Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Anti-school Topik #2

arazu

Recommended Posts

arazu

"Miért ne?" elven újra megnyitottam, bár szükségessége megkérdõjelezhetõ. :D

Személy szerint örülnék, ha már nem a középsuliban rohadnék.

_z0LEe_

Én meg örülök, hogy már nem középiskolában rohadok. :)

arazu

Ne is mondd..megváltás lesz az egyetem, még annak ellenére is, hogy éjt nappallá téve fogok könyvek között bújkálni.

Warfare

Én meg elKisTehén!tam az elõrehozott infó érettségit... De most már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, lesz ami lesz. :rolleyes:

Royal04

Szerintem az egyetem is ugyanolyan szar. :D

Balee

Pedig a legjobb idõszak, legtöbb szabadság, bulik, csajok tömkelege, aranyélet. :D

Ne is mondd..megváltás lesz az egyetem, még annak ellenére is, hogy éjt nappallá téve fogok könyvek között bújkálni.

Szorgalmi idõszakban nincs tanulás, ez alapszabály. -_-

arazu

Én meg elKisTehén!tam az elõrehozott infó érettségit... De most már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, lesz ami lesz. :rolleyes:

[kocc]

Mintha én írtam volna, minden szó klappol. A várt 85-90% helyett 70% lett, és még mindig szánalmasnak tartom, hogy az office programcsomaggal való maszturbálás a gyakorlati rész.

Szorgalmi idõszakban nincs tanulás, ez alapszabály. -_-

De nem akarok idegeskedni majd vizsgaidõszak elõtt egy héttel. Persze van rengeteg olyan tantárgy, ahol mindkét opcióval meg lehet bukni kétszer is..

Illetve olyan irányba megyek/szeretnék tovább menni, amit nem tanultam a közoktatás keretein belül, tehát már tavasszal-nyáron el kell kezdenem pótolgatni hiányosságaimat így is.

GustyX

De nem akarok idegeskedni majd vizsgaidõszak elõtt egy héttel. Persze van rengeteg olyan tantárgy, ahol mindkét opcióval meg lehet bukni kétszer is..

Illetve olyan irányba megyek/szeretnék tovább menni, amit nem tanultam a közoktatás keretein belül, tehát már tavasszal-nyáron el kell kezdenem pótolgatni hiányosságaimat így is.

Nem is fogsz, már az elsõ zh. elõtt/után elkezded majd :D. Meg különben is, minden vizsgád elõtt idegeskedni fogsz :D.

Hidd el, akármilyen szakra is mész, semmit sem fogsz tudni :D. Vagy azért, mert tényleg nem tanították amire szükséged lesz vagy csak pusztán Ledér! kevés lesz az, amit tudsz és kiküldenek "Ez érettségin 5 lenne, de itt...MUHAHAHAAAA!!!!! [gonosz1] ". Persze a felkészüléskor sokat fog segíteni ha már van némi elõismereted az anyagot illetõen, de nem amiatt fogsz nyugodt maradni vizsga elõtt :).

Mellesleg még ilyet se hallottam, hogy valaki akkor kezdene készülni vizsgaidõszakra, mikor még el sem kezdte a sulit :). Ez a kezdeti lelkesedés majd alábbhagy! :)

arazu

Nem gondolod, hogy (enyhén szólva) meggondolatlan lenne 1 évnyi kémia tanulással (tanították pontosabban) kémiára menni? ;) Erre gondoltam hiányosságaim bepótlása alatt. Ott ugyanis senkit nem érdekel, hogy ki mennyi ideig tanult x tantárgyat.

Vagy a kötelezõ kémia felzárkóztatón oda fog jönni a professzor, és azt mondja, "gyere fogd meg a kezem kisfiam, és járjuk be négy év kimaradt tananyagának rózsaszín köddel körbezárt univerzumát"..? :D Mert ha igen, akkor tényleg nem készülök. :lol:

Orvosi, VIK ide vagy oda, nagyon könnyû kibukni/költségtérítésesre kerülni egy jó egyetem természettudományi karán is, hidd el :) és nem ilyen tapasztalatokkal, meg 2-3 év késéssel szeretném elvégezni a szakot. Csak magammal tolnék ki, ha nem kezdenék el tanulni már a közeljövõben.

GustyX

Nem gondolod, hogy (enyhén szólva) meggondolatlan lenne 1 évnyi kémia tanulással (tanították pontosabban) kémiára menni? ;) Erre gondoltam hiányosságaim bepótlása alatt. Ott ugyanis senkit nem érdekel, hogy ki mennyi ideig tanult x tantárgyat.

Vagy a kötelezõ kémia felzárkóztatón oda fog jönni a professzor, és azt mondja, "gyere fogd meg a kezem kisfiam, és járjuk be négy év kimaradt tananyagának rózsaszín köddel körbezárt univerzumát"..? :D Mert ha igen, akkor tényleg nem készülök. :lol:

Orvosi, VIK ide vagy oda, nagyon könnyû kibukni/költségtérítésesre kerülni egy jó egyetem természettudományi karán is, hidd el :) és nem ilyen tapasztalatokkal, meg 2-3 év késéssel szeretném elvégezni a szakot. Csak magammal tolnék ki, ha nem kezdenék el tanulni már a közeljövõben.

Erre nincsenek más szavak:

:blink: :ph34r: :unsure:

Egy éves kémia tanulás után kémia szakra menni??? Ez felér egy öngyilkossággal! Ez esetben érthetõ a dolog, de számora akkoris wtf kategória. De azért sok szerencsét hozzá!

Balee

De hogyhogy 1 évnyi kémiatanulással? Nálunk gimiben 4 évig volt kémiaoktatás..., mellesleg imádtam, nehéz volt, de 5-s voltam végig belõle, jó tanárunk volt.

arazu

Én kihívásnak fogom fel. :D Egyébként is azért megyek oda, hogy megtanítsák.

Más kérdés hogy van bennem annyi "öntudat", hogy tudom, hogy nekem már elõre készülni kell rá, másképp tényleg suicide. És nem nagyképûsködni akarok, mert én is csak egy egyszerû ember vagyok, de 4 év anyagához nem kell 4 év hogy megtanuld. Ha igazán érdekel valami, tudsz rá idõt szentelni akkor be lehet azért pótolni (aztán majd lehet pofára esek).

Balee: rossz suliba jelentkeztem, és itt 1 évig volt csak kémia/fizika/biosz/földrajz. Az általános iskolában tanult kémia kimeríti a FAIL szó fogalmát szerintem, de ettõl függetlenül ott 2 évig tanultam.

GustyX

De hogyhogy 1 évnyi kémiatanulással? Nálunk gimiben 4 évig volt kémiaoktatás..., mellesleg imádtam, nehéz volt, de 5-s voltam végig belõle, jó tanárunk volt.

Meg is õrültem volna! 2 év is sok volt mind a tárgyból, mind a tanárból (azóta is tervezem a merényletet ellene :D).

Más kérdés hogy van bennem annyi "öntudat", hogy tudom, hogy nekem már elõre készülni kell rá, másképp tényleg suicide. És nem nagyképûsködni akarok, mert én is csak egy egyszerû ember vagyok, de 4 év anyagához nem kell 4 év hogy megtanuld. Ha igazán érdekel valami, tudsz rá idõt szentelni akkor be lehet azért pótolni (aztán majd lehet pofára esek).

Néhány vizsgaidõszak után érettségire egy éjszaka is elég lenne :D.

• 2 months later...
Cycl0ne28

Megkaptam a félévi bizonyítványomat, ezen szeretnék még javítani...

Magatartás, szorgalom példás

Irodalom: 4

Nyelvtan: 4

Töri: 5

Társ. ismeret: 5

Mûvészetek: 5

Informatika: 5

Német: 5

Emelt történelem: 5

Ének-zene: 5

Matek: 4

Biosz: 4

Fizika: 3, na ezen javítani akarok

Tesi: 3 (:D:D:D)

Átlag: 4,38, ebbõl 4,54-et akarok csinálni.

_Balin_

jó fos

arazu

elméletileg életem utolsó félévije. igazából senkit nem érdekel, de úgy érzem, be kell postolnom.

matek 4

nyelvtan 5d

irodalom 5d

töri 5

angol 5d

német 4

áruismeret 3

elméleti közgáz 5d

ker-marketing alapozó ism. 5

marketing 4

tesi 4

gyakorlat 5d

még mindig nem tudom rávenni magam arra, hogy tanuljak. a lényeg ötös, a matekot sajnálom, a többi le van szarva.

SaltyDave

Én már be sem merem írni :o. 3.5 az átlag, de vegyük hozzá hogy a matekon kívül egy betűt, annyit nem tanultam. Annak örülök hogy az a baromállat nem húzott meg fizikából (20 pontból 13... hááát... majdnem kettes, jó legyen meg. De felezzük el a dolgozatot középen mert az vicces, úgy már két karó. Így lett a legjobb jegyemből (4) egy 3-as meg karó. Remek jegyeim születtek még így fizikából).

jagdtigger

Én szakmán vagyok és 3,6 az átlagom(3-asnál rosszabb jegyem az nincs :D ). Annyiból jobb nekem hogy szinte nincsenek felesleges tantárgyak viszont azok helyett jött általánosból egy technika tanár(aki állítólag villamosmérnõk, bár ezt igencsak megkérdõjelezném a vezetõség helyében), az anyagot könyvbõl mondja, össze-vissza ugrál az anyagban és idáig kb semmi újat nem tanított, vagy legalábbis nem rendesen, ha õ marad a villamos alapismeretek tanárunk akkor szakmunkás vizsgán szép kis bukások lesznek :ninja: .

Chuck_Norris

Meg is õrültem volna! 2 év is sok volt mind a tárgyból, mind a tanárból (azóta is tervezem a merényletet ellene :D).

Háh! :D ez jó.

Amúgy tényleg elég bátor vagy arazu ... Hiszen 1 év kémiából semmi. Annyi idõ alatt még a finom részeket nem is ismered meg... és ha egyetemre mész belõle akkor a finom részek hatványozódnak... :lol:

jagdtigger

Amúgy tényleg elég bátor vagy arazu ... Hiszen 1 év kémiából semmi. Annyi idõ alatt még a finom részeket nem is ismered meg... és ha egyetemre mész belõle akkor a finom részek hatványozódnak... :lol:

Kémia órát nagyon szerettem, fõleg azért mert jól kipihentem magam az óra közben (mert kb egész órán húztam a bundát a hátsó padba))

SaltyDave

Kémia órát nagyon szerettem, főleg azért mert jól kipihentem magam az óra közben (mert kb egész órán húztam a bundát a hátsó padba))

Na igen, mi fizikán vagyunk így. Ott teljesen mindegy mit csinálsz, jó jegyet NÁLUNK nem kapsz.

Egyébként holnap nem lesz első óránk, de azért "bemegyünk", addig is megiszunk valamit a közeli kocsmában. Idén végzek, 3 és fél év alatt egyszer nem maradt még el az első órám <_<. Olyan hogy ha az utolsó kettő elmaradna mert nincs szakszerű helyettesítés, akkor legjobb esetben is az utolsó előttire kapunk valaki mást, és nézzük egymást óra végéig, ahelyett hogy elmehetnénk. De milyen jó is keresztrejtvényt fejteni ilyenkor <_<.

arazu

Amúgy tényleg elég bátor vagy arazu ... Hiszen 1 év kémiából semmi. Annyi idő alatt még a finom részeket nem is ismered meg... és ha egyetemre mész belőle akkor a finom részek hatványozódnak... :lol:

Azóta változott a helyzet, pénzügy-számvitelre megyek. Ettől függetlenül nem mondok le egy kémia BSc-ről - ha minden adott lesz, akkor el szeretném végezni azt is (meg matek BSc-t, fordító és tolmács mastert.... :lol: koncepciók vannak, a megvalósításnál lehetnek, és lesznek is problémák).

Amúgy az alatt az egy év alatt befejeztük a tankönyvet - meg nem mondom, hogy mely évfolyam tananyagait foglalta magába,de így az elmúlt két év érettségijeit átlapozva nem sok olyan dolog van, amihez ne tudnék hozzászólni, pedig akkor se a tanulásról voltam híres. Ez nem feltétlen az én érdemem, szimplán nagyon komoly és szigorú tanárunk volt, aki mindent bevasalt rajtunk. Órán odafigyeltem, meg van "érzékem" hozzá, ennyi a titka szerintem.

Persze most lehet azzal jönni, hogy a közép érettségi az egy vicc, különösebben nem merültem el a témában.

De hogy ne csak "istenítsem" magam, fizikából vagy földrajzból már jóval neccesebb lenne a helyzet.

jagdtigger

Azóta változott a helyzet, pénzügy-számvitelre megyek. Ettől függetlenül nem mondok le egy kémia BSc-ről - ha minden adott lesz, akkor el szeretném végezni azt is (meg matek BSc-t, fordító és tolmács mastert.... :lol: koncepciók vannak, a megvalósításnál lehetnek, és lesznek is problémák).

Te teljesen meg vagy huzatva? :huh: Nekem már most a tököm tele van a sulival pedig még csak az első szakmámat tanulom. Többet nem is tervezek, inkább húzok ki németekhez(csak ne lenne olyan nehéz a fejembe tartani a nyelvet :lol: ).

arazu

Hát ha már így rákérdeztél, nem, nem tudom elképzelni az életemet "tanulás", de sokkal inkább suli nélkül. Arról nem is beszélve, hogy ezeken a területeken érzem magam fogékonynak, vagy épp ez érdekel, vagy csak szimplán "jó" vagyok belõle - miért ne használnám ki? :)

• 2 weeks later...
Chuck_Norris

Hát ha már így rákérdeztél, nem, nem tudom elképzelni az életemet "tanulás", de sokkal inkább suli nélkül. Arról nem is beszélve, hogy ezeken a területeken érzem magam fogékonynak, vagy épp ez érdekel, vagy csak szimplán "jó" vagyok belõle - miért ne használnám ki? :)

Ez a hozzáállás hamarosan nagyon meg fog változni. (jó esetben :lol:)