. :unsure:

Most találtam e gyönyörűséget, igazából még nem volt alkalmam kipróbálni, de hamarosan... :D

Viszont, aki már játszott vele, az leírhatná tapasztalatait, hogy a nagy ászokhoz képest mit tud (pl. Farenheit) stb. :)

Némi infó:

Official website. A trailert is itt találjátok, érdemes megnézni. :)

"A hölgy előéletét figyelembe véve a Gray Matter "személyében" fantasztikus élményre számíthat minden kalandjáték rajongó, hiszen Jane Jensen egy élő legendának számít adventure berkekben. Ráadásul a fejlesztőnő a nagynevű Gabriel Knight trilógia 1999-es záróakkordja óta nem jelentkezett új programmal.

Dr. David Styles neurobiológus a világtól visszavonultan éli életét, mióta elvesztette szeretett feleségét. Hosszú magány után azonban úgy dönt, újra felbérel egy asszisztenst, és Samantha Everettre, a fiatal diáklányra esik választása. Samantha első feladata, hogy alanyokat szerezzen a doktor legújabb kísérletéhez. A dolgok azonban kicsúsznak az irányításuk alól, s Dr. Styles-t meglátogatja néhai felesége. Samre hárul a feladat, hogy megoldja a rejtélyt." - GameStar

SnarkovX

Nos, tegnap én is elkezdtem a játékot, de már az elsõ feladatnál elakadtam :D Houdini-t már tudom, hogy hol van, de még nem sikerült megtalálni a megfelelõ klikket ... :P ma megnézek egy végigjátszást, hova is kéne kattintani, aztán folyt.köv. :D

így elsõ látásra a fõszereplõ nem nagyon jön be, meglátjuk, változik-e a véleményem a késõbbiekben. a képregényes átvezetõk - megoldás eddig legalábbis jónak tûnik.

Leo88
Nos, tegnap én is elkezdtem a játékot, de már az elsõ feladatnál elakadtam :D Houdini-t már tudom, hogy hol van, de még nem sikerült megtalálni a megfelelõ klikket ... :P ma megnézek egy végigjátszást, hova is kéne kattintani, aztán folyt.köv. :D

így elsõ látásra a fõszereplõ nem nagyon jön be, meglátjuk, változik-e a véleményem a késõbbiekben. a képregényes átvezetõk - megoldás eddig legalábbis jónak tûnik.

Én még mindig nem tudtam kipróbálni sajnos, de ha lesz egy kis idõm rögtön nekiállok.

Elméletileg két fõszereplõ lesz benne egyébként, mondjuk az egyik kevesebb szerepet kap.

VegaSHFOREVER

Én már befejeztem néhány hete. Ez a játék azonnal beszippantott, a zene és a hangulat a legnagyobb erõssége, sajnos mint kalandjáték nem hozott sok újat és nem túl kiemelkedõ, de nagyon is szerethetõ alkotás. Az ost-t gyakran hallgatom.

• Upvote 1

Leo88
Én már befejeztem néhány hete. Ez a játék azonnal beszippantott, a zene és a hangulat a legnagyobb erõssége, sajnos mint kalandjáték nem hozott sok újat és nem túl kiemelkedõ, de nagyon is szerethetõ alkotás. Az ost-t gyakran hallgatom.
Nah, akkor rossz már nem lehet. Este nekiállok azt hiszem. :rolleyes:

SnarkovX

Nos, megvan a nyuszi , adtam neki répát meg vizet, s ezzel az elsõ fejezet 28%-át megcsináltam :D

VegaSHFOREVER

Nos, megvan a nyuszi , adtam neki répát meg vizet, s ezzel az elsõ fejezet 28%-át megcsináltam :D

Ne aggódj lesz az még nehezebb , csak nézel majd h wtf? :)

Leo88

Telepítem ^_^

SnarkovX

Ne aggódj lesz az még nehezebb , csak nézel majd h wtf? :)

nehézséggel nincs gond, én a nyulat 5 percen át kerestem ( mármint a klikkelhetõ helyet) aztán meguntam, s máris végigjátszáshoz nyûltam, majd 24 óra múlva újrapróbálkoztam, és 2 perc múltán végre meglett :P

Leo88

hát én elakadtam az elején, mert nem bírtam rájönni, hogy rá kell nézni a ház táblájára, hogy folytatódjanak a dolgok. :D amúgy eddig nem rossz, bár ez a point and click stílus annyira nem jön be, de ez nem a játék hibája.

• 4 weeks later...
SnarkovX

én jó lassan haladok vele ( az a Killing Floor , csak azt tudnám feledni :D ) , elsõ fejezet majdnem kész , Betrayer's Price-ból hiányzik egy százalék

SnarkovX

én jó lassan haladok vele ( az a Killing Floor , csak azt tudnám feledni :D ) , elsõ fejezet majdnem kész , Betrayer's Price-ból hiányzik egy százalék

Na megvan, most 2. fejezet 56% :D kezd érdekessé válni :)

SnarkovX

Most pedig már 4. fejezet huszonvalahány százalék. Egyre jobb :D

• 2 weeks later...
SnarkovX

Épp most fejeztem be a játékot :) tetszett, érdekes volt

Leo88
én az elsõ 20 perc után feladtam amúgy. :D nem tetszett :/

VegaSHFOREVER

érdekes , de nem túl maradandó :) nekem a zenéje és a hangulata tetszett a legjobban.

SnarkovX

Egynek mindenképp jó volt :D Eleinte nem tudtam, mi lesz belõle, de késõbb már hajtott a kíváncsiság .

A zene és a hangulat tényleg jó volt, ezeken kívül leginkább még a Deadalus Club-os fejtörõk tetszettek.

VegaSHFOREVER

ezt a zenét azóta is gyakran hallgatom :)

3u5G_V0NjBQ

• 3 years later...
Jimkingdom

Jó látni hogy van külön topicja!!! (Csak most vettem észre)

Én is végigvittem a játékot még Stuttgartban vettem németül, aztán valahogy rájöttem hogy van rajta angol is...

Utóbbi idõk legmegindítóbb darabja számomra. Nagyon szimpatikusak voltak a fõszereplõk, Dr. David Styles, és Sam. Talán egy kicsit amiatt is mert én is hasonlóan elszigetelten élek ha tehetem.

VegaSHFOREVER

A zenéje nálam is favourite a Never going back és Safe in Arms

P.S.:

a végén jól megtréfáltak amikor Samrõl azt hittem I Am Lisa...