Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A Csere-bere Részleg Egyedi Szabályai


Flame_of_Aiur

Recommended Posts

Flame_of_Aiur

A Csere-Bere részlegnek sajátos szabályai vannak. Túl a fórum rendes szabályain:

1 - Kizárólag magánszemélyek alkalmi adásvétele engedélyezett. Egyéb jogi személyeknek és rendszeresen hirdetőknek nem. A fórumban történő efféle tevékenység akár azonnali kitiltással is "jutalmazható".

2 - Magyarország törvényei - értelemszerűen - itt is érvényesek. Így amivel itthon nem lehet kereskedni, azzal a fórumban sem - például éles lőfegyver. Tilos továbbá bármilyen jövedéki adóval terhelt termék adásvétele - például alkohol.

3 - 1 termék/termékhalmaz = 1 hozzászólás. A megfelelő kategóriában. Új kategóriát bármikor bárki felvethet a

Fórumozók szakszervezetében, megfontoljuk és ha minimális értelmét is látjuk, akkor lesz. Kategóriát nem nyithat fórumozó - ha mégis, akár elsőre is végleges kitiltás lehet a szankció.

Negyedik "szabály"ként rögtön pár jó tanács:

4.1 - Általános eljárás a fórumos kereső és a böngésző kereső (ctrl-f) használata. Ezt jó észben tartani - és nem csak akkor, ha keresel valamit, hanem amikor azt a posztot gyártod le, amit majd reményeid szerint megtalálnak.

4.2 - Az egyes kategóriákat összefogó topikok (pl. PC hardverek) első posztjai fontos információkat tartalmazhatnak az adott kategóriában hirdetéssel kapcsolatban. Érdemes őket elolvasni az oda történő hirdetés feladása előtt.

4.3 - Érdemes értelmesen írni! Se pl. egy Google, se más kereső nem fogja a "vörldofvárkráft acc lvl80 pladainnal eladó" szöveget megtalálni, ha valaki a "wow paladin" kifejezésre keres például.

4.4 - Törekedj a könnyen olvasható, informatív hozzászólások írására! Felesleges sormintát tenni hangulatjelekből, túl sok formázási lehetőséget vagy írásjelet használni. Ezekkel nem csak a posztodra hívod fel alkalomadtán a figyelmet, de a saját komolytalanságodra is.

4.5 - Gyakran megtörténik, hogy az adásvétel megtörténte után még évekkel is érkeznek ajánlatok vagy kérdések, holott rég nem aktuális a dolog. Ezért kérnénk, hogy a megtörtént adásvételekről, és az így tárgytalanná vált hozzászólásokról a moderátorokat értesítsétek! Mi pedig a lehető leghamarabb jelezzük ezt az eredeti hozzászólás módosításával (pl. eladó - ELKELT!), vagy bizonyos esetben annak törlésével.

Bizonyos javasolt viselkedési normák is vannak, amiket a hely specialitása indokol. Ezeket "negyedik szabállyal" ellentétben keményen számon kérjük:

  • Kerüljük a tisztán érzelmi alapon írt, tényszerű információkat nélkülöző hozzászólásokat! Az, hogy "ez a termék egy szar" az nem informatív, de legalább indokolatlan üzletrontás. Nem kéne! Ha nem tetszik, legfeljebb nem veszed meg.
  • Értelemszerűen nem vonatkozik az elelőz pont arra az esetre, amikor tényszerű információkkal alátámasztott kritika hangzik el. Például "Ezért ez az ár egy vicc, mert újonnan is csak a felét éri [link1], [link2], sőt, használtan harmadát [link3], [link4], [link5]." Ezt természetesen lehet.
  • Az első két pont sommázható annyiban, hogy a hirdetésekre vonatkozó konstruktív megjegyzések rendben vannak, az üres fikázás nem. Akik ezt nem tartják tiszteletben, azoktól akár első alkalommal is végleg megvonhatjuk a kommentelés jogát.
  • A konstruktív kategóriába esik az is, amikor a kérdéses eladó üzletpolitikájáról, módszereiről, hozzáállásáról, stb. történik - szigorúan tényszerű és alátámasztott - kijelentés. Amíg valótlanságot vagy nem bizonyítható dolgokat nem állít valaki, addig ez nem hitel/üzletrontás.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...