_HeGe 0 Share Posted September 8, 2006 Sziasztok! Bizonyára hallottátok már azt, hogy jön novemberben a négymagos intel. Lenne pár kérdésem, sajnos nemtudtam hova írni, ezért hoztam létre ezt a topikot. Olvastam, hogy a játékoknál, nem valószínű hogy beválik, és lehet hogy lassabb lesz mint a 2 magos. WtF? "Az alacsonyabb órajel egyfajta kompromisszumot jelent: nyilvánvaló, hogy nem minden alkalmazás használja ki a négy magból fakadó előnyöket, így könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az új erőmű lassabb lesz elődeinél." Igaz ez? valószínű? Másik kérdésem az lenne, hogy ebből a leggyengébb mennyibe kerülhet majd? Mert én amit akarok venni, 50 ezerért, Intel Core 2 Duo E6400. Kíváncsi vagyok hogy mennyit kellene kiadnom egy 4 magosért. Hozávetőlegesen. Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAMEZ 0 Share Posted September 8, 2006 Sziasztok! Bizonyára hallottátok már azt, hogy jön novemberben a négymagos intel. Lenne pár kérdésem, sajnos nemtudtam hova írni, ezért hoztam létre ezt a topikot. Olvastam, hogy a játékoknál, nem valószínű hogy beválik, és lehet hogy lassabb lesz mint a 2 magos. WtF? "Az alacsonyabb órajel egyfajta kompromisszumot jelent: nyilvánvaló, hogy nem minden alkalmazás használja ki a négy magból fakadó előnyöket, így könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az új erőmű lassabb lesz elődeinél." Igaz ez? valószínű? Másik kérdésem az lenne, hogy ebből a leggyengébb mennyibe kerülhet majd? Mert én amit akarok venni, 50 ezerért, Intel Core 2 Duo E6400. Kíváncsi vagyok hogy mennyit kellene kiadnom egy 4 magosért. Hozávetőlegesen. Köszi! hát sztem senki sem tudja mennyi lesz egy QC proci mivel még nem árulták el dekétlem hogy 50 Kért tudnál venni egyet is meg nem is érdemes még venni mert nem holnap lesz mire bármi is kihasználja a négy magot szvsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame_of_Aiur 0 Share Posted September 8, 2006 Sziasztok! Bizonyára hallottátok már azt, hogy jön novemberben a négymagos intel. Lenne pár kérdésem, sajnos nemtudtam hova írni, ezért hoztam létre ezt a topikot. Olvastam, hogy a játékoknál, nem valószínű hogy beválik, és lehet hogy lassabb lesz mint a 2 magos. WtF? "Az alacsonyabb órajel egyfajta kompromisszumot jelent: nyilvánvaló, hogy nem minden alkalmazás használja ki a négy magból fakadó előnyöket, így könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az új erőmű lassabb lesz elődeinél." Igaz ez? valószínű? Másik kérdésem az lenne, hogy ebből a leggyengébb mennyibe kerülhet majd? Mert én amit akarok venni, 50 ezerért, Intel Core 2 Duo E6400. Kíváncsi vagyok hogy mennyit kellene kiadnom egy 4 magosért. Hozávetőlegesen. Köszi! Hát ha a program buta, és csak 1 magot használ, akkor minden további nélkül előfordulhat. Ha jól tudom egyszerre gyártanak 2 magot egy lapkán, és később abból kettőt egymás mellé raknak. Ekkor 2 tökéletes magnak kell lennie egymás mellett, aminek vagy jóval alacsonyabb kihozatala lesz, vagy alacsony órajelen fog csak menni. És máris itt az ok, h miért lehet lassabb. Lehet. Ára? Hát majd valamikor 2007 elején jön az Intel ilyen mókája. ÉN még nem láttam árat, de megéri körbenézni a külföldi oldalakon (Anandtech, Xbitlabs), hátha van már hír. Kérdés, h megéri-e otthonra egyből venni egy quadcore mókát A topicot meg átnevezem általános intel topicnak, lévén, h az eltávozott az élők sorából nem is oly rég. Eszedbe juthatott volna egy héttel előbb :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
_HeGe 0 Author Share Posted September 8, 2006 Hát ha a program buta, és csak 1 magot használ, akkor minden további nélkül előfordulhat. Ha jól tudom egyszerre gyártanak 2 magot egy lapkán, és később abból kettőt egymás mellé raknak. Ekkor 2 tökéletes magnak kell lennie egymás mellett, aminek vagy jóval alacsonyabb kihozatala lesz, vagy alacsony órajelen fog csak menni. És máris itt az ok, h miért lehet lassabb. Lehet. Ára? Hát majd valamikor 2007 elején jön az Intel ilyen mókája. ÉN még nem láttam árat, de megéri körbenézni a külföldi oldalakon (Anandtech, Xbitlabs), hátha van már hír. Kérdés, h megéri-e otthonra egyből venni egy quadcore mókát A topicot meg átnevezem általános intel topicnak, lévén, h az eltávozott az élők sorából nem is oly rég. Eszedbe juthatott volna egy héttel előbb :D Itt a link, hogy hivatalosan még idén szeptemberben jön. Hogyha tényleg VAN RÁ ESÉLY hogy lassabb lesz, mint egy core 2 duo, akkor majd csak 2008. elején érdemes játékhoz 4 magosat venni, ha jól értem? (mert ugye kiforrottabb lesz gondolom) SZVSZ marad a E6400-as Core 2 duó, DDR2-es 2 gb memóval. 667mhz. Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 546 Share Posted September 8, 2006 "Az alacsonyabb órajel egyfajta kompromisszumot jelent: nyilvánvaló, hogy nem minden alkalmazás használja ki a négy magból fakadó előnyöket, így könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az új erőmű lassabb lesz elődeinél." Semmiképp sem lep meg a dolog... egyrészt ez is oylan mint a növelt L2 méret h csk egy darabig gyorsítja a gépet, de nem annyival amennyivel megemeled a méretét (ergo 2X annyi L2-től nem lesz 2X oylan gyors a géped). Nos a magokkal is így lehet, ráaádsul alacsonmyabb órajelen is mennek ... nem is csoda h lassabbak lesznek ... A topicot beolvasztom az Inteles topicba NIncs Inteles topic, egyenmlőre marad ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhoon97 0 Share Posted September 8, 2006 Sziasztok! Bizonyára hallottátok már azt, hogy jön novemberben a négymagos intel. Lenne pár kérdésem, sajnos nemtudtam hova írni, ezért hoztam létre ezt a topikot. Olvastam, hogy a játékoknál, nem valószínű hogy beválik, és lehet hogy lassabb lesz mint a 2 magos. WtF? "Az alacsonyabb órajel egyfajta kompromisszumot jelent: nyilvánvaló, hogy nem minden alkalmazás használja ki a négy magból fakadó előnyöket, így könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az új erőmű lassabb lesz elődeinél." Igaz ez? valószínű? Másik kérdésem az lenne, hogy ebből a leggyengébb mennyibe kerülhet majd? Mert én amit akarok venni, 50 ezerért, Intel Core 2 Duo E6400. Kíváncsi vagyok hogy mennyit kellene kiadnom egy 4 magosért. Hozávetőlegesen. Köszi! Még a helyzet a lehető legkilátástalanabb...semmi értelme azon gpndolkozni + időt + pénzt befektetni. nyugottan vedd meg a C2D-det...szvsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
_HeGe 0 Author Share Posted September 8, 2006 Még a helyzet a lehető legkilátástalanabb...semmi értelme azon gpndolkozni + időt + pénzt befektetni. nyugottan vedd meg a C2D-det...szvsz Ha megveszem a C2D-t, az nekem mennyi ideig fog kitartani, a rammal? Aztolvastam hogy hihetetlenül lehet húzni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhoon97 0 Share Posted September 8, 2006 Ha megveszem a C2D-t, az nekem mennyi ideig fog kitartani, a rammal? Aztolvastam hogy hihetetlenül lehet húzni... 2-3 év...(és nagyon lehet húznmi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_HeGe 0 Author Share Posted September 8, 2006 2-3 év...(és nagyon lehet húznmi) Na 2-3 év az nekem nagyon is fajintos! Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
painkilla1 0 Share Posted September 8, 2006 Sziasztok! Bizonyára hallottátok már azt, hogy jön novemberben a négymagos intel. Lenne pár kérdésem, sajnos nemtudtam hova írni, ezért hoztam létre ezt a topikot. Olvastam, hogy a játékoknál, nem valószínű hogy beválik, és lehet hogy lassabb lesz mint a 2 magos. WtF? "Az alacsonyabb órajel egyfajta kompromisszumot jelent: nyilvánvaló, hogy nem minden alkalmazás használja ki a négy magból fakadó előnyöket, így könnyen előfordulhat, hogy bizonyos esetekben az új erőmű lassabb lesz elődeinél." Igaz ez? valószínű? Másik kérdésem az lenne, hogy ebből a leggyengébb mennyibe kerülhet majd? Mert én amit akarok venni, 50 ezerért, Intel Core 2 Duo E6400. Kíváncsi vagyok hogy mennyit kellene kiadnom egy 4 magosért. Hozávetőlegesen. Köszi! a negymagos procik kezdetben az Extereme Edition neven fognak futni tehat olyan arban is lesznek (200K alatt nemlesznek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_L_ 0 Share Posted September 8, 2006 A négymagos Intel core Quad-nak fogják hívni a számozása X8600 és 2,4 GHz-n fog menni.De szerintem ez a csúcsmodell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhoon97 0 Share Posted September 8, 2006 A négymagos Intel core Quad-nak fogják hívni a számozása X8600 és 2,4 GHz-n fog menni.De szerintem ez a csúcsmodell. Jaja bennevannak már a Sandra 07 SP1 ben is... o_O lehet ámulni... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
_L_ 0 Share Posted September 8, 2006 Na de egy kérdésd:Hogy fogják hívni a 8,16,32 magos procikat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAMEZ 0 Share Posted September 8, 2006 Na de egy kérdésd:Hogy fogják hívni a 8,16,32 magos procikat? desktop PCkben nem is tudom mikor lesz 32 magos proci :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bangyee 0 Share Posted September 8, 2006 Na de egy kérdésd:Hogy fogják hívni a 8,16,32 magos procikat? Hát úgy hogy 2 a harmadikon magos, 2 a negyediken magos, 2 az ötödiken magos... csak mindezt valami elegánsabb formában :D desktop PCkben nem is tudom mikor lesz 32 magos proci A kisfiacskád már majd ilyet akar karácsonyra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_HeGe 0 Author Share Posted September 8, 2006 desktop PCkben nem is tudom mikor lesz 32 magos proci :o 2010 re igérték őket...de tudod mi lesz belőle...semmi! Mostanra ígérték az 1 terás vinyókat is, és melyik számtech boltban kapsz?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrW 0 Share Posted September 8, 2006 2010 re igérték őket...de tudod mi lesz belőle...semmi! Mostanra ígérték az 1 terás vinyókat is, és melyik számtech boltban kapsz?... 1 terás vinyókat karácsonyra igérték....pontositsunk: akár már karácsonykor is megjelenhetnek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_HeGe 0 Author Share Posted September 8, 2006 1 terás vinyókat karácsonyra igérték....pontositsunk: akár már karácsonykor is megjelenhetnek... Esküszöm kapsz tőlem karácsonyra egy kis ajándékot, ha megjelennek addigra az 1 terás vinyók!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame_of_Aiur 0 Share Posted September 8, 2006 Itt a link, hogy hivatalosan még idén szeptemberben jön. Hogyha tényleg VAN RÁ ESÉLY hogy lassabb lesz, mint egy core 2 duo, akkor majd csak 2008. elején érdemes játékhoz 4 magosat venni, ha jól értem? (mert ugye kiforrottabb lesz gondolom) SZVSZ marad a E6400-as Core 2 duó, DDR2-es 2 gb memóval. 667mhz. Köszi. Bocs, kevertem AMDnek lesz akkor 2007 elején (bár egyesek csak 3. negyedévet emlegetnek), Intel hozta előbbre. Novemberre; szeptember most van Ilyen kijelentéseket, h 2008 elején mit érdemes venni nem tennék ha lehet :D Nameg erősen kérdéses az is, h mégis milyen játékban... Ha használ több magot az alkalmazás, gyorsabb lesz. Ha nem, nem. Ilyen egyszerű... innentől kezdve alkalmazásfüggő. Hogy az egyre több magra optimalizálják-e a játékokat mostanság és a jövőben azt én meg nem mondom neked. Ja és: http://prohardver.hu/c.php?mod=10&id=20177 - olvasni öröm A topicot beolvasztom az Inteles topicba NIncs Inteles topic, egyenmlőre marad ... Nyugi Krok: A legjobb és legkevesebb keveredéssel jár, ha egy ember rendezi az ilyet. Legyek ez mondjuk én. 2010 re igérték őket...de tudod mi lesz belőle...semmi! Mostanra ígérték az 1 terás vinyókat is, és melyik számtech boltban kapsz?... Nézd: hogy Japánban meg az USAban beígérik a gyártók, aztán nálunk a megjelölt időpontban nincsen, ezen talán ne csodálkozz. Itt Balkán Deluxe-ban mégis hol van az a széles réteg, akik miatt megérné behozni? Van 750es Seagate is mostanság mocsadék drágán: 80-100e forintért. Ebből kapsz úgy 4-5 250eset, amivel nemkicsit előbbre vagy ha utánaszámolsz. Megint más kérdés, h vajon szervered vagy videovágó stúdiód van otthon, h ennyire megigéz a sok tárhely? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bangyee 0 Share Posted September 9, 2006 Bákker egyáltalán mi értelme van 32 magnak... mondjuk ha a magok egyenként hasonló órajelűek a mostaniakhoz, akkor nem is kérdés... de már lassan minden aszatli PC superszámítógép lesz. Mire beérnének például a fizikai gyorsítók (mint anno a 3d kártyák), addigra már-már feleslegessé is válnakk, hisz a sokmagos proci kisujjból megoldja szoftveresen a fizikai számolást... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhoon97 0 Share Posted September 9, 2006 Bákker egyáltalán mi értelme van 32 magnak... mondjuk ha a magok egyenként hasonló órajelűek a mostaniakhoz, akkor nem is kérdés... de már lassan minden aszatli PC superszámítógép lesz. Mire beérnének például a fizikai gyorsítók (mint anno a 3d kártyák), addigra már-már feleslegessé is válnakk, hisz a sokmagos proci kisujjból megoldja szoftveresen a fizikai számolást... Jaja ez igaz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAMEZ 0 Share Posted September 9, 2006 Bákker egyáltalán mi értelme van 32 magnak... mondjuk ha a magok egyenként hasonló órajelűek a mostaniakhoz, akkor nem is kérdés... de már lassan minden aszatli PC superszámítógép lesz. Mire beérnének például a fizikai gyorsítók (mint anno a 3d kártyák), addigra már-már feleslegessé is válnakk, hisz a sokmagos proci kisujjból megoldja szoftveresen a fizikai számolást... jaja Ageia bukni fogja a dolgot... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhoon97 0 Share Posted September 9, 2006 jaja Ageia bukni fogja a dolgot... nem tudom... de lehet siker belőle ha azt mondják hogy mármostan minden játék csak akkor induljon ha van ilyen kari a gépben azt kész (mer megtehetik ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 546 Share Posted September 9, 2006 Bákker egyáltalán mi értelme van 32 magnak... mondjuk ha a magok egyenként hasonló órajelűek a mostaniakhoz, akkor nem is kérdés... de már lassan minden aszatli PC superszámítógép lesz. Mire beérnének például a fizikai gyorsítók (mint anno a 3d kártyák), addigra már-már feleslegessé is válnakk, hisz a sokmagos proci kisujjból megoldja szoftveresen a fizikai számolást... Nem biztos h ez lesz a jövő útja az egyszer bbiztos .... kicsit kezd olyan érzésem lenni, mintha most is az L2 növekedés hiányába esnének ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrW 0 Share Posted September 9, 2006 nem tudom... de lehet siker belőle ha azt mondják hogy mármostan minden játék csak akkor induljon ha van ilyen kari a gépben azt kész (mer megtehetik ) De nem teszik, mivel az ageia túl kis cég ahoz, hogy a bevétel kiesést amit ez okoza ki tudná fizetni... (mert a legtöbb ember inkább hanygolná az adott játékot) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts