Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hálózatok (vezetékkel Vagy Anélkül)

kisspepe

Recommended Posts

kisspepe

Sziasztok!

Lényegében azért indítottam ezt a fórumot, mert gondom van a routeremmel. Vagyis nem tudok beállítani valamit. Ha bárkinek gondja van írja meg ide és hátha válaszol is valaki.

Nekem van egy KTI KB-100L routerem. Abba van egy olyan opció, hogy Dinamic DNS. Ennek a lényege az lenne, hogy a www.dyndns.org-n regisztrálom magam, és utánna elérhetném a gépemet pl. gepem.dyndns.org címen. A router elvileg frissítené a dyndns-en az ip címemet, de akár hogy próbáltam beállítani nem sikerült. Valami miatt nem frissíti az IP-t, így ha a szolgáltatótól új IP címet kapok, akkor onnantól nem mûködik a domain name. Tudna valaki segíteni?

Köszi!

asi
Sziasztok!

Lényegében azért indítottam ezt a fórumot, mert gondom van a routeremmel. Vagyis nem tudok beállítani valamit. Ha bárkinek gondja van írja meg ide és hátha válaszol is valaki.

Nekem van egy KTI KB-100L routerem. Abba van egy olyan opció, hogy Dinamic DNS. Ennek a lényege az lenne, hogy a www.dyndns.org-n regisztrálom magam, és utánna elérhetném a gépemet pl. gepem.dyndns.org címen. A router elvileg frissítené a dyndns-en az ip címemet, de akár hogy próbáltam beállítani nem sikerült. Valami miatt nem frissíti az IP-t, így ha a szolgáltatótól új IP címet kapok, akkor onnantól nem mûködik a domain name. Tudna valaki segíteni?

Köszi!

Szeritem kár volt megnyitni. wink.gif

Henti-m

Huh ez jó topic, ha már itt vagyok, Én is felteszek egy kérdést:

Egy játékban szeretnék szervert csinálni, de nem engedi, ennek ügyebár az oka a rúter, mivel rúter nélkül ment.

Hogyan lehetne kiküszöbölni a rútert? (pexe rúter kivétel nélkül s25.gif)

CrW
Huh ez jó topic, ha már itt vagyok, Én is felteszek egy kérdést:

Egy játékban szeretnék szervert csinálni, de nem engedi, ennek ügyebár az oka a rúter, mivel rúter nélkül ment.

Hogyan lehetne kiküszöbölni a rútert? (pexe rúter kivétel nélkül s25.gif)

ez nekem sem mennt. A gond ugye hogy az ip amivel a netre felmész, meg van osztva és a saját hálózatodon is azonosítani kéne téged. Én nem találtam rá semmit de nem is igen aggaszt.

Hares

Én is felteszek egy igen érdekes kérdést/történetet.

Egyszer volt,hol nem volt,lett egyszer egy routerem.Minden szép volt,és jó,tette a dolgát.A dolga az volt,hogy rajta keresztül két gép csatlakozzon a netre.Ment is egy idõben.Namármost.Egyik percrõl a másikra(szó szertint) egyszerûen nem ment a net.Nem nyúltunk hozzáa router beállításaihoz,meg semmi.Egyszerûen egyik pillanatl a másikra.Erre nem figyeltünk fel,mert a szolgáltatónk(BorsodWeb) szokott olyat csinálni,hogy 1órán keresztül nincsen net.De ez egy HÉT alatt sem akart menni.De az a furi,hogy router nélkül meg megy a net!!!

Vettünk egy másik routert,és azzal sem megy.

Mégvalami.A szolgáltatótól kaptunk egy levelet,hogy megfog változni a DNSkiszolgálónk.DE AZ ALAPÉRTELMEZETT ÁTJÁRÓ CÍMÉRE!!! Írtó nagyot néztünk. Nekem azt mondták,hogy ez elvileg nem lehetséges.Szóvalhogy nem mûködhet vele.De mûködik.Ez lenne a baja a routernek esetleg??? unsure.gifblink.gifph34r.gif

hacker1463

Hali!

Mostanában vettem egy D-Link DI-604-es rútert. Egyelõre még csak hálózathoz szeretném használni, adsl csak karácsonykor lesz (remélhetõleg). Ha egyszerûen rákötöm a gépeket, akkor sima szviccsként fog mûködni, vagy tönkremegy? Elvileg az van ráírva, hogy beépített szviccs, de akkor is mûködik szviccsként, ha nincs bejövõ internetkábel?

Gaabeesz
Hali!

Mostanában vettem egy D-Link DI-604-es rútert. Egyelõre még csak hálózathoz szeretném használni, adsl csak karácsonykor lesz (remélhetõleg). Ha egyszerûen rákötöm a gépeket, akkor sima szviccsként fog mûködni, vagy tönkremegy? Elvileg az van ráírva, hogy beépített szviccs, de akkor is mûködik szviccsként, ha nincs bejövõ internetkábel?

A router mûködik switchként is igen...

hacker1463
A router mûködik switchként is igen...

Tehát csak simán rákötöm

kisspepe

Nos senki nem tud megoldást arra a problémára ami miatt elindítottam ezt a fórumot? Nem használja senki a dyndns.org-t?

Esetleg ha ez segít itt a router logjának ide vonatkozó része. Ez szerint elvileg frissítette a dyndns-en az ip-t, de gyakorlatilag viszont nem.

2005/11/11 23:27:13 : DDNS : services updete success

2005/11/11 23:27:13 : DDNS : 81.183.167.16 update success...

2005/11/11 23:27:13 : DDNS : read message from server end

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : read message from server

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : send update command end

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : send update command

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : connecting to members.dyndns.org:80 success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Connect the socket success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Set up the socket success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Gethostbyname success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Start to do connect

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Start DYNDNS update entry

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : services updete start

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Get update interface address : 81.183.167.16

Leecher

Hi!

van egy D-link Dl-604 -es rúterem és egyik játékban az én gépemrõl futna egy szerver. De aki rá akarna csatizni nem tud. Gondolom valahol fel kell oldani a portot vagy iylesmi. ha belépek a rúterem beállításaihoz van olyan h virtual server ott kell engedélyezni?

harangx2
Hi!

van egy D-link Dl-604 -es rúterem és egyik játékban az én gépemrõl futna egy szerver. De aki rá akarna csatizni nem tud. Gondolom valahol fel kell oldani a portot vagy iylesmi. ha belépek a rúterem beállításaihoz van olyan h virtual server ott kell engedélyezni?

Ez csak akkor érdekes ha a netrõl akarnak rádcsatlakozni.Megadod a játék nevét, a használt portot, a géped belsõ ip-jét,és hogy azt a te géped hányas portjára továbbitsa. Én ftp szervert csináltam, megagtam hogy a router 21-es portjára érkezõ kéréseket az én ip-m 21 portjára továbbítsa(nálam mûködik)

harangx2
Nos senki nem tud megoldást arra a problémára ami miatt elindítottam ezt a fórumot? Nem használja senki a dyndns.org-t?

Esetleg ha ez segít itt a router logjának ide vonatkozó része. Ez szerint elvileg frissítette a dyndns-en az ip-t, de gyakorlatilag viszont nem.

2005/11/11 23:27:13 : DDNS : services updete success

2005/11/11 23:27:13 : DDNS : 81.183.167.16 update success...

2005/11/11 23:27:13 : DDNS : read message from server end

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : read message from server

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : send update command end

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : send update command

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : connecting to members.dyndns.org:80 success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Connect the socket success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Set up the socket success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Gethostbyname success

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Start to do connect

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Start DYNDNS update entry

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : services updete start

2005/11/11 23:27:12 : DDNS : Get update interface address : 81.183.167.16

A megoldás számodra www.no-ip.com + Portforwarding(az elõzõ hozzászólásom alapján)

kisspepe

Az a baj, hogy a routerben csak a www.dyndns.org van benne gyárilag. Nem lehet hozzáírni, nem lehet változtatni. Úgyhogy a dyndns-el kellene hogy valahogy mûködjön.

harangx2

Most látom a router logjában a 81.183.167.16-os ipt .Elvileg ez a te ip-d??mert az auturoute dsl51b7a710.pool.t-online.hu-nak azonosítja, ami lehet az ISP-d routere.

harangx2

autoroute Visualroute akart lenni

kisspepe

Igen az az én ip-m, amit a szolgáltatótól aznapra kaptam.

WestCoastCustoms
Én is felteszek egy igen érdekes kérdést/történetet.

Egyszer volt,hol nem volt,lett egyszer egy routerem.Minden szép volt,és jó,tette a dolgát.A dolga az volt,hogy rajta keresztül két gép csatlakozzon a netre.Ment is egy idõben.Namármost.Egyik percrõl a másikra(szó szertint) egyszerûen nem ment a net.Nem nyúltunk hozzáa router beállításaihoz,meg semmi.Egyszerûen egyik pillanatl a másikra.Erre nem figyeltünk fel,mert a szolgáltatónk(BorsodWeb) szokott olyat csinálni,hogy 1órán keresztül nincsen net.De ez egy HÉT alatt sem akart menni.De az a furi,hogy router nélkül meg megy a net!!!

Vettünk egy másik routert,és azzal sem megy.

Mégvalami.A szolgáltatótól kaptunk egy levelet,hogy megfog változni a DNSkiszolgálónk.DE AZ ALAPÉRTELMEZETT ÁTJÁRÓ CÍMÉRE!!! Írtó nagyot néztünk. Nekem azt mondták,hogy ez elvileg nem lehetséges.Szóvalhogy nem mûködhet vele.De mûködik.Ez lenne a baja a routernek esetleg??? unsure.gifblink.gifph34r.gif

Ilyen nekem is volt. Nem kellett volna új routert venni, csak újra kellett regisztrálni a modemet és jó lett. Valamiért meghülyült nálam is.

barigo

Játék szervert úgy kell hosztolni, hogy a rotuer DHCP- fülén megnézed a te géped belsõ IP-jét (commandal is lehet) aztán megkeresed a DMZ -t (Demilitaryzed Zone) és beikszeled hogy ENABLED és beírod a te géped IP-jét! onnantól már sima ügy...

harangx2

ezzel a lépéssel kirakod a géped a router tûzfala elé, így tehát semmilyen védelmed nincs az internet felõl (windows tûzfal elhanyagolható, állítólag).

Chaser
blink.gif most lehet lesz itthon 2 külön gép, a Windows-ban hogy kell beállítani a routeres kapcsolatot majd? blink.gif és nem fog nagyon lelassulni a net hogy két gép szipojozza?

harangx2

Nálam 2M/768k-s kábelnet van leosztva kétfelé és semmi probléma a sebességgel. Ha routerrel osztod meg a netet akkor az a legegyszerûbb ha a router osztja ki az ip címeket,így win-ben csak azt kell beállítani hogy az ip-t és a DNS-t automatikusan kérje.

• 3 weeks later...
fllacko

Sziasztok! Szeretnék venni egy routert tudtok ajánlani valamit, hogy melyiket érdemes megvenni? Elõre is köszi

mm00

Tegnap vettem egy SMC7004vbr adsl routert! 8000Ft volt!

Nagyon megérte az árát! A cd jével 1 perc alatt be lehett állítani és ment is minden! Ajánlom mindekinek!

• 2 weeks later...
harangx2
Sziasztok! Szeretnék venni egy routert tudtok ajánlani valamit, hogy melyiket érdemes megvenni? Elõre is köszi

D-LINK DI-604 kb 6000 nettó, végzi a dolgát és semmi problem vele.

Toilenator

Hello!Megszeretném osztani a netet kb.100-200 m-rel odébb lakó unoka tesommal. Mit tudtok ajánlani? Mennyibe kerülne?