Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Egér laggolás, lassulás Windows 10


HartaiBalazs

Recommended Posts

HartaiBalazs

Sziasztok.

 

Nem találtam hasonló fórum témát ezért hoztam létre egy új témát.

 

Két hete vásároltam egy új számítógépet.

  • Intel i5 7500 CPU
  • Nvidia Zotac 1050TI VGA
  • Gigabyte GA z270 Alaplap
  • Corshair Vengeance 8GB RAM
  • Samsung EVO 860 SSD

Windows alatt azt veszem észre, hogy laggol az egerem. Nem tudok vele pontos munkát végezni.Az egér egy Steelseries rival 100 egér amelyhez feltettem a driverért is a Steelseries Engint is. Bármilyen DPI beállítással is használom az egér kicsit lemarad pontatlan és nem jó vele dolgozni, játszani meg aztán szörnyű vele. Többször újra raktam a Windows 10 operációs rendszert. Egérgyorsítást kikapcsoltam egy regisztrációs bejegyzéssel és a rámutatás pontosságát is kivettem.

 

Érzem, hogy az egér nem úgy megy mint ment a már megszokott mozdulattokkal nem az érem el ami az évek alatt megszokottá vált. Játékban pedig katasztrófa az egész.

Régen 1000DPI-n használtam az egeret most ezen a beállításon használhatatlan. 2000DPI-n pedig pontatlan és itt is lemarad a kurzor.

 

Az interneten fellelhető dolgokat mindent megcsináltam úgy mint,

  • X-Box játékfelvevő kikapcsolása
  • Realtek hangkodek kikapcsolás/tiltás
  • Gyors rendszerindítás kikapcsolás

 

Nagyon idegesítő probléma nem tudom valakinek volt e hasonló ha igen akkor kérem ossza meg velem azt.

Link to comment
Share on other sites

littlejoe73

Szia Balázs,

A leírtakat olvasva, meglepő a probléma, de nem látom, hogy ezt a speckó egeret próbáltad egy másik PC-n win 10 operációs rendszer alatt? Biztos nem az egér meghibásodása az oka a felmerülő problémának?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Hát, druszám, sok okos dologgal nem tudok szolgálni... :(

 

Érdekes, hogy e héten volt nekem is egérproblémám, de az enyém elmúlt magától: a melóhelyemen egy Logitech MX Anywhere-t használok, ami vezeték nélküli, és pikk-pakk lemerült benne az elem. Hordok magammal, úgyhogy ki is cseréltem, és az volt a meglepő, hogy fele annyival "ment", mint korábban. Tehát ugyanakkor húzásra, kb. a felét járta be az egérmutató a képernyőn. Épp meg akartam őrülni, amikor újraindításra elmúlt.

 

Nem vagyok driverhívő, úgyhogy nem teszem fel a Logitech fostaliga driverét, csak a kis vevő drivere települ magától, mikor rádugom a gépre, és így élünk.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu
és pikk-pakk lemerült benne az elem.

 

Ebből lett nekem elegem többek között. Nem önmagában az elem lemerülése volt a gond, de persze az is, hogy egy-két hónap alatt lezabálta az elemeket az egerem. Hanem az, hogy mindig akkor merült le, amikor épp nem volt nálam másik. (Ez a taszteremre is igaz, pedig az ritkán merült le.) Úgyhogy én gyakorlatilag teljesen átálltam TrackPointra. És nem hiányzik az egér. De csak ThinkPadeknél működik ez nálam, a többi gyártóé valahogy szar, azokat nem használnám egér helyett.

 

Használok hozzá egy kis 3rd-party toolt, a TPMiddle-t, amivel a középső gomb egyszerre töltheti be a görgő és a középső egérgomb funkcióját is – ezt valamiért a gyári Lenovo-driver nem tudja semelyik ThinkPad-generációnál, pedig enélkül non est vita, si est vita, non est ita.

 

Rá kell érezni az ízére, de utána simán lehet hatékonyabb, mint az egér, mert nem kell átnyúlni a billentyűzetre a gépeléshez. Mondjuk játszani, 3D-s tervezőprogramokkal és hasonlókkal szórakozni valószínűleg még mindig jobb egy egér, de minden más használatban (esetemben kb. 100%-ban) szerintem jobb a TrackPoint. De akinek nem volt tartósan ThinkPadje, ezt sosem érti meg, én is ismerek ilyen embereket, akiknek nem fér a fejükbe, hogy tudom én ezt használni. Pedig simán gyorsabb vagyok vele, mint ők egérrel / touchpaddel.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nw9SEC5hTSU

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

egy Logitech MX Anywhere-t használok, ami vezeték nélküli, és pikk-pakk lemerült benne az elem.

Na az érdekes, nekem otthon egy M705-ösöm van és azt se tudom mikor cseréltem benne utoljára elemet... :D Laptopomhoz most egy MX master van mert az eredeti 705-ös bal egérgombja már zavaróan sokszor dupla klikket nyomott szimpla helyett. Nem bírja olyan sokáig mint a 705 viszont ezt csak be kell dugnom ha lemerül.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Az M705 nagyon energiatakarékos, nekem is van egy. Valami 3 év elemhasználatot írtak rá, de még én sem cseréltem benne elemet. Már több mint 3 éves, igaz ritkán használom és sokat van kikapcsolva.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ó, basszus, ezt a TPMiddle-t megírhattad volna úgy másfél évvel korábban! :D Mindig utáltam, hogy nem működik a középső kattintás, mert scrollozni akar, és már-már hozzászoktam, hogy jobb gombos menüből nyitom új fülre a linkeket. Hát ez istenkirály! Köszi!!!

 

Van még ilyen thinkpades tipp-trükk a tarsolyban? ;)

Link to comment
Share on other sites

HartaiBalazs

Sziasztok.

 

Lecseréltem a gépemet a következő konfigurációra, mert azt gondoltam, hogy valami hardverális probléma lépett fel az előzövel vagy kompatibilitási probléma volt az alkatrészek között vagy ilyesmi.

  • Alaplap: Asus B250 Strix
  • Processzor: Intel i5 6500
  • Memória: 8GB (1X8GB)
  • Videókártya: Asus 1050TI 4GB
  • Tápegység: Chieftec 600W
  • Háttértároló: SanDisk 120GB SSD

 

Gondoltam nagy reménykedve, hogy ez majd megoldja a problémát de sajnos nem. Ugyanugy lassú az egér mozgása, nem az a megszokott gyors. Lassabban reagál játékban pedig le van maradva a mozgás és amit látok a képernyőn. Az FPS számból is az jön le, hogy valami nincs rendben. CS:GO-ban van 200 fps ezzel a géppel de sokszor leesik 100 alá. Régi 4 éves gépemmel meg sem moccant 250-ről.

 

De az idegesítő, hogy windows alatt is lassú. Fent van minden driver, megcsináltam a sok dolgot amit mondtak, de még mindig nincs eredménye.

 

Egyszerüen nem akarom elhinni, hogy két teljesen új gépem is ugyanaz a probléma. (Erre a gépre tudtam, Windows 7 rakni azon is teljesen ugyanazek voltak a gondok)

 

Üdv, Balázs

Link to comment
Share on other sites

payskin

Most komolyan összeraktál gyengébb alaplapra egy gyengébb CPU-t és gyengébb SSD-t, mert lassú volt az egér?

 

Izé... furcsán nézek... Ez miért is volt jó?

Link to comment
Share on other sites

Bowie

Windows Update nem megy a háttérben? Az tud ilyesmit produkálni.

 

Bár ha jól látom, ez egy vezetékes egér, de ha esetleg mégsem, akkor a vezeték nélküliek össze tudnak akadni az ugyancsak 2.4 GHz-en kommunikáló hálózati eszközökkel. Nekem több olyan egerem is volt, ami akadozott, ha épp töltöttem le valamit.

 

Azt kellene mindenesetre kizárni, hogy nem az egér hibás-e? Próbálj ki másik egeret is ugyanezen a gépen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Fujitsu

Az vesse rá az első követ, aki még sosem cserélte le a BMW-jét egy Suzukira azért, mert a Posta nem vitte ki időben a csomagot.

 

Meri-e azt állítani bárki, hogy a fórumozás nem szórakoztató? :D

 

Van még ilyen thinkpades tipp-trükk a tarsolyban?

 

Hát, ha már egérhasználat, meg annak minimalizálása, ugyan nem thinkpades tipp, de ez is megváltoztathatja az életminőséget: http://www.getwox.com/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...