Bice 0 Share Posted October 29, 2010 Látom le lett zárva a régi topic, így ünnepélyesen megnyitom az új hangkütyük címû témát. Használja mindenki egészséggel! :D Folytatás innen: Hangkütyük, Hangkártya, hangfal Link to comment Share on other sites More sharing options...
oPalRx7 4 Share Posted October 29, 2010 karácsonyra terveztem eredetileg hogy áttérek számítógépen>DAC>hangfal kategóriára, de egyelõre halasztva lett :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 29, 2010 karácsonyra terveztem eredetileg hogy áttérek számítógépen>DAC>hangfal kategóriára, de egyelõre halasztva lett :S Öööö...az mire szavazzon, aki számítógépen, lemezjátszón, analóg FM-rádión, hangfallal és fejhallgatóval is hallgat zenét ? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted October 29, 2010 Öööö...az mire szavazzon, aki számítógépen, lemezjátszón, analóg FM-rádión, hangfallal és fejhallgatóval is hallgat zenét ? :D Arra, amit a leggyakrabban használ és benne van a szavazási listába :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Maxtreme_ 0 Share Posted October 29, 2010 Ált számítógép (X-fi) + hangfal. Este meg rádió + mp3-at ezen: [sm21] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bice 0 Author Share Posted October 29, 2010 Általában: Carat HD1V (DAC) + AKG K172HD Mobil eszköz: iAudio U5 + AKG K324P Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Maxtreme_ 0 Share Posted October 29, 2010 Tényleg a Mobileszköz kimaradt :-D Szal: + Samu k3+ senh cx500. Elõbbi sajna már baromi kopott, de ettõl függetlenül bírja a strapát. (nem sok jobb hangú lejátszóval találkoztam eddig. Szal amíg kitart, tuti nem cserélem le :) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bice 0 Author Share Posted October 29, 2010 Tényleg a Mobileszköz kimaradt :-D Szal: + Samu k3+ senh cx500. Elõbbi sajna már baromi kopott, de ettõl függetlenül bírja a strapát. (nem sok jobb hangú lejátszóval találkoztam eddig. Szal amíg kitart, tuti nem cserélem le :) ) Korrekt felszerelésed van neked is, látom! Ja, én is ódákat zenghetnék az U5-rõl. Meglepõen frankó kis készülék, és még .flac-et is visz. Pedig eredetileg nem is tudta, csak kiadtak hozzá egy friss firmwaret, ami már képes volt erre is. Én megvárom még tönkremegy, és akkor fülessel együtt cserélem. Nézegettem a Denon füleseket, lehet egy olyat bepróbálok, meg majd valami Meizu, vagy hasonló Távol-keleti cuccal próbálkozom. De remélem ehhez még legalább 1-2 év fog kelleni, mert hangba még nem most akarok invesztálni pénzt. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Maxtreme_ 0 Share Posted October 30, 2010 Ha valamire, a hangminőségre jómagam is baromi érzékeny vagyok, (na persze nem tartom magam olyan szinten naudiofillnek hogy több százezreket költsek hangcuccokra) ésszerű kereteken belül nem sajnálom a jóért a pénzt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 30, 2010 Ezzel hallgatok zenét, Linn Majik LP12, a Sondek továbfejlesztett változata: Ezzel a hangszedõvel, Koetsu Urushi Black: ... Pontosabban ezzel álmodtam, de a bilibe lógott a kezen reggel és felébredtem :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Maxtreme_ 0 Share Posted October 30, 2010 Ha valamire, a hangminõségre ³magam is baromi érzékeny vagyok, (na persze nem tartom magam olyan szinten audiofillnek hogy több százezreket költsek hangcuccokra) ésszerû kereteken belül nem sajnálom a jóért a pénzt fixed.. :) Imádom ezt a forumot:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 30, 2010 Ha valamire, a hangminÅ‘ségre jómagam is baromi érzékeny vagyok, (na persze nem tartom magam olyan szinten naudiofillnek hogy több százezreket költsek hangcuccokra) ésszerű kereteken belül nem sajnálom a jóért a pénzt. Az a baj, ha valaki hallott már egy többszázezres, nota bene, egy millión felüli cuccot az már mindig ahhoz a hanghoz viszonyít sajna...sajna mert egyszerre átok és áldás. átok mert mindig találsz valami hibát az olcsó cuccokban, áldás mert tudod mire képes egy igazán audofil cucc és mindig az a hang visszhangzik a füledben. Mikor elõször hallottam egy Linn-t egy rég megszünt "audatóriumban" hát...3-féle lemezjátszót hasonlítottak össze, egy alapkategóriás Dual-t, egy középkategórás Rega-t és a Sondeket. Mindegyik piszok jól szólt, de volt egy érdekes reakció a hallgatóktól a meghallgatás közben (tõlem is), hogy hagyjuk a fenébe az összehasonlítást és inkább halgassuk végig a lemezt (vagy ami kéznél van mindet) a Sondeken. Azaz az a kütyü olyan mértékben inspirált a zenehallgatásra, hogy teljesen rabul ejtette az összehasonlító/kritizáló énjét az ottlévõknek és inkább hagyták volna a fenébe az egészet, csak had halgassák a Sondeket. Félelmetes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigoss 0 Share Posted October 30, 2010 Sziasztok. Rákötöttem a gitáromat a gépre,és fel akartam venni a hangját, elindítottam a hangfelvevõt és elsõ 5-6 másodperc tök jó,de utána elhalkul az egész és ilyen sistergés,vagy szélfújáshoz hasonló hang jön be,de ez mellett még lehet hallani a gitárt is de nagyon rossz minõsegbe... Na most ezzel mit lehet csinálni?Amúgy Audacity-t használok. Köszi a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbal65 0 Share Posted October 30, 2010 A szavazásba zavaró, hogy belekell érteni az 1000ft-os és 400W P.M.P.O.-s hangszórókat a hangfal kategóriába? :unsure: Mert pl egy 100W-os (Hivi v. Videoton) és egy ilyen 1000FT-os (Speedlink ) tecsós hangszóró közt ngay különbség van. Nagyon bögdösi a szemem a hangfal szócska.. maradjunk hangszórónál csak :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 30, 2010 A szavazásba zavaró, hogy belekell érteni az 1000ft-os és 400W P.M.P.O.-s hangszórókat a hangfal kategóriába? :unsure: Mert pl egy 100W-os (Hivi v. Videoton) és egy ilyen 1000FT-os (Speedlink ) tecsós hangszóró közt ngay különbség van. Nagyon bögdösi a szemem a hangfal szócska.. maradjunk hangszórónál csak :D Egyiknél sem :D Mindkettõ hibás, ugyanis a hangfal olyan fal, aminek csak elõlapja van, oldalfalai nincsenek és közepén csücsül a hangszóró. A hangszóró meg ugye önmagában nem sokat ér... A hivatalos elnevezés a "hangdoboz" lenne, csak ugye ez eleve hülyén hangzik, meg nem is terjedt el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bice 0 Author Share Posted October 30, 2010 Ha meg túlrészletezem, netán túlbonyolítottam volna a szavazást, akkor meg az a baj. :D Hangfal (itt) = minden olyan ami hangszóróval van ellátva és -legtöbb esetben- szögletes tárggyal van körülhatárolva. Ide kell érteni a laptop hangszóróját is, a teszkós usbs hangszórókat, a Bowers & Wilkins hangfalait (bár kétlem, hogy valakinek lenne is a fórumról, de ha lenne, megyek sörözni!), meg a kínai 1000W pmpo-s hangfalat is. Fejhallgató: minden olyan cucc (igen, helytelenül, ismét), amit a fejedre helyezel, vagy a hallójáratodba és úgy közvetíti a hangot a dobhártyádra. Ez lehet fejhallgató és fülhallgató is. Lehet zárt, nyitott, intraaurális...stb. Többit nem részletezném.... :rolleyes: :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 30, 2010 Ha meg túlrészletezem, netán túlbonyolítottam volna a szavazást, akkor meg az a baj. :D Hangfal (itt) = minden olyan ami hangszóróval van ellátva és -legtöbb esetben- szögletes tárggyal van körülhatárolva. Ide kell érteni a laptop hangszóróját is, a teszkós usbs hangszórókat, a Bowers & Wilkins hangfalait (bár kétlem, hogy valakinek lenne is a fórumról, de ha lenne, megyek sörözni!), meg a kínai 1000W pmpo-s hangfalat is. Fejhallgató: minden olyan cucc (igen, helytelenül, ismét), amit a fejedre helyezel, vagy a hallójáratodba és úgy közvetíti a hangot a dobhártyádra. Ez lehet fejhallgató és fülhallgató is. Lehet zárt, nyitott, intraaurális...stb. Többit nem részletezném.... :rolleyes: :D Szavazás: Min hallgatsz zenét ? Lemezjátszón; Alkategória: 1, Szijhajtású, függesztett alvázas. 2, Szíjhajtásu, merev vázas. 3, Közvetlen hajtású, függesztett vázas. 4, Közvetlenhajtású, merev vázas 5, S-karral ellátott, függesztett vázas. 6 Egyenes karral ellátott. függesztett vázas. 7, Lineáris karral ellátott. függesztett vázas. 8, S-karral ellátott, merev vázas 9, Egyenes karral ellátott, merev vázas 10, Lineáris karral ellátott , merev vázas 11, MM hangszedõ 12, MC hangszedõ 13, MC hangszedõ magas kimenetû 14, MC hangszedõ alacsony kimenetû, transzformátorral 15, MC hangszedõ alacsony kimenetû, aktív erõsítõvel Na jó abbahagyom mer kivágnak... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDiablo 6 Share Posted October 30, 2010 Szavazás: Min hallgatsz zenét ? Lemezjátszón; Alkategória: 1, Szijhajtású, függesztett alvázas. 2, Szíjhajtásu, merev vázas. 3, Közvetlen hajtású, függesztett vázas. 4, Közvetlenhajtású, merev vázas 5, S-karral ellátott, függesztett vázas. 6 Egyenes karral ellátott. függesztett vázas. 7, Lineáris karral ellátott. függesztett vázas. 8, S-karral ellátott, merev vázas 9, Egyenes karral ellátott, merev vázas 10, Lineáris karral ellátott , merev vázas 11, MM hangszedõ 12, MC hangszedõ 13, MC hangszedõ magas kimenetû 14, MC hangszedõ alacsony kimenetû, transzformátorral 15, MC hangszedõ alacsony kimenetû, aktív erõsítõvel Na jó abbahagyom mer kivágnak... :D Egyábként is csak max 3x20-as szavazás lehet azon kívül hogy rajtad kívül nem nagyon szavazna más a lemezlejátszóknál. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaliban 0 Share Posted October 30, 2010 Egyábként is csak max 3x20-as szavazás lehet azon kívül hogy rajtad kívül nem nagyon szavazna más a lemezlejátszóknál. :D És még a tûkialakításról, az MM-ek variációiról, meg a többi részegységrõl (elõ-elõerõsítõ, elõerõsítõ, végfok, integrált erõsítõ, hangfal(hangdoboz) ezerféle variációi, kábelezés, állványok...még nem is beszéltem :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted November 1, 2010 Nekem is kéne most egy kis help. A csóri kis hangfalam most már nagyon kezdi megadni magát. Sercegnek a hangfalak csak magukba, meg a mélnyomóm is morog/búg üresjáratba is, ha nem fektetve van, így gondolom megérett a csere :D 10-20ezer forint között gondolnám, hogy költök rá. Ha tudnátok írni pár ajánlhatót, akkor szívesen megnézném õket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisnagy13 0 Share Posted November 1, 2010 Nekem is kéne most egy kis help. A csóri kis hangfalam most már nagyon kezdi megadni magát. Sercegnek a hangfalak csak magukba, meg a mélnyomóm is morog/búg üresjáratba is, ha nem fektetve van, így gondolom megérett a csere :D 10-20ezer forint között gondolnám, hogy költök rá. Ha tudnátok írni pár ajánlhatót, akkor szívesen megnézném õket. Esetleg egy ilyen? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliba 0 Share Posted November 1, 2010 Esetleg egy ilyen? :) Pont ezt néztem fél perccel ezelõtt :D Megvárok még pár versenyzõt :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oPalRx7 4 Share Posted November 1, 2010 Nekem is kéne valami, csak a specialitás hogy optikai bemenettel :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashtm 0 Share Posted November 1, 2010 Pont ezt néztem fél perccel ezelõtt :D Megvárok még pár versenyzõt :) Ha találsz valahol, akkor szerintem csapj le rá rögtön, én maximálisan elégedett vagyok vele Link to comment Share on other sites More sharing options...
-TT- 0 Share Posted November 1, 2010 Pont ezt néztem fél perccel ezelõtt :D Megvárok még pár versenyzõt :) Vedd meg Z-4-em tök ugyanez mint ez a 20k-s z-5 csak feleannyiba adom,én meg megvehetem végre fizuból mellé a kis Z-623 -at, 3éve várok rá dobjanak ki végre vmi újat thx-bõl régi z-2300 helyett. :D Am logitech 2.1 hangszórok messze a legjobbak sztem,brutális méllyel és tisztasággal,persze nekem se ártana majd idõvel vmi olcsóbb asus xonar féleség mellé,mindegy is mindig lehetne mire költeni. :) Szóval említett új Z-5-öt én is csak ajánlani tudom,10k-s kategória labdába se rúg ezek mellett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts