Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Office 365, OneDrive, izé


payskin

Recommended Posts

payskin

Lett Office 365-öm. Azt hiszem. Ilyen internetes bindzsi, hogy böngészőben Outlook meg Excel, ha ez a 365... Kicsit bizonytalan vagyok.

 

Tavaly ősszel az egész céget átpakolták erre a csoda Office-ra, mert a pénzügyesek és a kereskedők állították, hogy a LibreOffice-ban nem jó valamelyik alapvető függvény (ilyen FKERES kaliber, de nem biztos, hogy ez volt), ezért nekik Excel kell. Azóta szívnak a CSV-kkel, mint a torkos borz, de ők akarták. Én mondtam, hogy látni sem akarok semmi ilyesmit, békén is hagytak vele.

 

Mostanra eljutottunk oda, hogy a népek a stratégiai dokumentumokat Excelből OneDrive-on keresztül osztogatják egymás között, én meg így kimaradok a "jóból". Úgyhogy ma lett fiókom ehhez a csodához.

 

Először bejelentkeztem az Outlookba, kétszer is beállítottam az időzónát, mert egyszer nem volt elég. (A bejelentkezést követően, melynek során beállítottam Budapestet többedmagával időzónának, kaptam értesítés, hogy 2 baj is van a fiókommal: nem töltöttem fel képet magamról, és nem választottam időzónát. Még szerencse, mi lett volna, ha választok.) Aztán onnan átmentem a OneDrive-ba, volt minden, "homokóra", mindjárt kész vagyunk stb., míg végül megnyílt a OneDrive a maga csodálatosságában, tök üresen. Sebaj, gondoltam, a lényeg a Velem megosztva mappában van, és oda is kattintottam hirtelen.

 

Ez fogadott:

 

aWGi7jK.png

 

Tehát, hogy értsük: a saját OneDrive-omban nem fértem hozzá a velem megosztott fájlok mappához, és engedélyt kellett kérnem magamtól, hogy hozzáférjek. Nem akartam túl hosszú üzenetet írni magamnak, ezért meghagytam az eredeti Hozzáférést szeretnék kérni szöveget, és rákattintottam a Hozzáférés kérése gombra.

 

Erre megjelent ugyanez az oldal azzal a szöveggel kiegészítve, hogy Várakozás a jóváhagyásra. Értesíteni fogjuk az összes lehetséges frissítésről., illetve a lehetőség, hogy további kéréseket írjak magamnak.

 

És ennyi. Se egy menüpont, amivel visszamehettem volna a OneDrive-ba, vagy bárhova, semmi. Küldözgessek üzeneteket magamnak, amíg nem engedélyezem saját magam számára a saját mappám megtekintését, ami egyben lehetséges frissítés is vagy mi.

 

Nyomtam hát két Visszát a böngészőben, és -- csodák csodája --, ott álltam a Velem megosztva mappában, és ott voltak benne a velem megosztott fájlok.

 

Annyit tudok mondani: egyszerűen bámulatos, hol tart a tudomány. :igen:

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Biztos így van, de azért az nem egészen ugyanaz, ha böngészőben fut valami. Még ha tényleg fejlődik is a tudomány ;), és még ilyen böngészős oprendszerrel, programfuttatással is próbálkoztak már páran. A sikert inkább hagyjuk...

Csak simán leírom, amire egyből asszociáltam. Anno az akkori munkahelyemen használtuk a CompLex jogtárat. Azután kitalálták, hogy ez így drága, még úgy is, ha hálózaton férnek hozzá néhány főre korlátozva egyszerre.

Plusz jött valaki, aki megdumálta a főnököket, hogy jó lesz az internetes, böngészőben futó hasonló szülemény. Hát nem lett, és nem csak azért, mert az rosszabb lett volna, de bizonyos dolgok a böngésző miatt egyszerűen nem működhettek, vagy messze nem úgy.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ha már Office 365 és OneDrive, akkor fut egy akció a OneDrive oldalon. Ingyen Office 365 (egyszemélyes verzió) + 1 TB tárhelyet adnak 1 évre, MS fiokonként (utána ha nem mondod le a szolgáltatást automatikusan megterhelnek a következő éves díjjal!). Részvételi feltételek: Ne legyen még Office 365, OneDrive és / vagy Grove előfizetésed (ingyenes csomagok persze lehetnek), minimum 5 GB-nyi adat a OneDriveon, de ne haladja meg a maximális keretet, ezt visszamenőlegesen nézik 2016 január 15-től (ez akkor lehetséges, hogyha korábban nagyobb tárhellyel rendelkeztél, mint most van). Az akció ez év augusztus 15-éig él.

 

Regisztráció menete: Belépsz a OneDrive fiókba, a bal oldali menüsáv alján ott van a rendelkezésre álló tárterület mérete, alatta pedig a frissítés link. Valamelyiket meg kell nyitni (ugyan oda visz mind a két link), majd az Egy évig ingyenes! linket kell választani. Részletes feltételek az alatta lévő linken olvashatóak.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

És az 1 év ingyenes regisztrációhoz meg kell adnom a bankkártyám adatait is a CVC kóddal együtt?

Csak azért kérdezem, hogy hogyan vonják le a következő éves díjat, ha a delikvens nem mondja le időben a free-t. ;) Ügyes.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Igen, ezt általában így csinálják a különböző szolgáltatós weboldalak, amik 30-tól n napig ingyenes kipróbálást kínálnak, hogy regisztrálni és kártyát megadni kötelező.

Link to comment
Share on other sites

Nuker

De, utána, törölhető a kártya. Úgy emlékszem. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem tudom, sosem próbáltam ki. A dolog valószínűleg arra épül, hogy regisztrálsz, megadod a kártyád, az első pár napban megnézegeted a szolgáltatást, aztán totál elfeledkezel róla, és már csak akkor kapsz észbe, amikor a 30 nap elteltével legombolják az első havidíjat.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Én senkinek nem adnék meg úgy kártya adatokat, hogy azzal később önmaga pénzt vonhasson le. Se Microsoft, se Google, se semmi.

Az szerintem egész más, hogy egy-egy netes fizetéshez https banki oldalra irányít, és átutalhatom a megadott összeget. Ilyenkor meg kell adni a bankkártya adatokat, de csak az adott célra.

Vagy a PayPal is más szerintem, ott is neked kell beavatkoznod. Szóval tuti, hogy nem lesz ilyen és hasonló ingyenes szolgáltatásom. :P;)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Steam? Uber? Hirtelen ez a kettő jut eszembe, amiben benne ül a kártyám minden adata. A Steam nyilván rákérdez, ha vásárolni akarok, az Ubernél meg ráutaló magatartás, hogy autót rendelek.

 

De egyébként ezeknél a weboldalaknál sem úgy van, hogy egy sima oldalon add meg az adataidat. Ugyanúgy egy HTTPS-es oldalon kell megadnod, mintha vásárolnál, csak nem azonnal vonnak le X dollárt a kártyáról, hanem 30 nap múlva. Ebben a tekintetben, tehát, nincs semmi különbség egy webes vásárláshoz képest.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Na ezek nálam nincsenek. Se Steam, se Uber.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Az O365 jóval a terhelés előtt szól, hogy le fog járni az előfizetésed.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...