tdavidka6574 0 Share Posted September 6, 2016 Kedves fórumozók! Történt, hogy rendeltem ismerősöm PC-jébe 4x2 GB DDR2 800MHz-es memóriát. Azért így, mert akkor dualban futnának, mert most mindenféle van benne. Előtte tájékozódtam, az alaplap képes 8GB RAM-ot kezelni. Beszereltem, bekapcsoltam a gépet, feljön a POST Screen, kiírja a 8GB-ot, majd kb. 5 másodperc múlva nem mutatta a merevlemezeket, hanem újraindult. És ugyanez lejátszódott. Kipróbáltam 4GB-tal, ugyanez történt. A BIOS-ba nem engedett belépni, hiába nyomogattam a DEL-t! Visszatettem az eredetieket, erre elindult rendesen. Közben betettem egy speakert és folyamatosan csipogott. A kézikönyv szerint "power error". Szóval kevés a 335W-os táp? Vagy rossz a memória az alaplapnak? Megadom a konfigot: GA-EP41-US3L / Core2 Duo E8400 / 2GB DDR / GT240 / Deer DR-8360BTX (tudom, hogy rajta van a feketelistán, de jelenleg se nekem, se neki nincs rá lehetősége, hogy jobbat beszerezzen) / ST3160812AS + HD160JJ Szóval, ha valaki meg tudná magyarázni, hogy itt mi történt, megköszönném! (Ui.: valamiért a fórumtéma hibásan jelent meg; címe: PC újraindul memóriabővítés után) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted September 6, 2016 Szerintem nem kezeli a 4x double side modult az alaplapod, mert gondolom azt raktál bele. Legközelebb majd írdd le a memóriák típusát is. És igen. Ez olvasható a Gigabyte oldalán: Because of Intel chipset limitation, please use single-side memory module if four memory modules are to be installed. Azaz, csak egyoldalas memóriát használj, ha mind a négy helyet betöltöd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 862 Share Posted September 6, 2016 valamiért a fórumtéma hibásan jelent meg; címe: PC újraindul memóriabővítés után kiváló fórummotorunk nem kompatibilis a hosszú í-vel Link to comment Share on other sites More sharing options...
tdavidka6574 0 Author Share Posted September 8, 2016 (edited) Szerintem nem kezeli a 4x double side modult az alaplapod, mert gondolom azt raktál bele.Legközelebb majd írdd le a memóriák típusát is. A memóriák Nanya típusúak és mindegyik kétoldalú. Úgyhogy akkor ez lesz a rejtély nyitja.Köszönöm a megoldást! valamiért a fórumtéma hibásan jelent meg; címe: PC újraindul memóriabővítés utánkiváló fórummotorunk nem kompatibilis a hosszú í-vel Legközelebb igyekszek megfelelő címet írni! Edited September 8, 2016 by tdavidka6574 Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 862 Share Posted September 8, 2016 Semmi gond. Nem tudhattad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 786 Share Posted September 9, 2016 Ja, hát a P41 eléggé egy lebutított chipset volt. Nem biztos, hogy erre van még értelme költeni; főleg, hogy a tápot is cserélni kéne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts